Ανακατασκευή Citroen 2CV By Kostas X

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Η θα λυσεις την κολωνα απο την κρεμαγιερα η θα βγαλεις μονο το τιμονι χωρις την κολωνα ξεβιδωνοντας το(κατω απο το πλαστικο καλυμα που ειναι πανω στο τιμονι)...Παραγγελια καλυτερα κανε μετα το πληρη λυσιμο γιατι ολο κ κατι παραπανω θα σου βγει....ΜΗ ΜΑΣΑΣ!!!!ΤΟ ΧΕΙΣ!!!
Φιλε Mike σε ευχαριστω πολυ για την εμψυχωση απλα κολλαω διοτι δεν εχω ξανασχοληθει με τετοιο αντικειμενο (Μηχανικος του Εμπορικου ναυτικου ειμαι μοναχα)...και μου ψιλοφανηκε καπως...:dizzy: οταν σκεφτηκα κουβουκλια ,τιμονια, κτλπ) και θελω να κανω οτι καλυτερο μπορω διοτι δεν θα νιωθω ενταξει με τον εαυτο μου αργοτερα...(Θα νιωθω σαν να εκανα μπανιο και να μην αλλαξα βρακι...συγνωμη για την περιγραφη αυτη χαχαχα)Τελοσπαντων η βοηθεια στο φορουμ ειναι πραγματικα απιστευτη απο ολους σας και πιστευω οτι ολα θα πανε καλα!!Τι να κανω...ειναι ερωτας το 2CV!!!
Οσον αφορα την παραγγελια απλα ηθελα να κερδισω χρονο οσον αφορα τα ανταλλακτικα μιας και ο χρονος δεν ειναι υπερ μου αυτην την περιοδο!
Σε ευχαριστω πολυ!!!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.212
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Μη τρελένεσαι κι μη ξενερώνεις Κώστα μου. Σου παραθέτω το σύνδεσμο από τη δίκη μου ανακατασκευή.. Είναι 16 σελίδες αλλά αξίζει να τις δεις. Την έχω κάνει αυτή τη δουλειά και την πλήρωσα ακριβά. Στη χειρότερη στο κάνει φαναρτζής. Τα κομμάτια που θα αλλάξεις τα είχα πάρει και εγώ και είναι φτηνά..

http://my2cv.gr/forum/threads/citroen-2cv-ανακατασκευή.1162/

Απλά να θυμάσαι ότι δε σε βιάζει κανένας.. Καλή, σωστή δουλειά όσο και αν πάρει..
Για το 2cv περίμενα 1.5 χρόνια και για το βάτραχο αισίως 6 μήνες..

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.946
Πόντοι
827
Φιλε Mike σε ευχαριστω πολυ για την εμψυχωση απλα κολλαω διοτι δεν εχω ξανασχοληθει με τετοιο αντικειμενο (Μηχανικος του Εμπορικου ναυτικου ειμαι μοναχα)...και μου ψιλοφανηκε καπως...:dizzy: οταν σκεφτηκα κουβουκλια ,τιμονια, κτλπ) και θελω να κανω οτι καλυτερο μπορω διοτι δεν θα νιωθω ενταξει με τον εαυτο μου αργοτερα...(Θα νιωθω σαν να εκανα μπανιο και να μην αλλαξα βρακι...συγνωμη για την περιγραφη αυτη χαχαχα)Τελοσπαντων η βοηθεια στο φορουμ ειναι πραγματικα απιστευτη απο ολους σας και πιστευω οτι ολα θα πανε καλα!!Τι να κανω...ειναι ερωτας το 2CV!!!
Οσον αφορα την παραγγελια απλα ηθελα να κερδισω χρονο οσον αφορα τα ανταλλακτικα μιας και ο χρονος δεν ειναι υπερ μου αυτην την περιοδο!
Σε ευχαριστω πολυ!!!
Κώστα μη μασάς εδώ ο citrobella που είναι παιδίατρος και μας έχει τρελάνει με την δεξιότητα που επιδεικνύει με τις φαναρτζοδουλειες τέτοιου είδους. ΤΟ 'ΧΕΙΣ ΣΟΥ ΛΕΩΩΩΩ

Tankerman

Member
Reaction score
474
Πόντοι
417
Κώστα μια χαρά είναι και μην φοβάσαι... λαμαρίνες είναι και φτιάχνονται απο την αρχή!!!!

Λίγο πολύ όλοι έχουμε αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήμτα απο σκουριές και λμαρίνα στα δικά μας 2CV.

Η γνώμη μου είναι οτι αφού βλέπεις οτι έχεις τέτοια θέματα με την λαμαρλινα, καλό θα ήταν να
το γδύσεις όλο και να πάς για ολική ανακατασκευή... !!!

Και εγώ έτσι το πάω σιγά σιγά και το απολαμβάνω...!!!

Το έχω ολο το λυμένο εδω και δυο χρονια !!!!!

Κάνε το μπάρκο σου και μετα το συνεχίζεις....

Tankerman

Member
Reaction score
474
Πόντοι
417
Κώστα σου παραθέτω link απο την δικιά μου ανακατασκευή και τα καινούργια κομμάτια που πήρα..!!!

http://my2cv.gr/forum/threads/2cv-restoration-by-dl.1345/page-2

Τα πατώματα που σίγουρα θα χρειαστείς να τα πάρεις ενισχυμένα απο λαμαρίνα 1.2 mm (the original is 0.8 mm) ...

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Κώστα σου παραθέτω link απο την δικιά μου ανακατασκευή και τα καινούργια κομμάτια που πήρα..!!!

http://my2cv.gr/forum/threads/2cv-restoration-by-dl.1345/page-2

Τα πατώματα που σίγουρα θα χρειαστείς να τα πάρεις ενισχυμένα απο λαμαρίνα 1.2 mm (the original is 0.8 mm) ...
Ευχαριστω πολυ!!!!!Θα δω αυτα που παρηγγειλα οταν θα τα παραλαβω τι παχος θα εχουνε!Δεν το σκεφτηκα αυτο οτι θα χρειαστω ενισχυμενα....

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.329
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Φιλε Visa Chrono εαν δεν βγαλω την καμπινα μπορω να την κανω αυτη τη δουλεια εστω και τα πατωματα?
Σ ευχαριστω παρα πολυ παντως!
Bebeos...den prepi na bgi i kambina...ine poli evkolo na gini tzami to 2CV sou...
Ego as poume ime pediatros, aschetos apo lamarines ke echo kataferi na ftiakso eos tora 26 2CV...pou merika apo afta itane poli pio chalia apo to diko sou...des ke ta schetika themata edo sto forum...
Kali sinechia ke pote na min ta paratas!
Filika Kostas!

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Αγαπητοι φιλοι καλησπερα σας!!
Λογω ευκαιριας που μου δοθηκε ,θα ηθελα να σας ρωτησω τι χρωμα.και σχεδιο πρεπει να εχουνε.τα καθισματα μου?Οι ταπετσαριες τι χρωμα και απο τι υλικο πρεπει να ειναι?Με την μοκετα τι πρεπει να κανω?
Σας ευχαριστω προκαταβολικα!

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Αγαπητοι φιλοι καλησπερα σας!!
Λογω ευκαιριας που μου δοθηκε ,θα ηθελα να σας ρωτησω τι χρωμα.και σχεδιο πρεπει να εχουνε.τα καθισματα μου?Οι ταπετσαριες τι χρωμα και απο τι υλικο πρεπει να ειναι?Με την μοκετα τι πρεπει να κανω?
Σας ευχαριστω προκαταβολικα!
Τα καθίσματα σου πρεπει να είναι μια μαύρη δερματίνη με κάθετες γραμμες... Οι μοκέτες είναι πλαστικά ταπετα αν δε κάνω λάθος.
Ποιες ταπετσαρίες εννοείς;;;

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Τα καθίσματα σου πρεπει να είναι μια μαύρη δερματίνη με κάθετες γραμμες... Οι μοκέτες είναι πλαστικά ταπετα αν δε κάνω λάθος.
Ποιες ταπετσαρίες εννοείς;;;
Καλησπερα ,εννοω τις ταπετσαριες που ξεκινανε πανω απο τα πισινα μικρα παραθυρα και φτανουνε μεχρι το παρμπριζ.

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Bebeos...den prepi na bgi i kambina...ine poli evkolo na gini tzami to 2CV sou...
Ego as poume ime pediatros, aschetos apo lamarines ke echo kataferi na ftiakso eos tora 26 2CV...pou merika apo afta itane poli pio chalia apo to diko sou...des ke ta schetika themata edo sto forum...
Kali sinechia ke pote na min ta paratas!
Filika Kostas!
Σ ευχαριστω πολυ!!! 26 2CV :shock:?Αξιζει πολλα συγχαρητηρια!!!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.212
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.212
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Ναι!!Τι χρωμα πρεπει να τις βρω για το.μοντελο μου?Επισης γνωριζεις κατι για τα καθισματα?(χρωμα,υφασμα)
Για να μπορέσω να σε βοηθήσω θα πρέπει να ξέρω το γνήσιο χρώμα του αυτοκινήτου σου όπως και τη χρονολογία κατασκευής..
Για τις ταπετσαρίες ο @Flaminio Bertoni έχει βρει μοκέτα που το χρώμα είναι ακριβώς το ίδιο με το μαμά. Μη πάρεις αυτά που πουλάνε τα ιντερνετικά μαγαζιά γιατί είναι αισχρά και καμία σχέση με τα εργοστασιακά

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Αψογα...το χρωμα.ειναι Blue de tropiquea AC 659 χρονολογια κατασκευης 1983!!
Σ ευχαριστω!!!(Θα περιμενω τον Flaminio Bertoni για διευκρινησεις οσον αφορα τις ταπετσαριες)

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.212
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Παίζει πολύ σοβαρά να έχεις αυτά που φοράω και εγώ.. Αν ήταν Club μάλλον έχουμε τα ίδια..

Θα το ψάξω εκτενέστερα αύριο..
7CC5BA9A-9ACF-4D24-AC7B-AF4660408BC4.jpeg

DB63E793-60C4-444E-9902-9EEF199AF4ED.jpeg

Αν δεν φαίνεται στις φωτογραφίες να σε βοηθήσω με την κάτωθι από το δικό μου:

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Φιλε Pierre σ ευχαριστω για την βοηθεια σου ,θα περιμενω απαντηση σου αυριο η οποτε εχεις χρονο ωστε να προβω σε παραγγελια!!!:thanks::ballons:

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.325
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Καλημερα εδω ειμαι για τις ταπετσαριες! Μηπως εχεις τις παλιες? Αν οχι εχω κ το πατρων εχουμε ηδη φτιαξει 4 με αυτό! Φιλικά

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
@Flaminio Bertoni μπορεί να σου δώσει στοιχεία για το υλικο
Καθίσματα είναι αυτά που φοράει ο Αποστολος
Καλημερα
Σ ευχαριστω παρα πολυ!!!!!