Καφενείον "Το δικύλινδρο" (Bar)

Nikephoros

Member
Reaction score
15.404
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Είπαμε χθες να ανέβουμε στο σπίτι μας για μια μέρα, το οποίο είναι ακριβώς κάτω από την ΕΔ Ελευθεροχώρι. Είχα ξεχάσει εντελώς ότι είναι αυτές τις ημέρες το Ράλλυ Ακρόπολις, έχω μείνει στην εποχή των Κανκουνεν, Ρερλ, Μουτόν, Σαινθ, Μπερνς, Μακρέι, κ.λ.π. και αρνούμαι εγώ προσωπικά να παρακολουθήσω τη σύγχρονη εποχή, είτε του Ράλλυ είτε της F1. Δεν είχα ξαναδεί τοσο πολύ κόσμο, αλλά καλό θα ήταν οι σύγχρονοι αγωνιζόμενοι να προσέχουν όταν κινούνται εκτός ειδικής σε δημόσιους δρόμους ανοιχτούς στην κυκλοφορία. Το συγκεκριμένο C3 έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα και πήγε να σκοτώσει την οικογένεια μου και εμένα...

34947
34948

Δευτερόλεπτα πριν πέρασε ένα Fiesta που οδηγούσε σωστά...
34949

Και μερικές εικόνες από το τοπίο πέριξ της ΕΔ, μια που είναι το σπίτι μου εκεί...:

34951
34952
34953
34954
34955
34956
34957

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
....θεωρητικά, στις μη χρονομετρούμενες διαδρομές, ακολουθούν τον ΚΟΚ.

Στις ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΔ, γίνεται ο αγώνας ενέντια στον χρόνο. Οχι στους δημόσιους δρόμους.
Παλαιότερα, από προσωπικές εμπειρίες, και αφηγήσεις αγωνιζομένων, βιάζονταν να φτάσουν στα "τελικά σημεία" λίγο πιο νωρίς, για να κάνουν μικρο-επισκευές πριν μπούν στο παρκ-φερμέ.
Αλλά η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, σε ΜΗ ΚΛΕΙΣΤΗ διαδρομη, και ειδικά σε τυφλή στροφή, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ.

Θα πεί ο κος συνήγορος.
Μα, είναι επαγγελματίες, ικανότατοι, μαθημένοι στα πολλά χιλιόμετρα και στον απόλυτο έλεγχο των τεράτων των 400-500-600 ίππων.
Και θα πώ εγώ ο κατήγορος. Εγώ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ. Και αν τον δώ έτσι απέναντ΄μου, μπορεί να κάνω το λάθος, και να βγώ από τον δρόμο, με ανυπολόγιστες συνέπειες. Και τα αυτοκίνητά τους είναι ειδικά στημένα, με αναρτήσεις - λάστιχα με ρολ-μπάρς και ενισχύσεις, δεν παθαίνουν τίποτα, το δικό μου όμως, αυτοκίνητο καθημερινό, δεν έχει αυτές τις δυνατότητες, αρα έχω χάσει από χέρι.

Η διεξάγουσα αρχή, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ υπεύθυνη για τον έλεγχο των συμμετοχών και την συμπεριφορά τους.

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Προσωπικά μετά και τις ελάχιστες φορές που πήγα ως θεατής σε αγώνα (πχ ανάβαση Πιτίτσας) αποφεύγω την εμπλοκή μου είτε ως θεατής είτε ως περαστικός από περιοχές αγώνα, δεξιοτεχνίας, show.. γενικώς οτιδήποτε.. οι λόγοι προφανείς και από το παραπάνω, που πραγματικά λυπάμαι για την εμπειρία σου Νίκο και χαίρομαι που δεν είχαμε χειρότερα, μα κυρίως και από τη συμπεριφορά των θεατών στον δρόμο (παρασυρμένοι απ' το θέαμα που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα ίδια) και στη συμπεριφορά τους ως θεατές.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.404
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Προσωπικά μετά και τις ελάχιστες φορές που πήγα ως θεατής σε αγώνα (πχ ανάβαση Πιτίτσας) αποφεύγω την εμπλοκή μου είτε ως θεατής είτε ως περαστικός από περιοχές αγώνα, δεξιοτεχνίας, show.. γενικώς οτιδήποτε.. οι λόγοι προφανείς και από το παραπάνω, που πραγματικά λυπάμαι για την εμπειρία σου Νίκο και χαίρομαι που δεν είχαμε χειρότερα, μα κυρίως και από τη συμπεριφορά των θεατών στον δρόμο (παρασυρμένοι απ' το θέαμα που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα ίδια) και στη συμπεριφορά τους ως θεατές.
Ακριβώς όπως το λες είναι Χρήστο, τα ίδια έκαναν και κάποιοι θεατές. Και εγώ αποφεύγω τους δρόμους γύρω από τις ειδικές, αλλά εγώ απλώς πήγαινα στο σπίτι μου! Πήγαμε μια πρωϊνή βολτα στα Τρίκαλα και επιστρεφαμε στο σπίτι μας!

Reaction score
189
Πόντοι
287
Καλημέρα σε όλους.
Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω κατά προτίμηση από Ελλάδα το πλαστικό πλαίσιο που εφαρμόζει το τζαμί από τους εξωτερικούς καθρέφτες 2cv?

maxtsif

Member
Reaction score
4.611
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους.
Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω κατά προτίμηση από Ελλάδα το πλαστικό πλαίσιο που εφαρμόζει το τζαμί από τους εξωτερικούς καθρέφτες 2cv?
Για το δικό μου 2CV δε πήρα τίποτα από Ελλάδα, όλα από το fransoze.de και από το renov-2cv-mehari36.com. Αν έχεις κάποια μαζεμένα να αγοράσεις, για να μην βγαίνουν ακριβά τα μεταφορικά, ειναι καλύτερα. Το fransoze..de το έχει αυτό που θες.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.404
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Ένα πρωτότυπο από την DS, πρόταση για μία σύγχρονη SM. Ποια είναι η γνώμη σας?

35302

Last edited:

maxtsif

Member
Reaction score
4.611
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Ένα πρωτότυπο από την DS, πρόταση για μία σύγχρονη SM. Ποια είναι η γνώμη σας?

View attachment 35302
Πολύ καλή εικόνα, με ιδιαίτερη σχεδίαση και αναφορές στην ενδοξη ιστορία, αν και δε το βλέπω να μπαίνει στη παραγωγή. Επίσης, το οτι ειναι με το σήμα της DS ειναι ενα ακόμα σημαδι οτι η Citroen ειναι παρακατιανή και ισως μετράεει μέρες.

dap

Member
Reaction score
1.496
Πόντοι
407
View attachment 35302
[/QUOTE]
Ωραίο φαίνεται αλλά λίίίίίγο ακόμη θα μπορούσαν να την μεγαλώσουν την μπροστινή ζάντα.......50+ χρόνια μετά η παλιά συνεχίζει να είναι φοβερό σχέδιο....

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Καλησπέρα υπάρχει περίπτωση κάποιος να έχει βάση πινακίδας για 2cv
Η αν μπορώ να βρω κάπου?
Εννοείς το πλαστικό που κρατάει την πινακίδα πίσω?

Reaction score
189
Πόντοι
287
Εννοείς το πλαστικό που κρατάει την πινακίδα πίσω?
Όχι μιλάω για μπροστά στο καπό.
Είδα σε κάποια έχει μια βάση ελαφρώς Σαν βέλος και επάνω βιδωνει η πινακίδα

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Απο την δική μου γνώση, μπαίνει απ' ευθείας στο καπώ. Σαν Γαλλικό, οι "πινακίδες" ήταν "ζωγραφιστές", δεν είχαν βάση.

Προσωπικά, μεταξύ πινακίδας και λαμαρίνας, έβαζα λαστιχένιες ροδέλες, για να μην κρατάει σκόνη - λάσπη. Το έκανα και μπρός και πίσω, οπότε πινακίδα - λαμαρίνα ειχαν έναν αέρα 4-5 χιλιοστά.

Πλέον, με την μόδα των πλαστικών βάσεων που έχει το κάθε συνεργείο - αντιπροσωπεία, μπορεί κάποιος να βρει αν θέλει κάποια που να βολεύει.. Απλώς η εμπρός, κάνει μία ελαφρά γωνία.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.404
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Λίγες εικόνες από το Klassikstadt της Φρανκφούρτης. Νόμιζα ότι θα ήταν κάτι πολύ μεγάλο και μουσειακού χαρακτήρα, όπως το καταπληκτικό Classic Remise του Βερολίνου, αλλά καμία σχέση. Απλώς λίγες αντιπροσωπείες κλασσικών και υπεραυτοκινήτων, μαζί με συνεργεία συντήρησης και αποκατάστασής τους. Στις εικόνες φαίνεται και ένα Rimac Nevera που πέτυχα στο δρόμο, πηγαίνοντας προς εκεί.

35414
35415
35416
35417
35418
35419
35420
35421
35422
35423
35424
35425