Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία (άλλα Citroen)

nonos

Member
Reaction score
23.474
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Ευτυχως που εβαλες καμια φωτό.. :lol::lol:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.909
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Το μεγάλο σοκ όμως ήταν το πρώτο μαμά τετρακίνητο ελληνικό Mehari σε κατάσταση βιτρίνας

36898

36899

nonos

Member
Reaction score
23.474
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Ναι κυπριακες ειναι. Austin Princess ειναι αν και ασχετο με το θεμα.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.255
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Με υδροπνευματική!
Ναι και ξέρω και ποιου είναι! Το Mehari είναι απίστευτο, τα έχασα μόλις το είδα, νόμιζα ότι δεν έβλεπα καλά. Το έβλεπα αρχικά από μακριά υπερυψωμένο και λέω "μπα, δεν υπάρχει περίπτωση..." Και μόλις είδα τους έξτρα λεβιέδες.....

Η CX απλώς πάλι άρχισε να στάζει πολύ λίγο LHM στο ίδιο σημείο μάλλον (?)... Κοιτάξτε, μπαίνουν γάτες συνέχεια στο γκαράζ το χειμώνα και βλέπω συνέχεια τις πατούσες τους πάνω στη CX. Μήπως πειράζουν τους σωλήνες από κάτω????

Και τώρα τελευταία, χωρίς να μου ανεβάζει θερμοκρασία, βράζει λίγο μετά από μεγάλη διαδρομή το ψυκτικό στο δοχείο εκτόνωσης. Ελπίζω να μην είναι κάποιο σοβαρό σενάριο (που συνήθως είναι σε αυτές τις περιπτώσεις), το έχει ξανακάνει πριν από χρόνια, την περίοδο της μεγάλης ακινησίας και ήταν, εάν θυμάμαι καλά, απλώς θερμοστάτης??? Νομίζω...

Last edited:
Reaction score
18.177
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Ναι και ξέρω και ποιου είναι! Το Mehari είναι απίστευτο, τα έχασα μόλις το είδα, νόμιζα ότι δεν έβλεπα καλά. Το έβλεπα αρχικά από μακριά υπερυψωμένο και λέω "μπα, δεν υπάρχει περίπτωση..." Και μόλις είδα τους έξτρα λεβιέδες.....

Η CX απλώς πάλι άρχισε να στάζει πολύ λίγο LHM στο ίδιο σημείο μάλλον (?)... Κοιτάξτε, μπαίνουν γάτες συνέχεια στο γκαράζ το χειμώνα και βλέπω συνέχεια τις πατούσες τους πάνω στη CX. Μήπως πειράζουν τους σωλήνες από κάτω????

Και τώρα τελευταία, χωρίς να μου ανεβάζει θερμοκρασία, βράζει λίγο μετά από μεγάλη διαδρομή το ψυκτικό στο δοχείο εκτόνωσης. Ελπίζω να μην είναι κάποιο σοβαρό σενάριο (που συνήθως είναι σε αυτές τις περιπτώσεις), το έχει ξανακάνει πριν από χρόνια, την περίοδο της μεγάλης ακινησίας και ήταν, εάν θυμάμαι καλά, απλώς θερμοστάτης??? Νομίζω...
Εχεις λευκό καπνό στην εξάτμιση με ζέστη την μηχανή ;
Εχεις μπουρμπουλήθρες στο δοχείο εκτόνωσης ;
Το δοχείο εκτόνωσης είναι «υπό πίεση»; Κάνει Ψιτ όταν το ανοίγεις ;

Reaction score
18.177
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Με υδροπνευματική!
η hydragas της British leyland είχε πολλές διάφορες από την υδροπνευματικη της σιτροεν στην σχεδίαση . Δρν έχω χρόνο να επεκταθώ

Nikephoros

Member
Reaction score
15.255
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Εχεις λευκό καπνό στην εξάτμιση με ζέστη την μηχανή ;
Εχεις μπουρμπουλήθρες στο δοχείο εκτόνωσης ;
Το δοχείο εκτόνωσης είναι «υπό πίεση»; Κάνει Ψιτ όταν το ανοίγεις ;
Μόνο το 3ο.

Demetris

Member
Reaction score
1.114
Πόντοι
437
η hydragas της British leyland είχε πολλές διάφορες από την υδροπνευματικη της σιτροεν στην σχεδίαση . Δρν έχω χρόνο να επεκταθώ
Το θέμα είναι τί κάνει σε συνεργείο Citroën;
Αυτά παίρνουν υγρά με βάση το νερό και την αλκοόλη. Αν του βάλει LHM θα τα διαλύσει όλα τα ελαστικά μέρη και τις μεμβράνες...

Demetris

Member
Reaction score
1.114
Πόντοι
437
Ναι κυπριακες ειναι. Austin Princess ειναι αν και ασχετο με το θεμα.
Έχει αριστερά το τιμόνι. Μάλλον Σουηδικές είναι.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.883
Πόντοι
747
@Nikephoros

Νίκο, σου γράφω εδώ, για να καθησυχάσω τις ανησυχίες σου. Οι admin, μπορούν να το σβήσουν / μεταφέρουν. :rolleyes: Επειδή είναι άλλο θεμα μεν, αλλά δεν ξέρω που να το βάλω να το δείς.

Ενα ψυκτικό σύστημα υπο πίεση, έχει την δυνατότητα να διατηρήσει την υγρή κατάσταση του ψυκτικού υγρού και σε θερμοκρασίες υψηλότερες του βρασμού που αντιστοιχούν στην ατμοσφαιρική πίεση, 100 Κέλσιοι στα 1,013 bar, χωρίς αυτό να εξατμιστεί. Δες πίνακα. πχ 1,172 --> 104, 1,31 --> 107.

Θέλουμε όσο μεγαλύτερη θερμοκρασία αντέχει το "σύστημα", επειδή αυτό ανεβάζει την θερμοδυναμική απόδοση. :D

Η "θερμοκρασία", ελέγχεται από τον θερμοστάτη, και το θερμοστατικό ανεμιστήρα.

Ο θερμοστάτης όμως, απλώς διαχειρίζεται την κατανομή. Αν κάνεις διαδρομή και δεν έχεις καλοριφέρ, ΝΑΙ είναι ο θερμοστάτης, και μάλιστα κολλημένος στο ανοικτό ( όπως είναι σχεδιασμένοι να κάνουν ). Αλλά, δεν θα έβραζε. :cry:

Αν έχει δουλέψει , ανεβάζει θερμοκρασία, αλλά τα κολάρα είναι κρύα, τότε ΝΑΙ είναι κολλημένος στο κλειστό, αλλά εδώ, δεν θα επέτρεπε κυκλοφορία στο δοχείο διαστολής. Αρα, δεν είναι.

Η αντλία, πρέπει να πιάνει "ζωντανο" υγρό, αν έχει "αέρια" μορφή ( ατμό ), δεν λειτουργεί, και θα κάνει σπηλαιώσεις και θα καταστραφεί. Αρα, δεν θέλεις ατμό στο κυκλωμα, που πρακτικά εμφανίζεται στο δοχείο. Αλλά είναι ....ατμοί ή απλή ροή ?

Αρα, τι έχουμε ? :blink:

Αν δεν σου ανεβάζει ΕΝΔΕΙΞΗ θερμοκρασίας ( βάσει του οργάνου του ταμπλώ που είναι καλιμπραρισμένο σε σύστημα υπό πίεση - δηλαδή πιθανόν στους 105-106 Κέλσιους ) αλλά "κοχλάζει", ( που δείχνει ότι είναι 98-100 Κέλσιους στην πράξη αλλά στα 1 bar αλλά για το όργανο οι 98-100 "είναι χαμηλοί" ) μάλλον το κύκλωμα δεν διατηρεί την πίεση. Αν δε, όταν κρυώσει χαμηλώνει και η στάθμη, τότε χρειάζεσαι αλλαγή τάπας στο πιεστικό. Βράζει και χάνει ατμούς.
( Σε αυτήν την περίπτωση ΔΕΝ βασιζόμαστε στην ένδειξη του οργάνου αλλά στο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ φυσικό γεγονός )

Από την άλλη, αν έχανες πχ από φλάτζα, επειδή η πίεση του συστήματος λίπανσης είναι μεγαλύτερη από την πίεση του συστήματος ψύξης, θα πάει λάδι στο ψυκτικό, οπότε θα δείς μουργα στην τάπα λαδιού στο δοχείο διαστολής, στην βέργα ελέγχου στάθμης λαδιου. Αρα, μάλλον δεν είναι φλάντζα. Συνήθως, όταν "βράζει", βράζει και κρύο, επειδή χάνει από την φλάντζα αέρια καυσης, που έρχονται στο δοχείο. Και με αναλυτή, βλέπεις στο ψυκτικό τα αέρια.

Αν έχεις εργαστηριακά θερμόμετρα, δες την θερμοκρασία του ψυκτικού σε ανοικτό κύκλωμα, και αν "εμπλέκει" ο θερμοστατικός τον ανεμιστήρα ( αν είναι ηλεκτρικός ) στην σωστή θερμοκρασία. Αν είναι με λουρί, δες ότι γυρνάει.

Δες και τις κυψέλες του ψυγείου, να είναι καθαρές, βάζεις φακό από πίσω και πρέπει να βλέπεις ελεύθερα τα πτερύγια ψύξης.

Πάντως, και σε φυσιολογική κατάσταση, το να εμφανίζεται ΡΟΗ, όχι βρασμός, από την επανακυκλοφορία στο δοχείο διαστολής, είναι φυσιολογικό.
Αφού κρυώσει, ζούλα λίγο τα κολάρα. ( δεν σου λέω κάνε το όταν είναι ζεστά για να ΜΗΝ ΚΑΕΙΣ ) ΕΙναι ντούρα, ή ζουλιούνται ? Αν ζουλιούνται, έχεις πρόβλημα. Αν όχι, και μετά κάνει και ....ψιτ ( !!!! ), σώθηκες.

** Το ψιτ, είναι επειδή το κυκλωμα είναι πάνω από την πίεση της ατμόσφαιρας, οπότε "εκτονώνει" .

Αντε, καλή διερεύνηση. :citroen:

[bara][psia] Water boiling point
[°C]
Water boiling point
[°F]
1.01314.7100212
1.03415101213
1.10316102216
1.17217104219
1.24118106222
1.3119107225
1.37920109228
1.51722112233
1.65524114238

Demetris

Member
Reaction score
1.114
Πόντοι
437
Ειναι Φιλανδικες

To υποστηριζει και με τους λασπωτηρες του .....

Ciao
Είμαστε εντελώς εκτός θέματος, αλλά η γραμματοσειρά και το παραλληλόγραμμο αυτοκόλλητο στο κέντρο είναι από Σουηδία.

Taskos

Member
Reaction score
3.679
Πόντοι
777
Είμαστε εντελώς εκτός θέματος, αλλά η γραμματοσειρά και το παραλληλόγραμμο αυτοκόλλητο στο κέντρο είναι από Σουηδία.
Sweden :thumbs:
36909

Top Bottom