Έμπλεξα !!!

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Καλησπέρα, πολυ ωραία δουλειά, το μαύρο στα εσωτερικά των φτερών κ κατω τι υλικό είναι? Επίσης μπορείς να μας πεις κ για τα υπόλοιπα υλικά? Ασταρι δύο συστατικών , αποχρωματισμος τεχνικη κτλ? Για έναν φίλο ρωτάω :D
Ελπίζω να κάλυψες μπροστά στο χώρισμα μηχανής κ καμπίνας τις στάμπες με την χρονολογία παραγωγής κ τον κωδικό χρώματος, καλή συνέχεια γίνεται πολύ ωραίο πραγματικά!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Εξαιρετική δουλειά.
Ότι κάνεις κάνε το όσο καλύτερα μπορείς και μην υπολογίζεις τον χρόνο.

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.864
Πόντοι
827
Μετά τον καταιγισμό αφιερωμάτων σε ΒΜW, Alfa Romeo, Mercedes, Mazda, Toyota και λοιπά, ας μου επιτραπεί να βάλω στο φόρουμ και λιγο 2cv. :D

View attachment 31882

View attachment 31883

View attachment 31884

View attachment 31885
Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ... και ένας κανονικός άνθρωπος εδώ μέσα... :lol:

Μπράβο maxtsif :clap::clap::clap:
Δώσε και άλλες φωτογραφίες στον λαό

maxtsif

Member
Reaction score
4.612
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, πολυ ωραία δουλειά, το μαύρο στα εσωτερικά των φτερών κ κατω τι υλικό είναι? Επίσης μπορείς να μας πεις κ για τα υπόλοιπα υλικά? Ασταρι δύο συστατικών , αποχρωματισμος τεχνικη κτλ? Για έναν φίλο ρωτάω :D
Ελπίζω να κάλυψες μπροστά στο χώρισμα μηχανής κ καμπίνας τις στάμπες με την χρονολογία παραγωγής κ τον κωδικό χρώματος, καλή συνέχεια γίνεται πολύ ωραίο πραγματικά!
Καμμία ειδική τεχνική δεν έκανα. Οπως φαίνεται στη πάνω φωτό, την εξωτερική λαμαρίνα τη γύμνωσα τελείως. Από μέσα πιο απλό ξύσιμο. Από κάτω, με δύναμη με το πιεστικό, λίγο συρματόβουρτσα, ξανά πιεστικό. Γκρι και μαύρο είναι αστάρια μετάλλου (Kraft), 2 χέρια.
Στο χώρισμα δε υπήρχε στάμπα, ίσως να την βάψανε παλιότερα, μόνο το ταμπελάκι με τον αριθμό πλαισίου κάλυψα.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...όπως είπα. Ολική κάνεις.

Μπορείς να αναφέρεις κόστος εργασιών έως τώρα και προϋπολογισμό ?

Αν όχι, σεβαστό.

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Καμμία ειδική τεχνική δεν έκανα. Οπως φαίνεται στη πάνω φωτό, την εξωτερική λαμαρίνα τη γύμνωσα τελείως. Από μέσα πιο απλό ξύσιμο. Από κάτω, με δύναμη με το πιεστικό, λίγο συρματόβουρτσα, ξανά πιεστικό. Γκρι και μαύρο είναι αστάρια μετάλλου (Kraft), 2 χέρια.
Στο χώρισμα δε υπήρχε στάμπα, ίσως να την βάψανε παλιότερα, μόνο το ταμπελάκι με τον αριθμό πλαισίου κάλυψα.
Πιάνουν τα χέρια σου, μπράβο για το αποτέλεσμα κ το κουράγιο...γινομαι γραφικός αλλά γίνεται ωραίο!

maxtsif

Member
Reaction score
4.612
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
...όπως είπα. Ολική κάνεις.

Μπορείς να αναφέρεις κόστος εργασιών έως τώρα και προϋπολογισμό ?

Αν όχι, σεβαστό.
Γιατί όχι? Εχουμε και λέμε...
1. ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 600ευρω. Αλλο μπλόκ, αλλαγή εμβολοχιτώνια, αναλώσιμα, λαστιχάκια, αμοιβή μηχανικού.
2.ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ 1300ευρώ. Τα ακριβότερα ήταν τα πατώματα/πεταλιέρα 260ευρω, καθίσματα 250ευρω, Ισως χρειαστούν ακόμα 100-150,
3.ΥΛΙΚΑ ΒΑΦΗΣ 250ευρω περίπου. Τα 2κιλα χρώμα Ac448 κάνουν 80ευρώ, Αστάρια, στόκοι, γυαλόχαρτα κτλ τα υπόλοιπα. Εδώ να πώ οτι αποφάσισα να το βάψω μόνος μου, ξέρω οτι το αποτέλεσμα θα ειναι μέτριο, αλλά δε με νοιάζει, θα το έχω κάνει εγώ.
4. ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΑΣΙ-ΚΑΜΠΙΝΑΣ 300 ευρώ περίπου, όταν γίνει....
Τα παρπάνω, συν κάτι μικροέξοδα. πάμε 2700. Οταν τελειώσω, λάστιχα και μπαταρία, θα περάσουμε τα 3000.
Κοινώς, γ@μηθήκ@με.....

Stargazer

Member
Reaction score
2.194
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Αν το πήρες φθηνά το αμάξι μια χαρά είσαι

nonos

Member
Reaction score
23.858
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Μακη μπορει και να εισαι πολυ τελειος στη βαφη, ωστοσο σε μια δουλεια τετοιου εξαιρετικου επιπεδου και εφοσον ριχνεις ενα σεβαστο χρηματικο ποσο, θα το προχωραγα με επαγγελματια του χωρου αν δεν ημουν σιγουρος, εστω στη γείτονα που η εργατοωρα ειναι πολυ χαμηλότερη. Ενημέρωτικά προσφατα xantia βαφτηκε στη Γευγελή με 600 ολικο με εξαιρετικο αποτελεσμα απο επαγγελματια. Και το λεω το παραπανω γιατι στη μεταπωληση , χτυπα ξυλο, η πρωτη εικονα και εντυπωση ειναι αυτη που πειθει τον μελλοντικο αγοραστη,

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την αναλυτική κοστολόγηση.
Θεωρητικα , με την απόκτηση αγνώστου αυτοκινήτου που είχε και πρόβλημα κινητήρα, νομίζω ότι είσαι σε πολύ καλά επίπεδα.
Και θα υποστηρίξω την άποψη του @nonos - Χρήστου, ότι μετά άπο τόσο εκτεταμένη εργασία ή καλή βαφή είναι must.

Επίσης θα προτείνω αντικαταστασεις βασικών ηλεκτρικών γραμμών, μια και τα καλώδια ξεραινοννται, κίνδυνοι φωτιάς, κλπ.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...εγώ είχα κατεγραμμενα τα κόστη, αλλά μου κρασαρε το λαπιτοπι και τα έχασα.

Αλλά, και χωρίς τα δικά σου ανταλλακτικά, μόνον λάστιχα, αντισκωριακα, καθίσματα , λάδια φίλτρα, αντλία βενζίνης, μπουζί, προϋπολογισμό φρένων (ολικά), είχαν φτάσει τα 1000+.
Οπότε, πολύ καλά είσαι.

Stargazer

Member
Reaction score
2.194
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Μετά μόλις περάσουν 10 μέρες κάνεις cutting που λένε εις την βαρβαρική , νερό γυαλόχταρο 3000 και μετά αλυφή και γίνεται καθρέφτης αν και εμένα τα γυαλιστερά 2cv ή ακόμα χειρότερα αυτά με τις μεταλλικές :rocket: δεν τα μπορώ καθόλου

Demetris

Member
Reaction score
1.121
Πόντοι
437
Για το βάψιμο, αν το έχεις ξανακάνει, ή αν ξέρεις τί κάνεις, εγώ θα σε ενεθάρρυνα να το προχωρήσεις και μόνος σου αφού το θέλεις, αλλά, υπό προϋποθέσεις.

Δεν είναι δύσκολο να βγάλεις ένα πολύ καλό φινίρισμα κατευθείαν από το πιστόλι, χωρίς να χρειαστείς μετά τριβεία, αλοιφές και ιστορίες. Ακόμα και αν τα σημερινά χρώματα με τους διαλύτες τους και τους σκληρυντές είναι κάπως πιο δύσκολα στο χειρισμό από αυτά που κυκλοφορούσαν πριν από 30 και πλέον χρόνια. Αρκεί να μάθεις το πιστόλι σου, να κάνεις δοκιμές για να δεις τη σωστή αραίωση, (πολύ αραιό θα έχεις τρεξίματα, πολύ πηχτό θα σου βγάλει "κυτταρίτιδα"), την πίεση, τη ροή, την απόσταση από την επιφάνεια, την ταχύτητα του χεριού, τη "διαδρομή" που θα ακολουθείς.

Για να φτάσεις όμως εκεί, πρέπει να προετοιμάσεις την επιφάνεια, και αυτό είναι νομίζω το πιο δύσκολο κομμάτι. Αν η προετοιμασία δεν είναι αυτή που πρέπει, όσο καλά και να βάψεις, θα το βλέπεις μετά και θα στενοχωριέσαι. Είναι οι λαμαρίνες σου ίσιες, όπως πρέπει; Αν ναι, το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι πως θα τις καθαρίσεις για να δεχτούν τα νέα χρώματα. Αν αφήσεις υπολείμματα από τα παλιά χρώματα, κάποιες φορές αυτά μπορεί να αντιδράσουν και να σου χαλάσουν τη βαφή. Συνήθως βέβαια με ένα καλό αστάρι αποφεύγεις αυτά τα προβλήματα, αλλά καλά είναι να ξέρεις τί να περιμένεις. Επίσης παλαιότερη χρήση σιλικόνης οπουδήποτε στο αυτοκίνητο (διάφορα γυαλιστικά, λιπαντικά κλπ) πάλι θα σου κάνει τα ίδια, οπότε χρειάζεται καλό καθαρισμό με ειδικά χημικά πριν να ρίξεις το πρώτο αστάρι.

Αν οι λαμαρίνες σου δεν είναι ίσιες, έχουν χτυπήματα και λακκούβες, μην μπεις στον πειρασμό να τα γεμίσεις με στόκο. θα πρέπει να σφυρηλατηθούν, να "μαζέψει" πάλι η λαμαρίνα εκεί που έχει ξεχειλώσει από το χτύπημα, για να έρθει όσο περισσότερο κοντά γίνεται στην αρχική της μορφή. Για τέτοιες δουλειές, θα πρέπει να βρεις παλιό λαμαρινά που να γνωρίζει την τέχνη. Ο σκοπός είναι να χρειαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο "σιδέρωμα".

Αυτά από προσωπική εμπειρία.

Καλή τύχη σε ότι κι αν αποφασίσεις!

maxtsif

Member
Reaction score
4.612
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια. Αν θυμάστε έχω ήδη ανεβάσει φωτό με βαμμένα κομμάτια. άρα η απόφαση αυτή έχει ήδη παρθεί. Πόρτες-καπώ-φτερά-πορτ μπαγκάζ είναι ήδη έτοιμα.
Αυτό με τη Γευγελή δε το σκέφτηκα. Θα το έχω υπ'οψιν για το επόμενο αυτοκίνητο. Εδώ οι λαμάρινάδες ούτε να ακούσουν για 2CV, άσε που νομίζουν οτι είναι πυρηνικοί φυσικοί (και θέλουν να πληρωθούν αναλόγως)
Κυρίως όμως ήταν η επίθυμία μου να το κάνω μόνος μου. Το 2CV προσφέρεται για αυτό, είναι ωραίο και με γρατζουνιές και με λακούβες. Εβλεπα τα ωραία βίντεο που ανέβασαν οι φίλοι από τη Παγκόσμια συνάντηση. Η πλειοψηφία ήταν με χτυπήματα και με χρωματισμούς οτι να΄ναι, και πάλι ήταν ωραία. Εχουν και λίγο αλητεία....όχι γυαλιστερά όπως είπε ο φίλος Stargazer.
Δε θα το έκανα με άλλο αυτοκίνητο, πχ, αν γινόταν το όνειρό μου πραγματικότητα και έπαιρνα μια DS. Εκείνο θα το πήγαινα στον καλύτερο να το κάνει να αστράφτει.
Το βάψιμο όμως εκτος από ομορφιά είναι και αντισκωριακή προστασία, εκεί έδωσα μεγάλη βαρύτητα, στο να το προστατέψω από τη φθορά του χρόνου, στο κάτω-κάτω, αν δεν γίνανε καλά πχ,τα φτερά, τα κάνω και αργότερα.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...για εμένα, που έχω λιιιιιγη γνωση, η προετοιμασία που έκανες είναι το βασικότερο, και όλα τα άλλα έπονται.

Το πλήρες ξεγυμνωμα και ασταρωμα, ειναι η βάση για την ολική προστασία.

maxtsif

Member
Reaction score
4.612
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Νομιζα οτι η τεντα -τουλαχιστον- ηταν καλη, αλλα οχι. Καποιος ειχε αναφερει για εναν που φτιαχνει τεντες στη Καβαλα αλλα δε το βρισκω τωρα, εχει τα στοιχεια επικοινωνιας κανενας?

Top Bottom