Το νέο μου παλιό ποδήλατο...

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Και εγώ γυστάρω πολύ τα ποδήλατα!
Έχω ένα Ideal MTB Pro Rider του 1988 που είναι σε γ@μ@τη κατάσταση και χρησιμοποιήται σχεδόν καθημερινά και ένα Carrera MTB πάλι, που έχει κομμένο συρματόσχοινο ταχυτήτων, εξαϋλωμένα τακάκια, κατάξερα λάστιχα και διαλυμένο γρανάζι έκτης ταχύτητας... Κοινώς είναι σχεδόν ανύπαρκτο...
Το Ideal όμως θέλει καινούργια τακάκια, γιατί τελευταία μου σφυρίζουν και λίγο παραπάνω τέντωμα το συρματόσχινο των μπροστά φρένων.

nonos

Member
Reaction score
24.738
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Πρεπει να σου βαλω Μπατιστα μια φωτογραφια του ποδηλατου της μανας μου. Ολα τα χρονια αρνηθηκε να χρησιμοποιησει οτιδηποτε αλλο. Ερωτα το εχει. Με την εργοστασιακη σελα. Πρεπει να ναι περιπου 45 χρονων και αγορασμενο και χρησιμοποιημενο πολλα χρονια στην Αγγλια απ οπου και το εφερε Ελλαδα τελικως! Κειμηλιο κανονικο!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.232
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Πρεπει να σου βαλω Μπατιστα μια φωτογραφια του ποδηλατου της μανας μου. Ολα τα χρονια αρνηθηκε να χρησιμοποιησει οτιδηποτε αλλο. Ερωτα το εχει. Με την εργοστασιακη σελα. Πρεπει να ναι περιπου 45 χρονων και αγορασμενο και χρησιμοποιημενο πολλα χρονια στην Αγγλια απ οπου και το εφερε Ελλαδα τελικως! Κειμηλιο κανονικο!
Το έχει ακόμα Κρις?

nonos

Member
Reaction score
24.738
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Ναι βρε τι σου λεω! Ακομα αυτο χρησιμοποιει!

visa chrono

Member
Reaction score
28.785
Πόντοι
1.607
Βαλε μια φωτο..οχι μονο για τον Ιταλακο μας...Υπαρχουν και αλλοι που γουσταρουν παλια ποδηλατα....:baby::love::love::love::dance::dance:

nonos

Member
Reaction score
24.738
Πόντοι
1.487
Περιοχή
To ξεχαδα ρε γμτ οταν ηρθα Ελλαδα. Οταν ξαναερθω τωρα! Αν δειτε και γραψω τιποτα οτι ερχομαι ,σφυρατε ενα refresh my memory :lol:

visa chrono

Member
Reaction score
28.785
Πόντοι
1.607
Αξίζει βήμα..σε ανθρώπους νέους που το παλεύουν με κάτι που αγαπούν και δημιουργούν....
Δεν εχω πάει ακόμα.. αλλά την άλλη φορά που θα ανεβώ θα βρω λίγο χρόνο να γνωρίσω αυτο το υπόγειο...

http://www.cnn.gr/news/ellada/story/51805/eixa-to-oneiro-moy-to-podilato-moy

nonos

Member
Reaction score
24.738
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Παιδια ειλικρινα ειχα ξεχασει τελειως τη φωτογραφια που ειχα υποσχεθει παραπανω, το ειδα τωρα που το θεμα ανεβηκε στην επικαιροτητα. :oops:

minas

Member
Reaction score
3.112
Πόντοι
747
Μολις τωρα ανακαλυψα το θεμα.Ελπιζω σε αυτο να εχουν θεση ποδηλατα μη ανακατασκευασμενα,αλλα λειτουργικα..

Οταν ημουν μικρος,ενας γειτονας μου χαρισε ενα παλιο ποδηλατο,για να κανω τα καλοκαιρια στο χωριο...

Αργοτερα που μεγαλωσα λιγο...βρηκα πεταμενο σε γκρεμο,ενα διπλοσκελετο χωρις πολλες ελλειψεις..

nonos

Member
Reaction score
24.738
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Παιδια ειλικρινα ειχα ξεχασει τελειως τη φωτογραφια που ειχα υποσχεθει παραπανω, το ειδα τωρα που το θεμα ανεβηκε στην επικαιροτητα. :oops:
Πρωτη ευκαιρια μολις ξεφορτωσω τις ανεβαζω, επιτελους το θυμηθηκα!

nonos

Member
Reaction score
24.738
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Για ολους οσους το ειχα υποσχεθει 1 χρονο τωρα..

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Το καλοκαίρι που μας πέρασε είπαμε με τον παππού να καθαρίσουμε μια αποθήκη που είχε να ανοιχτεί γύρω στα 20-25 χρόνια. Από λίγο που θυμόμαστε είχε μέσα κάτι καυσόξυλα, πλακάκια που είχαν ξεμείνει καθώς και κάτι μονωτικά φελισολ. Αφου βγάλαμε την πόρτα σηκωτή, είδαμε ότι τα πράγματα ακουμπούσαν πάνω σε κάτι. Αυτό το κάτι αποδείχθηκε πως είναι ένα αναδιπλώμενο λευκό ποδήλατο Puch Pic-Nic κατασκευής Απριλίου 1974 (σύμφωνα με ημερομηνία στο αρχικό δυναμό). Χρησιμοποιήθηκε περίπου για μια δεκαετία όταν αντικαταστάθηκε από ένα διαμάντι για το οποίο θα μιλήσω αργότερα. Αφού πλύθηκε, έκανα ένα προσωρινό φούσκωμα τα λάστιχα και το έφτασα ως τον ποδηλατά με χίλια ζόρια. Απορώ πως δε σκοτώθηκα με τέτοια φρένα... Εκεί αλλάχτηκαν τα λάστιχα, τα τακάκια, ντίζες και συρματόσχοινα, βίδες μπροστινής ρόδας, έγινε ακτινολόγηση, γρασαρισματάκι, αλλαγή καλωδίωσης δυναμό, αντικατάσταση δυναμό γιατί το παλιό δεν, αντικατάσταση μπροστινού φαναριού και βάσης γιατί έσπασαν και τα δύο και τέλος τοποθετήθηκε και μία υπέροχη κόρνα με φούσκα που ακούγεται υπέροχα. Φωτογραφίες προσεχώς!

Top Bottom