Αυτοκινητιστικές φωτογραφίες εποχής από την Ελλάδα

maxtsif

Member
Reaction score
4.718
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Δεξια στ φρωτο, ένα απλό αυτοκίνητο, απο τα λιγα εκτός Σιτροεν που μου άρεσαν από τοτε. Το Ρενο 6 (φυσικά και το μεγάλο αδερφάκι του . το 16)

minas

Member
Reaction score
3.100
Πόντοι
747
Το άλλο, όπως το βλέπεις ακριβώς, αυτός που το είχε, είπε ότι το έστειλε για κουτάκια το '90 ακριβώς με την απόσυρση για ένα ibiza...
Miας και απο οτι καταλαβαινω γνωριζεις προσωπικα τον κατοχο,θα ηταν ενδιαφερον να μαθουμε την ιστορια αυτου του αυτοκινητου.Ειμαι σχεδον απολυτως βεβαιος,πως αυτος που το εστειλε για αποσυρση δεν το αγορασε ως καινουριο,αλλα απλα με καποιο τροπο κατεληξε στα χερια του.
Πως το γνωριζω αυτο;
Οταν ηταν να αγορασουμε την ΒΧ το 88,ειχαμε γυρισει και διαφορες αλλες αντιπροσωπειες,μεχρι να δουμε σε ποιο μοντελο θα καταληξουμε.Μεταξυ αλλων,επισκεφθηκαμε και την εκθεση της toyota,για να ριξουμε μια ματια στο 5θυρο corolla.

Tα λογια του πωλητη της toyota,ηταν επι λεξει:
''Αφου σκεφθηκατε το citroen,αυτο σημαινει πως θα αγορασετε citroen.Καλως η κακως,η toyota δεν μπορει να σας προσφερει αυτα που ζητατε''.

Και ετσι ειναι στην τελικη.Αυτοι που επιλεγουν αυτοκινητο με βαση ξεκαθαρα αυτοκινητιστικα κριτηρια,προφανως δεν αλλαζουν νοοτροπια απο τη μια μερα στην αλλη..:dscabrio:

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Μην τα παίρνεις στο κρανίο, καί μην τρως τον εαυτό σου άδικα, καί είσαι καί νέο παιδί. Μαλάκες υπήρχαν, υπάρχουν καί θα υπάρχουν πάντα. Έτσι είναι η φύση. Έτσι το ήθελε ο καλός θεός. Έπειτα, μην ξεχνάς ότι η ηλιθιότητα είναι σαν το άπειρο. Χωρίς όρια (Άινσταιν).
Αλλά δεν μου είπες. Εκείνο το Ι.Χ. δεξιά στη φωτό τι είναι τελικά. Το έχω απορία.
.:dscabrio::clap::lol::citroen:
Κανένας εκνευρισμός από τη μεριά μου. Την άποψη μου απλά έγραψα με τον δικό μου τρόπο (ως συνήθως).

Μηνά δε γνωρίζω τον ιδιοκτήτη.

Citroenakis

Member
Reaction score
651
Πόντοι
427
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Πρέπει όμως, για να είμαστε δίκαιοι, να κοιτάξουμε καί από την άλλη όψη τα πράγματα.
Ένα παλιό αυτοκίνητο, καί μάλιστα για καθημερινή χρήση, έχει τις δυσκολίες του στη συντήρηση. Ψάξε βρες ανταλλακτικά, άν υπάρχουν, πού θα τα βρείς, πόσο θα τα κοστολογούν, πότε θα σου έρθουν, καί ολα τα συναφή. Π.χ. εμείς, με υδρό. Μπελαλίδικα αυτοκίνητα. Πέρα από ανταλλακτικά θέλουν καί τον κατάλληλο μάστορα.
Με το καινούριο, εντός ή εκτός εισαγωγικών, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Βρίσκεις τα πάντα παντού, κάνοντας καί έρευνα αγοράς. Το φτιάχνεις όπου θέλεις, καί το χρησιμοποιείς καθημερινά.
Είναι πολύ απλό.
Καί εμείς κάποια στιγμή θα αλλάξουμε αυτοκίνητα, γιατί τα οχήματά μας μέρα τη μέρα μεγαλώνουνε ( εμένα το xantia είναι πλέον 23 ετών), καί θα πάμε σε κάτι άλλο. Θα κρατήσουμε τις αναμνήσεις μας, την αγάπη μας καί ότι άλλο ξεχωριστό έχει ο καθένας μας απ' αυτά.
Πάντως, σίγουρα θα αλλάξουμε αυτοκίνητα. Ποιός απ'όλους μας δεν το έχει σκεφτεί; Όλοι μας λίγο πολύ.
Έτσι είναι η σειρά των πραγμάτων, η ζωή.
Άλλο τι θέλουμε καί άλλο η πραγματικότητα.
Υ.Γ. Άν η Citroen (PSA) είχε μοντέλο υδρό, λέω ΑΝ, πόσοι από εμάς θα σκεφτόμασταν την απόκτησή του, βάζοντας στη γωνία (αποθήκευση ή ιστορικές πινακίδες), το παλιό μας αυτοκίνητο;

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Κάποτε στο Γαλαξείδι.
20220

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.205
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Παρκαρισμένη για χρόνια έξω από κοσμηματοπωλείο στο Γαλαξίδι :)
Ρώτησα τον ιδιοκτήτη προ 15ετίας αν την πουλάει και πως δεν με πέταξε στην θάλασσα..

Last edited:

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Από έμπιστη πηγή το έδωσε ανταλλαγή λίγο αργότερα για καινούργιο xsara picasso....

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.325
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Από έμπιστη πηγή το έδωσε ανταλλαγή λίγο αργότερα για καινούργιο xsara picasso....
Deal τρελλό...

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Πατρα 1991, φωτογραφία by George Karavokiris
20459

Top Bottom