Ποτέ Ξανά Γερμανικό Αυτοκίνητο...

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Πρόκειται για ένα ιστορικό όχημα και ιδιαιτέρως αγαπητό. Οκ εμείς αγαπάμε τα Γαλλικά και ειδικά τα Citroen αλλά σεβασμός σε ένα θρύλο έστω και αν είναι γερμανικής προέλευσης..
Φυσικά!!! Μάλιστα πρόσφατα, έτυχε να με γυρίσει σπίτι ο κολλητός μου από τους προσκόπους, που ο πατέρας του έχει για καθημερινό ένα 1302L! Ωραίο αυτοκίνητο, έχει γράψει παγκόσμια ιστορία, but they didn't present the car of the future, they presented a rear engined and rear wheel drive car without suspension which makes much noise...

nonos

Member
Reaction score
23.889
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Συμφωνω απολυτα με το 2cv01! Αλλα τουλαχιστον ηταν αυτοκινητο του λαου και οχι φυκια για μεταξωτες κορδελες... Και ως γνωστον, οπου φτωχος (λαος) και η μοιρα του...
Επισης ηταν πολυ ομορφο σχεδιαστικα.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Συμφωνω απολυτα με το 2cv01! Αλλα τουλαχιστον ηταν αυτοκινητο του λαου και οχι φυκια για μεταξωτες κορδελες... Και ως γνωστον, οπου φτωχος (λαος) και η μοιρα του...
Επισης ηταν πολυ ομορφο σχεδιαστικα.
Υπενθυμίζω, η πατρότητα του σχεδίου δεν ανήκει ούτε στον Porsche, ούτε στον Ledwinka, αλλά στον πατέρα του προσφάτως αποβιωσαντα Tom Tjaarda...

2cv01

Member
Reaction score
3.487
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Με συγκινούσε όταν τον έβλεπα και μου άρεσε αρκετά σαν σχέδιο μόλις τον γνώρισα λίγο καλύτερα έφαγα χοντρό ξενέρωμα.. το εσωτερικό του και η οδικη συμπεριφορά απλά ήταν άθλια !! Βέβαια τον σέβομαι σαν αυτοκίνητο διότι και αυτό αλλα και το 2cv έγιναν ιδιαίτερα αγαπητά στις Ελληνικες οικογένειες!!

nonos

Member
Reaction score
23.889
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Το εσωτερικο του καλως-κακως ειναι πιο ''αμαξι'' απο τα 2cv-4L και τα θετικα σταματουν εκει...

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Το εσωτερικο του καλως-κακως ειναι πιο ''αμαξι'' απο τα 2cv-4L και τα θετικα σταματουν εκει...
Είναι και πιο δεμένο σαν αυτοκίνητο...

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς

nonos

Member
Reaction score
23.889
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Αν και το Κοlo δεν ειχε πινακιδες ειναι πολυ πιθανο να ειναι ειτε καινουργια ειτε μεταχειρισμενα που τ αλλαζουν μαντρα και οχι καποια με βλαβη.
Παντως τη περασμενη Τεταρτη νομιζω ηταν, μου εστειλε κολλητος απο Ελλαδα οτι εμεινε η κοπελα του το πρωι με golf tsi 10ετιας. Το ανοιξαν και βρηκαν οτι η καδενα πηδηξε δοντι (!) εχασε το χρονισμο και εχει χοντρη ζημια το καπακι. Δυστυχως θα παει 2000e...

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Αν και το Κοlo δεν ειχε πινακιδες ειναι πολυ πιθανο να ειναι ειτε καινουργια ειτε μεταχειρισμενα που τ αλλαζουν μαντρα και οχι καποια με βλαβη.
Παντως τη περασμενη Τεταρτη νομιζω ηταν, μου εστειλε κολλητος απο Ελλαδα οτι εμεινε η κοπελα του το πρωι με golf tsi 10ετιας. Το ανοιξαν και βρηκαν οτι η καδενα πηδηξε δοντι (!) εχασε το χρονισμο και εχει χοντρη ζημια το καπακι. Δυστυχως θα παει 2000e...
Κλασικό πρόβλημα με τον Tsi...Και εκτως προβλημάτων καδενας είναι και διχρονα με τόσο λάδι που καίνε....Απορίας άξιο πραγματικά πως γίνεται να πουλήθηκαν τόσοι κινητήρες ενώ τα προβληματα τους ήτανε γνωστά στο ευρύ κοινό.

Last edited:

nonos

Member
Reaction score
23.889
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Παντως εν γεννει ολα τα υπερσυμπιεσμενα αμεσου ψεκασμου με καδενα εχουν αδυναμια στις προδιαγραφες και τυπο λαδιου. Θελει αυστηρα αυτο που προτεινεται απο το κατασκευαστη κι αυτο γιατι η λειτουργεια των τεντωτηρων τους πια εξαρταται απο το λαδι.
Εν ολιγοις το συγκεκριμενο golf ειχε ολες τις ενδειξεις οτι κατι δε παει καλα αλλα το αγνοησαν και λιγο. Και check engine και μετα την εγγυηση πηγαινε εκτος δικτυου οποτε δε μπορω να ειμαι σιγουρος αν εμπαινε το σωστο λαδι και ειχε κροταλισμα τωρα τελευταια στις κρυες εκκινησεις σημαδι οτι η καδενα δε λιπαινοταν σωστα.
Μικροτερης εμβελειας ειναι το θεμα στα THP.

Αυτο δεν αναιρει οτι το VAG group μαλλον κραταει τα πρωτεια στο θεμα αναξιοπιστια με πολλες πικρες ιστοριες χωρις να φταιει ο κατοχος. Παραδειγμα το απειρο κλαμα με τα σπασμενα πιστονια των πρωτων tiguan. Ολοκληρη παρτιδα.

visa chrono

Member
Reaction score
28.545
Πόντοι
1.607
Παρ όλα τα προβλήματα..:dizzy:
..το polo tis my sister ...παραμένει ότι ποιο πύραυλος έχω οδηγήσει σε αυτό το μέγεθος..
..:oops: συγγνώμη παρασύρθηκα...

Μα μία ευγένεια που κρύβω μέσα μου..flowers

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Παντως εν γεννει ολα τα υπερσυμπιεσμενα αμεσου ψεκασμου με καδενα εχουν αδυναμια στις προδιαγραφες και τυπο λαδιου. Θελει αυστηρα αυτο που προτεινεται απο το κατασκευαστη κι αυτο γιατι η λειτουργεια των τεντωτηρων τους πια εξαρταται απο το λαδι.
Εν ολιγοις το συγκεκριμενο golf ειχε ολες τις ενδειξεις οτι κατι δε παει καλα αλλα το αγνοησαν και λιγο. Και check engine και μετα την εγγυηση πηγαινε εκτος δικτυου οποτε δε μπορω να ειμαι σιγουρος αν εμπαινε το σωστο λαδι και ειχε κροταλισμα τωρα τελευταια στις κρυες εκκινησεις σημαδι οτι η καδενα δε λιπαινοταν σωστα.
Μικροτερης εμβελειας ειναι το θεμα στα THP.

Αυτο δεν αναιρει οτι το VAG group μαλλον κραταει τα πρωτεια στο θεμα αναξιοπιστια με πολλες πικρες ιστοριες χωρις να φταιει ο κατοχος. Παραδειγμα το απειρο κλαμα με τα σπασμενα πιστονια των πρωτων tiguan. Ολοκληρη παρτιδα.
Σύμφωνω απόλυτα με το ότι ο τύπος και οι προδιαγραφές του λαδιού πρέπει να ακολουθουντε ακριβώς. Επισης να σου ανάβει Check.Engine σε γκρουπ βαγκ και να το αγνοεις σημαίνει ότι πας γυρευωντας.Τα έχει περάσει και εμένα φίλος μου με Scirocco...ασταααα!!!!
(Τι μου τα θύμησες τα εμβολα στα πρώτα Tiguan)

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Ύστερα από τόσα χρόνια, 9 για την ακρίβεια, συνάντησα το Octavia μου στο δρόμο, στην οδό Φαβιέρου στο Χαϊδάρι. Εξωτερικά φαινόταν σε τέλεια κατάσταση. Φαινόταν σαν καινούριο. Εύχομαι να μην ταλαιπώρησε το νέο ιδιοκτήτη του, ή δεν ξέρω πόσους ιδιοκτήτες είχε μετά από εμένα. Και το "καλό περιτύλιγμα" δεν αποκλείει τυχόν προβλήματα σαν και αυτά που με ταλαιπώρησαν.

Σκεπτόμενος πιο ώριμα πλέον τι ήταν αυτό που έφταιξε περισσότερο, νομίζω ότι καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το σέρβις της επίσημης αντιπροσωπείας (η οποία έκλεισε 2 χρόνια μετά την αγορά) ίσως να συνέβαλε.. Τα προβλήματα άρχισαν αμέσως μετά την ανάκληση του αυτοκινήτου για "αναβάθμιση λογισμικού" του κιβωτίου DSG και άλλων χαρακτηριστικών. Υπενθυμίζω, 2 φορές έμεινε από το DSG, 6 αλλαγές αντλίας νερού (έμεινε 2 φορές και από αυτό), αμορτισέρ κατεστραμμένα στα 50000χλμ. Ίσως να μην έφταιγε το αυτοκίνητο τελικά, αν και ακούω πολλές ιστορίες για τα νέα αυτοκίνητα. Αλλά και πάλι, μήπως πολλά συνεργεία έχουν μερίδιο ευθύνης? Δηλαδή, δεν υπάρχει σωτηρία από βενζινάδικα και συνεργεία σε αυτόν τον τόπο? Απλώς ρωτάω, δεν ξέρω.

2cv01

Member
Reaction score
3.487
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
το μεγαλύτερο ποσοστό των ζημιών πιστεύω οφείλονται και σε λάθος των μηχανικών στις αντιπροσωπίες ( Έχω αγοράσει το audi a3 sedan 30tdi stronic καινούργιο ) και μετα απο τις συντηρήσεις τους παραλίγο να το πάρω σε τεύχοι !! Μόλις βγήκε απο την εγγύηση φέτος το καλοκαίρι και ανέλαβα την συντηρησή του ως δια μαγείας ολά τα προβλήματα λύθηκαν. Άλλαξα και εγω dsg μετά από απαίτηση δικιά μου να αλλάξουν βαλβολίνες προληπτικά και το σασμάν χάλασε μια εβδομάδα μετά την αλλαγή λαδιών. Γενικά είμαι αρκετά απογοητευμένος από την kosmocar .

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.958
Πόντοι
747
Οντας και "ελαφρώς" γνώστης των "στοιχείων μηχανών", μετά από πολλααααααααααα χρόνια σε συνεργεία ( συντηρήσεις - επισκευές ), έχω καταλήξει στο απολύτως τεκμηριωμενο συμπέρασμα ότι οι ¨εργασίες" που γίνονται, είτε από τις επίσημες στα σέρβις / "επισκευές" μέσα στην εγγύηση, είτε μετά, στην προσπάθεια να έχεις ενημερωμένο βιβλίο σέρβις ( book service που λένε και οι αμόρφωτοι στις αγγελίες ) είναι για τα .......μπάζα.

Τα επίσημα, σπανίως ακολουθούν πλήρως τα προγράμματα συντήρησης. Τι να πω ? Οτι σου λένε 30.000 χιλ για λάδια ? Στην Γερμανία, με τις εκεί συνθηκες θερμοκρασίας και κίνησης , μπορεί. Εδώ, όταν πχ στην επιστροφή από το Πάσχα, Κινέττα - Ασπρόπυργο ήταν 5 ώρες ρελαντί, στις 30.000 θα πάμε ?

Από την άλλη, τα "εξιδικευμένα", δεν ακολουθούν τους κανονες ή τις οδηγίες. Πραγματοποιούν τα ελάχιστα, για να κρατάνε χαμηλό κόστος και να έχουν ικανοποιημενους πελάτες. Απλώς, ίσως προσέχουν τα "αδύνατα" σημεία κάθε μοντέλου, και σου προτείνουν κάποιες "εργασίες", προκειμένου να αποφύγεις ζημιές.

Αλλά όταν παραδίδεις αυτοκίνητο και σου λένε "περάστε στο σαλονάκι", δεν ξέρεις τι κάνουν και πως το κάνουν. Που συνήθως, δεν κάνουν ΠΟΙΟΤΙΚΗ εργασία.

Προσωπικά, αν το συνεργείο δεν μου επιτρέπει να είμαι δίπλα, να βλέπω, απλώς, δεν πατάω.

Εχω πολλά παραδείγματα, που οι εργασίες χρεώνονται, κάποιες ΧΩΡΙΣ να γίνουν by the book, ή γίνονταν υποδεέστρα. ή κάποιες, ΚΑΘΟΛΟΥ.

Φυσικά, έιχα και τον συναδελφο, που για να διατηρηθεί η εγγύηση του άλλαζαν λάδια κάθε 5.000 χιλ, με Mobil 1 σε Nissan 1400 Sedan ! κλοπή. Αμφιβάλλω αν τα άλλαζαν πράγματι.

Κάποιες εργασίες, παρακάμπτονται, ενω είναι ουσιαστικές για την λειτουργία, ή και ασφάλεια. πχ έχω ένα W 202 Mercedes, με ηλιοροφή. Στα σέρβις, αναφέρεται ρητά ότι οι γλύστρες της οροφής καθαρίζονται και λιπάινονται με το ειδικό λιπαντικό της Mercedes. Επίσης, ο μονόμπρατσος καθαριστήρας, που στην βάση έχει ένα έκκεντρο και μια γλύστρα που οδηγεί στο "γράψιμο" της καμπύλης για να καλύψει όλο το παρμπρίζ, επίσης λιπάινεται. Ειδικά στην Ελλάδα, που εκτεθιμένα στον ήλιο, ξεραίνονται. ΠΟΤΕ δεν μου τα έκαναν στο επίσημο, και όταν ρώτησα, τους έπιασε βήχας .

Ενας φίλος, με ένα Audi TT, πήγαινε σε έναν τέως της VW, και του το έφτιαχνε, γιατι στην επίσημη δεν κάνανε ούτε τα μισά απαιτούμενα. Και έπεφτε η απόδοση και ψαχνόταν γιατί. Και του έλεγαν διάφορα τρελλά, μέχρι που κάποιος του συνεστησε έναν στην Καλλιθέα, και το αμάξι, ξαναγεννήθηκε. Που έμαθε την δουλειά στην επίσημη, και μετά, άνοιξε δικό του, εξηγούσε τις εργασίες, και έλεγε τι ΔΕΝ κανανε στην επίσημη !

Γενικά, θεωρώ ότι αν δεν έχεις γνώσεις και πας στην επίσημη, θέτεις την περιουσία σου σε κίνδυνο. Και ποτέ μα ποτέ, δεν θα αποδεχθούν το λάθος - έλλειψη. Πάντα, εσύ ο ιδιοκτήτης και χρήστης θα φταίς.

Από την άλλη, το να βρείς ΣΟΒΑΡΟ επαγγελματία, είναι πολύυυυυυυυυ δύσκολο, και πλέον με την συνεχή ψηφιοποίηση των λειτουργιών, αυτό θα καταστεί αδύνατον. Σε λίγο , όταν χαλάει, θα κοστίζει περισσότερο να το επισκευάσεις, οπότε θα το πετάς. Οπως ζήσαμε κάποιοι τις εποχές του '70 στο εξωτερικό, που "καινούργια" για εμάς αυτοκίνητα, πήγαιναν scrap, επειδή η επισκευή, λόγω εργατικών ξεπερνούσε την εμπορική αξία. Πλέον, το βλέπουμε και εδώ.

Μία λύση μεθαύριο, θα είναι το leasing, χρήση από τον ενδιαφερόμενο, με μηνιαίο μισθωμα και τα προβλήματα / ατυχήματα / συντήρηση κλπ, στον οργανισμό.

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.873
Πόντοι
827
Ένας παλιός φίλος έδωσε το Opel Tigra για να να γλιτώσει τα συνεργεία και αγόρασε τότε ένα Golf... Η περιπέτεια του ξεκίνησε από τους πρώτους μήνες με την Kosmocar. Ιστορίες απείρου κάλλους!!! Στο τέλος δεν του μιλάγανε, ούτε του απαντούσανε στις διαμαρτυρίες του!!! Τον έχω χάσει εδώ και πολλά χρόνια.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.958
Πόντοι
747
Νομίζω έχω ξανα-αναφέρει ότι αδελφός της κυρίας οικογενειακων φίλων, ( γιατρός ) είχε αγοράσει ένα Mercedes 200, και επειδή ΔΕΝ ήξερε να οδηγεί, το έδωσε στον άντρα της αδελφής, επαγγελματία οδηγό, να το "ροντάρει".

Το αυτοκίνητο, έμεινε από δίσκο στην πρώτη εβδομάδα ! Η τότε αντιπρόσωπος, ( πάνε πολλάαααα χρόνια - έφτιαχνε και λεωφορεία ), είπε
- Εσείς το χαλάσατε.
Γράμμα τότε στην Γερμανία, ετσι και έτσι, απάντησαν ότι ήταν σκάρτη η παρτίδα του υλικού τριβής, και έχουν δοθεί οι οδηγίες για την αλλαγή εντος εγγύησης.
Η επίσημη όταν πήγαν με το γράμμα, είπε "...εντάξει, αλλά μην το διαδώσετε !".

Εζησα από την δουλειά, τα leasing 3-τίας απο μεγάλη φίρμα, που ειχαμε για τους πωλητές. Δεν έκαναν ΚΑΝΕΝΑ σέρβις, μέχρι που τα επιστρέφαμε και τα πουλούσαν από την μάντρα των μεταχειρισμένων. Στο δικό μου, άλλαζα λάδια - ξύδια κλπ. μόνος μου, με δικά μου έξοδα, επειδή ήθελα να ξέρω με τι ταξιδεύω τα παιδιά μου.

Πλέον, πολλές "μάντρες", έχουν τα "από δεύτερο χέρι", που ενοικιάζει η μαμά, σε φίρμες για τους πωλητές, στελέχη, Δ/ντες. ή από τα νοικιάρικα στα νησιά. Στην λήξη του συμβολαίου, κάποια είναι ρετάλια, κάποια είναι αξιολογα. Αν ξέρει ς κάποιον από "μεσα", θα σου πεί ότι το ΧΧΧ-2222 είναι κουρέλι, το ΨΨΨ-3333, έχει λίγα χιλιόμετρα και αξίζει. Αλλιώς, γουρούνι στο σακί.

Και προσωπικά. Το δικό μου 2CV, έχει σβησμένη την ημερομηνία παραγωγής, και μετά από χρόνια ανακαλύψαμε ότι ήταν κτυπημένο και επισκευασμένο στο πίσω φτερό. Και ταμπούρα αντι δίσκους. Κατα τα άλλα, ήταν "του κουτιού", αγορασμένο με καπέλο και σχεδόν 4-μηνη καθυστέρηση παράδοσης. Παραγγέλθηκε με πλήρη εξόφληση τον Οκτώβριο του 1980, παραδόθηκε ( με απαίτηση καπέλου - ανατιμήθηκαν !!!! ) τον Φεβρουάριο - Μάρτιο του 1981, από την Citroen στην Συγγρού.

nonos

Member
Reaction score
23.889
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Κοιτα να δεις κατι πραγματα που χαλάν τα Μερσεντες.. :shifty:

Top Bottom