Τι αυτοκίνητο οδηγάμε σήμερα?

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Πες τωρα @Flaminio Bertoni και τις εντυπώσεις σου από την 10ημερη συμβίωση με το κουκλάκι:cold::cold::devil::devil:
Δεν θα το αγόραζα ποτέ πιο μαπα Αμάξι δεν πρέπει να κυκλοφορησε στην ιστορία του αυτοκινήτου...
Ναι λοιπόν είναι ένα smart for 4 το νέο...απορώ

nonos

Member
Reaction score
23.861
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Ω ρε βασανιστηριο που περασε ο ανθρωπος...

tataskit

Member
Reaction score
530
Πόντοι
137
Ιταλική έκφραση... Είναι ιταλοφιλος ο άτιμος...
αν ειναι ετσι περνω τα λογια μου πισω. την επομενη φορα που θα παω σε στροφιλικια και θα πετυχω κανενα γρηγορο θα εχω φροντισει να βαλω απο πριν το ροπαλο στο πορτμπαγκαζ. θα πεσει πολυ ξυλο :lol::lol::lol::lol::lol:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Δεν θα το αγόραζα ποτέ πιο μαπα Αμάξι δεν πρέπει να κυκλοφορησε στην ιστορία του αυτοκινήτου...
Ναι λοιπόν είναι ένα smart for 4 το νέο...απορώ
Πριν από 2 μήνες είχαμε πάει μία βόλτα στα Καμμένα Βούρλα και βλέπω ξαφνικά παρκαρισμένο ένα ολόϊδιο Smart forfour, με τις ίδιες ζάντες μάλιστα. Το μάτι μου έπεσε αμέσως στους πίσω τροχούς διότι πρόσεξα ένα χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου που πραγματικά "έβγαζε" μάτι, με την αρνητική έννοια: Είχε ταμπούρα! Εν έτει 2016! :dizzy:Θα μου πείτε, έχουν και άλλα μικρά αυτοκίνητα ταμπούρα πίσω... Πάντως, όποιο αυτοκίνητο του 21ου αιώνα έχει ταμπούρα, το θεωρώ απαράδεκτο... (δεν μπορεί να μην έρχεται στο μυαλό μου η μικρομεσαία GS με δισκόφρενα παντού, το 1970...)

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.864
Πόντοι
827
Πριν από 2 μήνες είχαμε πάει μία βόλτα στα Καμμένα Βούρλα και βλέπω ξαφνικά παρκαρισμένο ένα ολόϊδιο Smart forfour, με τις ίδιες ζάντες μάλιστα. Το μάτι μου έπεσε αμέσως στους πίσω τροχούς διότι πρόσεξα ένα χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου που πραγματικά "έβγαζε" μάτι, με την αρνητική έννοια: Είχε ταμπούρα! Εν έτει 2016! :dizzy:Θα μου πείτε, έχουν και άλλα μικρά αυτοκίνητα ταμπούρα πίσω... Πάντως, όποιο αυτοκίνητο του 21ου αιώνα έχει ταμπούρα, το θεωρώ απαράδεκτο... (δεν μπορεί να μην έρχεται στο μυαλό μου η μικρομεσαία GS με δισκόφρενα παντού, το 1970...)
Κατά την ταπεινή άποψή μου έχεις λάθος. Όλα τα μικρά αυτοκίνητα έχουν ταμπούρα πίσω. Δεν έχει νόημα να έχουν δισκόφρενα πίσω. Το βάρος τους και το μέγεθος τους είναι τέτοιο που μάλλον πρόβλημα είναι τα δισκόφρενα πίσω στον έλεγχο του αυτοκινήτου κατά το φρενάρισμα

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Κατά την ταπεινή άποψή μου έχεις λάθος. Όλα τα μικρά αυτοκίνητα έχουν ταμπούρα πίσω. Δεν έχει νόημα να έχουν δισκόφρενα πίσω. Το βάρος τους και το μέγεθος τους είναι τέτοιο που μάλλον πρόβλημα είναι τα δισκόφρενα πίσω στον έλεγχο του αυτοκινήτου κατά το φρενάρισμα
Γιατί είναι πρόβλημα τα δισκόφρενα πίσω για τον έλεγχο ενός αυτοκινήτου με χαμηλό βάρος? Ρωτάω να μάθω κάτι που πολύ πιθανό να μου διαφεύγει...

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.864
Πόντοι
827
Γιατί είναι πρόβλημα τα δισκόφρενα πίσω για τον έλεγχο ενός αυτοκινήτου με χαμηλό βάρος? Ρωτάω να μάθω κάτι που πολύ πιθανό να μου διαφεύγει...
Η αναλογία πέδησης μπρος και πίσω τροχών. Δεν είναι μόνο το βάρος, είναι και οι διαστάσεις που παίζουν ρόλο.

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
...basika edo imaste poli evcharistimeni an to amaksi echi piso tamboura...logo chimona ke alatia pou richnounte edo, ta piso diskakia ine panta poli chalia ke se kathe kteo kobete to avtokinito...opote alasounte oi diskoi ke ta takakia...ke analoga to avtokinito echis kostos eos 500€!...
Opote kalitera ta tamboura...den skouriasoune i mallon den fenete pos skouriasane...

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
και εμένα
...basika edo imaste poli evcharistimeni an to amaksi echi piso tamboura...logo chimona ke alatia pou richnounte edo, ta piso diskakia ine panta poli chalia ke se kathe kteo kobete to avtokinito...opote alasounte oi diskoi ke ta takakia...ke analoga to avtokinito echis kostos eos 500€!...
Opote kalitera ta tamboura...den skouriasoune i mallon den fenete pos skouriasane...
το cotroenaki μου ταμπούρα εχει πίσω.. μια χαρά ειναι

nonos

Member
Reaction score
23.861
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Το ταμπουρο θα δειξει την εν γεννει αδυναμια του οταν θελεις να ευχαριστηθεις οποτε ανεβαινουν οι απαιτησεις απο τα φρενα ή σε εντονη καταβαση ιδιως αν το κυνηγας. Εκει η zx π.χ. (ταμπουρα πισω) παρουσιαζε εντονο fading οταν με xantia στην ιδια διαδρομη ,που εχει και φρενα κορυφαια κατα τ αλλα, δε χαμπαριαζε τιποτα...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Το ταμπουρο θα δειξει την εν γεννει αδυναμια του οταν θελεις να ευχαριστηθεις οποτε ανεβαινουν οι απαιτησεις απο τα φρενα ή σε εντονη καταβαση ιδιως αν το κυνηγας. Εκει η zx π.χ. (ταμπουρα πισω) παρουσιαζε εντονο fading οταν με xantia στην ιδια διαδρομη ,που εχει και φρενα κορυφαια κατα τ αλλα, δε χαμπαριαζε τιποτα...
Ακριβώς και εγώ θυμάμαι την εμπειρία μας από το ΖΧ, επειδή κινούμαστε συχνά σε απαιτητικούς ορεινούς δρόμους όπου η ανθεκτικότητα των φρένων παίζει καταλυτικό ρόλο στη συμπεριφορά (και ασφάλεια) του αυτοκινήτου. Δε θα ξεχάσω τη μειωμένη αντοχή των φρένων του ΖΧ μας σε αυτούς τους δρόμους. Κατανοώ την πρακτική πλευρά του θέματος όσον αφορά τα ταμπούρα πίσω (κόστος, χιονισμένοι δρόμοι, κατανομή δύναμης πέδησης, κ.λ.π.), αλλά φαντάζομαι ότι σε θέματα υπερθέρμανσης και αντοχής σε δύσκολες διαδρομές (δηλαδή, εξαρτάται και από τη χρήση, φαντάζομαι... εάν κινούμαστε σε επίπεδους δρόμους και μέσα στην πόλη, τα πράγματα είναι διαφορετικά), εκεί θα φανεί η υπεροχή των δίσκων. Και νομίζω ότι από μόνα τους σωληνάκια αεροπορικού τύπου δε θα διόρθωναν το θέμα της αντοχής των ταμπούρων... (διορθώστε με, βεβαια, εάν κάνω λάθος...).

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
...Scotty beam.me up...no intelligent lifeform on this planet...
:lol::lol: Μου άρεσε και εμένα το Star Trek, αν και περισσότερο μου άρεσε πάντα το Star Wars, το οποίο ήταν κάτι παραπάνω από απλή επιστημονική φαντασία... Παρεμπιπτόντως, αυτός ο γαλάζιος φωτισμός στο ταμπλώ της DS4 είναι αξεπέραστος... Είναι και ο φωτισμός σκέτη επιστημονική φαντασία!

Top Bottom