Άλλα μη κλασσικά παλιά αυτοκίνητα

minas

Member
Reaction score
2.959
Πόντοι
667
Ποσα χρονια ειχα να δω καποιο!Αυτα πρεπει να ειχαν πεταχτει ηδη απο τις αρχες 2000ς,και μαλιστα θυμαμαι να εχουν εξαφανιστει αυτα και να κυκλοφορει κανονικα η προηγουμενη γενια.Παντως το συγκεκριμενο φαινεται αψογο,Μεχρι και πλυμμενη μηχανη εχει..
34270

Εδω να πουμε οτι το συγκεκριμενο ειναι TLX και εχει την ταπα βενζινης στην κολωνα.Τα MLS,που ηταν και πολυπληθεστερα,την ειχαν διπλα στην πινακιδα,οπως και τα 12ρια.Πιθανολογω οτι ειχαν και το ρεζερβουαρ τοποθετημενο σε αλλη θεση,ωστε να πληρουν καποιες προδιαγραφες στις αγορες που εξαγονταν.

nonos

Member
Reaction score
21.378
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Το '01-'02 βρεθηκα επιβατης ενα βροχερο μεσημερι σε ενα, απο τα τελευταια σε κυκλοφορια υποθετω, αθηναικό ταξί Dacia 1210 απο το μετρό Εθνική Άμυνα έως το πατρικό μου. Ειναι μακραν το πιο φρικτό αυτοκίνητο που βρέθηκα ποτέ επιβάτης πιστεύω.:lol:
Απο την άλλη κρίμα για το συγκεκριμένο. Θα έπρεπε να έχει διασωθεί για ιστορικούς και μη λόγους.

nonos

Member
Reaction score
21.378
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Το βάζω εδώ αν και νομίζω άνετα πήγαινε και στα κλασσικά πια.. είχα χρόνια να δω..
34330

Reaction score
17.644
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Région parisienne
04DADBCF-B0F2-4A02-8107-D6B4BD54754A.jpeg

Δεν ξέρω αν φαίνεται έχει οβάλ ddr .

Μπορεί να το έβαλε αργότερα για πλάκα

Reaction score
17.644
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Région parisienne
Ζίγκμουντ Γιεν και βάλε , ταξιδιάρικα

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.534
Πόντοι
777
Φωτογραφίες με 2cv προσπαθώ να ανεβάσω και μου βγαίνει η ψυχή και τελικά δεν ανεβαίνουν... Πάω να ανεβάσω για πλάκα την φωτό του Sigmund Jähn ... Τσουπ μεγαλοπρεπέστατη. Για αυτό σας λέω... ΠΡΟΣΟΧΉ ΜΕ ΤΗΝ DDR

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.229
Πόντοι
747
View attachment 34679

Δεν ξέρω αν φαίνεται έχει οβάλ ddr .

Μπορεί να το έβαλε αργότερα για πλάκα
Βασικά, είναι παράβαση της διεθνούς οδηγίας, μια και το διεθνές χαρακτηριστικό, προσδιορίζει την χώρα προέλευσης του οχήματος. Αρα, ....πρόστιμο. :cry:

Στην συνέχεια, αν ήταν από κείθε, θα ήπρεπεν να το τραβάει με ....Trabant, πράγμα μάλλον .......αδύνατον.

Αρα, ή έλκει καταγωγή από εκεί και είναι νοσταλγός, ή σηματοδοτεί για να βρεί ομοίους του. ή για να τον συμπάσχουν.

Πλάκα κάνω με πικρές αλήθειες. Που ακολουθούν.

Η πινακίδα του φίλου, φαίνεται για DL, που χαρακτηρίζει την περιοχή, που είναι το Dobeln, που .........όλως τυχαίως, το 1945 Döbeln was occupied by the Soviet Army . Τώρα, όλα εξηγούνται !

Ιστορικός ερευνητής :clap:

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.534
Πόντοι
777
Βασικά, είναι παράβαση της διεθνούς οδηγίας, μια και το διεθνές χαρακτηριστικό, προσδιορίζει την χώρα προέλευσης του οχήματος. Αρα, ....πρόστιμο. :cry:

Στην συνέχεια, αν ήταν από κείθε, θα ήπρεπεν να το τραβάει με ....Trabant, πράγμα μάλλον .......αδύνατον.

Αρα, ή έλκει καταγωγή από εκεί και είναι νοσταλγός, ή σηματοδοτεί για να βρεί ομοίους του. ή για να τον συμπάσχουν.

Πλάκα κάνω με πικρές αλήθειες. Που ακολουθούν.

Η πινακίδα του φίλου, φαίνεται για DL, που χαρακτηρίζει την περιοχή, που είναι το Dobeln, που .........όλως τυχαίως, το 1945 Döbeln was occupied by the Soviet Army . Τώρα, όλα εξηγούνται !

Ιστορικός ερευνητής :clap:
Άμα είχε τροχόσπιτο, θα ήταν μέλος της νομενκλατούρας, άρα δεν θα το τράβηξε πότε Trabant ή Wartburg

nonos

Member
Reaction score
21.378
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Το όμορφο Opel Omega πρώτης γενιάς σε αψεγαδιαστη κατάσταση και με ζάντες Irmscher, όπως και επιπλέον extra από τον γερμανικό οίκο έχω την εντύπωση.
34763

34764

Last edited:

Nikephoros

Member
Reaction score
14.042
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Το όμορφο Opel Omega πρώτης γενιάς σε αψεγαδιαστη κατάσταση και με ζάντες Irmscher, όπως και επιπλέον extra από τον γερμανικό οίκο έχω την εντύπωση.
View attachment 34763

View attachment 34764
Ένα από τα πολύ αγαπημένα μου αυτοκίνητα, που έφερε την επανάσταση με συντελεστή οπισθέλκουσας 0.27, μόλις το 1986 που πρωτοεμφανίστηκε! Μερικοί κατέκριναν τον συντηρητικό πίνακα οργάνων του, αλλά εμένα μου άρεσε.

Να κάνουμε, όμως, μία ιδιαίτερη αναφορά, επί τη ευκαιρία, στα εκπληκτικά Lotus Omega και στο Evo 500! Το πρώτο ήταν το 1990 το γρηγορότερο σεντάν του κόσμου από μεγάλη εταιρεία (η Alpina B10 Biturbo E34 ήταν κανονικά η γρηγορότερη...) και το 2ο, δημιούργημα αποκλειστικό της εταιρείας, αντίπαλος των W201 Evo και E30 M3 και στις πίστες, και στους δρόμους!

minas

Member
Reaction score
2.959
Πόντοι
667
Απο τα αρκετα πρωτα μοντελα datsun 520 που παρηχθησαν.Εχω πετυχει και καποια σε κυκλοφορια προσφατα.
Οσο για το συγκεκριμενο,θεωρω οτι παρατηθηκε μαλλον επειδη το βαρεθηκαν,παρα για ουσιαστικο λογο.

Εντυπωση μου προκαλεσε η τρυπα για τη μανιβελα στον προφυλακτηρα.Τα μεταγενεστερα νομιζω δεν ειχαν.

Taskos

Member
Reaction score
3.360
Πόντοι
777
Ύστερα από τόσα χρόνια στην ύπαιθρο, σίγουρα η σκουριά θα εξελίχθηκε σε ουσιαστικό λόγο. :(

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.229
Πόντοι
747
.......
Εντυπωση μου προκαλεσε η τρυπα για τη μανιβελα στον προφυλακτηρα.Τα μεταγενεστερα νομιζω δεν ειχαν.
Πολλά αυτοκίνητα μέχρι και κάποια έτη παραγωγής, είχαν "τρύπα" μανιβέλας.

Τουλάχιστον όσα είχαν τις μηχανές διαμήκεις. Ο λόγος ? Για τις ρυθμίσεις των ντιστριμπυτέρ - χρονισμού - βαλβίδων, κλπ. Τότε, είχαμε πλατίνες, και ρύθμιση βαλβίδων. Μετά, ήρθαν οι ηλεκτρονικές αναφλέξεις και οι υδραυλικές βαλβίδες, και αυτά πήγαν στον ........κουβά.

Μετά, άρχισαν οι εγκάριες τοποθετήσεις κινητήρων, και η "τρύπα", μεταφέρθηκε μέσα στο εσωτερικό το θόλου του τροχού που αντιστοιχούσε στην τροχαλία του στροφαλοφόρου, συνήθως από την πλευρά του συνοδηγού.

Αν ψάξετε τα εγχειρίδια των μοντέρνων αυτοκινήτων θα το επιβεβαιώσετε.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.229
Πόντοι
747
....φυσικά, πολλά συνεργεία, με κουμπωμμένη την 4η, έσπρωχναν μπρόες-πίσω τα οχήματα αντι να χρησιμοποιούν την μανιβέλα, οπότε οι φθορές του συστήματος μετάδοσης και η αδυναμία ανεύρευσης του ακριβούς σημείου, λόγω υποπολλαπλασιασμού του διαφορικού, άφηνε περιθώρια κακής ρύθμισης.

Nikephoros

Member
Reaction score
14.042
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Απο τα αρκετα πρωτα μοντελα datsun 520 που παρηχθησαν.Εχω πετυχει και καποια σε κυκλοφορια προσφατα.
Οσο για το συγκεκριμενο,θεωρω οτι παρατηθηκε μαλλον επειδη το βαρεθηκαν,παρα για ουσιαστικο λογο.

Πολλά αυτοκίνητα μέχρι και κάποια έτη παραγωγής, είχαν "τρύπα" μανιβέλας.
Να υπενθυμίσουμε ότι ακόμα και οι GS/GSA είχαν μανιβέλα.

thaniland

Member
Reaction score
2
Πόντοι
242

Να ρωτήσω υπάρχει ακόμα.και που βρίσκεται; Είχε ένα τέτοιο ολοιδιο με μανιβέλα ένας γνωστός μας παλιά.δυδτυψβς βέβαια η σκουριά ήταν αυτή που το οδήγησε στη απόσυρση

Top Bottom