Τι αυτοκίνητο οδηγάμε σήμερα?

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Εγώ "διασκέδαζα" πάντα στους δρόμους με στροφές, με όλες τις Citroen που είχαμε ή έχουμε (μιλάω για τη CX!), ιδίως τις υδροπνευματικές... Πόσο απομακρύνονταν από τα άλλα, Audi, Mercedes πάνω στις στροφές (ως και Subaru WRX μια φορά, δεν υπερβάλλω! Ήμουν με τη C5..), τα οποία μετά με προσπερνούσαν σα σταματημένο στις ευθείες, είτε από τη λύσσα τους γιατί δεν μπορούσαν να με φτάσουν στις στροφές, ή γιατί έτρεχαν πραγματικά και απλώς, δεν μπορούσαν στις στροφές.... Και ποτέ δεν αποζητούσα κόντρες. Απλώς, πήγαινα με το ρυθμό που ήθελα για το ταξίδι μου, χωρίς να με απασχολεί ποιος και τι αυτοκίνητο είναι δίπλα μου. Και αυτό σημαίνει πόσο πολύ υψηλότερα είναι τα περιθώρια πρόσφυσης των Citroen από τα άλλα, όταν σε συνηθισμένο ρυθμό είναι άπιαστα στις στροφές από αυτοκίνητα που πραγματικά τρέχουν... Είχα την Παρασκευή αντίστοιχη εμπειρία με τη CX, η οποία μπορεί να παίρνει κάποιες κλίσεις στις στροφές, αλλά το κράτημά της είναι απλά εξωγήινο, όπως όλων των καλών υδροπνευματικών Citroen...

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
Εγώ "διασκέδαζα" πάντα στους δρόμους με στροφές, με όλες τις Citroen που είχαμε ή έχουμε (μιλάω για τη CX!), ιδίως τις υδροπνευματικές... Πόσο απομακρύνονταν από τα άλλα, Audi, Mercedes πάνω στις στροφές (ως και Subaru WRX μια φορά, δεν υπερβάλλω! Ήμουν με τη C5..), τα οποία μετά με προσπερνούσαν σα σταματημένο στις ευθείες, είτε από τη λύσσα τους γιατί δεν μπορούσαν να με φτάσουν στις στροφές, ή γιατί έτρεχαν πραγματικά και απλώς, δεν μπορούσαν στις στροφές.... Και ποτέ δεν αποζητούσα κόντρες. Απλώς, πήγαινα με το ρυθμό που ήθελα για το ταξίδι μου, χωρίς να με απασχολεί ποιος και τι αυτοκίνητο είναι δίπλα μου. Και αυτό σημαίνει πόσο πολύ υψηλότερα είναι τα περιθώρια πρόσφυσης των Citroen από τα άλλα, όταν σε συνηθισμένο ρυθμό είναι άπιαστα στις στροφές από αυτοκίνητα που πραγματικά τρέχουν... Είχα την Παρασκευή αντίστοιχη εμπειρία με τη CX, η οποία μπορεί να παίρνει κάποιες κλίσεις στις στροφές, αλλά το κράτημά της είναι απλά εξωγήινο, όπως όλων των καλών υδροπνευματικών Citroen...
εγω πάλι λυπάμαι τα λάστιχα και δεν το τρέχω σε στροφές

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
εγω πάλι λυπάμαι τα λάστιχα και δεν το τρέχω σε στροφές
Κάνεις πάρα πολύ σωστά! Απλώς με αυτές τις Citroen (και εδώ θέλει πολύ προσοχή) τα όρια πρόσφυσης είναι τόσο ψηλά, που μπορεί να υπερβάλλεις εαυτόν χωρίς να το καταλάβεις και να ξεπεράσεις τα όρια. Με τη C5 του πατέρα μου έφαγα πρόστιμο στην Αττική Οδό 350 ευρώ, στον παράδρομο που ξεκινάει από το τούνελ αμέσως μετά την έξοδο για ΛΕωφόρο Πεντέλης και οδηγεί στον περιφερειακό του Υμμητού. Ο παράδρομος αυτός και πολύ στενός είναι και στροφές έχει και όριο ταχύτητας 70χλμ/ώρα έχει. Με πόσα με έγραψαν? 155...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Ξέχασα να αναφέρω και αφαίρεση διπλώματος για 2 μήνες ( αφαιρέθηκε του πατέρα μου όμως, ο οποίος είχε ήδη σταματήσει να οδηγεί...)

tataskit

Member
Reaction score
530
Πόντοι
137
ενταξη παντως στις στροφες πεζει μεγαλο ρολο και ο οδηγος, θα ελεγα πολυ παραπανω απο τα κρατηματα του αμαξιου. εχω περασει σε στροφες αμαξια πολυ πιο γρηγορα απο το δικο μου και πιο στημενα γιατι; γιατι ο οδηγος κολωνε να το πατησει παραπανω παρολο που το αμαξι ειχε τις δυνατοτητες. παντως ενα subaru impreza μου ειχε ριξει στα αυτια σε στροφιλικια τοσο που ενιωσα ρομπα. οποτε νομιζω οτι ο οδηγος με το wrx που συναντησες πρεπει να ηταν του γληκου νερου γιαυτο σε περασε μονο στην ευθεια χωρις να αμφισβητω τα πολυ καλα κρατηματα των υδροπνευματικων βεβαια τα οποια θεωρω ανοτερα απο της subaru

tataskit

Member
Reaction score
530
Πόντοι
137
η μαλον για να το εκφρασω καλητερα γιατι nikephoros απο οσα διαβαζω θα πρεπει να εισαι απο τους πολυ καλους οδηγους. οποτε αυτο που θελω να πω ειναι οτι ενα subaru με εναν καλητερο οδηγο μπωρει να περασει ανετα ενα c5 με εναν κατοτερο οδηγο παρολο που το c5 εχει σαφως καλητερα κρατηματα στις στροφες

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Καλλιθέα (Αττικής)-Ρίο (De Patras)
Την Πέμπτη που πέρασε, έδωσα ξύλο στην Εθνική οδό λίγο πριν το ύψος της Κηφισιάς, σε ένα λευκό Polo TSI που απλά είχε γίνει κάτοχος της αριστερής λωρίδας...
Χθες, ξύλο στις στροφές αργά πολύ το βράδυ, λίγο μετά το Καλλιμάρμαρο μέχρι Φιξ, σε μια BMW 116i που μου κολλούσε συνέχεια. Είπα να..............φύγω για να μην μου γίνεται συνέχεια ενοχλητικός.
Και στις 2 περιπτώσεις ο χώρος αποσκευών μου, ήταν γεμάτος με 2 βαλίτσες εργαλεία, ένα καφάσι πλαστικό γεμάτο με αναλώσιμα (σπρέυ διάφορα, εργαλεία, special tools κτλ κτλ) και έναν μικρό υδραυλικό γρύλο.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
η μαλον για να το εκφρασω καλητερα γιατι nikephoros απο οσα διαβαζω θα πρεπει να εισαι απο τους πολυ καλους οδηγους. οποτε αυτο που θελω να πω ειναι οτι ενα subaru με εναν καλητερο οδηγο μπωρει να περασει ανετα ενα c5 με εναν κατοτερο οδηγο παρολο που το c5 εχει σαφως καλητερα κρατηματα στις στροφες
Tataskit σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, αλλά πίστεψε με, δεν είμαι τίποτα το ιδιαίτερο σαν οδηγός. Όταν ήμουν πολύ νέος, 22 χρόνων, είχα απλώς την τύχη να περάσω ένα απόγευμα με τον Ιαβερη και τη σχολή του και ο αδελφός μου είχε δάσκαλο οδήγησης το συνοδηγό του Τζωνυ Πεσμαζογλου και μετά ο,τι έμαθε, το μετέφερε σε εμένα. Πάνω από όλα είναι οι υδροπνευματικες Citroen που κολακευουν πάρα πολύ έναν οδηγό του μέσου όρου με την απίστευτη οδική συμπεριφορά τους.

Last edited:

tataskit

Member
Reaction score
530
Πόντοι
137
Την Πέμπτη που πέρασε, έδωσα ξύλο στην Εθνική οδό λίγο πριν το ύψος της Κηφισιάς, σε ένα λευκό Polo TSI που απλά είχε γίνει κάτοχος της αριστερής λωρίδας...
Χθες, ξύλο στις στροφές αργά πολύ το βράδυ, λίγο μετά το Καλλιμάρμαρο μέχρι Φιξ, σε μια BMW 116i που μου κολλούσε συνέχεια. Είπα να..............φύγω για να μην μου γίνεται συνέχεια ενοχλητικός.
Και στις 2 περιπτώσεις ο χώρος αποσκευών μου, ήταν γεμάτος με 2 βαλίτσες εργαλεία, ένα καφάσι πλαστικό γεμάτο με αναλώσιμα (σπρέυ διάφορα, εργαλεία, special tools κτλ κτλ) και έναν μικρό υδραυλικό γρύλο.
εδωσες ξυλο, ενωεις οτι τους περασες;

nonos

Member
Reaction score
23.861
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Οχι κατεβηκε κατω και τους σαπισε.. :lol:

tataskit

Member
Reaction score
530
Πόντοι
137
O @billaras έχει πάντα ένα ρόπαλο στο πορτ-μπαγκάζ...κ όποιος του κολλάει τρώει ξύλο
:lol: ροπαλο του μπειζμπολ πρεπει να εχει για να ριχνει τοσο ξυλο... ρε bilaras πες τους πατησα απο πανω, εφαγαν τη σκονη μου η κατι αλλο τελος παντων αλλα τους εδοσα ξυλο δεν κολαει :lol:

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
:lol: ροπαλο του μπειζμπολ πρεπει να εχει για να ριχνει τοσο ξυλο... ρε bilaras πες τους πατησα απο πανω, εφαγαν τη σκονη μου η κατι αλλο τελος παντων αλλα τους εδοσα ξυλο δεν κολαει :lol:
Ιταλική έκφραση... Είναι ιταλοφιλος ο άτιμος...

visa chrono

Member
Reaction score
28.531
Πόντοι
1.607
Θ:chair::chair:α ριξω ξυλο σε εναν ιταλακο......
Ελα ..να τα βαλουμε...στην κατηφορα...( αν και εχω βαρος...οι ζαντες μου ειναι βαμενες μαυρες....και το τιμονι.......):clap::clap:

nonos

Member
Reaction score
23.861
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
O @billaras έχει πάντα ένα ρόπαλο στο πορτ-μπαγκάζ...κ όποιος του κολλάει τρώει ξύλο
Βασικα στο πορτμπαγκαζ του billara υπαρχουν τα παντα εκτος απο ροπαλο..:lol:

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Βασικα Καμία ταμπλέτα για τα κουνούπια παίζει? Με έχουν τσακίσει...

visa chrono

Member
Reaction score
28.531
Πόντοι
1.607
Να μην παενεις σε λιμνες ωραιες..με τα.. παιχνιδια που πηρες...να μην θελεις ταμπλετες...:dizzy::dizzy:
Και το θεμα ειναι τι αμαξι οδηγησαμε σημερα...:rtfm::rtfm::rtfm:...
...Οδηγησες σημερα...?..

Top Bottom