2CV - Club 1981 - Επαναφορά από μακρα ακινησία

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Τα μαύρα, είναι από εκτύπωση. Υπάρχει ειδική μέθοδος, με φούσκα ή μεταξοτυπία, και είναι μόνιμη επειδή είναι από μπογια. Μπορεί να ξεθωριάσει, ή να φθαρεί από επαφή / τριβή.

Οι υπόλοιπες ενδείξεις, είναι επικολλήσεις από μήτρα με αυτοκόλλητα, ( τα λευκά δηλαδή ), τα οποία, με τον καιρό ( ήλιο / υγρασία ) ξεραίνονται, αποκολλώνται και .........καπούτ.

Κάποτε, έβαζα πάνω στο γυαλί, Α4 διαφάνειας, με τις στροφές ανα ταχύτητα, υπό τύπον στροφομέτρου.

Ειχα κάνει τους υπολογισμούς βάσει σχέσεων κιβωτίου - διαφορικού, στροδές τροχού ανα 1000 στροφές, και ήξερα με πόσες στροφές πάω.

Μια μικρογραφία. Το πρωτότυπο, σε Α4, αγνοείται.

Η κάθετη είναι η ταχύτητα, η οριζόντια οι στροφές. Η κάθετη στην μέση, η μέγιστη ροπή στρέψης.

Τότε, δεν είχαμε υπολογιστές με την σημερινή έννοια, και όλα γίνονταν στο χέρι. Απέκτησα, ( επαγγελματικά ), ένα από τα πρώτα ΙΒΜ ΧΤ, στην Ελλάδα, με Lotus 1-2-3, το 1984. Αναστέναξε :D

Υπάρχει και μέθοδος τοποθέτησης στροφομέτρου κανονικά, αλλά λόγω των διπλών σπινθηρισμών, θέλει υποπολλαπλασιασμό.

Τώρα, για ενδείξεις ταχύτητας, δεν έχω αποφασίσει ακόμα, για το ΚΤΕΟ, θα βάλω πάλι μια διαφάνεια και βλέπουμε.
Φανταστικό το διάγραμμα φίλε Γιώργο.Ειχα σκεφτεί πολλές φορές να το κάνω και εγώ αλλά δεν το έκανα.Εαν μπορείς στείλτο μου σαν φωτογραφία σε ΠΜ!!!

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Φανταστικό το διάγραμμα φίλε Γιώργο.Ειχα σκεφτεί πολλές φορές να το κάνω και εγώ αλλά δεν το έκανα.Εαν μπορείς στείλτο μου σαν φωτογραφία σε ΠΜ!!!

Η επιθυμία σου , -----------Διαταγη.

Θα βγάλω την καλύτερη δυνατή, χωρίς το νάϋλον, και θα στην δώσω. :thumbs:

Ειναι υπολογισμός σ΄χσεων υποπολλαπλασιασμου, διαφορικό + κάθε σχέσης ανα χίλιες στροφές.

Αμα βιδώσω τα βασικά, το σάχνω και στο κομπιούτερ. Για τις πλατιές λαϊκές μάζες.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Τα μαύρα, είναι από εκτύπωση. Υπάρχει ειδική μέθοδος, με φούσκα ή μεταξοτυπία, και είναι μόνιμη επειδή είναι από μπογια. Μπορεί να ξεθωριάσει, ή να φθαρεί από επαφή / τριβή.

Οι υπόλοιπες ενδείξεις, είναι επικολλήσεις από μήτρα με αυτοκόλλητα, ( τα λευκά δηλαδή ), τα οποία, με τον καιρό ( ήλιο / υγρασία ) ξεραίνονται, αποκολλώνται και .........καπούτ.

Κάποτε, έβαζα πάνω στο γυαλί, Α4 διαφάνειας, με τις στροφές ανα ταχύτητα, υπό τύπον στροφομέτρου.

Ειχα κάνει τους υπολογισμούς βάσει σχέσεων κιβωτίου - διαφορικού, στροδές τροχού ανα 1000 στροφές, και ήξερα με πόσες στροφές πάω.

Η κάθετη είναι η ταχύτητα, η οριζόντια οι στροφές. Η κάθετη στην μέση, η μέγιστη ροπή στρέψης.

Τότε, δεν είχαμε υπολογιστές με την σημερινή έννοια, και όλα γίνονταν στο χέρι. Απέκτησα, ( επαγγελματικά ), ένα από τα πρώτα ΙΒΜ ΧΤ, στην Ελλάδα, με Lotus 1-2-3, το 1984. Αναστέναξε :D

Υπάρχει και μέθοδος τοποθέτησης στροφομέτρου κανονικά, αλλά λόγω των διπλών σπινθηρισμών, θέλει υποπολλαπλασιασμό.

Τώρα, για ενδείξεις ταχύτητας, δεν έχω αποφασίσει ακόμα, για το ΚΤΕΟ, θα βάλω πάλι μια διαφάνεια και βλέπουμε.

Να διευκρινισω εδώ, μια και θα το δουν πολλοί, ότι οι αλλαγές είναι ( συνίσταται από ..........εμένα ), στις 4.000 στροφές.

Πως βγάινει αυτό ρε φίλε, θα ρωτήσει κάποιος.

Βγαίνει, από την "συντηρητική" χρήση των κινητηρίων μηχανών, που πρέπει να εργάζονται - εκτός ειδικών συνθηκών, στα 3/5 ή 3/4 του ωφελίμου φορτίου τους.

Το συγκεκριμένο, πάει μέχρι τις 5.750 στροφές, για μέγιστη ισχύ.
Μείον το ρελαντί, χοντρικά στα 900-----------> 4.850 είναι η ωφέλιμη περιοχή.
4.850 Χ 3/5 ----> 2910

2910 + 900 ------> 3.810

που είναι πάνω από την μέγιστη ροπή στρέψης, οπότε, στρογγυλοποιείται, και --------> 4.000

Στο ρελαντί, ο κινητήρας θεωρητικά, δεν προσφέρει έργο, απλώς υπερνικά τις εσωτερικές του τριβές και την κίνηση των παρελκομένων, πχ δυναμό.

Από εκεί και πέρα, παράγει έργο, αλλά, αυξάνοντας τις στροφές, αυξάνονται και οι απώλειες τριβών.

Οπότε, μία χρήση στις στροφές της μεγίστης ροπής, θα ήταν ιδανική, αλλά λαμβάνουμε υπ' όψιν και την πτώση μεταξύ αλλαγής, να μένει πάνω από την μέγιστη ροπή, για να έχει ελκτικότητα. Αρα, το 4.000, κρίνεται ( .....από εμένα :D ) ως ιδανικό.

Φυσικά, με φορτίο, σε ανηφόρες, σε ένα προσπέρασμα, πας παραπάν' , αλλά, η συνεχής χρήση, δεν είναι καλό.

πχ με 4000 στροφές, με 3η, έχεις πχ 60 χιλιομ, που με 2α θα ήταν κοντά στις 5750. πχ κάποιος που επιταχύνει ή χρησιμοποιεί τις ενδείξεις του κοντέρ.

Αυτό σημαίνει ότι τα έμβολα, στις αυτές συνθήκες, έχουν διανύσει πολλά παραπάνω μέτρα, για την ίδια ταχύτητα δρόμου, με ότι αυτό συνεπάγει, φθορές κλπ.

Εκλαϊκευμένα κατα το δυνατόν.Οι έχοντες την γνώση, ας μου συγχωρήσουν τον τρόπο αναφοράς.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά

Θα μας τρελάνεις , το XT υπάρχει περίπτωση να το έχεις κρατήσει ;
Άρρωστος συλλέκτης εδώ

Θα έλεγα να πας σε ένα μαγαζί που φτιάχνει μπλουζάκια και να του πεις να σου κάνει αυτοκόλλητα.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Θα μας τρελάνεις , το XT υπάρχει περίπτωση να το έχεις κρατήσει ;
Άρρωστος συλλέκτης εδώ

Θα έλεγα να πας σε ένα μαγαζί που φτιάχνει μπλουζάκια και να του πεις να σου κάνει αυτοκόλλητα.
Το ΧΤ ( ή ΑΤ ? ), ήταν η δεύτερη βελτιωμένη έκδοση, με πλήρες πακέτο εργαλείων, lotus 1-2-3, και τα σχετικά, είχα πάει και σε σεμινάριο χρήσης, έχω το "πτυχίο", αλλά ήταν της εταιρείας. Τότε, μόλις πρωτο- άρχιζαν να εμφανίζονται στην αγορά, και ήταν για 2-3 χρόνια, το πρώτο και μοναδικό στην πολυεθνική.

Και επειδή, δεν είχε γραμμή μέχρι το γραφείο μου LAN, τοποθετήθηκε στην μηχανογράφηση ΙΒΜ 400, και εργαζόμουν για κάποιες ώρες εκεί.

Εννοείται ότι δεν το έχω, αντικαταστάθηκε με άλλα αργότερα. Αγορασμένο από την εταιρεία τότε του Καρατζα, πρώτος dealer της ΙΒΜ, και μετέπειτα πρόεδρος της Ενωσης Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών.

Εχω όμως ένα άλλο, κειμήλιο, από το 1993, lap-top, κοινώς τοστιέρα, που έβγαλα το ΜΒΑ με δαύτο.

muslim boy names starting with a

new born boy name

Εκανα και ειδική διδασκαλία στην Ολλανδία, MIS, και ανάλυση δεδομένων- οργάνωση ροής πληροφορίας, από την μία και μοναδική πληροφορία, στην ολοκληρωμένη επεξεργασία - παρουσίαση πληροφορίας διοίκησης - αποτελεσμάτων.

Και και μετά από όλα αυτά, τώρα, ξεβιδώνω 2CV :whistle:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
....άλλο ενα εξάρτημα όξω.

Αντλία βενζίνης.

Ολα στην εντέλεια, αλλά, θα ψάξω και για σετάκι ανανέωσης.

Καινούργια μου είπε ο κος ................................ 35 Ε.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...και μετά από σοβαρή σπουδή του όλου μηχανισμού, έλυσα τον γόρδιο δεσμό της τεχνικής της κατασκευής της κουκούλας. :thumbs:

Εχει κολπάκι. Φυσικά, αυτοί έχουν τα πατρόν, αλλά, εφόσον γίνει κατανοητός ο τρόπος λειτουργίας, το πως κάθεται και πως τεντώνει, το κόλπο είναι να ξεκινήσεις σωστά, και τα υπόλοιπα είναι απλά.

Ξεκινάει από πίσω, οπίσθιο κομμάτι είναι η αρχή, δέσιμο, μετά πάς παράθυρο, και μετά μπροστά, όπου στην δοκό κλεισίματος, κίβεις, στερεώνεις και μετά, απλώς κλείνεις με τα καπάκια.

Θέλει τεχνική, αλλά με καλό υλικό ( αναζητείται ), και εφόσον έχεις τα εξαρτήματα, δεν είναι τρομακτικά δύσκολο.

Πόσο είπατε ? 250 - 300 Ε ? Παναϊαν μου. 3 ώρες εργασίας το πολύ για έναν άσχετο. Και το υλικό ? Και μετάξι να είναι ( ....καλή ιδέα )....ε, όχι και τόσο ρε μαστόρια.
Βάλε και τα λάστιχα. Michelin είναι ?

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.861
Πόντοι
827
Το ΧΤ ( ή ΑΤ ? ), ήταν η δεύτερη βελτιωμένη έκδοση, με πλήρες πακέτο εργαλείων, lotus 1-2-3, και τα σχετικά, είχα πάει και σε σεμινάριο χρήσης, έχω το "πτυχίο", αλλά ήταν της εταιρείας. Τότε, μόλις πρωτο- άρχιζαν να εμφανίζονται στην αγορά, και ήταν για 2-3 χρόνια, το πρώτο και μοναδικό στην πολυεθνική.

Και επειδή, δεν είχε γραμμή μέχρι το γραφείο μου LAN, τοποθετήθηκε στην μηχανογράφηση ΙΒΜ 400, και εργαζόμουν για κάποιες ώρες εκεί.

Εννοείται ότι δεν το έχω, αντικαταστάθηκε με άλλα αργότερα. Αγορασμένο από την εταιρεία τότε του Καρατζα, πρώτος dealer της ΙΒΜ, και μετέπειτα πρόεδρος της Ενωσης Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών.

Εχω όμως ένα άλλο, κειμήλιο, από το 1993, lap-top, κοινώς τοστιέρα, που έβγαλα το ΜΒΑ με δαύτο.

muslim boy names starting with a

new born boy name

Εκανα και ειδική διδασκαλία στην Ολλανδία, MIS, και ανάλυση δεδομένων- οργάνωση ροής πληροφορίας, από την μία και μοναδική πληροφορία, στην ολοκληρωμένη επεξεργασία - παρουσίαση πληροφορίας διοίκησης - αποτελεσμάτων.

Και και μετά από όλα αυτά, τώρα, ξεβιδώνω 2CV :whistle:
Ο Καρατζάς που ήταν παίχτης του Ολυμπιακού. Αν θυμάμαι η πεντάδα ήταν Καμπούρης, Καρατζάς, Παραγιός, Μανιάτης και Σαμπάνης.
Μια χρονιά είχαν τερματίσει δεύτερη. Είχαν φύγει για ένα χρόνο οι Σταυρόπουλος και Φασούλας για Αμερική και χήρεψε η δεύτερη πίσω από την μεγάλη ομάδα του Άρη.
Sorry για το :offtopic: αλλά ευκαιρία να ξεμουδιάσουμε λίγο με μια ιστορική αναδρομή στο Ελληνικό Μπάσκετ των '80 και πριν το ιστορικό '87.
Αυτά, τέλος.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Ο Καρατζάς που ήταν παίχτης του Ολυμπιακού. Αν θυμάμαι η πεντάδα ήταν Καμπούρης, Καρατζάς, Παραγιός, Μανιάτης και Σαμπάνης.
Μια χρονιά είχαν τερματίσει δεύτερη. Είχαν φύγει για ένα χρόνο οι Σταυρόπουλος και Φασούλας για Αμερική και χήρεψε η δεύτερη πίσω από την μεγάλη ομάδα του Άρη.
Sorry για το :offtopic: αλλά ευκαιρία να ξεμουδιάσουμε λίγο με μια ιστορική αναδρομή στο Ελληνικό Μπάσκετ των '80 και πριν το ιστορικό '87.
Αυτά, τέλος.
Οταν κάνετε Off Topic σε δικά μου μήματα, ΔΕΝ ζητάτε συγνώμη, μια και είμαι ο βασιλιάς του Off Topic. Από σουβλάκια, μέχρι .........διαστημόπλοια.

Αλλά μια και το νήμα είναι Επαναφορά από μακρα ακινησία, πάμε να βάλουμε και κανα δυό ...........εργασίες , για να δικειολογούμε και την παρουσία μας εδώ. :whistle:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...σημερα, στον εγκέφαλο, που στο 2CV είναι ............οι πλατίνες :D

Δίνουν την εντολή του σπινθήρα, που ζωντανεύει την .........κούρσα μας.

Εχει να ανοίξει, γύρω στα 20+ χρόνια. Για να δούμε. Εχει ρύπους δρόμου.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...τα αντίβαρα του χρονισμού της προπορείας. Εις την μηχανικήν , ονομαζεται μηχανισμός Watt.

Υπάρχουν τα βαράκια, και με την αύξηση των στροφών, ανοίγουν και με την κίνησή τους αυτή, στρέφουν ελαφρώς τον άξονα με τα έκκεντρα που ανοιγοκλείνουν τις πλατίνες, με άλλα λόγια, αλλοιώνουν την γωνία που δίνεται ο σπινθήρας.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...ο μηχανισμός αυτός, αν είναι ρυπαρός, δεν λειτουργεί καλά για δύο λόγους.

Α ον ) Το επιπλέον βάρος της βρώμας, μεταβάλλει το βάρος, άρα και την ακριβή γωμία. και
Β ον ) Οι αρθρώσεις του μηχανισμού, αποκτούν επιπλέον τριβές / αντίσταση στην κίνηση. Αρα ?

Δ Ι Α Λ Υ Σ Η :D

...και γυαλίζει, επειδή το έγλυψα στο καθάρισμα. Μαύρη κασίδα είχε μέσα.

Με μια προσεκτικότερη ματιά, βλέπουμε ένα χυτό αλουμινένιο μπλόκ, 42-43 ετών, εκτεθειμένο σε άπασες τις δυνατές καιρικές συνθήκες. Ειναι πραγματικά εκπληκτικό.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
....τεχνικός έλεγχος. Από τον ψείρα, δηλαδή, ..........εμένα. :dash:

Ειναι εμφανή τα ίχνη της "φθοράς" στον άξονα. Το βλέπετε ?

my immediate goals

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...και , ......................έτοιμο.

Ποιός μάστορας κανει τέτοια δουλειά ? Από ότι ξέρω, ......ΚΑΝΕΙΣ.

Και είναι απαραίτητη, όποτε πχ αλλάζουν οι πλατίνες. Μπορεί το αυτοκίνητο να μην κάνει καλή έλξη στο γέμισμα, και να ψάχνουμε από την ποιότητα της βενζίνης, μέχρι το ..........μάτιασμα αυτουνου με το SUV. Αλλά, η απάντηση μπορεί να είναι εδώ. !

Top Bottom