For Your Eyes Only
Είμαι Ρετρομανής τι να κάνω....
Η όλη ιδέα προέκυψε μετά από αρκετή ώριμη σκέψη για το ποιο θα είναι το επόμενο πρότζεκτ που θα υλοποίησω (Πρώτα ο Θεός) σε βάθος χρόνου. Η ιδέα του 007 δεν είναι μια ιδέα που μου ήρθε τώρα ουρανοκατέβατα. Είναι μία ιδέα που είχα στο μυαλό μου απο την μέρα που ξεκίνησα να ασχολούμε με το 2cv , φυσικά επηρεασμένος απο την ταινία του δαιμόνιου πράκτορα. Φυσικά δεν ήθελα να μετατρέψω το δικό μου 2cv σε 007 και επέλεξα τότε ορθώς να το επαναφέρω στην εργοστασιακή του κατάσταση. Το 007 που θα φτιάξω δεν θα είναι ένα απλό 2cv6 Club θα είναι μια προσπάθεια να φτιάξω ένα απο τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν στην σκηνή της καταδίωξης στην Κέρκυρα. Αυτό σημαίνει θα είναι ένα Club, βαμμένο σε ΑC336 Jaune Helios ( όπως ήτανε τα 007 που έβγαλε ως προς πώληση η Citroen) και ότι θα φορέσει τον Flat 4 κινητήρα και το κιβώτιο της Citroen Gs 1129cc με τα 56 Hp.
Για να είμαι ευθύς και ειλικρινής την μετατροπή δεν την κάνω για λόγους επιδόσεων αλλά για να αναπαραστήσω στην πράξη ένα Movie Car. Εάν ήθελα επιδόσεις στο 2cv θα του έβαζα κινητήρα BMW που έχουν ασχοληθεί πάρα πολλοί στην Ευρώπη λόγο της τεράστιας ευκολίας να τον βάλεις σε 2cv αλλά δεν είναι του γούστου μου .
Το όλο εγχείρημα δεν είναι καθόλου εύκολο και πρέπει να γίνει μελετημένα και σωστά.
Το να μπει ο κινητήρας πάνω δεν λέει κάτι... το θέμα είναι να μην αλλοιωθούν τα οδηγικά χαρακτηριστικά του.
Και πώς αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του? Με το αυτοκίνητο να έχει βαρύ τιμόνι, να μην φρενάρει, να έχει περιορισμένη διαδρομή ανάρτησης δηλαδή τίποτα απο αυτά που μας συνήθισε η Citroen. Με λίγα λόγια θέλω θα το φτιάξω σωστά.
Καi κάπως έτσι ξεκινάνε οι προβληματισμοί του όλου εγχειρήματος...
Προσπάθησα να λύσω στο χαρτί όλα αυτά τα προβλήματα με θεωρίες αλλά στο τέλος αποφάσισα ότι εάν δεν το ξεκινήσω δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα...
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το επιπρόσθετο βάρος λόγω κινητήρα, στο μπροστινό σημείο του σασί που το καταπονεί, κάνει τις μπουκάλες να έχουν περιορισμένη διαδρομή και έτσι το αυτοκίνητο σε γρήγορες καμπές δεν θα στρίβει σωστά συν ότι περιορίζεται εν μέρη η άνεση. Θα τα δούμε εν καιρώ αναλυτικά όλα τα προβλήματα αυτά και στην πράξη.
Ας μην ξεκινήσουμε το Thread με προβλήματα

Για την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος έχω στην κατοχή μου αρκετά πράγματα όπως ένα πρόσφατα αγορασμένο 2cv6 σε άθλια κατάσταση που θα το χρησιμοποιήσω σαν δότη και μερική από την παλιά φανοποιεία και το κουβούκλιο( το οποίο επιλέχθηκε) του οχήματος που πρόσφατα ανακατασκευάσαμε.
Το πρότζεκτ θα το ξεκινήσω ανακατασκευάζοντας το κουβούκλιο. ( Ξεσάπισμα , αστάρωμα , βάψιμο) θα το βάλω πάνω στο σασί που θα ενισχύσω και μετά θα βάλω τον κινητήρα με ότι μετατροπή χρειαστεί.....
Ας Ξεκινήσουμε λοιπόν