Τι κάναμε σήμερα με το 2cv/DS/CX ή κάποιο άλλο ιστορικό μας Citroen?

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
και γω ετσι καταλαβα....

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Καλλιθέα (Αττικής)-Ρίο (De Patras)
'Οχι βρε, τι λες τώρα. Το αμάξι λογικά τα σπάει....! :citrohang:

Όσο για εσένα Μανώλη, τι να πω.... με ξέρεις κι όλας... :baby::ninja::lol::tease:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Σήμερα ήταν μια πολύ ωραία μέρα.. Το μεσημεράκι πήγα βόλτα με το 2cvούδι ξεκίνησα για Κηφισιά και βρέθηκα από Κηφισιά στα Μελίσσια μετά Πεντέλη, Άγιο Πέτρο και πίσω.. Όταν επέστρεψα πήρα και την Χιονάτη η οποία πλέον πετάει.. Λεπτομέρειες και φωτός αύριο :)
:classic:

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Σήμερα ήταν μια πολύ ωραία μέρα.. Το μεσημεράκι πήγα βόλτα με το 2cvούδι ξεκίνησα για Κηφισιά και βρέθηκα από Κηφισιά στα Μελίσσια μετά Πεντέλη, Άγιο Πέτρο και πίσω.. Όταν επέστρεψα πήρα και την Χιονάτη η οποία πλέον πετάει.. Λεπτομέρειες και φωτός αύριο :)
:classic:
τα μισά λες @Pierre Boulanger ... κάπου πήρε το ματι μου κ μια millesime...

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
βολτα με τον ξαδελφο @Pierre Boulanger αττική οδό
το αμάξι πετάει...στην κυριολεξία απίστευτη αίσθηση υδροπνευματικης κ σταθερότητας

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
βολτα με τον ξαδελφο @Pierre Boulanger αττική οδό
το αμάξι πετάει...στην κυριολεξία απίστευτη αίσθηση υδροπνευματικης κ σταθερότητας
Που να του γεμίσεις σφαίρες ή τουλάχιστον να τις ελέγξεις, υγρά/φίλτρα, και ένα ψιλομαζεματάκι. Τότε να σε δω! :lovecitroen:

harisman

Member
Reaction score
481
Πόντοι
417
Περιοχή
Αθήνα
Μάλλον εννοεί ότι είναι patchwork.....?
Είναι αυτό που έλεγες ότι ετοίμασες ως σύνθεση από διάφορα 2CV parts, σωστά?
Σε τι κατάσταση το παρέλαβες?

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Εγώ χτες σκάλιζα ένα Xantia Ι 1,8 16ν B' εξάμηνο 1997, μαζί με τον GeZ.

Στο συγκεκριμένο ξεκίνησε η ιστορία σαν αυτοψία από εμένα, για το αν αξίζει να μαζευτεί στην κατάσταση που βρισκόταν, μιας που είναι ήδη 19 ετών. Το καλό του είναι ότι είχε αλλαγμένες επιστροφές και Top Mount. Για τα υπόλοιπα....τίποτα. Είχε φάει και μια ελάχιστη φάπα από τον πατέρα του φίλου, και είχαν σπάσει τραβέρσα/φανοστάτης και βάσεις βεντιλατέρ.

Το project ουσιαστικά έχει τελειώσει, το αμάξι μπορεί πλέον μετά από 3+ χρόνια ακινησίας και γεμάτο ντεπόζητο (!) να βγάλει κανονικά νούμερα και να κινείται αξιοπιστότατα. ΟΚ έχουν μείνει κάποια πραγματάκια προληπτικά (ψυγείο θέρμανσης και σωλήνες θέρμανσης, φρέον στο κύκλωμα AC) αλλά αυτά δεν είναι της παρούσης.
Χτες ο GeZ ασχολήθηκε με το πηνίο της κρεμαγιέρας που είχε μια μικροδιαρροή και έσταζε, και επισκευάστηκε με γνήσιο φυσικά κιτ, καθαρίστηκε και όλα κομπλέ.

Εγώ έβγαλα αντλία ανάρτησης που (κλασικά) είχε πλημμυρίσει τα πάντα, η οποία πλύθηκε εξωτερικά, στεγανοποιήθηκε πλήρως, αντικαταστάθηκε μέχρι και η τσιμούχα του άξονα προς την τροχαλία. Μαζί με αυτήν αλλάχτηκαν και το εξωτερικό λουρί με τους 2 τεντωτήρες τους εξωτερικούς οι οποίοι και καθαρίστηκαν οι βάσεις τους.

Πλέον όλα είναι αθόρυβα και καθαρά. :D

Περιττό να πω, ότι οι χτεσινές "βόλτες" ήταν όλες Citroenίστικες, αφού ο GeZ ήρθε σε εμένα με το Xsara II του, και κινηθήκαμε με την δικιά μου Κυρία. Ο χώρος αποσκευών γεμάτος τις απαραίτητες βαλίτσες με τα εργαλεία, τρίποδα κτλ.
Κάναμε καμιά 75αριά ίσως και λίγα ακόμα, άνετα, ανετότατα χιλιόμετρα και ήσυχα πολύ ήσυχα, πάρα πολύ ήσυχα.
Είχα μιαμιση εβδομάδα να την βολτάρω. Όσο πιο σπάνια συμβαίνει, τόσο περισσότερο την εκτιμώ για αυτό που είναι και μου προσφέρει.:citrolove: :love::citrolove:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Οι φωτογραφίες που σας υποσχέθηκα εχθές.. Άντε γιατί χάλασε το το my2cv με τις σακαράκες που ποστάρετε :lol:

Σε ένα παλιατζίδικο κάπου στην Κηφισιά snow

Μετά την επιστροφή.. :love:

Δεν ξέρω πόσοι το κάνετε αλλά μετά από κάθε βόλτα ανοίγω το καπό για να πάρω μια τζούρα από αυτή την υπέροχη μυρωδιά που μόνο το 2cv εκπέμπει :new: :love::citrolove:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.404
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Οι φωτογραφίες που σας υποσχέθηκα εχθές.. Άντε γιατί χάλασε το το my2cv με τις σακαράκες που ποστάρετε :lol:

Σε ένα παλιατζίδικο κάπου στην Κηφισιά snow

Μετά την επιστροφή.. :love:

Δεν ξέρω πόσοι το κάνετε αλλά μετά από κάθε βόλτα ανοίγω το καπό για να πάρω μια τζούρα από αυτή την υπέροχη μυρωδιά που μόνο το 2cv εκπέμπει :new: :love::citrolove:

"Time Warp" 2cv! Σα να σε πήγε πίσω στο χρόνο, τη στιγμή που μόλις βγήκε από το εργοστάσιο! Πανέμορφο! Τι μου θυμίζει αυτή η πρόσθετη πλαστική μάσκα... Μία αντίστοιχη είχε και η GS μας και την έβαζε ο πατέρας μου σε κάτι χιονοθύελλες στο Καρπενήσι και στη Φθιώτιδα για την προστασία του κινητήρα....

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Μπατιστα βλεπω καλα? Η millesime εχει γραψει πανω απο 400.000?!!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
"Time Warp" 2cv! Σα να σε πήγε πίσω στο χρόνο, τη στιγμή που μόλις βγήκε από το εργοστάσιο! Πανέμορφο! Τι μου θυμίζει αυτή η πρόσθετη πλαστική μάσκα... Μία αντίστοιχη είχε και η GS μας και την έβαζε ο πατέρας μου σε κάτι χιονοθύελλες στο Καρπενήσι και στη Φθιώτιδα για την προστασία του κινητήρα....
Το βιβλίο του κατασκευαστή λέει πως τοποθετείται όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς κελσίου. Νομίζω ότι βοηθάει να λειτουργήσει κάπως καλύτερα η εσωτερική θέρμανσηcigara

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Το παλιατζιδικο απιστευτο, Αποστολη!

Top Bottom