Τι κάναμε σήμερα με το 2cv/DS/CX ή κάποιο άλλο ιστορικό μας Citroen?

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
εξάλλου, μια μέρα που δεν θα βρέχει εδώ πανω, η CX θα πρέπει να πάει για περιποίηση σαλονιού...

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
Σήμερα είπα να πάω στην δουλειά όπως πήγαιναν κάποια άνθρωποι κάποιες δεκαετίες πριν.. Υδροελαστικά :ds:

Στο γκαράζ της δουλειάς:citrolove:

πολυ τυχεροί όσοι έχετε garage στη δουλειά

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
η cx πήγε για περιποίηση σαλονιού, καθαρισμό αεραγωγών, ενυδάτωση στα καθίσματα και κέρωμα... Χτες

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
ε... τόσο καιρό έβλεπα φωτογραφίες από CX. τ'ωρα που την έχω θέλω να την χαρώ και λίγο στ' αλήθεια!

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.861
Πόντοι
827
ε... τόσο καιρό έβλεπα φωτογραφίες από CX. τ'ωρα που την έχω θέλω να την χαρώ και λίγο στ' αλήθεια!
Δεν λέμε για σένα τυχερέ αλλά για μας τους...φτωχούς

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
καλησπέρα παιδιά. σήμερα όλη η μέρα ήταν αφιερωμένη στο βάτραχο
- καθάρισμα μοκέτας με πιεστικό. άλλαξε χρώμα στην κυριολεξία.
- τρίψιμο λαμαρίνας πάνω από τεπόζιτο και μετά μίνιο και μετά με μπογιά..
-τρίψιμο μπροστά μπροστά στα πατώματα πριν τον πετροβάμβακα και πέρασμα με μίνιο και μπογιά μονής..(προληπτικά)
-περασμα σπρει σιλικόνης σε όλα τα λαστιχακια seals μετά από συμβουλή του @gerovas
- πέρασμα με ειδικό σπρει το ταμπλό για προστασία από τον ήλιο..(armorAll protectant 9euros)

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
ε, δεν μπορούμε σε ο,τιδήποτε να έχουμε φωτογραφική μαζί μας. Ματάκηδες!!

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Ego simera megali apotichia...
...ithela na alakso to chalasmeno psifiako roloi tou GSA me ena pou doulevi ke to opio apoktisa sto ebay...
Mono pou ta dika mou organa ine Jaeger ke afta pou pira gia antalaktiko Veglia...den teriasoune se tipota isoterikos...tzamba doulia ke lafta...ala kalo mathima...

harisman

Member
Reaction score
481
Πόντοι
417
Περιοχή
Αθήνα
Σήμερα με έπιασε η προκοπή κ είπα να χαιδολογήσω την GSA κ να της φτιάξω κανά προβληματάκι, από αυτά τα μικρά που απλά σου σπάνε τα νεύρα. :rocket:

Βέβαια, ανοίγοντας κ λύνοντας όλο κ βρίσκεις....

Ξεκίνησα να της φτιάξω το λαμπάκι του τυμπάνου της ταχύτητας που τρεμόπαιζε (έχω βάλει LED, το συστήνω...), αλλά κ κανά 2 μικρά (ψείρες) άλλα που δεν άναβαν. Λύνω ηχεία, όργανα κλπ. Με τα πολλά όλα τέλος. Όλα ανάβουν, πλην της ρεζέρβας καυσίμου που μάλλον δεν έρχεται σήμα από το ρεζερβουάρ.

Λέω λοιπόν μιας κ έχω λύσει ταμπλω, δεν λύνω και τον αεραγωγό οδηγού (φέρνει μόνο εξωτερικό αέρα), να τον καθαρίσω και να γίνει κ η απαράιτητη επιθεώρηση :food: :food:. Λύνοντας ανακάλυψα ότι το αφρώδες υλικό που υπάρχει στο τέλος του αγωγού, εκεί που συναντά την αντίστοιχη τρύπα αέρα στο σασί (κ στεγανώνει αέρα κ νερό) απλά δεν υπάρχει. Η μάλλον ότι υπήρχε, ήταν λίγο πριν την σήψη....Επίσης στο κλαπέ (ανοιχτός/κλειστός αεραγωγός), η αφρώδης επένδυση που έχει από την πλευρά του αέρα για να κλείνει στεγανά δεν υπάρχει πια, έχει μείνει μόνο η κόλλα (κ γι αυτό άλλωστε δεν στεγάνωνε ο αεραγωγός). Ακριβώς τα ίδια και ο αεραγωγός συνοδηγού. Μάλιστα εκεί ανακάλυψα πιθανότατα, από που μπαίνει νερό μέσα στην καμπίνα στα πόδια του συνοδηγού. Φαίνεται λοιπόν ότι από τον “νεροχύτη” στα πολλά νερά / βροχή, υπερχειλίζει και περνά νερό μέσα από τον αεραγωγό του συνοδηγού (ο νεροχύτης καθαρίστηκε επί της ευκαιρίας...).

Βεβαια worthless topic, αλλά φωτός δεν έβγαλα διότι ξεκίνησα για απλή δουλειά, που μετά τράβηξε σε γενκό λύσιμο κ μηχανή δεν είχα μαζί.....

Ερώτηση: Ψάχνω 2 πράγματα:

α) Τα “σφουγγάρια” που στεγανώνουν τον αεραγωγό στην ένωση του με το αμάξωμα. Προφανώς ψάχνω για customια, να βρω κατάλληλου είδους “σφουγγάρι” και να το κόψω στα μέτρα μου.
β) Πρέπει να υπάρχει κάποιο αφρώδες υλικό για επένδυση κλαπέ που το κολλάς είτε με κόλλα, είτε με κολλητική ταινία που αφαιρείς.

Δείτε μια πολύ ενδιαφέρουσα επισκευή (πολύ πιο πολύπλοκή κ σε βάθος βέβαια) που μοιάζει σε κάποια σημεία της μόνο με τη περίπτωσή μου (βλ. σελ 22, 23, 24 τα κλαπέ, 25, 25 τα σφουγγάρια)
http://www.alfa-restoration.co.uk/manuals/HVAC/AC/09_evaporator.pdf
Btw, ο τύπος είναι Ελληνας κ έχει κάνει παπάδες στην 33 του. Μάγκας!! :bow: :bow:

Ξέρετε σε τι κατάστημα θα βρω τέτοια υλικά. Αυτοκινήτων, συσκευσίας? Αναλογες εμπειρίες? Προτάσεις? Αντε γιατί οι αεραγωγοί έχουν βγει και μπάζει του θανάτα από τις τρύπες...!!!!! Προσωρινά θα κλείσω με πανιά, διότι αντενδείκνυται για χειμώνα τέτοια επισκευή...! :thanks::thanks:

harisman

Member
Reaction score
481
Πόντοι
417
Περιοχή
Αθήνα
Αυριο θα ανεβάσω φωτός - μετεγχειριτική βεβαια, αφού στην "εγχείριση" δεν είχα φωτογραφική - με τα parts και τα προβληματικα σημεία...

Last edited:

harisman

Member
Reaction score
481
Πόντοι
417
Περιοχή
Αθήνα
Ελπίζω κάποιος GSάκιας να βρεθεί για να σε συμβουλέψει :new:
Καλημέρα Αποστόλη.
Δεν έχει να κάνει με GSA, θα έλεγα ουτε καν με Citroen. Αλλωστε το αρχείο που έχω επισυνάψει είναι από AR.
Το φαινόμενο έχει να κάνει με αεραγωγούς / κυκλώματα αερισμού-θερμανσης παλαιών αυτοκινήτων κ για να πω την αλήθεια σε ότι έχει πέσει στα χέρια μου κ έχω "μαστοεψει" (AR, Toyota κλπ), των 80s - 90s, το εμφανίζει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Για αυτό κι δεν στεγανώνουν τα κλαπέ στα αυτοκίνητα 20ετίας+, με αποτέλεσμα στην θέση "κλειστό" του κλαπέ, να περνάει άερας στην καμπίνα.
Στην GSA απλά το τερμάτισε.....κι είχε λυθεί / επισκευαστεί παλιότερα στο ταμπλό τρομάρα της (τους)....!!

Last edited:

harisman

Member
Reaction score
481
Πόντοι
417
Περιοχή
Αθήνα
Και οι φωτό:

Οι αεραγωγοί λυμμένοι:

Του οδηγού έχει γίνει κομμάτια (μπροστινό μέρος - περσίδες, κλαπέ, αγωγός) για να επιχειρήσω επισκευή.

Του συνοδηγού είναι ακόμη ένα κομμάτι.

Επί του αυτοκινήτου.....
Πλευρά οδηγού:

Πλευρά συνοδηγού: Προσέξτε ότι ο κετσές έχει ξεκολλήσει από τη μετώπη του σασί, από εκεί πιθανότατα "γλείφει" το νερό που υπεχειλίζει και καταλήγει στα πόδια στο συνοδηγού.

Ο κετσές βεβαια είναι το αποτέλεσμα, το αίτιο είναι η διαρροή νερού από υπεχείλιση (νεροχύτης) και η μη στεγάνωση του σημείου (αεραγωγός-αμάξωμα).

Top Bottom