Τι κάναμε σήμερα με το 2cv/DS/CX ή κάποιο άλλο ιστορικό μας Citroen?

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.188
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Απόστολε με το καλό, να πάνε όλα καλά. Δεν μπορεί, θα πάνε! Εν τω μεταξύ είναι τόσο μα τόσο όμορφη σε αυτήν τη φωτογραφία!
Η αλήθεια είναι ότι αν και μου έχει βγάλει το λάδι (μάλλον το LHM) τελευταία παραμένει κούκλα σε κάθε περίπτωση. Ελπίζω μετά την επισκευή να μπορώ επιτέλους να την χαρώ και να μου φύγει αυτή η ανασφάλεια ότι θα με αφήσει κάπου

Reaction score
18.265
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Η αλήθεια είναι ότι αν και μου έχει βγάλει το λάδι (μάλλον το LHM) τελευταία παραμένει κούκλα σε κάθε περίπτωση. Ελπίζω μετά την επισκευή να μπορώ επιτέλους να την χαρώ και να μου φύγει αυτή η ανασφάλεια ότι θα με αφήσει κάπου
Τα οποία μικρο προβλήματα αξιοπιστίας θα ελλατωθουν παρά πολύ αν κινείται πιο τακτικά . Αν και καταλαβαίνω ότι η ζωή είναι πολύπλοκη και καμία φορά δεν έχουμε αρκετό χρόνο να αφιερώνουμε σε αυτά που θελουμε

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.188
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Ισχύει Νίκο αλλά πλέον έχω λίγο περισσότερο χρόνο οπότε ελπίζω να την κινώ και να την χαίρομαι περισσότερο

nonos

Member
Reaction score
24.387
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Αποστολή περαστικά! Όντως η ακινησία τα κάνει αυτά, αλλά πολύ ευχάριστο γενικότερα που λες ότι θα έχεις ευκαιρίες να την οδηγείς περισσότερο! :love:

Α να σου πω...5η φωτογραφία που δημοσίευσες, A164 περνάει από πίσω...? :devil::lol::X

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.188
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Α να σου πω...5η φωτογραφία που δημοσίευσες, A164 περνάει από πίσω...?
Αμ δεν πέρασε μέχρι να κατέβει το κορίτσι. Είχε κλείσει ο γερανός το δρόμο. Το τι μπινελίκι άκουσα χρονιάρες μέρες δεν φαντάζεσαι :grin:
Για το τυπικό ήταν το 602 Ν. Ιωνία - Σταθμός Πανόρμου :cool:

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.921
Πόντοι
827
Αμ δεν πέρασε μέχρι να κατέβει το κορίτσι. Είχε κλείσει ο γερανός το δρόμο. Το τι μπινελίκι άκουσα χρονιάρες μέρες δεν φαντάζεσαι :grin:
Για το τυπικό ήταν το 602 Ν. Ιωνία - Σταθμός Πανόρμου :cool:
Η συζήτηση αυτή είναι, τουλάχιστον, σουρεαλιστική

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.154
Πόντοι
817
Εγώ, με την άδειά σας, θα σχολιάσω τον ηλεκτρολογικό πίνακα αριστερά, που το κόκκινο μπουτόν με το κλειδί, μάλλον σημαίνει ειδικό πίνακα ελέγχου συγκεκριμένου μηχανήματος ( απαίτηση κλειδιού για τον χειρισμό - έναρξη ), με ρελέ οπλισμού για ρεύματα ισχύος.

Δεν ξέρω πόσον καιρό είναι έτσι, ή αν ανοίχτηκε εκείνη την ώρα για πχ έλεγχο, αλλά, έστω και έτσι μια και κρέμεται, ειναι ΑΚΡΩΣ επικίνδυνος.

Χρόνια Πολλά στον κο Βασίλη.

Και αναμένουμε το πόρισμα για την βλάβη.

Dragon

Member
Reaction score
299
Πόντοι
297
Αλλαγή σετ ιμάντα-τεντωτήρα χρονισμού, αντλία νερού, αντιψυκτικό, ιμάντα δυναμό, διακλαδωτήρα αντλίας νερού, και αλλαγή αισθητήρα θερμοκρασίας λαδιού στο saxo της κυρίας Κοκοβίκου

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.188
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Με ενημέρωσε ότι η τρόμπα βενζίνης δίνει πίεση 2.5 bar οπότε δεν έχει πρόβλημα hmmm
Μου άλλαξε πολλαπλασιαστή γιατί είχε πρόβλημα με τα ρεύματα και ότι δεν είχε καύσιμα hmmm
Από τότε που την έφερα από Αυστρία θυμάμαι αυτά τα κομπιάσματα σε κάποιες φάσεις. Είχα συμπεράνει ότι δεν πρέπει να πέφτει η στάθμη του καυσίμου κάτω από το 1/4 για να μην συμβαίνει αυτό. Αλλά είναι δυνατόν να συμβαίνει με τόσο καύσιμο μέσα?
Συνεχίζω να μην αισθάνομαι ασφαλής αν και άλλαξε και κάποιο σωληνάκι το οποίο ήταν βρόμικο όπως είπε. Θα σας πω την Τετάρτη που θα την πάρω

Last edited:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.188
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Και ενώ πήγα να την μαζέψω εχθές με ενημέρωσε ο κ. Βασίλης ότι σε μια ακόμα βόλτα που έκανε πριν την παραδώσει παρατήρησε πάλι κάποια κομπιάσματα. Με τα πολλά φάνηκε ότι το σωληνάκι που τραβάει το καύσιμο ήταν σε σημείο που όταν είναι χαμηλή η στάθμη να δημιουργεί αυτό το πρόβλημα. Εδώ που τα λέμε, υπό συνθήκες ακόμα και λίγο κάτω από την μέση να ήταν, δημιουργούσε αυτό το θέμα. Την άφησα μέσα και ελπίζω με την νέα εφαρμογή του σωλήνα να μην υπάρξει πρόβλημα ξανά.

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.154
Πόντοι
817
Δεν θέλω να το παίξω "έξυπνος", αλλά σαν μηχανικός έχω μια απορία.

Υποτίθεται ότι η στάθμη αναρρόφησης, προσδιορίζεται ακριβώς από τον κατασκευαστή. Δεν ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες μας. Και στο τεπόζιτο, υπάρχουν ( υποτίθεται ) διαφράγματα, που απαγορεύουν την μετακίνηση στις πχ στροφές, ώστε να μην σταματα η τροφοδοσία. Αυτό δηλαδή που βίωνες εξ αρχής.
Μου προξενεί εντύπωση ότι το "σωληνακι" ήταν πιο.....χαμηλά. Κόπηκε ? Μαράθηκε ? Ελιωσε ?
Μήπως χρειάζεται καθάρισμα ΚΑΙ το τεπόζιτο ? Και ίσως ΚΑΙ το φίλτρο της αναρρόφησης ?( αν υπάρχει )
Ισως, μετά την "επισκευή" του πρώτου ευρήματος, να αποκαλύπτεται και ένα δεύτερο, που μετά την επισκευή του, να παρουσιαστεί και άλλο.
Μόλις επισκευαστεί ο πιο αδύναμος κρίκος στην διαδοχή, πάντα εμφανίζεται πρόβλημα προκαλούμενο από τον επόμενο αδύναμο κρίκο. Το έχουμε βιώσει όλοι.

Αποψη λέω. Με καλή πρόθεση. :thumbs:

nonos

Member
Reaction score
24.387
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Εχει δικιο ο Γιωργος και με προλαβε.
Θεωρω ομως οτι εισαι σε καλα χερια.
:thumbs:

2cv01

Member
Reaction score
3.520
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Αποστόλη επειδή έχω γνωρίσει τον Κύρ Βασίλη από κοντά και έχουμε μιλήσει και μαζί αρκετές φορές ο άνθρωπος είναι εγγύηση απλά ότι και να είναι θα σου λύσει το πρόβλημα σου !!

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.154
Πόντοι
817
Σήμερα είχε 2cvμεταφορά για ανάγκες του mini μου :grin:
View attachment 36296
Συνήθως, όταν μεταφέρουμε συναρμολογημένο - καθαρό κινητήρα, κλείνουμε με ταινία τις θυρίδες, εισαγωγής - εξαγωγής στους κυλινδρους για να αποφεύγουμε την είσοδο ξένων σωμάτων - υγρασίας - σκόνης ή οτιδήποτε άλλο. Υποθέτω ότι τις έκλεισες πριν ξεκινήσεις.

Top Bottom