Σφαίρες υδροελαστικής ανάρτησης

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
τα βατράχια στην ελλαδα με διαιρούμενες ειναι μετρημενα στα δακτυλα του ενοπς χεριού και πολυ λέω

visa chrono

Member
Reaction score
28.531
Πόντοι
1.607
εγω μιλάω για Ελλαδα οχι εξωτερικό. μπορεις να μου βρεις εδω διαιρούμενες;; παρα πολυ αμφιβάλλω..
τα βατράχια στην ελλαδα με διαιρούμενες ειναι μετρημενα στα δακτυλα του ενοπς χεριού και πολυ λέω
Τι σημαινει ελλαδα και τι εξωτερικο οταν εχεις ενα αμαξι και θελεις να το εχεις στο δρομο κοιτας παντου τα υπολοιπα ειναι να ανταλασουμε αποψεις και γνωμες η στο τελος να ερχομαστε σε αντιπαραθεση που δεν εχω καμοια διαθεση..
Να σου πω πως γνωριζω τουλαχιστον 3 βατραχακια που εχουν OEM αλλα δεν λεει κατι...
Δεν γραφω εδω μεσα για να δω ποσο μαγκας ειμαι σε σχεση με αλλους η στο τελος ποσο με...λη την εχω..(μπορει καποιος αλλος να ειναι περισσοτερο απο εμενα ...)
Ολα αποδεχτα στο οτι κανει ο καθενας στο αμαξι του.και τον ευχαριστει.
Αυτα και αφηνω το τοπικ καθαρο για το αμαξι του Νικου.
:citroen::citroen:

nonos

Member
Reaction score
23.860
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
εγώ διαφωνώ
Ισως γιατι η εμπειρια σου αφορα μονο τον βατραχο και τις διαιρουμενες του.
Απο εμπειρια σε gs/a,cx και xantia αν παρεις σωστη aftermarket (ισως δεν επρεπε να γραψω τη λεξη ιμιτασιον αν και το ιδιο ειναι ) δεν εχει καμια διαφορα στο ποσα χιλιομετρα θα βγαλουν. Τη σφαιρα (μιλαω παντα για μη διαιρουμενες, η κουβεντα αλλωστε απο cx ξεκινησε) τη καταστρεφει η ακινησια. Υπαρχουν βεβαια και μαπα aftermarket. Oι IFSH ειναι εξαιρετικες π.χ. Ρωτα τον billara....
Το "γνησιο" εχει νοημα σε καποια πραγματα αλλα ιδιως σε πιο συγχρονα αυτοκινητα ειναι νταβατζιλικι. Σε συμπλεκτες π.χ. το να μου βαφτισεις το κωλοvaleo ,citroen και να το βαζεις σε κουτι με σφραγιζες ειναι αστειο οταν με λιγοτερα λεφτα βαζεις πανω luk ή zachs.....

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Oι IFSH ειναι εξαιρετικες
Αυτές έχω βάλει.. Αν και θα ήθελα να έβαζα τις διαιρούμενες κάποια στιγμή..

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
Ισως γιατι η εμπειρια σου αφορα μονο τον βατραχο και τις διαιρουμενες του.
Απο εμπειρια σε gs/a,cx και xantia αν παρεις σωστη aftermarket (ισως δεν επρεπε να γραψω τη λεξη ιμιτασιον αν και το ιδιο ειναι ) δεν εχει καμια διαφορα στο ποσα χιλιομετρα θα βγαλουν. Τη σφαιρα (μιλαω παντα για μη διαιρουμενες, η κουβεντα αλλωστε απο cx ξεκινησε) τη καταστρεφει η ακινησια. Υπαρχουν βεβαια και μαπα aftermarket. Oι IFSH ειναι εξαιρετικες π.χ. Ρωτα τον billara....
Το "γνησιο" εχει νοημα σε καποια πραγματα αλλα ιδιως σε πιο συγχρονα αυτοκινητα ειναι νταβατζιλικι. Σε συμπλεκτες π.χ. το να μου βαφτισεις το κωλοvaleo ,citroen και να το βαζεις σε κουτι με σφραγιζες ειναι αστειο οταν με λιγοτερα λεφτα βαζεις πανω luk ή zachs.....
σωστά για βάτραχο αποκλειστικά μιλούσα.. πολύ σωστά το έθεσες.. συμφωνώ απόλυτα

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Den pesi megalo rolo oti ke na kani o Nikephoros me tis spheres tis CX tou, arki na echoune tin sosti piesi ana aksona, iparchoune listes pia piesi prepi na echi i sphera se pio amaksi ke se pion aksona ke me pio kinitira!
Citroen i aftermarket, basika ine oi idies spheres mono me ali stampa, den pesi rolo.
Gia tis dieroumenes ton DS, ginete polemos edo stis lesches, oi men lene pos an den echi dieroumenes ena batrachi den ine batrachi, ali pali den tis basoune giati ine arketa simiarikes, ke echi tychi polles fores na se afisoune eki mess i ti messi tou dromou...

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
απλά θεωρώ πως ειδικά για το ds καλό θα ήταν να βαλεις γνήσια διαιρούμενη σφαίρα γιατί η αναρτηση του ειναι αυτό που το ανέδειξε σαν αυτοκίνητο και σαν επαναστατική τεχνολογια. αλλιώς ειναι σαν να παιρνεις ρόλεξ με μηχανισμό china.. αποψή μου πάντα

τωρα πχ στην bx προφανώς και δεν θα επαιρνα σφαιρα 160 ευρω αλλά θα επαιρνα μια aftermarket των 25 ευρώ

nonos

Member
Reaction score
23.860
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Νομιζω ωραια το εθεσες!

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
να πω και γω τν εμπειρια μου....εχω βαλει ενα σετ (6 σφαιρες) γνησιες σιτροεν τις πληρωσα 240 ευρω και μου εβγαλαν 55.000 καπακι βαζω IFHS οχι τις κομφορτ αλλα τις πιεσεις που φορα το αμαξι και μου εβγαλαν και αυτες ιδια χλμτρα +-1000 με κοστος 150 ευρω οι 6 .....ξαναεβαλα IFHS ΤΙς ΚΟΜΦΟΡΤ και περιμενω να δω ποσο θα βγαλουν.....αν και οσο βγαλουν παλι αυτες θα βαλω διοτι η τιμη ειναι πιο χαμηλη...και αν ,πορεσω θα κοιταξω να παρω το συστημα για επαναγεμισμα μαζι με τις ειδικες βαλβιδες που γαινει κανα 200αρι κομπλε...

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Καλλιθέα (Αττικής)-Ρίο (De Patras)
Το καλύτερο για ένα ύδρο, είναι να ελέγχει την πίεσή του στις σφαίρες του μια μια ξεχωριστά, μια φορά κάθε 1-1,5 χρόνο το πολύ. Αν πέσουν κάτω από το 70% της αρχικής πίεσης, καλό είναι να γεμιστούν ξανά. Έτσι θα είναι "αθάνατες". Και φυσικά πάντα θα είναι το αυτοκίνητο άνετο και με σωστή οδική συμπεριφορά, αλλά και απόδοση φρένων (μην ξεχνάμε ότι ο συσσωρευτής είναι το απόθεμα πίεσης και για την υποβοήθηση του φρένου!!!!!!)

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Καλλιθέα (Αττικής)-Ρίο (De Patras)
Να πω την αλήθεια, θα συμφωνήσω με τον Μανώλη παραπάνω.
Εγώ του έστειλα τις σφαίρες.
Και εγώ σε εμένα, έχω βάλει ένα κλικ μαλακότερες. Κάποια Xantia I του 1994 και 1996-1997 με 6σφαιρο κύκλωμα, είχαν σφαίρες 70-40 bar εμπρός-πίσω αντίστοιχα, αντί του setup των 55-30 bar εμπρός πίσω αντίστοιχα. Εγώ έβαλα αυτό το setup. Δεν μπορώ να πω ότι το μετάνιωσα. Και μετά από 2 σετ αλλαγής γνήσιων σφαιρών με κόστος 190 ευρώ οι 5 (χωρίς την αντιβύθιση υπολογισμένη) τα 115 ευρώ που έδωσα στις IFHS το 2013 και τα 40 ευρώ να τις ελέγξω-γεμίσω το 2015 δεν μου φάνηκαν καν πολλά, όταν οι γνήσιες στις 45000 χιλιόμετρα χρήσης είχαν παιθάνει....ειδικά ο συσσωρευτής και οι πίσω σφαίρες. Και έχω ένα τουτού συνέχεια μαλακό χωρίς να λέω "ωχ να πάρει, κοπανάει άρα άδειασαν οι σφαίρες...."

Taskos

Member
Reaction score
3.682
Πόντοι
777
Επίσης και εγώ χρησιμοποιώ σφαίρες IFHS από Xantia I του 1994 χωρίς πρόβλημα στο κράτημα/συμπεριφορά. :D
Λες οι comfort να είναι ακόμα μαλακότερες?

nonos

Member
Reaction score
23.860
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Απο εμπειρια συνεπιβατης στο αμαξι του billaras ,ειναι με βεβαιοτητα πιο μαλακες!

Top Bottom