CX Limousine Cassis

Reaction score
17.956
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
29390

topothetithikan....

I veltiosi apisterfti.
Anagaio gia CX me ta dipla fanaria brosta.

Paradosko einai oti i CX oi vasikes ekdoseis me ta mona fanaria, fotizoun poli kallitera me ta fota diastavroseos apo tis 'akrives' me ta dipla.

Episis sta dipla fanaria einai belas i allagi tis H3 gia ta porias

Nikephoros

Member
Reaction score
14.211
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
View attachment 29390

topothetithikan....

I veltiosi apisterfti.
Anagaio gia CX me ta dipla fanaria brosta.

Paradosko einai oti i CX oi vasikes ekdoseis me ta mona fanaria, fotizoun poli kallitera me ta fota diastavroseos apo tis 'akrives' me ta dipla.

Episis sta dipla fanaria einai belas i allagi tis H3 gia ta porias
Πολύ ωραία Νίκο, θα το δω και εγώ. Και εμένα με τα μονά φανάρια δε φωτίζει καλά στην κανονική σκάλα, μόνο στη μεγάλη σκάλα είναι αποδεκτά τα φώτα.

Reaction score
17.956
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Sigoura exei ta mona i diki sou?

ta mona einai poli kalitera stin mesaia skala.

Me ta dipla ton 'plousion' ekdoseon einai katastrofi.
Giati h h4 exei diathesimo to miso mono katoptro

Nikephoros

Member
Reaction score
14.211
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Sigoura exei ta mona i diki sou?

ta mona einai poli kalitera stin mesaia skala.

Me ta dipla ton 'plousion' ekdoseon einai katastrofi.
Giati h h4 exei diathesimo to miso mono katoptro
Ναι, μονά έχω, αλλά απλώς εμένα δε με ικανοποιούν και τόσο πολύ. Μάλλον τα συγκρίνω με τα φοβερά φώτα του Picasso. Και το Octavia είχε φοβερά φώτα, σε σημείο να μου κάνουν σινιάλο νομίζοντας ότι έχω αναμμένα τα μεγάλα.

Reaction score
17.956
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
O fotismos einai ena allo simio pou ta sixrona aftokinita exoyn kanei almata proodou.

Vale LED kais poiotitas, oxi kati ftino, giati i diafora einai aisthiti.
Einai thema asfaleias

Demetris

Member
Reaction score
1.030
Πόντοι
437
Το πρόβλημα με τα LED είναι ότι λόγω της αυξημένης φωτεινότητας, αναδεικνύουν πολύ εύκολα προβλήματα στη ρύθμιση. Ειδικά σε κάτοπτρα που ήταν σχεδιασμένα για λαμπτήρες πυρακτώσεως, σχεδόν κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να τα ρυθμίσει σωστά, για να μην ενοχλούν. Αλλά ακόμα και στα καινούργια ελάχιστοι θα χαμηλώσουν το ύψος της δέσμης με το αυτοκίνητο φορτωμένο. Η οδήγηση σε επαρχιακό δρόμο νύχτα είναι πια πολύ κουραστική και επικίνδυνη, ακριβώς επειδή παραπάνω από τους μισούς που έρχονται από απέναντι σε θαμπώνουν και δεν βλέπεις τίποτα.
Τουλάχιστον στη CX, αν η ανάρτηση δουλεύει σωστά, τα ρυθμίζεις μια φορά στην αρχή και από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, ανεξαρτήτως φορτίου.

Reaction score
17.956
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Online τα πήρες Νίκο?
Με ενδιαφέρει και εμένα

An kaneis liga xiliometra ops esi kata tin gomi mou den aksizei.

Ta parigeilla online. Afta einai gallikez lampes. Oi dio kanoun 79e. Einai akrives.
Iparxoun kai led H4 ton 4euro.

oi sigkekrimenes LED einai sxediasmenes gia classica aftokinita. Gia ta palia katoptra gia na mmin tiflonoun opos leei parapano o Dimitris.

Reaction score
17.956
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Η CXαρα έκανε 2800 χιλιόμετρα την τελευταία εβδομάδα. Σε Αλσατία, λοραινη και Γερμανία σύνορα της Βαυαρίας.

Και μα σύντομη επίσκεψη στο CX basis όπου γνωρίσαμε το συμπεθαστατο προσωπικό, το οποίο μοιράστηκε πολλές όμορφες ιστορίες μαζί μας. Εξαιρετικό κλίμα, πολύ ζεστό, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

Reaction score
17.956
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Μόλις βρήκα έναν Ολλανδό που μένει Αγγλία, τιμονι φραγκοστάφυλο!!!
Το δικό μου ήταν μαύρο και χαλούσε την αρμονία.

Το έψαχνα 2.5 χρόνια τώρα!!!

Κι είναι σε άριστη κατάσταση

Reaction score
17.956
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Αρχοντιά
το εβγαλα φωτογραφια γιατι ηταν δυο εναλλακτικες επιλογες στην γαλλικη αγορα την ιδια εποχη.

Κι επισης μαλλον γι αυτον τον λογο παρκαρε διπλα μου

Demetris

Member
Reaction score
1.030
Πόντοι
437
το εβγαλα φωτογραφια γιατι ηταν δυο εναλλακτικες επιλογες στην γαλλικη αγορα την ιδια εποχη.
Αν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να ήταν σε τελείως διαφορετικές κατηγορίες τιμής, οπότε δεν τα λες και εύκολα εναλλακτικές επιλογές.
Μπορείς να βρεις τιμές της εποχής;

Reaction score
17.956
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Αν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να ήταν σε τελείως διαφορετικές κατηγορίες τιμής, οπότε δεν τα λες και εύκολα εναλλακτικές επιλογές.
Μπορείς να βρεις τιμές της εποχής;
Ειχαν σημαντικη διαφορα τιμης εχεις δικιο!
Το 1987 μια CX prestige ξεκινουσε απο 180 000, μια CX Prestige turbo απο 198 000 και μια w126 απο 235 000(οι πιο φτηνες W126!!)

ομως ετσι κι αλλιως λιγα αυτοκινητα στην γαλλικη αγορα ξεπερνουσαν τοτε τα 150 000 φραγκα.
κατα αναλογια ενα Visa 10 ηταν στα 41 000 και μια CX20 RE στα 90 000

απο εκει και περα ανεξαρτητα απο τιμη και τελειως διαφορετικο χαρακτηρα (για μενα τα δυο αυτοκινητα ειναι τελειως ανομοια και μη συγκρισιμα ) παιζει πολυ η συγκριση μετaξυ τους σε περιοδικα κλασικων αυτοκινητων (και για την w116 και για την w126).

τα αυτοκινητα ειναι τοσο διαφορετικα. Η συναρμολογηση ειναι μερα με τη νυχτα. Τετρακυλινδρο με 6κιλυνδρο. Προσθιοκινητο με πισωκινητο. Εγκαρσιος και διαμηκης κινητηρας.

31794
31795
31796
31797
31798

Last edited:

dap

Member
Reaction score
1.279
Πόντοι
407
Μου κάνει εντύπωση που η ακριβή CX είχε υπερδιπλάσια τιμή από την απλή. Επίσης στις φωτογραφίες βλέπω και 116 και 126, αλλά αν σκεφτούμε ότι η CX παρήχθη από το 1975 ως το 1989, τότε πιο κοντά στις ημερομηνίες σαν ανταγωνιστής της είναι η 126, με παραγωγή από το 1979 ως το 1991. Με αφορμή τις φωτογραφίες να σχολιάσω για άλλη μια φορά ότι εκείνη την εποχή τα μοντέλα είχαν συγκεκριμένη εταιρική ταυτότητα: ακόμη και αν βγάλεις τα σήματα "φωνάζουν" από μακριά πως πρόκειται για Citroen και Mercedes. Επιπλέον η 126 φαίνεται σαν μια φυσική εξέλιξη της 116 με πολλά κοινά στοιχεία, οι αγοραστές τότε δεν επιθυμούσαν δραματικές αλλαγές από το ένα στο άλλο, δεν ήθελαν να χάνεται η "εταιρική ταυτότητα". Σήμερα όλα είναι ένας αχταρμάς.

Top Bottom