- Reaction score
- 25.242
- Πόντοι
- 1.667
- Περιοχή
- Paris in the sixties
Τα διάβασα με προσοχή και ομολογώ πως πολλά από αυτά δεν τα γνώριζα. Ίσως να είμαι κουκουβάγια και να βλέπω τα κουκουβαγιάκια μου τα ομορφότερα στον κόσμοΚαλημέρα σε όλους. Θεωρώ ότι η όλη συζήτηση είναι σε λάθος βάση. Προσπαθείτε να συγκρίνετε δύο εταιρείες που έχουν και οι δύο πάρα πολλές καινοτομίες και έχουν συνεισφέρει πάρα πολύ στην εξέλιξη της αυτοκίνησης και αυτό αδικεί και τις δύο. Αν θέλει κανείς να μπει σε λεπτομέρειες, δεν θα πρέπει να παραβλέψει το γεγονός ότι, η υδροπνευματική, παρότι είναι η τελειότερη ανάρτηση για εμένα (και όχι μόνο) δεν συνεισέφερε σε τίποτα στην αυτοκινητική εξέλιξη, καθώς δεν αντιγράφηκε από κανένα όυτε και εφαρμόστηκε, ίδια ή αλλαγμένη πουθενά, ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Δείτε το παρακάτω απόσπασμα από Wikipedia:
Lancia is renowned in the automotive world for introducing cars with numerous innovations. These include the Theta of 1913, which was the first European production car to feature a complete electrical system as standard equipment.[5] Lancia's first car adopting a monocoque chassis – the Lambda produced from 1922 to 1931 - featured 'Sliding Pillar' independent front suspension that incorporated the spring and hydraulic damper into a single unit (a feature that would be employed in subsequent Lancia's, up to the Appia that was replaced in 1963). 1948 saw the first 5 speed gearbox to be fitted to a production car (Series 3 Ardea). Lancia premiered the first full-production V6 engine, in the 1950 Aurelia,[6] after earlier industry-leading experiments with V8 and V12 engine configurations. It was also the first manufacturer to produce a V4 engine. Other innovations involved the use of independent suspension in production cars (in an era where live axles where common practice for both the front and rear axles of a car) and rear transaxles, which were first fitted to the Aurelia and Flaminia range. This drive for innovation, constant quest for excellence, fixation of quality, complex construction processes and antiqued production machinery meant that all cars essentially had to be hand-made. With little commonality between the various models, the cost of production continued to increase extensively, while demand did not eventually affecting Lancia's viability.[citation needed]
Επαναλαμβάνω όμως ότι πρόκειται για μια άδικη συζήτηση καθώς και οι δύο εταιρείες απέχουν έτη φωτός από το σωρό και απευθύνονται στον οδηγό, με τη Citroen να κλέβει με ευκολία την καρδιά μας....

Σε κάθε περίπτωση καμία εταιρία δεν είχε 2cv το οποίο παρήχθη για 42 συναπτά έτη με τόσους ιδιοκτήτες που αφιέρωσαν την νιότη τους αλλά και την ζωή τους σε αυτό. Καμίας εταιρίας μοντέλο δεν συγκεντρώνει χιλιάδες φίλους από όλο τον κόσμο κάθε 2 χρόνια σε κάποιο σημείο του κόσμου. Καμία εταιρία δεν έχει παρουσιάσει αυτοκίνητο σαν την DS που μέσα σε 6 ώρες από την παρουσίασή του είχε 12.000 pre orders.
Ξέρω, το ίδιο πράγμα λέμε αλλά δεν συγκρίνω την Citroen με τίποτα στον κόσμο. Φονταμενταλιστής? Τυφλός Citroenάς? Όπως θέλετε με χαρακτηρίζετε, ελεύθερα

Σαν την Citroen απλά ΤΙΠΟΤΑ. Καινοτομίες V4 ή V6 κινητήρων δεν μου λένε τίποτα. Νομίζω είναι περιττό να αναφέρω τις αντίστοιχες καινοτομίες της Citroen από το 1919 έως και το 1990 όπου και ουσιαστικά μας τελείωσε.

Αλλα τη χαιρομαι και εγω!!!!