Πινακίδες ιστορικού οχήματος

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Με ποια λογική θα ασφαλίζουμε αυτά που είναι σε ακινησία;
Τα έλεγε ο Όργουελ αλλά ποιος άκουγε

Demetris

Member
Reaction score
1.121
Πόντοι
437
Φημολογείται παράταση κυκλοφορίας των οχημάτων με ΟΜΑΕ, ΦΙΛΠΑ (υποθέτω ΕΛΠΑ και ΕΟΟΕ ήταν ήδη εκτός) μέχρι τέλος 2026...
Πολύ ωραία πρέπει να νιώθουν όσοι έσπευσαν να τα διαγράψουν και να βάλουν κρατικές ΙΟ...
Κι έμενα μου έκανε εντύπωση ο αριθμός των οχημάτων που έχουν ακόμα τις παλιές ΦΙΛΠΑ κλπ στις πιο πρόσφατες εκδηλώσεις.
Την τελευταία φορά που μίλησα με τη ΦΙΛΠΑ, πριν από ένα μήνα, μου είχαν πει για πιθανότητα παράτασης χρήσης των παλιών ιστορικών πινακίδων, χωρίς να ρωτήσω κάτι από μόνος μου.

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.861
Πόντοι
827
Με ποια λογική θα ασφαλίζουμε αυτά που είναι σε ακινησία;
Τα έλεγε ο Όργουελ αλλά ποιος άκουγε
Πρόσεξε... ο Χρήστος αναφέρθηκε στην ασφάλιση για φυσικές καταστροφές... Το νερό της πλημμύρας, η φωτιά και ο σεισμός καταστρέφει τα αυτοκίνητα όταν αυτά είναι ακίνητα, άρα και αυτά που είναι σε ακινησία.
Βέβαια δεν ξέρω αν στις φυσικές καταστροφές περιλαμβάνονται και οι γυναίκες, ώστε να αποκτήσει νόημα και το τετράπτυχο "Πυρ, γυνή, θάλασσα και Εγκέλαδος"

maxtsif

Member
Reaction score
4.610
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
2 χρόνια παράταση λοιπόν.

visa chrono

Member
Reaction score
28.526
Πόντοι
1.607
Μα ποσες ουσιαστικες αληθειες απο τον κυριο Παπανδρεου .. για το ποιοι εχουν παρει IO κρατικες στο μεγαλυτερο ποσοστο ..

Η παραταση ηταν δεδομενη οταν στο συνολο των κλασσικων αυτοκινητων δεν εχει κανει κανεις κατι .. και φυσικα οχι γιατι βαριουνται ..
Αυτα ..
Και καλη νυχτα σε ολους τους γουονα μπι ....

Ciao

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Σήμερα είχα νέα από Λέσχη της Αθήνας , τα φορτηγά ΦΙΧ όπως το πόνυ και τα λεωφορεία δεν βγάζουν ιστορικές πινακίδες διότι δεν αναφέρεται τίποτα στον νόμο αλλά περιμένουν να αλλάξει αυτό.
Επίσης η ΛΕΚΑΜ έβγαλε ανακοίνωση για όσους έχουν ΙΟ και κάρτα FIVA μετά την 1/1/2015 να αποστείλουν τα στοιχεία τους στην λέσχη ώστε αποσταλούν στην ΑΑΔΕ για να εξαιρεθούν από το τεκμήριο άρα όντως ήρθε σε κάποιους πακετάκι προφανώς από λάθος.

nonos

Member
Reaction score
23.852
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Σωστος Δημητρη, έλαβαν ενημέρωση όλες οι λέσχες για το θέμα του τεκμηρίου και καταρτίζουν λίστες.

Και κατι ενδιαφέρων...υπομονή έως τέλος του '25 και για τα ''άχαρτα'', λέω εγώ τώρα...

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Σωστος Δημητρη, έλαβαν ενημέρωση όλες οι λέσχες για το θέμα του τεκμηρίου και καταρτίζουν λίστες.

Και κατι ενδιαφέρων...υπομονή έως τέλος του '25 και για τα ''άχαρτα'', λέω εγώ τώρα...
Για το μπλέ ρώτησα που έχει τα χαρτάκια του αλλά και για τα υπόλοιπα ας πάρουμε και ας είναι για τις Κυριακές :thumbs:

maxtsif

Member
Reaction score
4.610
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Το μπάχαλο συνεχίζεται. Κυβέρνηση και λέσχες προσπαθούν να βρούν τρόπους να μετατρέψουν τα ιστορικά σε "χρυσές αγελάδες για άρμεγμα" προς όφελός τους. Τελευταίο σήριαλ, τα τεκμήρια.

dap

Member
Reaction score
1.495
Πόντοι
407
Στο συγκεκριμένο θέμα ο καθένας γράφει με βάση τα συμφέροντα του (σε κάποιους από τους γράφοντες δεν είναι απλώς προσωπικά συμφέροντα, αλλά και επαγγελματικά, όπως φαντάζομαι και του συγκεκριμένου δημοσιογράφου). Θα καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία: Στο δικό μου σχέδιο Ε1 που ανέβηκε στην ΑΑΔΕ το 124, δεν έχει καθόλου τεκμήριο. Αναφέρεται με τις παλιές πινακίδες για 2 μήνες (ήταν σε ακινησία) και με τις καινούργιες ιστορικές για 10 μήνες. Και στις δύο στήλες το τεκμήριο είναι μηδέν (0). Αντίθετα στην 210 είναι 4.400 ευρώ (λογικό, 8.800-50%). Βέβαια όταν έβγαλα τις ιστορικές από ΟΜΑΕ ζήτησα και πήρα την κάρτα HRCP. Όταν ακούστηκε το θέμα με τα τεκμήρια τηλεφώνησα στην ΟΜΑΕ και μου είπαν ότι έστειλαν κατάσταση στο Υπουργείο, ποια αυτοκίνητα έβγαλαν ιστορικές και την συγκεκριμένη κάρτα. Αν βάλει τεκμήρια στο μέλλον δεν ξέρω, πάντως αυτή την στιγμή για κάποιον που έκανε ιστορικό ένα αυτοκίνητο με "χαρτιά", τεκμήρια δεν υπάρχουν.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Οταν βρεθεί ΕΝΑΣ σοβαρός, που θα δεί τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου κλαδου - ιστορικά οχήματα, και τον κύκλο εσόδων που μπορεί να εισφέρει στο κράτος ( όχι από εισφορές των ιδιοκτητών ) αλλά από διοργανώσεις / εκθέσεις / εκθεσιακό τουρισμό ακόμα και διεθνούς επιπέδου, τότε θα ΥΠΟΚΛΙΘΟΥΝ.

Αλλά, όταν στις θέσεις αυτές τοποθετούνται ασχετοι, αποτέλεσμα δεν υπάρχει.

Στην συνάντηση στο Ζάππειο, ήρθε ο μουσάτος, και μας είπε παραμύθια. Στις άλλες φωτό, σε άλλες συναντήσεις προφανώς, είναι ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, βουλευτής Κοζάνης, υφυπουργός μεταφορών, που τώρα τον έχουν μπλέξει στο θέμα των Τεμπών.

Ενας ευφυής, θα αντέγραφε απλά τον κανονισμό / νόμο από ένα άλλο κράτος, πχ Αγγλία, και θα τον εφάρμοζε.

ή θα ζήταγε να του τον "γράψουν" κάποιοι των διεθνών λεσχών, για να υπάρχει και αναγνώριση - ίδιες συνθήκες.

Το να ψάχνουν το πως θα δημιουργήσουν εκ του μηδενος κάτι .....ουκ ανδρός σοφου, και αποτέλεσμα δεν θα δούμε ποτέ.

Τα ανωτέρω αποτελούν προσωπική μου γνώμη από τις εμπειρίες μου και δεν εκπροσωπούν / δεσμεύουν το φόρουμ.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Δηλαδή όσοι είναι σε λέσχη δεν πληρώνουν τεκμήριο και οι υπόλοιποι πληρώνουν :lol:
Θα το ξαναπώ , σαν την βουλγάρικη πινακίδα ΔΕΝ έχει

nonos

Member
Reaction score
23.852
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Το μονο που θα πω ειναι πώς ειμαστε ισως η μονη χωρα που θετει πριν απ ολα προαπαιτουμενο την καρτα FIVA ή οπως θελετε πειτε την με την αναλογη κονομα...
Για οποιον αντιλαμβανεται...ειναι ξεκαθαρο τι συμβαινει και ποιοι (κακως) την πληρωνουν τωρα...

Υ.Γ. Για να βγαλω κρατικες ιστορικες στη ZX πρεπει να καταβαλω περιπου το ποσο 2x ετων τελων κυκλοφοριας... :lol:

Last edited:

nonos

Member
Reaction score
23.852
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Επειδη τελος Οκτωβρη θα το προχωρησω το ζητημα στη ZX μπορει καποιος που εβγαλε κρατικες ΙΟ να μου πει το συνολικό κοστος έκδοσης τους με το ΚΤΕΟ και εκδοση καρτας FIVA ? Ακομα και σε πμ. Ευχαριστω.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Εδώ καλύτερα, με ενδιαφέρει και εμένα. Αν και σκέφτομαι να αποτανθώ σε τύπο που αναλαμβάνει το τρέξιμο και τα πάντα όλα με κάποια μικρή αμοιβή

dap

Member
Reaction score
1.495
Πόντοι
407
Έχουν περάσει 2,5 χρόνια και κάποιες τιμές δεν τις θυμάμαι ακριβώς. Πάντως η επίσκεψη-φωτογραφίες ήταν 35 € και η αμοιβή της λέσχης (ΟΜΑΕ) 190 €. Δεν θυμάμαι αν χρέωσαν κάτι για την κάρτα ιστορικού αυτοκινήτου. Τι πλήρωσα για έκδοση αδείας-παράβολο δεν θυμάμαι, αλλά θυμάμαι ότι είναι τα κλασσικά που πληρώνεις σε κάθε μεταβίβαση. ΚΤΕΟ 55 €, υποχρεωτικά σαν ανάριθμο όχημα, ακόμα κι αν έχεις περάσει ένα μήνα πριν. Στο ζήτημα των τελών κυκλοφορίας υπάρχει ένα μικρό παραθυράκι, αλλά αυτά δεν γράφονται δημόσια. Ασφάλεια ετήσια 67 €.

nonos

Member
Reaction score
23.852
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Καθοτι στη κλιμακα του 100ρικου ,λογω κυβισμου (1359κ.εκ.) δε νομιζω να με αφορα καποιο παραθυρακι ή μπαλκονοπορτα :lol::O

GiwrgosTer

Member
Reaction score
578
Πόντοι
367
Περιοχή
Χανιά, Κρήτη
Γνωριζει καποιος τι ισχυει με τις μετατροπες ; Για παραδειγμα εαν φοραει αλλαγμενο κινητηρα ο οποιος ηταν διαθεσιμος για το συγκεκριμενο μοντελο και δεν ξεπερναει σε παραπανω κυβικα το γνωστο 25%, τοτε μπορει να βγαλει την βεβαιωση ιστορικου και τις πινακιδες ;

Top Bottom