Ανακατασκευή Citroen 2CV By Kostas X

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Αγαπητοι.φιλοι καλημερα σας!
Προσπαθω εδω και μερες να φτιαξω το λαμπακι του τσοκ στο 2cv μου αλλα δεν ξερω απο που ανοιγει ωστε να αποκτησω προσβαση...εχω τσεκαρει απο πισω τις φυσες και ειναι οκ...εχει ασχοληθει καποιος με το συγκεκριμενο θεμα?

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Αγαπητοι.φιλοι καλημερα σας!
Προσπαθω εδω και μερες να φτιαξω το λαμπακι του τσοκ στο 2cv μου αλλα δεν ξερω απο που ανοιγει ωστε να αποκτησω προσβαση...εχω τσεκαρει απο πισω τις φυσες και ειναι οκ...εχει ασχοληθει καποιος με το συγκεκριμενο θεμα?
Ποιό λαμπάκι εννοείς;;;

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Το λαμπακι στο εσωτερικο της στρογγυλης λαβης του τσοκ!
Αν και χωρίς να είχα ποτέ 2CV... Λογικά, βγάζει τη λαβή, και μέσα έχει το λαμπάκι... Είχαν και οι CX τέτοιο απο το 79' και μετά... Η δική μου όμως δεν έχει για να δω και να σου πω... :(

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Αν και χωρίς να είχα ποτέ 2CV... Λογικά, βγάζει τη λαβή, και μέσα έχει το λαμπάκι... Είχαν και οι CX τέτοιο απο το 79' και μετά... Η δική μου όμως δεν έχει για να δω και να σου πω... :(
Προσπαθησα να δω αμα ξεβιδωνει η λαβη η κατι τετοιο αλλα δεν θελω να το πιεσω πολυ μηπως και το σπασω...Για αυτο και ρωταω μηπως και καποιος εχει ασχοληθει...

2cv01

Member
Reaction score
3.520
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Προσπαθησα να δω αμα ξεβιδωνει η λαβη η κατι τετοιο αλλα δεν θελω να το πιεσω πολυ μηπως και το σπασω...Για αυτο και ρωταω μηπως και καποιος εχει ασχοληθει...
Κώστα και εμενα δεν άνοιγε το λαμπάκι και μετα απο μονο του δουλεψε ψανα δεν ξερω τ είχε !!!

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Κώστα και εμενα δεν άνοιγε το λαμπάκι και μετα απο μονο του δουλεψε ψανα δεν ξερω τ είχε !!!
Χμμμμ λες να θελει καμια.με το γερμανοπολυγωνο για να στρωσει??
:hunter::geek:

Taskos

Member
Reaction score
3.771
Πόντοι
777
Χμμμμ λες να θελει καμια.με το γερμανοπολυγωνο για να στρωσει??
:hunter::geek:
Κάτσε με το κλειδί κατευθείαν...
Πιθανότατα το λαμπάκι είναι Ο.Κ.και άλλωστε δεν το δίνει ξεχωριστά.
Δες τον μεταλλικό διάδρομο-επαφή.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.212
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
κλασσικά συμβαίνει αυτό που λες σε διαφορά θέματα στο 2cv :lol:

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
λοιπον τετοιο φωτιζομενο ειναι το βιζα που ειχα κρατας το εξωτερικο της ντιζας και τραβας τον μοχλο εξω αν δεν εχει καει το λαμπακι το οποιο πρεπει να ειναι τυπου Τ5 1,2βατ το προβλημα ειναι το λαμακι που παταει στην επαφη στο πλην που κανει σωμα...αρχικα δες με πολυμετρο την επαφη που δινει το συν και το σωμα της ντοζας ειναι το πλην αν δεν κανει επαφη με κανενα τροπο μαλλον εχει καει το λαμπακι.....δωσε 12 βολτ απο εξωτερικο τροφοδοτικο και τσεκαρε μετα να δεις τι γινετε...συνηθως εκει ειναι τοπροβλημα που ειπε ο τασκος

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.329
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Poli aplo...me mikro katzabidaki bgasis me prosochi tin portokali zelatina apo tin elastiki labi...meta me tzimbidaki trabas to lambaki...pou kata 90% den ine kameno...sinithos ftene oi sindesis.

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Αγαπητοι φιλοι ευχαριστω πολυυυυυ..
Ειχατε απολυτο δικαιο...το λαμπακι ειναι οκ απλα.οι επαφες του διαδρομου ειναι το προβλημα!!
:citroen::citroen::thanks:

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Αγαπητοι φιλοι συμφορουμιτες Καλημερα!
Εχω δυο ερωτησεις (Τι παραξενο :))
Πρωτη,Το 2cvακι ειχε μαυρες επενδυσεις με δερματινη στις πορτες,τι χρωμα και υλικο πρεπει να ειναι κανονικα?
Δευτερη. Την δερματινη της κουκουλας του με τι μπορω να την καθαρισω?
Σας ευχαριστω ολους σας, καλο ΣΚ!!
:kind:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.621
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Πρωτη,Το 2cvακι ειχε μαυρες επενδυσεις με δερματινη στις πορτες,τι χρωμα και υλικο πρεπει να ειναι κανονικα?
Εγώ αγαπητέ Κώστα δεν μπορώ να σου απαντήσω βέβαια, αλλά δεν μπορώ να μην κάνω like στην ευγένεια και στην αγάπη σου για αυτό που κάνεις! :citroen::citrolove:

visa chrono

Member
Reaction score
28.756
Πόντοι
1.607
Πρώτη απορία
Δεν τις πειράζεις συνήθως μαύρες ήταν.. η γκρι..
Δεύτερη απορία..
Παίρνεις ένα σφουγγάρι 2 κουβάδες...
..Αρχίζεις και σαπουνίζεις τοπικά την κουκούλα και μετά με ένα βετεξ καθαρίζεις το σαπούνι...( εναλλάξ στους κουβάδες... σαπούνι - καθαρό νερό.. για ποιο καλύτερα το σαπούνι πάνω στο σφουγγάρι και τρίψιμο ανά κομμάτι πλαστικού..)
Αυτό το κάνεις εάν αντέχεις 2 φόρες.. (Ιδανικά βρίσκεις αυτο το βουρτσάκι που ξαθαριζουν χαλιά..)
Μετα αφου εχει στεγνωση παιρνεις μια κρέμα ενυδατώσεις πλαστικών.. και κάνεις την διαδικασία με 2 πανιά.. ( με το ενα απλωνεις και με το αλλο τριβεις..) 2 - 3 φορές..

Ε και μετά νομίζω θα είναι μια χαρά...

Απο μέσα με ένα πανάκι και ψεκάζοντας πάνω στο πανί σπρέι καρπεξ... το καθαρίζεις...

Αυτά...

Και

Keep going

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Εγώ αγαπητέ Κώστα δεν μπορώ να σου απαντήσω βέβαια, αλλά δεν μπορώ να μην κάνω like στην ευγένεια και στην αγάπη σου για αυτό που κάνεις! :citroen::citrolove:
Σ ευχαριστω παρα πολυ Νικηφορε!!!
:kind::):)

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Πρώτη απορία
Δεν τις πειράζεις συνήθως μαύρες ήταν.. η γκρι..
Δεύτερη απορία..
Παίρνεις ένα σφουγγάρι 2 κουβάδες...
..Αρχίζεις και σαπουνίζεις τοπικά την κουκούλα και μετά με ένα βετεξ καθαρίζεις το σαπούνι...( εναλλάξ στους κουβάδες... σαπούνι - καθαρό νερό.. για ποιο καλύτερα το σαπούνι πάνω στο σφουγγάρι και τρίψιμο ανά κομμάτι πλαστικού..)
Αυτό το κάνεις εάν αντέχεις 2 φόρες.. (Ιδανικά βρίσκεις αυτο το βουρτσάκι που ξαθαριζουν χαλιά..)
Μετα αφου εχει στεγνωση παιρνεις μια κρέμα ενυδατώσεις πλαστικών.. και κάνεις την διαδικασία με 2 πανιά.. ( με το ενα απλωνεις και με το αλλο τριβεις..) 2 - 3 φορές..

Ε και μετά νομίζω θα είναι μια χαρά...

Απο μέσα με ένα πανάκι και ψεκάζοντας πάνω στο πανί σπρέι καρπεξ... το καθαρίζεις...

Αυτά...

Και

Keep going
Visa Chrono σ ευχαριστω παρα πολυ!!!
Παντοτε με λυσεις και οδηγιες!
:thanks::respect::citroen:

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Καλησπερα σας!!!
Καποιες φωτο απο την προοδο των εργασιων.Αυριο θα βγουνε οι βασεις του προφυλακτηρα και θα τις παω για αμμοβολη μαζι με τις ζαντες.
Σα4.JPG
Σα6.JPG
Σα5.JPG
Σαα.JPG

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Γιατί έχεις φωτογραφίες από το πρότζεκτ σου σε 2 θέματα??
Ωραία θα ήταν να είναι όλα σε ένα.. :)
Χμμμ οντως ,στο ενα εβαλα.μηχανικα και στο αλλο λαμαρινοδουλειες...Γινεται να τα ενοποιησω και να τα μετονομασω?

Top Bottom