Άλλα κλασσικά!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.242
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Καλημέρα σε όλους. Θεωρώ ότι η όλη συζήτηση είναι σε λάθος βάση. Προσπαθείτε να συγκρίνετε δύο εταιρείες που έχουν και οι δύο πάρα πολλές καινοτομίες και έχουν συνεισφέρει πάρα πολύ στην εξέλιξη της αυτοκίνησης και αυτό αδικεί και τις δύο. Αν θέλει κανείς να μπει σε λεπτομέρειες, δεν θα πρέπει να παραβλέψει το γεγονός ότι, η υδροπνευματική, παρότι είναι η τελειότερη ανάρτηση για εμένα (και όχι μόνο) δεν συνεισέφερε σε τίποτα στην αυτοκινητική εξέλιξη, καθώς δεν αντιγράφηκε από κανένα όυτε και εφαρμόστηκε, ίδια ή αλλαγμένη πουθενά, ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Δείτε το παρακάτω απόσπασμα από Wikipedia:

Lancia is renowned in the automotive world for introducing cars with numerous innovations. These include the Theta of 1913, which was the first European production car to feature a complete electrical system as standard equipment.[5] Lancia's first car adopting a monocoque chassis – the Lambda produced from 1922 to 1931 - featured 'Sliding Pillar' independent front suspension that incorporated the spring and hydraulic damper into a single unit (a feature that would be employed in subsequent Lancia's, up to the Appia that was replaced in 1963). 1948 saw the first 5 speed gearbox to be fitted to a production car (Series 3 Ardea). Lancia premiered the first full-production V6 engine, in the 1950 Aurelia,[6] after earlier industry-leading experiments with V8 and V12 engine configurations. It was also the first manufacturer to produce a V4 engine. Other innovations involved the use of independent suspension in production cars (in an era where live axles where common practice for both the front and rear axles of a car) and rear transaxles, which were first fitted to the Aurelia and Flaminia range. This drive for innovation, constant quest for excellence, fixation of quality, complex construction processes and antiqued production machinery meant that all cars essentially had to be hand-made. With little commonality between the various models, the cost of production continued to increase extensively, while demand did not eventually affecting Lancia's viability.[citation needed]

Επαναλαμβάνω όμως ότι πρόκειται για μια άδικη συζήτηση καθώς και οι δύο εταιρείες απέχουν έτη φωτός από το σωρό και απευθύνονται στον οδηγό, με τη Citroen να κλέβει με ευκολία την καρδιά μας....
Τα διάβασα με προσοχή και ομολογώ πως πολλά από αυτά δεν τα γνώριζα. Ίσως να είμαι κουκουβάγια και να βλέπω τα κουκουβαγιάκια μου τα ομορφότερα στον κόσμο :)
Σε κάθε περίπτωση καμία εταιρία δεν είχε 2cv το οποίο παρήχθη για 42 συναπτά έτη με τόσους ιδιοκτήτες που αφιέρωσαν την νιότη τους αλλά και την ζωή τους σε αυτό. Καμίας εταιρίας μοντέλο δεν συγκεντρώνει χιλιάδες φίλους από όλο τον κόσμο κάθε 2 χρόνια σε κάποιο σημείο του κόσμου. Καμία εταιρία δεν έχει παρουσιάσει αυτοκίνητο σαν την DS που μέσα σε 6 ώρες από την παρουσίασή του είχε 12.000 pre orders.

Ξέρω, το ίδιο πράγμα λέμε αλλά δεν συγκρίνω την Citroen με τίποτα στον κόσμο. Φονταμενταλιστής? Τυφλός Citroenάς? Όπως θέλετε με χαρακτηρίζετε, ελεύθερα :lol:

Σαν την Citroen απλά ΤΙΠΟΤΑ. Καινοτομίες V4 ή V6 κινητήρων δεν μου λένε τίποτα. Νομίζω είναι περιττό να αναφέρω τις αντίστοιχες καινοτομίες της Citroen από το 1919 έως και το 1990 όπου και ουσιαστικά μας τελείωσε.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.242
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Παρεμπιπτόντως, Pierre Boulanger, τι χρώμα είναι το παρμπρίζ σου; Λευκό ή πράσινο; Αναμένω να με πάρει ο τύπος τηλ να μου πει τί έχει
Λευκό, το κλασσικό :)
Σε ευχαριστώ και πάλι!
Ξέρεις οτι η μεγαλύτερη αγάπη μου είναι τα CITROEN μιας και έχουμε όλα τα κλασικά και μη μοντέλα 2 ds , sm , cx , gsa , xantia, saxo , H/V
Τυπογραφικό λάθος????? :confused:

nonos

Member
Reaction score
24.839
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Η lancia με την alfa romeo και την mercedes ειναι εταιριες που μακραααν εχουν προσφερει σε σχεση με τις υπολοιπες.. πρωτοπορες απλα!

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.952
Πόντοι
827
Citroën DS, Peugeot 404 coupé, Lancia Flaminia PF coupé... Τα ωραιότερα αυτοκίνητα της δεκαετίας του 60...μια και γίνεται κουβέντα για σύγκριση μεταξύ Citroën & Lancia :love:

nonos

Member
Reaction score
24.839
Πόντοι
1.487
Περιοχή
1 απο τα 32 !!! marcos mantis της συνολικης παραγωγης βρισκεται Ελλαδα και βγηκε στον ΟΔΔΥ προς δημοπρατηση.. Απιστευτα σπανιο και εξαιρετικα ασχημο!

visa chrono

Member
Reaction score
28.791
Πόντοι
1.607
Citroenakias ειμαι..αλλα..και λατρης οτι ωραιου..βγηκε.στην παραγωγη...και η lancia μας χαρισε μερικα απο αυτα..

και φυσικα.. και αλλα..που δωσανε σε πολλους το ερεθισμα του motorsport..

nik0laus

Member
Reaction score
187
Πόντοι
357
Τα διάβασα με προσοχή και ομολογώ πως πολλά από αυτά δεν τα γνώριζα. Ίσως να είμαι κουκουβάγια και να βλέπω τα κουκουβαγιάκια μου τα ομορφότερα στον κόσμο :)
Σε κάθε περίπτωση καμία εταιρία δεν είχε 2cv το οποίο παρήχθη για 42 συναπτά έτη με τόσους ιδιοκτήτες που αφιέρωσαν την νιότη τους αλλά και την ζωή τους σε αυτό. Καμίας εταιρίας μοντέλο δεν συγκεντρώνει χιλιάδες φίλους από όλο τον κόσμο κάθε 2 χρόνια σε κάποιο σημείο του κόσμου. .
mini my friend

GiAnniS

Member
Reaction score
7.940
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
P1040684.JPG
P1040685.JPG
P1040687.JPG
P1040688.JPG
P1040686.JPG
Σήμερα είχα τη χαρα και τη τιμή να δω απο κοντά τη MERCEDES 600 της Μαρία Κάλλας! Απλά ΘΕΙΚΉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ειναι απο προσωπική συλλογή γνωστου και θα τοποθετηθεί σε μουσειο αυτοκινητου στην Αθηνα!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.242
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Εξαίσιο και ωραία ιστορία.. Να είσαι καλά για τις φωτογραφίες.. Παίζει να έχει καθίσει ο πισινός του Ωνάση σε αυτό!

GiAnniS

Member
Reaction score
7.940
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Εξαίσιο και ωραία ιστορία.. Να είσαι καλά για τις φωτογραφίες.. Παίζει να έχει καθίσει ο πισινός του Ωνάση σε αυτό!
Ισως ! Το GSA το ειδες στο βαθος της πρώτης φωτο???

nonos

Member
Reaction score
24.839
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Ισως ! Το GSA το ειδες στο βαθος της πρώτης φωτο???
Εγω τη gsa πρωτοειδα.. :lol: Η δικια σου ειναι ετσι?

GiAnniS

Member
Reaction score
7.940
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Ego ida pantos tin s type... I 600 echi sinbatike, aeroanartisis i tin idroelastiki?
Αερανατηση εχει η 600. Μεσα σε αυτο το φανοποιειο ειχε και μια Αston Martin DBS κλουκλαρα
article-2580246-1C404A2A00000578-765_634x366.jpg

nonos

Member
Reaction score
24.839
Πόντοι
1.487
Περιοχή
DBS και στην Ελλαδα?!
Ειναι εξαιρετικα σπανια ακομα και αναμεσα στις aston αυτη!

Top Bottom