Citroen 2CV6 James Bond 007

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Μετράς το ύψος , πάτος τεπόζιτου ----> λαιμός / φλάντζα, ( μια και έχεις και άλλο τεπόζιτο ), και κόβεις αν χρειαστεί, ώστε να είναι το κάτω μέρος του φίλτρου, λιιιιιιγο πιο ψηλά, 4-5 χιλιοστά, ώστε να μην τραβάει λάσπες / σκουριές, που ΟΛΑ τα βενζινάδικα μας δίνουν.

Και εν γνώσει μας, πάντα κρατάμε μία σχετική στάθμη βενζίνης, ώστε να έχει αρκετή για την αναρρόφηση.

Θυμίζω το τι βρήκα εγώ μέσα στο τεπόζιτό μου, που καύσιμο έβαζα αποκλειστικά σε εταιρικό βενζινάδικο ΜΕΣΑ στην εταιρία.

Λάσπες, σκουριές, χώμα, σε απίστευτο βαθμό.

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Μετράς το ύψος , πάτος τεπόζιτου ----> λαιμός / φλάντζα, ( μια και έχεις και άλλο τεπόζιτο ), και κόβεις αν χρειαστεί, ώστε να είναι το κάτω μέρος του φίλτρου, λιιιιιιγο πιο ψηλά, 4-5 χιλιοστά, ώστε να μην τραβάει λάσπες / σκουριές, που ΟΛΑ τα βενζινάδικα μας δίνουν.

Και εν γνώσει μας, πάντα κρατάμε μία σχετική στάθμη βενζίνης, ώστε να έχει αρκετή για την αναρρόφηση.

Θυμίζω το τι βρήκα εγώ μέσα στο τεπόζιτό μου, που καύσιμο έβαζα αποκλειστικά σε εταιρικό βενζινάδικο ΜΕΣΑ στην εταιρία.

Λάσπες, σκουριές, χώμα, σε απίστευτο βαθμό.
8mm πιο πάνω βγαίνει το τελικό αποτέλεσμα ώστε να μην μπουκωνει οπως λεει και ο @Taskos καί να μήν βρίσκει η αναρρόφηση στον πάτο του φίλτρου.Εαν χρησιμοποιείται φίλτρο γραμμής καλύτερα είναι να καταργηθεί εντελώς αυτό το Strainer....Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης πραγματικά στις σημερινές ημέρες που χρησιμοποιούμε φίλτρο γραμμής!

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
...εξαιρετικά ! Προοδεύει το project.

Ερώτηση.

Στο κόκκινο, οι αιχμές είναι κανονικά ? Θεωρητικά, είναι one way, δεν μπαίνουν διαφορετικά.
30847
30848

Και αν θέλεις, πές μου στην σύσφιξη στα πράσινα. Θεωρητικά, αφού τερματίσει λόγω εσωτερικού κολλάρου ( χιτώνιο - πουκάμισο ), είναι ΟΚ. Αλλιώς, εμποδίζει την ελευθερη κίνηση.

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
...εξαιρετικά ! Προοδεύει το project.

Ερώτηση.

Στο κόκκινο, οι αιχμές είναι κανονικά ? Θεωρητικά, είναι one way, δεν μπαίνουν διαφορετικά.
View attachment 30847View attachment 30848
Και αν θέλεις, πές μου στην σύσφιξη στα πράσινα. Θεωρητικά, αφού τερματίσει λόγω εσωτερικού κολλάρου ( χιτώνιο - πουκάμισο ), είναι ΟΚ. Αλλιώς, εμποδίζει την ελευθερη κίνηση.
Καλησπέρα Γιώργο! Ναι δεν μπαίνουν αλλιώς έχουν τριγωνικό προφίλ...Τα παξιμάδια τών αμορτισέρ τα έσφιξα με το χέρι τόσο ώστε να μήν παίζει το σινεμπλόκ τού αμορτισέρ μέσα έξω. Για αυτό καί μπαίνουν παξιμάδια ασφαλείας εκεί..

Taskos

Member
Reaction score
3.682
Πόντοι
777
Τι αμορτισέρ τοποθέτησες? Burton?

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
.........Τα παξιμάδια τών αμορτισέρ τα έσφιξα με το χέρι τόσο ώστε να μήν παίζει το σινεμπλόκ τού αμορτισέρ μέσα έξω. Για αυτό καί μπαίνουν παξιμάδια ασφαλείας εκεί..
Α, ασφαλείας. Ειναι μια λύση γιατί εκεί έχει και κραδασμούς.

Εγώ, έκανα μια σκέψη για ασφάλιση με λαμάκι, ( όπως είναι οι βίδες των αξόνων ανάρτησης στο πλαίσιο ), αλλα και τα ασφαλείας, είναι λύση, ειδικά αν μαρκάρεις την θέση με κάποιο χρώμα, απλώς για έλεγχο που και που. Ειδωμεν.

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Τι αμορτισέρ τοποθέτησες? Burton?
Ναι, από όταν τα έβαλα στο Μπλε έπαθα πλάκα... Έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα Monroe, αυτά που βγάζει ο Φρανσοζε καί τού Μπάρτον.Ειναι καλύτερα με πολύ μεγάλη διαφορά!

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Βάλαμε φωτιά στα φρένα.....
Ας ελπίσουμε όχι :lol:
Πέρασμα τής πίσω γραμμής
30929

Ανακατασκευή αντλίας φρένων.
30925

Αλλαγή O-Rings

30926

Καί τοποθέτηση πεταλιερας στο κουβούκλιο
30927

30928

Παράλληλα ξεκίνησα και την καλωδίωση από το μηδέν!!:dizzy:

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Καλημέρα στή ομάδα!
Κατασκευή και τοποθέτηση βάσεων μπροστινών Bump Stop στο σασί.Το σασί δεν τις είχε για κάποιον άγνωστο λόγο...
Οι διαστάσεις χονδρικά..
30930

Ποντάρισμα στην θέση τους...
30931

Καί τελική συγκόλληση..
30932

Κατασκευή δαχτυλιδιού ώστε να εκμηδενίσουν οι τζογοι τού μπροστινού άξονα. Το πειρακι τού μπροστινού άξονα ήτανε λίγο φαγωμενο καί δεν μου άρεσε... Είναι υψίστης σημασίας ο άξονας να είναι κεντραρισμενος καί σταθερός για ευνόητους λόγους.
30933

30934

Τοποθέτηση στο σασί με συναρμογή ζεστού -κρυου και με λίγη κόλλα...
30935

Τοποθέτηση καί σφίξιμο μπροστινού άξονα
30937

Τοποθέτηση μπροστινών μπράτσων με καινούργια κωνικά ρουλεμάν...Οι βασιλικοί πείροι μετρήθηκαν καί βρέθηκαν άψογοι.
Τα ρουλεμάν τών τροχών καί οι τσιμουχες θα αφαιρεθούν όταν το αυτοκίνητο κάτσει στα πόδια του. Βολεύει πιο πολύ!
30938

Attachments

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Αυτό το σασί είναι για enduro ότι πρέπει , λάστιχα τρακτέρ και ο κινητήρας που θα βάλεις είναι ταμάμ :love:

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Καλησπέρα σας!!!
Επιστροφή στην βάση καί συνέχεια των εργασιών.
Ανακατασκευή ακρων τιμονιού
31010

Τοποθέτηση ανοξείδωτων συνδέσμων για την ρύθμιση τών άκρων. Ενα άκρος απαραίτητο εξάρτημα κατά τή γνώμη μου!Στους παλαιου τύπου συνδέσμους πολύ προσοχή.... Κρύβουν κρακ ...
31011

Μια γενική εικόνα τού συστηματος διευθυνσης!
31012

31013

Οι τάπες με τα γρασαδορακια στα μπαλάκια είναι μία ενδιαφέρουσα μετατροπή. Από όταν τις τοποθέτησα στο μπλε είδα μεγάλη διαφορά στο στρίψιμο. Η συχνότητα γρασαρισματος είναι ανάλογη με τα χιλιόμετρα. Προσωπικά γρασαρω βασιλικούς πείρους καί μπαλάκια κάθε 500χλμ.
31014

Nikephoros

Member
Reaction score
15.387
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Φίλοι μου, και Κώστα και Γιώργο, κανένα βοηθό θέλετε, μήπως μάθω και τίποτα???:grin: (αχ και να έμενα κοντά...).

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Φίλοι μου, και Κώστα και Γιώργο, κανένα βοηθό θέλετε, μήπως μάθω και τίποτα???:grin: (αχ και να έμενα κοντά...).
Θα έπρεπε να εμένα Αθήνα και να είχα αυτό τόν χώρο, θα κάναμε φοβερή παρέα όλοι μαζί!!

Top Bottom