Καφενείον "Το δικύλινδρο" (Bar)

dap

Member
Reaction score
1.491
Πόντοι
407
Έναρξη σκωπτικού σχολίου

Δηλώνω αλληλέγγυος με τον δοκιμαζόμενο λαό της Αθήνας. Τέτοιο σοκ σαν αυτό της Αράχωβας δεν έχει ματαγίνει. Άδειασαν οι μπαταρίες από τα ιλουστρασιόν σαράβαλα του μπαρμπα Elon και μείνανε μες στον χιονιά αβοήθητοι, ειδικά τα γυναικόπαιδα. Άντε να βγεις με το τακούνι και το καλσόν να σπρώχνεις. Ούτε θέρμανση δεν είχαν, ας είναι καλά τα πανωφόρια τα εγγλέζικα. Στο λιβάδι λέει μείνανε, στα χωριά μας βοσκάγαμε ζώα στα λιβάδια. Αποφάσισαν μετά να πάνε στα Καλάβρυτα, αλλά τους κόψαν τον δρόμο. Αυτό κι αν είναι ταξικός διαχωρισμός. Οι χωρικοί τρώγανε στο σπίτι τους το γουρουνόπουλο (γιατί γουρουνόπουλο τρώγαμε τα Χριστούγεννα στο χωριό, μετά ήρθαν οι άλλες συνήθειες) και ο φτωχός λαός της Αθήνας δεν μπορούσε να απολαύσει την γαλοπούλα και να κάνει σκι. Τους είπαν -μιας και πήγαν μέχρι εκεί- να επισκεφθούν το μνημείο των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς, αλλά αρνούνταν να πάνε οι Μπεμβέ και οι Μερσεντές. Αυτοκίνητα με συνείδηση, όχι παίζουμε…..

Θα πήγαιναν Μύκονο, αλλά ήταν κλειστή. Γύρισαν πίσω στο κλεινόν άστυ και πήγαν όλοι τουαλέτα κρυωμένοι. Πήγαν τόσοι που η Ποσειδώνος έγινε βόθρος. Κάνουν οχτάρια οι ντελιβεράδες για να αποφύγουν τα κινούμενα σκ@τ@. Προτείνω να μετονομαστεί ο Άλιμος σε Εύοσμο όπως εδώ στην Θεσσαλονίκη (μην νομίζετε, για τον ίδιο λόγο τον ονόμασαν Εύοσμο, όπως και την Μαύρη Θάλασσα «Εύξεινο» Πόντο, μόνο που σε μας δεν ήταν από τα περιτώματα αλλά από τις βιομηχανίες που ευωδιάζουν). Ξεσηκώθηκε ο κόσμος, δεν μπορούν να πάρουν ανάσα, φταίει η ΕΥΔΑΠ, φταίει ο Δήμος, άρχισαν να καρφώνουν ο ένας τον άλλον. Στα καρφώματα πάντα ακούγονται και αλήθειες: 7.000 παράνομες συνδέσεις έχει το δίκτυο αποχέτευσης, πόσο να αντέξει;

Στάζει το ΣΕΦ, δεν έχουμε γήπεδο να παίξει ο Ολυμπιακός, να βάλει λεφτά το κράτος να το φτιάξει. Το ότι το γήπεδο το χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο Ολυμπιακός τις τελευταίες δεκαετίες, δεν έχει καμία σημασία. Το κράτος να πληρώσει γιατί ο κάθε Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι ιδέες, οι ιδέες δεν πληρώνουν, μόνο πληρώνονται (και οι ιδιοκτήτες τους βεβαίως βεβαίως…..)

Έρχεται ουκρανικός χειμώνας (αναμένουμε τα βαφτίσια της κακοκαιρίας κανένα αρχαιοελληνικό όνομα θα της βγάλουν πάλι), μετά τον ουκρανικό χειμώνα περιμένουμε ρωσική επίθεση, αεροπλάνα πέφτουν, από το κακό στο χειρότερο. Ανοίγεις την τηλεόραση και πετάγονται τέρατα.

Λήξη σκωπτικού σχολίου

Συζητώντας με τον Nikephoros πρόσφατα μου έλεγε ότι καθημερινά μπαίνουν-βγαίνουν στην Αθήνα για δουλειές περίπου 4,5-5 εκατομμύρια άνθρωποι. Σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων. Είναι τρελό, παρανοϊκό. Είναι απίστευτος υδροκεφαλισμός, που οδηγεί μαθηματικά σε αφανισμό. Οι Γερμανοί είναι 80+ εκατομμύρια και το Βερολίνο είναι 3,5. Τα ομόσπονδα κρατίδια δεν υπάρχουν κατ΄επίφαση, έχουν αρμοδιότητες και εξουσία, ειδικά πάνω στην καθημερινότητα των πολιτών τους. Σε άλλη συζήτηση για την Γαλλία ο CX_Prestige μου έλεγε ότι οι πρωτεύουσες των νομών στην Γαλλία έχουν γραφεία από όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες και όλα διεκπεραιώνονται σε επίπεδο νομού, κανείς δεν τρέχει στο Παρίσι. Εδώ όλοι τρέχουν στο Υπουργείο, τα κυλικεία στα Υπουργεία πρέπει να είναι κοπτήρια νομίσματος.

Πρέπει κάποτε να δούμε την χώρα κοιτώντας πέρα από την δική μας γενιά. Η αποκέντρωση πρέπει να γίνει εθνικός στόχος. Μόνο έτσι θα αναζωογονηθεί η χώρα. Αν έκανε και ένα καλό ο κορωνοιός είναι οι τηλεδιασκέψεις, οι απομακρυσμένες συνεδριάσεις. Μπορεί να υπάρξει Υπουργείο Γεωργίας στην Λάρισα, Άμυνας στον Έβρο, Τουρισμού σε κάποιο μεγάλο νησί. Δίπλα στο πρόβλημα ο κάθε Υπουργός θα έχει άμεση αντίληψη, θα πάψουν οι χρονοβόρες διαδικασίες αντιμετώπισης προβλημάτων. Με μια βιντεοκλήση, με ένα λινκ θα μπορεί να μιλά με τον Πρωθυπουργό. Υπουργικό γίνεται και με τηλεδιάσκεψη.

Είναι μια γενιά (αυτή την ώρα της αλλαγής) που θα αναστατωθεί η ζωή της, θα «υποφέρει», είναι όλες οι επόμενες γενιές που θα ευεργετηθούν. Όμως το κράτος είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα, πρέπει κάποτε να το τολμήσει. Η αποκέντρωση πρέπει να γίνει και κόσμος πρέπει να ξαναγυρίσει στην επαρχία. Το κράτος σαν εργοδότης πρέπει να στρέψει τους δημοσίους υπαλλήλους προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλει επενδύσεις σε όλους τους τομείς, θέλει υπομονή, αλλά γίνεται.

Συγγνώμη αν κούρασα με το μεγάλο ποστ και τα διάφορα που έθιξα, αλλά σήμερα ένιωθα μια πίκρα και ήθελα να γράψω………

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Πες τα αγόρι μου να ξεθυμάνεις.
Έχω την αίσθηση πάντως ότι από την πολύωρη στάση τα ηλεκτρικά έμειναν από μπαταρία όπως πιθανόν να συνέβαινε και με αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα. Το να λειτουργεί η θέρμανση προϋποθέτει να λειτουργεί ο κινητήρας. Άρα αν ήταν θερμικός ο κινητήρας κάποια στιγμή θα έμενε από καύσιμο και το ηλεκτρικό έμεινε από μπαταρία. Πιθανόν βέβαια τα ηλεκτρικά να έχουν μικρότερο χρόνο λειτουργίας υπό αυτές τις συνθήκες.
Και ένα σχόλιο σε ότι αφορά στο σεφ. Ο ολυμπιακός πληρώνει ενοίκιο για την χρήση του που σημαίνει ότι υποχρεούται ο μισθωτής (δημόσιο) να πληρώνει την συντήρηση.
:happy:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Πες τα αγόρι μου να ξεθυμάνεις.
Έχω την αίσθηση πάντως ότι από την πολύωρη στάση τα ηλεκτρικά έμειναν από μπαταρία όπως πιθανόν να συνέβαινε και με αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα. Το να λειτουργεί η θέρμανση προϋποθέτει να λειτουργεί ο κινητήρας. Άρα αν ήταν θερμικός ο κινητήρας κάποια στιγμή θα έμενε από καύσιμο και το ηλεκτρικό έμεινε από μπαταρία. Πιθανόν βέβαια τα ηλεκτρικά να έχουν μικρότερο χρόνο λειτουργίας υπό αυτές τις συνθήκες.
Και ένα σχόλιο σε ότι αφορά στο σεφ. Ο ολυμπιακός πληρώνει ενοίκιο για την χρήση του που σημαίνει ότι υποχρεούται ο μισθωτής (δημόσιο) να πληρώνει την συντήρηση.
:happy:
Κανένας λογικός άνθρωπος, φίλος του βουνού, δεν πάει έτσι στα κουτουρού. Ειτε με θερμικό, είτε με ηλεκτρικό. Απλώς, επειδή οι περισσότεροι ήταν "απλοί επισκέπτες" και θεωρώ μη γνώστες των συνθηκών ενός βουνού τον χειμώνα, ουτε των ιδιαιτεροτήτων των ηλεκτρικών, την πάτησαν.

Πάω στα βουνά, για αλπικό σκί, από το 1979. Πιο πρίν, για ορειβασίες / διαβιώσεις. Από το 1967.

Από το 1981, στα βουνά, με το 2 CV. Ειχα λάστιχα M+S, αλλά και 2 ζευγάρια αλυσίδες, 2 φτυάρια, νερό, γκαζάκι + μπρίκι + τσάι / καφέ, 2 κουβέρτες, σοκολάτες, μπισκότα και ΠΑΝΤΑ, και ένα σετ στεγνά ρούχα + κάλτσες + Apres Ski μπότες. Και ΠΑΝΤΑ γεμάτο τεπόζιτο.

Οταν πας στο βουνό, οι πιθανότητες να κλειστείς, επειδή κάποιος δεν είχε αλυσίδες, επειδή κάποιος γλύστρησε και έκλεισε τον δρόμο, επειδή έπεσε ομόχλη που δεν βλέπεις την μύτη σου, επειδή έπεσε χιονοστιβάδα στον δρόμο ( κλασική περίπτωση στον Παρνασσό στην στροφή πριν από τον Μπουντούρη - που λένε όσοι ξέρουν την περιοχή - εκεί που κάνουν χειμερινη διαβίωση οι ΕΔ ), μία απρόοπτη βλάβη στο όχημα, κλπ. που πρέπει να "επιζήσεις" μέχρι να σε μαζέψουν. Και τότε, δεν είχαμε και κινητά, έμενες κάπου ? Περίμενες τον επόμενο παλαβό να σε μαζέψει.

Και φυσικά, είχαμε και στους "Σταρ", όταν πρωτοκυκλοφόρησαν τα πρώτα 4Χ4, μέσα 1980, που πίστευαν ότι με θερινά λάστιχα μπορούσαν να πάνε παντού, και τους μαζεύαμε από τα χαντάκια.

Και οι επισκέπτες, που ανέβαιναν για "έναν καφέ", και .........κολλάγανε. "Λουστρίνια" τους λέγαμε ειρωνικά. Και για "εκδίκηση", δεν τους βοηθούσαμε. Κακώς μεν, αλλα.......

Και είχαμε δει και τα αμίμητα. Αλυσιδες στους πίσω τροχούς, σε μπροσθοκίνητα, γούνες και διαμαντικά, στα σαλέ, και πολλά άλλα.

Το βουνό, έχει πολλους κινδύνους, ειδικά τον χειμώνα, που ο καιρός μπορέι να κλείσει σε 10 λεπτά. Και από λιακάδα, να αρχίσει να ρίχνει πιατάκια του καφέ ( πυκνό χιόνι ) . Θέλει ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ και ΣΕΒΑΣΜΟ. Οσοι δεν το είχαν υπ' όψιν, ταλαιπώρησαν και τους υπόλοιπους, που ίσως ήταν πιο προετοιμασμένοι.

Βρήκα και εγώ ευκαιρία, και έβγαλα τα εσώψυχά μου. :dance:

Καλή Χρονιά.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Θέλω και γω να πω πολλά που όλη μέρα είμαι στον δρόμο από τις 4 τα ξημερώματα με τους χωριάτες που βάζουν xenon φώτα απέναντι μου, τα πρωινά με το fly over που δεν θα τελειώσει ποτέ που το 2025 θα πρέπει να βρω και τρίτη δουλειά γιατί πρέπει να ταίσουμε και τα τρισέγγονα κάποιων αλλά δεν θα πω τίποτα , στην παλιά μου γειτονιά έχει ανθρώπους που από πέρσι τον Φεβρουάριο του 2023 δεν γιορτάζουν.
Την υγεία μας να έχουμε και τους ανθρώπους που μας αγαπούν κοντά μας το 2025 και φυσικά όλους εσάς να σας βλέπω εδώ με τα αυτοκίνητα σας να ζείτε όπως πρέπει και αξίζει σε κάθε άνθρωπο. Αγανακτιση και ευχές δύο σε ένα

Καλή χρονιά σε όλους σας ,μακάρι το 2025 να το θυμάστε και να λέτε "εκείνη ήταν χρονιά !!!"

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Τι μας περιμένει

GiwrgosTer

Member
Reaction score
578
Πόντοι
367
Περιοχή
Χανιά, Κρήτη
Τι μας περιμένει
Και ενα render του πως θα μπορουσε να μοιαζει απ την autocar
36417

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Τελικά ο πρόεδρος το αρνήθηκε και είπε ότι δεν κοιτάει πίσω κοιτάει μπροστά , μάλλον εννοούσε ότι αγόρασε μετοχές στην BYD.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Αυτές οι αναβιώσεις, έχουν καταντήσει μάστιγα !

Και κάποιες ήταν καλές στην αρχή, μετά χαλάσανε .

Πρώτο τραγικό ήταν το VW Beetle, που είχε και ........ανθοδοχείο. Πατάτα ΙΜΟ.

Ακολούθησε το ΜΙΝΙ, που αν κάτσεις πλέον δίπλα του, είναι πιο μεγάλο και από ΤΑΧΙ Mercedes.

Το μόνο "γλυκούλι", είναι το 500-άρι ΙΜΟ, που διατήρησε κάποια στοιχεία, όσον αφορά το μέγεθος τουλέχιστον, αλλά, με πολλά μηχανικά προβλήματα . Προχθές, ήρθε σε ένα σημείο που περίμενα ένα GUCCI, με οροφή και χρώματα, που ήταν οοοοοολο ξεφλουδισμένο. Το λουστρο του είχε φύγει στο μισό αμάξωμα, λές και ήταν 40 χρονών. Κσι από τιμές, άστα. Πανάκριβο.

Το marketing σε τέτοιες προσεγγίσεις ήταν να "πιάσουν" πελάτες που κάποτε τα έβλεπαν αλλά δεν μπορούσαν να τα αποκτήσουν. Και πλέον "φτισγμένοι" αποκτούν ένα παλαιότερο όνειρο / επιθυμία.

Η γενιά των "εραστών" του 2 CV, οι πράσινοι και λοιποί, είναι πλέον 60-70 - 80 ετών, άρα, σε ποιό αγοραστικο κοινό να απευθυνθούν ? Ερώτηση κάνω. Καλοπροαίρετη. :rolleyes:

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Βρε ο άνθρωπος κοιτάει μπροστά , ξέρετε τι βήμα προς την πρόοδο είναι η σούστα και ο αποσβεστήρας λαδιού;
Σε λίγα χρόνια πάω στοίχημα θα προοδεύσουμε προς τα σουστοφυλλα ωραία πραγματα

Last edited:

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Η γενιά των "εραστών" του 2 CV, οι πράσινοι και λοιποί, είναι πλέον 60-70 - 80 ετών, άρα, σε ποιό αγοραστικο κοινό να απευθυνθούν ? Ερώτηση κάνω. Καλοπροαίρετη. :rolleyes:
Εγώ είμαι μικρό παιδί ακόμα αλλά ηλεκτρικό απαπαπαπαπα

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Ήθελα να σας πω το εξής αν κάποιος φίλος ψάχνει για πόνυ , αν δείτε το πιο φθηνό στο καρ δεν έδωσα τόσα για να αποκτήσω 5 στον αριθμό πόνυ που τα τρία σώζονται και το ένα με χαρτιά. Έχει πάρα πολλά επαρχία που δουλεύουν ακόμα και τα βλέπω με τα μάτια μου στα ταξίδια μου. Επίσης πολλοί τα πετάνε στις μάντρες διότι και που τα πουλάνε φθηνά δεν μπορούν όλοι να τα αποκτήσουν λόγο της επαγγελματικής άδειας.
Σταματήστε για καφέ σε καφενεία ή σε βενζινάδικα στο πουθενά και ρωτήστε πείτε σε φίλους από επαρχία ότι ψάχνετε έτσι λειτουργούν τα πράγματα επαρχία στόμα με στόμα.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Να υποθέσω τα χρέη είναι για τέλη κυκλοφορίας, και με 50 - 55 Ε τέλη / ετος το όχημα είναι ακίνητο για ....- να δούμε θα τα καταφέρω ? - 9 χρόνια.

Στα 9 χρόνια ακινησίας, σε δημόσιο δρόμο, θα έχει και κάποια νερά στο πάτωμα, κλπ.

Αραγε, δεν βρέθηκε κάποιος να το αξιολογήσει και να δώσει πάνω από 450 Ε για να απελευθερώσει τις οφειλές και να το αποκτήσει ?

Προβληματίζομαι !

nonos

Member
Reaction score
23.813
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Τα τέλη διπλασιάζονται όταν τα χρωστάς.. από παλαιότερα ισχύει αυτό, όχι από φέτος.
Επίσης δε ξέρουμε αν το έδινε πριν. Επίσης γενικότερα δε ξέρουμε τίποτα...

Reaction score
18.218
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
παντως χαριζεται, δεν πουλιεται.

κι αν σκεφτεις οτι καλο 2cv πιανει 13-18 χιλιαρικα, αν καταφερεις να το φερεις με 5-7 χιλαιρικα δεν ειναι κακο

Λεω τωρα .
Ειτε με προσωπικη εργασια ειτε εκμετ;λλευοένος το χαμηλο κοστος στα εργατικα στην Ελλαδα

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Στην Ελλάδα πιάνει 13 χιλιάρικα; Γιατί βλέπω κάτι με 5 που τα που τα πουλάνε 10 χρόνια. Εγω εύχομαι να το πάρει κάποιος που το αγαπάει το έχει όνειρο και δεν μπορεί να δώσει αυτά που ζητάνε στο καρ όπως εγώ κάποτε.

Reaction score
18.218
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Στην Ελλάδα πιάνει 13 χιλιάρικα; Γιατί βλέπω κάτι με 5 που τα που τα πουλάνε 10 χρόνια. Εγω εύχομαι να το πάρει κάποιος που το αγαπάει το έχει όνειρο και δεν μπορεί να δώσει αυτά που ζητάνε στο καρ όπως εγώ κάποτε.
Στην Ελλάδα μπορεί να ρινσι δύσκολο βα βρεθεί αγοραστής ( αλλά όχι αδύνατο ).

Αλλά είναι τόσο εύκολο να αγοράσεις αυτοκινητο σε άλλη χώρα της ΕΕ , που νπορεις ανετα βα το βάλεις και σε αγγελίες εξωτερικού .
Γιατι για χώρες που 15χιλ είναι τρεις μισθοί, (κι ένα βάψιμο συνολικό αυτόκινητου (μιλαω γενικά , όχι για 2cv) είναι 7-9000 ευρώ, δίσκος-πλατώ 2200-2500ευρω, ιναντας χρονισμού 1100-1400ευρω) , ένα άψογο μηχανικά και αισθητικά 2cv θα πιάσει καλα χρήματα . (Σοβαρό , χωρίς προσωπικές πινελιές )

Σήμερα μόνο 2cv , ds και sm μπορείς να ρίξεις χρήματα και να τα πατείς οισω με το παραπάνω .

Κάθε ευρώ που ρίχνεις σε cx xm bx κλπ , το ρίχνεις από μεράκι , γιατι αλλιώς ριναι χαμένο χρήμα σαν επένδυση ( με την έννοια ότι η αξία του αυτοκινήτου δεν δικαιολογεί τα χρήματα που θα ξοδέψεις )

Top Bottom