Εχω έτοιμες... Οπου είναι θα τις βάλω. Αριστης ποιότητας.Βγάλε ρε παλικάρι μου καλές φωτογραφίες κοντινές απο όλο το ταμπλό. Φαίνεται άριστο![]()
Εχω έτοιμες... Οπου είναι θα τις βάλω. Αριστης ποιότητας.Βγάλε ρε παλικάρι μου καλές φωτογραφίες κοντινές απο όλο το ταμπλό. Φαίνεται άριστο![]()
Αρα το αυτοκινητο χανει νεραΘα σας πω που πήγε το νερό... Αφού την έβαλα μπρος πρώτη φορά, θυμήθηκα μετά να κοιτάξω το νερό. Ανοίγω το δοχείο και ακούγεται ένα φσσσσσσ που σημαίνει ότι οι υδρατμοί που έφυγαν ήταν ένα μέρος του νερού. Συμπλήρωσα όσο έπρεπε και από τότε όλα εντάξει. Δεν έχει χάσει σταγόνα και έμαθα να κοιτάω το νερό πριν βάλω μπρος. Και από κάτω είχα βάλει χαρτόνια και δεν έσταξε τίποτα.
Επίσης εχθές την ξαναέβαλα μπρος και πήρε με τη μία και απ όλα.
Οι κόρνες είναι υπέροχες!
Μα δεν χάνει. Το παρακολουθώ δύο μήνες τώρα. Τα χαρτόνια που είχα δεν είχαν ούτε σταγόνα πάνω.Ναι αλλα παρακολουθα και βρες απο που.
Το ελέγχω καθημερινά. Δε βρήκα ποτέ ούτε ίχνος. Αν και ο παππούς λέει πως κάθε τόσο ήθελε συμπλήρωμα. Συν το ότι δεν έβαζε ποτέ ψυκτικό απ όσο ξέρω. Επίσης είχαμε -15 και δεν αποκλείω το γεγονός να πάγωσε το νερό... Παρ' όλα αυτά θα ελεγξώ όλα τα κολαρα για διαρροή.Πως θα δεις νερο πανω σε χαρτονι μετα απο μερες? Η πιο υπουλη διαρροη. Δεν ειναι λαδι ή ψυκτικο που αφηνει ιχνη.
Λευκό καπνό δε βγάζει ούτε ίχνος. Αλλά και να έβγαζε, λευκός καπνός δεν είναι μόνο όταν έχεις κάψει φλάτζα νομίζω. Δε ρετάρει καθόλου είναι σκυλί. Η τάπα λαδιού είναι πεντακάθαρη από σκουριά και "μαγιονέζα". Το νερό είναι πεντακάθαρο χωρίς ίχνος λαδιού. Νερό έμπαινε πάντοτε απιονισμένο. Τέτοιο έβαλα κι εγώ. Αν και κάποτε πρέπει να έβαζε και ψυκτικό ο παππούς. Δεν έχει ανεβάσει θερμοκρασία για πολλή ώρα. Τη μία φορά που ανέβασε μόλις πέρασε ο δείκτης τους 90 την έσβησα.Τασο αν δεν χάνει πουθενά νερά ( κολαρα, αντλια , ψυγειο κτλ ) και θέλει συμπλήρωμα συμαινεί πως το αμάξι έχει κάψει φλατζα κεφαλής ( θέλει αλλαγή η φλατζα και πλανισμα το καπάκι ) !! Όπως ειπε και νονός μας... Τσέκαρε λίγο τα παρακατω και πες μου .. Αρχικά όταν το βάζεις παγωμένο μπρος η εξάτμιση βγάζει λευκό καπνό ; ρεταρι για λίγο ;; Αν και τα παραπανω σημάδια εμφανίζονται σε προχωρημένη βλάβη .. Η τάπα λαδιού μήπως έχει εσωτερικά σκουριά ή κατι σαν μαγιονεζα ?? Στο ψυκτικό υγρό μήπως υπάρχει λάδι κινητήρα ? Δες αυτά και πες μου μήπως στο παρελθόν παλιά ανέβασε καθόλου θερμοκρασια για αρκετή ώρα ;;; Αν εντοπίσεις κάτι απο τα παραπάνω τότε πας για φλατζα κεφαλής !! Δυστυχώς αν όλα αυτα τα χρόνια στο σύστημα ψύξης υπήρχε νερό της βρύσης και όχι απιονισμενο τοτε ολοι οι αγωγοί στο μπλοκ του κινητήρα θα εχουν @@ και μπορεί μέχρι και να βουλωσουν και μετά άστα .. Εγώ σου προτείνω έχει δεν έχει κάψει φλατζα κεφαλής μέχρι να γίνει επισκευή να βγάλεις αυτα το νερο της βρύσης απο το συστημα ψυξης να βάλεις παραφλου και να το αλαξεις 4-5 φορες καθε 100 χλμ μπας και καθαρίσει η αφησε το 15 λεπτα να δουλέψει και αδειασε και βαλε παραφλου ολα αυτά εφόσον δεν ανεβάζει θερμοκρασία οταν λειτουργεί ο κινητηρας με παραφλου μέσα γιατί αν ανεβάζει θα γίνει χοντρή ζημιά !! Εννοείτε πως μετά απο κάθε αλλαγή θέλει εξαερωση !!![]()
Ωραία τότε !!! Κοίτα μόνο μην δακρύζει κανα κολαρο πουθενά οταν ειναι ζεστή !! Ύπουλη διαρροήΛευκό καπνό δε βγάζει ούτε ίχνος. Αλλά και να έβγαζε, λευκός καπνός δεν είναι μόνο όταν έχεις κάψει φλάτζα νομίζω. Δε ρετάρει καθόλου είναι σκυλί. Η τάπα λαδιού είναι πεντακάθαρη από σκουριά και "μαγιονέζα". Το νερό είναι πεντακάθαρο χωρίς ίχνος λαδιού. Νερό έμπαινε πάντοτε απιονισμένο. Τέτοιο έβαλα κι εγώ. Αν και κάποτε πρέπει να έβαζε και ψυκτικό ο παππούς. Δεν έχει ανεβάσει θερμοκρασία για πολλή ώρα. Τη μία φορά που ανέβασε μόλις πέρασε ο δείκτης τους 90 την έσβησα.
Εγώ στη φάση που είμαι τώρα, δύσκολο να αλλάζω ψυκτικά κάθε 100 χιλιόμετρα, επειδή πρώτον, δεν προλαβαινω και δεύτερον, επειδή το αυτοκίνητο δεν έχει πινακίδες (και δεν χρειάζεται να έχει) και κάνει 10 μέτρα πίσω και ξανά 10 μέτρα μπρος.
Τρύφωνα το απολεπισμένο νερό δεν έχει άλατα με αποτέλεσμα να μην σκουριάσει ο κινητήρας και για αυτο το βάζουμε εαν δεν έχουμε νερό !!Παιδιά ο Μπιλλαρας ο οποίος είναι καλός φίλος και με συμβουλεύει σε όλα τα μηχανικά θέματα είναι ΚΑΘΕΤΟΣ να μην μπαίνει ΠΟΤΕ απιονισμένο νερό στον κινητηρα διότι κάνει κάνει κακο στα μέταλλα του!! ΜΟΝΟ παραφλου και αν υπάρξει έκτακτη ανάγκη βάζεις νερό βρύσης και μετά αμέσως αλλαγή σε παραφλου με την πρώτη ευκαιρία!! Και εννοείται 2 εξσερωσεις με σβησμένο και μετά με αναμμένο μοτέρ !!
Αρχιεπισκόπου μακαριου έχει , σε βενζινάδικα μπορείς να βρείς επίσηςΡε παιδιά δε χάνει το αυτοκίνητο... Τουλάχιστον από αντλίες και τέτοια.
Θέλω μόνο να ξανακοιτάξω τα κολάρα μήπως χάνουν λίγο, αλλά δε νομίζω...
Ξαναλέω επίσης, ψυκτικό δεν μπορώ να βρω εύκολα, γιατί εκεί που είναι τα μαγαζιά, ακόμη και το πράκτικερ, χρειάζομαι μεταφορικό μέσο και με το ποδήλατο θα με πατήσουν 100% σίγουρα, οπότε...
Δε λες που έβαλα και μία απ' το καντράν;;;;Αρχιεπισκόπου μακαριου έχει , σε βενζινάδικα μπορείς να βρείς επίσης
Τάσο καμία φωτογραφία της θεάς θα βάλεις ;
Μας έχεις στην αναμονή τόσες μέρες![]()
*ΑπιονισμενοΤρύφωνα το απολεπισμένο νερό δεν έχει άλατα με αποτέλεσμα να μην σκουριάσει ο κινητήρας και για αυτο το βάζουμε εαν δεν έχουμε νερό !!
Το νερό της βρύσης είναι καταστροφικό γιατι έχει άλατα και τον σκουριάζει !! Αν θα δεις και για λίγο να βαλείς νερο της βρύσης στο μοτερ και μετα το βγάλεις παρατηρούμε στα τοιχώματα και στους αγωγους του μπλοκ άλατα !! Μονο σε εκτακτη ανάγκη νερό βρύσης
Το απιονισμένο νερό καταστρέφει μόνο το αλουμίνιο απο όσο γνωρίζω και για αυτον τον λόγο πρέπει να αναμιγνύετε με παραφλού που έχει και άλλες ιδιότητές![]()