- Reaction score
- 23.896
- Πόντοι
- 1.387
- Περιοχή
- Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Άσχετα από τις φωτογραφίες αξίζει να διαβασει κανείς για τον Λιαντίνη.
Καποιες παρατηρησεις:
Ρε, εσείς, ο τασούλης, στη γωνία παράνομα παρκαρισμένος...., και παραλαγμένος.

Ελληνικη ζαντα απο εργοστασιο που ηταν στον επαρχιακο δρομο Καλαματας- Κυπαρισσιας ( Αλλαγη) Το κουφαρι του υπαρχει ακομα ..δυστυχως δεν θυμαμαι το ονομα ...ισως σε αναλμπει μου ερθει...Καποιες παρατηρησεις:
1)Το εγκατελειμμενο κτιριο στο φοντο ειναι στον Πειραια,και σωζεται ακομα.Αν θυμαμαι καλα ειναι καπου κοντα στο Τζανειο
2)Αυτες οι ζαντες που φοραει το 120Υ ηταν πολυ συχνο θεαμα τοτε,και πιθανολογω οτι ηταν ελληνικες.Ξερει κανεις τι μαρκα ηταν;
3)Πισω απο το 127 διακρινεται ενα ΖΑΖ 968Μ.Αυτα δεν ειχαν ερθει κανονικα ελλαδα.Ειχαν ερθει ως οικοσκευη ομογενων απο την ΕΣΣΔ.
Θυμάμαι μου το είχες ξαναφέρει όταν ρώτησα για εκείνες τις ζάντες σ ένα μαύρο zx avantage πέρυσι το φθινόπωρο!Ελληνικη ζαντα απο εργοστασιο που ηταν στον επαρχιακο δρομο Καλαματας- Κυπαρισσιας ( Αλλαγη) Το κουφαρι του υπαρχει ακομα ..δυστυχως δεν θυμαμαι το ονομα ...ισως σε αναλμπει μου ερθει...
magirus deutzΠατρα 1991, φωτογραφία by George Karavokiris
View attachment 20459
Οι BRA ηταν ελληνικες,αλλα αυτες σιγουρα δεν ηταν τετοιες.Θυμαμαι οτι ειχαν ενα σηματακι που εγραφε ΕΟΙ η κατι τετοιο,αν βοηθαει..Ελληνικη ζαντα απο εργοστασιο που ηταν στον επαρχιακο δρομο Καλαματας- Κυπαρισσιας ( Αλλαγη) Το κουφαρι του υπαρχει ακομα ..δυστυχως δεν θυμαμαι το ονομα ...ισως σε αναλμπει μου ερθει...
μα και απο πλευρας τεχνολογιας να το δεις ενα αμαξι 15 και 20 χρονων δε εχει σε τιποτα να ζηλεψει απο ενα αμαξι 5ετιας...ναι το καινουργιο ειναι καινουργιο αλλα με αισθημα ασφαλειας ταξιδευεις σημερα με ενα αμαξι 20ετιας επισης πλεον οι λαμαρινες ειναι προσεγμενες...και ενα αμαξι 20 ετιας δεν ειναι σαπιο κομμενο και ραμμενο...για δειτε 1990 εποχη ποσα αμαξια απο σαπακια κυκλοφοραγαν με μοτερια κατσε καλα και στο πατωμα ταινια χαρτονι και πισσα για να μην μπινουν νερα....δεν συγκρινονται....prota ap ola itan to klima tis epoxis, na exeis kenourio.
Thimamai sto sxoleio tote, pio poli metragame ta ilektrika parathira kai to air-condition kai to 'katalitiko' para ta aloga kai tin marka.
Ena hyundai Excel me 4 ilektrika parathira entiposiase.
Episis, distixos, arxes '90 ta aftokinita 15etias itan se poli xeiroteri katastasi apo oti simera ta modela toy ...2005
Kakosintirimena kai me polles skouries.
Xaraktiristika, thimamaki to 2001 ena arthro klassikou gallikou periodikou, pou eixe titlo
'rouler aujourd'hui en CX?? Mais oui, c'est possible!'
(na odigeis simera CX? nai, einai dinaton!)
Kai akolouthouse reportage me ton idioktiti mias CX22 Croisette tou 1988! pou elege pos katafernei na tin diatirei se zoi kai na tin xrisipopoiei kathimerina.
Kai tote itan aytokinito 13 eton mono!
Simera kanenas den xriazetai na eksigisei pos sinexizei na kikloforei me ena C4 tou 2008!

Τι θυμηθηκα..για δειτε 1990 εποχη ποσα αμαξια απο σαπακια κυκλοφοραγαν με μοτερια κατσε καλα και στο πατωμα ταινια χαρτονι και πισσα για να μην μπινουν νερα....
Magirus deutz, με καρότσα ΒΕΛΟ, αρχών του '60.Πατρα 1991, φωτογραφία by George Karavokiris
View attachment 20459
Άν θυμάμαι καλά, η gs, κάτω από το ραδιόφωνο είχε ένα ψευτοτούνελ. Μικρό.Τι θυμηθηκα..
Γνωστος του πατερα μου ειχε μια καναρινι()gs..μου ελεγε οτι ως νεαροι,εβγαζαν το ραδιοφωνο(που ηταν αναμεσα στα δυο καθισματα),και απο την τρυπα πεταγαν στο δρομο αποτσιγαρα και λοιπα σκουπιδια..

Ράλλυ Ακρόπολις 1965
Οδηγός
Κουβατσος Πέτρος
Συνοδηγος μηχ/κος
Κουλούρης Σπυρος CITROEN ID 19 p 1962
Στο ράλλυ Ακρόπολις 1966
Ο οδηγός τερμάτισε με τον καλύτερο
Χρόνο αλλά σκοτώθηκε με
ΑLFA ROMEO JULIA φτιαγμένο στο εργοστάσιο στην ΙταλιαView attachment 20503View attachment 20504