2CV - Club 1981 - Επαναφορά από μακρα ακινησία

zach8

Member
Reaction score
402
Πόντοι
307
θερμοσυστελόμενο μακαρόνι, όπως τα κοινά μακαρόνια που περνάν μέσα τα καλώδια,
μόνο που αυτό μαζεύει σε διάμετρο όταν το ζεστάνεις.
Να εδώ που κάνω το λεβιέ του C3 είναι χαρακτηριστικότατο:

Έχουν διάφορες διαμέτρους, οπότε μπορείς να πάρεις μια διάμετρο που να περνάει σαν μανίκι στο μπρατσάκι,
και καθώς θα ζεσταθεί θα "μαζέψει" γύρω απ'το μπρατσάκι και θα γίνει σαν περιτύλιγμα.
Και δεν θα είναι σαν την μονωτική ταινία, που σε λίγο καιρό απ'τις ζέστες θα φύγει η κόλα και θα γίνει νιανιά
και μπορείς να το βάλεις ΚΑΙ διπλό για έξτρα μόνωση.
Αν βγαίνουν τα καρβουνάκια, περνάς το μακαρόνι, ξαναβάζεις τα καρβουνάκια και όλα ΟΚ.
Αν δε βγαίνουν τα καρβουνάκια, περνάς ένα μακαρόνι μεγαλύτερης διαμέτρου, και πάλι γίνεται η ίδια δουλειά.
Στα μαγαζιά με ηλεκτρολογικά τα βρίσκεις.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Το θερμοσυστελόμενο τι είναιι ?

Καλή ιδέα στο σημείο εκέι, θα δω αν παίρνει μονωτική ταινία.
Κάτι μαλακά σωληνάκια σε ότι διαμετρο θέλεις τα οποία σφίγγουν όταν τα θερμάνεις, τα χρησιμοποιούμε αντί μονοτικης ταινίας πολλές φορές. Το βρίσκεις σε καταστήματα για ηλεκτρονικούς.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Α, ΟΚ, τώρα κατάλαβα. Φυσικά και τα γνωρίζω, φυσικά και τα έχω χρησιμοποιήσει, φυσικά και είναι μία καλή ιδέα. .

Μακαρόνια τα λέγανε στην εποχή μου. Να, εδώ, κάνω την θητεία μου . :lol:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Λόγω πρόθεσης να εκκινήσω την μηχανή όντας ακόμα εν στάσει και .......τακωμένο, ( ... ), επειδή είμαι πολύ ψείρας, πρέπει να ελέγξω ότι οι βαλβίδες δουλεύουν κανονικά, και ότι παρέχεται λάδι από την αντλία λαδιού.
....................................
Οι βαλβίδες κινούνται κανονικά, όταν είναι κλεστές, έχουν διάκενο ( θα ρυθμιστεί αργότερα επακριβώς ) και στις 25 μανιβελιές, αρχίζει και τρέχει λάδι. Αρα, η αντλία δουλεύει κανονικά. Ευτυχώς.
Μετά την επιβεβαίωση λειτουργίας της αντλίας λαδιού, τι μένει ? Να ανανεωθεί το λαδάκι που είναι μέσα, με ελάχιστα μεν χιλιόμετρα, αλλά με πολύ χρόνο παραμονής.

Αρα, παίρνουμε λαδάκι φρέσκο, πήρα ορυκτέλαιο 20W-50, θα αδειάσω, θα βάλω ενα λίτρο, θα γυρίζω μέχρι να εμφανιστεί το φρέσκο στις βαλβίδες και .......όλα καλά. Πριν την κανονική εκκίνηση, θα αλλάξει και το φίλτρο, με νέο. Κι θα γυριστεί ξανα, να κάνει σφήνα, πριν δεχτεί τις πιέσεις.

cute hispanic guys

Μένει να ελέγξω τον λαιμό, αν κάνει κενό.

Και εννοείται και φρέσκο γράσσο, να πασαλείψω τον τόπο όλο :whistle:

Και γυαλιστικό - συντηρητικό, να ετοιμάζεται και το ταμπλω.

Πάω να δουλέψω. Το βράδυ τα υπόλοιπα.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Με συγχωρείς που έγραψα και εγώ , δεν είδα το μήνυμα του Ζάχου

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Με συγχωρείς που έγραψα και εγώ , δεν είδα το μήνυμα του Ζάχου
Κυρίες, Δεσποινίδες, Κύριοι, Παιδιά,και λοιποί άλλων κατηγοριών, ειστε ευπρόσδεκτοι ΟΛΟΙ, με οιαδήποτε παρατήρηση / σχόλιο / πρόταση / ανέκδοτο / καζαμία. :D

Συνήθως, στα φόρα, ο αρχικός που αναρτά, ΟΡ, θεωρητικά διατηρεί την "ιδιοκτησία" του νήματος και του θέματος, και δεν δέχεται τίποτα εκτός θέματος, με αυστηρές νόρμες, αποφυγή επαναλήψεων, τήρηση ευπρέπειας, κλπ.

Στα δικά μου νήματα, ΟΛΑ είναι αποδεκτά, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι αρχές του φόρουμ που μας φιλοξενεί, και μας παρέχει τον χώρο και την επικοινωνία. Ρωτήστε και στο φόρουμ με τα ρολόγια που ασχολούμαι. Τα πάντα όλα στα νήματά μου. :dizzy:

Συνεπώς, ουδείς ζητά συγνώμη, ή απολογείται σε εμένα. Εχω δηλώσει ότι ο μόνος που τρέμω και μπορεί να με προσβάλλει, έιναι ο ...............................οικονομικός έφορος. Στους υπόλοιπους, έχω ανοσία. :up:

Οπότε, παρακαλώ ελέυθερη έκφραση, :dance:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
.................................
Ελέγθηκε ο ηλεκτροπαραγωγός ( αλτερνεητορ ), με το πολύμετρο, το γύρισα με το χέρι, έστω και χψρίς διέγερση έδινε 0,04-0,06 βόλτ, αρα καλά είμαστε. Και μετά, τα μέσα. Εδώ, οι ψήκτρες ήταν λιιιγο χαλια, όπως και ο συλλέκτης. Θα αλλαχθούν τα "καρβουνάκια", και μια και ήντανε ανοικτό, παρα το ότι τα ρουλεμάν δεν ήταν και πολυ κακά, αλλάχτηκαν. Ειναι σε σημείο, που όλα τα καιρικά στοιχεία "περνανε" από μέσα, οπότε, λίγη σκόνη, λίη υγρασία, έχουν επίπτωση στα ρουλεμάν. Αναγνωρίζεις την ανάγκη αλλαγής, αν έχεις εμπειρία, από τον θόρυβο κατα την περιστροφή, αίσθηση τριβής, ή το ........χχχχχχχχχχχχ της γάτας. Χα χα χα. Και ο συλλέκτης καθάρισμα με την οδοντόβουρτσα.
..............................
Εδώ, ζητείται βοήθεια.

Εχω την ψηκτροθήκη, και παρά τις βόλτες σε μαγαζιά , δεν κατάφερα κάτι. Εχει κανείς κάποιον / κάπου που εμπορεύεται ηλεκτρολογικά και μπορεί να έχει ? Ειναι Ducellier .

Θα βάλω φωτό της ψηκτροθήκης. Βρήκα σε μαγαζί του εξωτερικού, αλλά, ας δούμε πρώτα και εδώ.

Αν κάποιος ξέρει, θα είμαι υπόχρεος. Ευχαριστώ.

z4x5rover

Member
Reaction score
190
Πόντοι
397
Εδώ, ζητείται βοήθεια.

Εχω την ψηκτροθήκη, και παρά τις βόλτες σε μαγαζιά , δεν κατάφερα κάτι. Εχει κανείς κάποιον / κάπου που εμπορεύεται ηλεκτρολογικά και μπορεί να έχει ? Ειναι Ducellier .

Θα βάλω φωτό της ψηκτροθήκης. Βρήκα σε μαγαζί του εξωτερικού, αλλά, ας δούμε πρώτα και εδώ.

Φωτο ψηκτροθηκη παρακαλω.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Εδώ, ζητείται βοήθεια.

Υπάρχει εδώ στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ο Φρενελης Ιωάννης , πιστεύω θα έχει https://g.co/kgs/JSxaRq

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Σήμερα, έπεσε αρκετή δουλίτσα.

Με άλλα ξεκίνησα, άλλα έκανα, αλλά όλα σημαντικά και απαραίτητα.

Κατ' αρχήν, βγήκε η τρόμπα φρένων, μια και πλέον υποχωρούσε ανευ αντίστασης. Αρα πάμε για νέα τρόμπα. ( ΑΣΦΑΛΕΙΑ ) Υπάρχουν σετ επισκευής, αλλά, σε μια τρόμπα που είναι πάνω από 20 χρονών, καλύτερα καινούργια. Τρόμπα φρένων είναι. Δεν είναι διακοσμητικό αυτοκόλλητο.

Οξω η τρόμπα, όξω η πεταλιέρα, καθάρισμα, λάδωμα, αύριο-μεθαύριο θα ξυστεί και θα βαφτεί και δαύτη.

Τώρα, πρέπει να βρώ τρόμπα, αλλά για ΤΑΜΠΟΥΡΑ, ( Διαφοροποιούνται τα υγρά και τα εβολάκια. )

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Αλλη μια σημαντική εργασία, και δειγματοληπτική για την ανάρτηση, ήταν η ακόλουθη.

Ανοιξα την βάση του αμορτισέρ του συνεπιβάτη μπροστά , χθές είχα ανοίξει του οδηγού.

Εδώ, έκανα και επιπλέον εργασία, μια και ο χώρος ήταν άνετος, και ο ήλιος ήταν ξεστός.

Ελυσα τα άκρα των ράβδων και τις μαχαιρωτές ακμές ( knife edges )

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Εδώ, είναι η ακμή του "μαχαιριού", και η φθορά ων 122.000 χιλ και των ετών στάθμευσης.

Φυσικά, τα χιλίόμετρα, κατά 75 % περίπου, έχουν γίνει με ένα ατομο 75 κιλά, αλλά, πρέπει να σημειωθεί ότι ουδέποτε λιπάνθηκαν.

Ομως, δεν φαίνεται καμμιά φθορά, ούτε στο μπράτσο, ούτε το "μαχαίρι"

what does emotionally strong mean

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Η επιλογή, ήταν "στρατηγική"

Εμπρός δεξιά, είναι τα μεγαλύτερα φορτία, αριστερές στροφές με χίλια, φορτίο φρεναρισμάτων, κλπ.

Οπότε, ανοίγουμε και το ρουλεμάν

για έλεγχο και "μάτι" πρός την κρεμαγιέρα.

zach8

Member
Reaction score
402
Πόντοι
307
Δεν θα μπορούσαν να δουλευτούν λίγο με το χέρι οι ψήκτρες? Ή πρέπει να έχουν συγκεκριμένη καμπυλότητα?

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Εν τω μετσξύ, με λυμενες τις ράβδους, η ανάρτηση είναι ελεύθερη, το μπράτσο εννοώ, οπότε, το "παίζουμε" δεξια - αριστερά, πάνω - κάτω, για πιθανες "ελευθερίες" - τζόγους. Ουδεμία φθορά. Ακουμπάμε το μπράτσο στην κλούβα, και κάνουμε και μερικές κινήσεις στο αμορτισέρ. Παρουσιάζει αντίσταση, κινείται, δεν είναι κολλημένο, δεν έχει διαρροές. ΤΕΛΕΙΑ.

Θεωρητικά, μόλις γρασσαριστεί ( βλέπε - πνιγεί στο γράσσο ) όλο το εσωτερικό, που κινείται η κρεαγιέρα, θα σφραγιστεί ξανα το σύνολο μπροστά, και αναλογικά και θεωρητικά, από πλευράς ανάρτησης, έχω τελειώσει.

Μένουν τα εξωτερικά γρασσαρίσματα στα μαχαίρια, και τοποθέτηση τροχών, για να αρχίσω να χοροπηδάω, υπο τύπον τραπολίνου, να λειτουργήσουν όλα στην νέα κατάσταση με γράσσο και καστορέλαιο στις μπουκάλες.

Υποθέτω ότι θα "σουστάρει", όμορφα κα αθόρυβα. :dance:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Ανάρτηση

-μπήκε λάδι στις μπουκάλες των ελατηρίων.
-ελέγχθηκαν ( δειγματοληπτικά ) τα μαχαίρια .
-ελέγχθηκαν οι τζόγοι των μπράτσων
-δουλεύτηκαν - ελεγχος αντίστασης - διαρροών στα αμορτισέρ

Αν με καθυστερήσουν κάποια ανταλλακτικά, στο χρόνο αναμονής, θα γίνουν λεπτομερώς και τα υπόλοιπα ( πίσω ). Προς το παρόν, εφόσον είναι καλά τα μπροστά, το 75-80 % των φορτίων, τα υπόλοιπα θεωρούνται ...........σωστά. :D

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Ταυτόχρονα, άδειασα τα λάδια

ΠΡΟΣΟΧΗ. Τα μαζεύουμε και τα δίνουμε στο φιλικό βενζινάδικο, από όπου τα παραλαμβάνουν οι ανακυκλωταί - αναζωογονοποιηταί. Δεν πετάμε τα λάδια πουθενά αλλού, γιατί σε μερικά χρόνια θα τα βρούμε στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.

γύρισα 100 φορές την μηχανή να τραβήξει και τα υπόλοιπα, και έλεγξα την τάπα, που έχει μαγνητάκι.

Η τελευταία αλλαγή, ήταν στα ίδια σχεδόν χιλιόμετρα, αλλά χωρίς χρήση. Βάλε ότι είχαν γεμίζει και οι κυλινδροι, καλά είμαστε με την αλλαγή.

Μόλις ανοίξω και τα καπάκια, και στραγγίσει, θα αλλάξω και το φίλτρο, και έτοιμοι.

Top Bottom