Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία (άλλα Citroen)

nonos

Member
Reaction score
23.820
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα

dap

Member
Reaction score
1.494
Πόντοι
407
Ρε Σιτροενάκηδες, δεν είστε εντάξει. "Γιατί το έκανε έτσι", "ναι, αλλά είναι καλή βάση" και άλλα συνθηματικά δικά σας. Πείτε και σε μας τους αδαείς τι έχει που δεν ταιριάζει, πως θα έπρεπε να είναι, κ.λ.π. Αλλιώς άμα μπει καμιά Μερσεντές να το παίζω κι εγώ Κομφούκιος και να λέω χρησμούς....:D

Nikephoros

Member
Reaction score
15.391
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Ρε Σιτροενάκηδες, δεν είστε εντάξει. "Γιατί το έκανε έτσι", "ναι, αλλά είναι καλή βάση" και άλλα συνθηματικά δικά σας. Πείτε και σε μας τους αδαείς τι έχει που δεν ταιριάζει, πως θα έπρεπε να είναι, κ.λ.π. Αλλιώς άμα μπει καμιά Μερσεντές να το παίζω κι εγώ Κομφούκιος και να λέω χρησμούς....:D
Πέρα από τα προφανή (π.χ. ζάντες), έχει, μάλλον, βάψει το πίσω μέρος μαύρο και έχει βάλει ταμπελάκι ABS για να μιμηθεί κάποια GTI, έχει επίσης βάψει τις πίσω κολώνες μαύρες για να μιμηθεί το μαύρο, φυμέ σκούρο παράθυρο των ΒΧ16 και έχει κολλήσει και ένα ταμπελάκι ότι είναι η 16βάλβιδη... Δεν είναι και πολλά, τώρα που το σκέφτομαι! Αλλά ένας Θεός ξέρει τι άλλο έχει κάνει!

nonos

Member
Reaction score
23.820
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ακόμα μια millesime τελειώνει αυτές τις μέρες..:love:
36372

nonos

Member
Reaction score
23.820
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Μια GS στο Λιδωρίκι πριν 13 χρόνια..!
36410

nonos

Member
Reaction score
23.820
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Έχει ξαναεμφανιστεί αυτή διαδικτυακά ,κούκλα.. :love:

dap

Member
Reaction score
1.494
Πόντοι
407
Πάλι τον επισκέφθηκε τον Κώστα ο Χαλκιδικιώτης;

Reaction score
18.218
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse

nonos

Member
Reaction score
23.820
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Πραγματικα το Amsterdam παραμενει η ευρωπαικη πρωτεύουσα που έχεις τις περισσότερες πιθανοτητες να δεις μεγαλη παλιά citroen τυχαία παρκαρισμένη στο δρόμο. Επίσης η Ολλανδία είναι η χώρα που διασώζονται οι περισσότερες DS μετά τη Γαλλία. Πάντα όποιος φιλος κτλπ πάει Amsterdam με θυμάται και μου στέλνει φωτογραφάι απο κάποια που πέτυχε στο δρόμο. Και ο ίδιος όταν είχα πάει το ΄18 είχα πετύχει εν κινήσει μάλιστα κάποιες.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Διάβασα σχόλιο στον Seaside Garage από Ολλανδό που του έλεγε ότι είναι αστείο να λένε ότι τα 2cv είναι σπάνια μιας και που οπότε βγαίνει από το σπίτι βλέπει πολλά.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.936
Πόντοι
747
Διάβασα σχόλιο στον Seaside Garage από Ολλανδό που του έλεγε ότι είναι αστείο να λένε ότι τα 2cv είναι σπάνια μιας και που οπότε βγαίνει από το σπίτι βλέπει πολλά.
Το 2 CV, είχε καταντήσει να είναι το εθνικό όχημα των Ολλανδών για πολλά χρόνια, ειδικά τις δεκαετίες 70-80. Οι λόγοι, δύο ( κατα την αντίληψή μου )
α. Το επίπεδο του εδάφους, που συγχωρούσε την έλλειψη ιπποδύναμης, και
β. Το οικονομικόν του θέματος, μια και οι Ολλανδοί, είναι οι παγκόσμιοι τσιγγούνηδες, δεν λέμε στα Αγγλικά "Σκωτζέζικα", αλλά "Ολλανδικά", going Dutch.

Φυσικά, άλλος ένας λόγος είναι η χρήση ποδηλάτου, ακόμα και σε παγωμένες ημέρες, που μπροστά του,, η διαδρομή με 2CV, είναι απείρως ανώτερη. Οπότε, μαθημένος από τις συνθήκες του ποδηλάτου, η "άνεση" του 2CV, κρίνεται ως .....λιμουζίνα.

Τέλη '70-αρχές μέσα '80, που το 2CV "κυκλοφορούσε" πολύ στις μάντρες ως μεταχειρισμένο, ( εποχές των "Πράσινων" και των εναλλακτικών στην Ευρώπη ), πάρα πολλά είχαν προέλευση την Ολλανδία. Και η κατάστασή τους, ήταν ως επί το πλείστον τραγική, μια και κυκλοφορούσαν σε όλες τις συνθήκες, υγρασία και αλάτια, αλλά, και με την παραδοσιακή τσιγγουνιά, δεν έκαναν τα απαιτούμενα σέρβις και τα αυτοκινητα ήταν κουρέλια. Ειχα βρεί πολλά, στην προσπάθεια ανεύρεσης αυτοκινήτου για φίλο. Ειχα το δικό μου καινούργιο από το 1981.

Φυσικά, ακόμα κυκλοφορούν, και μάλιστα έχουν και φίρμα που κάνει όλο το αμάξωμα γαλβάνα, οπότε δεν έχει πρόβλημα σκουριάς σε εκείνες τις συνθήκες. Απλώς, πλέον με την οικονομική ανάπτυξη και το πλέον εξαιρετικο οδικό δίκτυο, η καθημερινή χρήση του ώς κυρίου οχήματος είναι δύσκολη. Οπως και στην Ελλάδα φυσικά. Και έτσι, παραμένει ως όχημα αναψυχής.

Σημ. Δούλεψα ΚΑΙ με Ολλανδούς από το 1971, αλλά και σχεδόν αποκλειστικά από το 1981 μέχρι και το 2012. Τους έμαθα και τους έζησα 100 %. Σε όλες τις εκφράσεις τους. Οπότε, έχω άποψη. :D

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.855
Πόντοι
827
Το 2 CV, είχε καταντήσει να είναι το εθνικό όχημα των Ολλανδών για πολλά χρόνια, ειδικά τις δεκαετίες 70-80. Οι λόγοι, δύο ( κατα την αντίληψή μου )
α. Το επίπεδο του εδάφους, που συγχωρούσε την έλλειψη ιπποδύναμης, και
β. Το οικονομικόν του θέματος, μια και οι Ολλανδοί, είναι οι παγκόσμιοι τσιγγούνηδες, δεν λέμε στα Αγγλικά "Σκωτζέζικα", αλλά "Ολλανδικά", going Dutch.

Φυσικά, άλλος ένας λόγος είναι η χρήση ποδηλάτου, ακόμα και σε παγωμένες ημέρες, που μπροστά του,, η διαδρομή με 2CV, είναι απείρως ανώτερη. Οπότε, μαθημένος από τις συνθήκες του ποδηλάτου, η "άνεση" του 2CV, κρίνεται ως .....λιμουζίνα.

Τέλη '70-αρχές μέσα '80, που το 2CV "κυκλοφορούσε" πολύ στις μάντρες ως μεταχειρισμένο, ( εποχές των "Πράσινων" και των εναλλακτικών στην Ευρώπη ), πάρα πολλά είχαν προέλευση την Ολλανδία. Και η κατάστασή τους, ήταν ως επί το πλείστον τραγική, μια και κυκλοφορούσαν σε όλες τις συνθήκες, υγρασία και αλάτια, αλλά, και με την παραδοσιακή τσιγγουνιά, δεν έκαναν τα απαιτούμενα σέρβις και τα αυτοκινητα ήταν κουρέλια. Ειχα βρεί πολλά, στην προσπάθεια ανεύρεσης αυτοκινήτου για φίλο. Ειχα το δικό μου καινούργιο από το 1981.

Φυσικά, ακόμα κυκλοφορούν, και μάλιστα έχουν και φίρμα που κάνει όλο το αμάξωμα γαλβάνα, οπότε δεν έχει πρόβλημα σκουριάς σε εκείνες τις συνθήκες. Απλώς, πλέον με την οικονομική ανάπτυξη και το πλέον εξαιρετικο οδικό δίκτυο, η καθημερινή χρήση του ώς κυρίου οχήματος είναι δύσκολη. Οπως και στην Ελλάδα φυσικά. Και έτσι, παραμένει ως όχημα αναψυχής.

Σημ. Δούλεψα ΚΑΙ με Ολλανδούς από το 1971, αλλά και σχεδόν αποκλειστικά από το 1981 μέχρι και το 2012. Τους έμαθα και τους έζησα 100 %. Σε όλες τις εκφράσεις τους. Οπότε, έχω άποψη. :D
Για την τσιγγουνιά των Ολλανδών επιβεβαιώνω. Δεν πρέπει να υπάρχουν χειρότεροι σε όλο τον πλανήτη.

Top Bottom