- Reaction score
- 3.656
- Πόντοι
- 777
Αυτοί είναι η συμμορία με την μαύρη Citroën

Αυτοί είναι η συμμορία με την μαύρη Citroën
Από πότε χρονολογείται αυτή η φωτογραφία;Όταν χτιζόταν το Μεγαρο Μουσικής Αθηνών!
View attachment 31009
H συγκεκριμένη φωτογραφία πραγματικά Γιώργο με έβαλε και εμένα σε σκέψεις σχετικά με τη χρονολογία της. Θυμάμαι ότι το Μέγαρο Μουσικής τελείωσε αρχές δεκαετίας του '90, αλλά τα αυτοκίνητα που φαίνονται είναι δεκαετίας του '70. Για αυτό το λόγο έψαξα να δω πότε ξεκίνησε το Μέγαρο Μουσικής να χτίζεται και ανακάλυψα ότι ξεκίνησε το 1976. Άρα, δεδομένου και το ότι η κατασκευή στην εικόνα έχει προχωρήσει λίγο, μάλλον μιλάμε για τέλη δεκαετίας του '70 με αρχές του '80. Τώρα γιατί πήρε 15 χρόνια να χτιστεί, δεν ξέρω...Από πότε χρονολογείται αυτή η φωτογραφία;
Τα έργα αυτά, αν δεν έχουν χρηματοδότηση από EU, θέλουν μια 20ετία ... για να ωριμάσουνH συγκεκριμένη φωτογραφία πραγματικά Γιώργο με έβαλε και εμένα σε σκέψεις σχετικά με τη χρονολογία της. Θυμάμαι ότι το Μέγαρο Μουσικής τελείωσε αρχές δεκαετίας του '90, αλλά τα αυτοκίνητα που φαίνονται είναι δεκαετίας του '70. Για αυτό το λόγο έψαξα να δω πότε ξεκίνησε το Μέγαρο Μουσικής να χτίζεται και ανακάλυψα ότι ξεκίνησε το 1976. Άρα, δεδομένου και το ότι η κατασκευή στην εικόνα έχει προχωρήσει λίγο, μάλλον μιλάμε για τέλη δεκαετίας του '70 με αρχές του '80. Τώρα γιατί πήρε 15 χρόνια να χτιστεί, δεν ξέρω...
Αυτό που με παραξενεύει λίγο είναι ότι δε θυμάμαι καθόλου ως μικρό παιδί την κατασκευή αυτή. Ανεβαίναμε συχνά τη Βασ. Σοφίας για να πάμε από Καλλιθέα που μεγάλωσα στην Κηφισιά, όπου έμενε η νονά μου. Θυμάμαι όλη την Κηφισίας πως ήταν, προ "Βωβού", αλλά αυτό δεν το θυμάμαι... Ενώ αντίθετα θυμάμαι πάρα πολύ καλά το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που ήταν γιαπί για πολλά χρόνια (τέλη δεκαετίας του '70), μέχρι να ολοκληρωθεί το '85.
Και κάτι άλλο, εάν μου επιτρέπεται: Ένα απόγευμα του Σεπτεμβρίου του 1979, 6 ετών τότε, πήγαμε μία σύντομη βόλτα με τη μόλις ενός έτους GS μας στα Μεσόγεια. Μέσα από ένα χωματόδρομο φτάσαμε στο σημείο που βρίσκεται το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Δε θα ξεχάσω ότι οι διάδρομοι, αν και χωμάτινοι ακόμα, είχαν ήδη στρωθεί και στις άκρες τους υπήρχαν τα χαρακτηριστικά μπλε φώτα που τους οριοθετούν! Για να παραδοθεί 22 χρόνια αργότερα....
Έτσι είναι όλα τα έργα στην Ελλάδα! Και μέχρι να ολοκληρωθούν, θα έχουν στοιχίσει 5-10 φορές την αξία τους...