Citroen BX πληροφορίες

visa chrono

Member
Reaction score
28.779
Πόντοι
1.607
Ε αφου ειχε και beach car :citroen:(αυτο το αγνωουσα παντελως)

visa chrono

Member
Reaction score
28.779
Πόντοι
1.607
Ας δούμε και καμμιά σαχλαμάρα.., η Evasion Franco Sbarro.. :p
sbarro o τυπος πρεπει να εχει φτιαξει οτι ποιο εκκεντρικο και σε διαφορες μαρκες (ιδιως στα τελη 80 με 90) μανουλα στα περιεργα .
Μαλιστα εαν θυμαμαι τα αυτοκινητα τα αγοραζε και μετα προχωρουσε στα φοβερα σχεδια οπως παραπανω
:shoot:που θα ειχε φαει :lol::lol:

JoGly

Member
Reaction score
449
Πόντοι
397
Από τα έργα του δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι που να μου άρεσε.., μάλλον δεν μου άρεσε τίποτα ποτέ..;)

visa chrono

Member
Reaction score
28.779
Πόντοι
1.607
Δεν θα κοιμηθουμε σημερααα ... και αυριο παω ταξιδι(θα βλεπω bx μπροστα μου σαν τα προβατακια:lol::lol:)
Ωραιο και εξυπνο το απο πανω
Αντε και μια για καληνυχτα(αφου πιασαμε τα coupe)
prototype

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.222
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
(θα βλεπω bx μπροστα μου σαν τα προβατακια:lol::lol:)
Προβατάκια είπες.. Έχουμε και προβατάκια :citrosleep:
:withstupid:

Στην οικογένεια είχαμε συνολικά 4 BX, μια 14 RE του 84, μια 1,9 D του 85 (σκυλί) ένα 19i TRI του 90 break automatic (πολύ αγαπητό αμάξι) και μια 19 TRD Pallas με όλα τα έξτρα, οροφή, a/c, ABS και βάλε...
Πολλά χλμ, μηδέν ζημιές...
Με αυτή μας έμαθες να οδηγούμε στον Διόνυσο και στον Σχοινιά αν θυμάσε.. Πως να μην την αγαπάω την ΒΧ :citrolove:

Last edited:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.222
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
..στην περιγραφή αναφέρεται κινητήρας 1.8 turbo diesel που υπήρξε όχι βενζίνης.
Ok αλλα νομιζω οτι σην αρχη εγραφε 1.8 βενζινη
Αν οχι συγνωμη για την μη σωστη διορθωση
Έχει δίκιο ο Δημήτρης αρχικά έτσι έγραφε αλλά διόρθωσα το αρχικό κείμενο.. Το αναφέρω και στην αρχή..

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.222
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties

visa chrono

Member
Reaction score
28.779
Πόντοι
1.607
citroen BX 4TC
Δημιουργήθηκε από τον βελτιωτικό οίκο Heuliez το 1985
Eixe 4-κύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα 2.141 cm³, με turbo Garrett και injection K Jetronic της Bosch, αποδίδοντας ισχύ 200 hp στις 5.250 rpm, σε συνδυασμό με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο
Kατασκευάστηκαν 86 αντίτυπα

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
Μια σειρά διαφημιστικών φωτογραφιών του 1987 :citrolove:

View attachment 708 View attachment 709 View attachment 710

Αυτή την βάζω κατευθείαν στην μεγάλη ανάλυση μιας και την είχα σαν αφίσα στο δωμάτιο μου ως παιδί :love:
Η BX ήταν το πρώτο Citroen που ήθελα να πάρω όπως έχω ξαναγράψει κάπου popcorn

αφισσα με κοκκοενο BX ΕΙΧΑ και γω στο δωματιο μου με το ΒΧ στην ερημο και εγραφε απο κατω στα γαλλικα νεο ΒΧ και για να σας φτιαξω ειχα και μια απο 2cv σε καρτουν

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
να πω λιγα πραγματα καθοτι ο πατερας μου ειχε την ατουτ με κινηηρα 1124 με τα 58 αλογα με το πλαγιαστο κινητηρα της πεζω τοτε
Το λανσαρισμα της 2 γεννιας εγινε τελη1986 αρχες 1987 ο φορολογικος τοτε καλος νομος αναγκασε την σιτροεν να τοποθετησει τον 1100 μοτερ απο το πεζο 104 για φορολογικους λογους να πω οτι τα ατουτ ερχονταν κατακαποιο τροπο οχι πληρως συναρμολογημενα για να εχουν λιγοτερους φορους και γινονταν πληρη συναρμολογηση στην ελλαδα το ατουτ του πατερα μου ηρθε τοτε σηδιροδρομικος.
Η αξια τον φεβρουαριο του 1987 σε δρχ ηταν 2.330.000 καντε αναλογια με τα μισθολογια τοτε και την αξια και δειτε την αγοραστηκη δυναμη
δεν ειχε στροφομετρο ειχε ρολοι δεν ειχε δεικτη θερμοκρασιας αλλα λαμπακια ειχε ραδιοκασσετιφωνο audiovox οχι κλειδαριες και ηλεκτρικα παραθυρα καλα δεν γινετε λογος για A/c ουτε και για πισω καθαριστηρα
το 1989 παρουσιαστηκε με τον ορθιο κινητηρα που τοποθετονταν στο ΑΧ και 1 χρονο αργοτερα βγηκε η καταλυτικη εκδοση στα 1400 με τιμη καπου στα 2.200.00δρχ ενω η αντιστοιχη μη καταλυτικη ειχε κοντα στα 2.900.οοο να πω οτι απο το 1989 πλεον εβαλαν ηλεκτρικα παραθυρα εμπρος στον στανταρ εξοπλισμο στα 1100 κλειδαριες και πισω καθαριστηρα και τα φαναρια εγινα μισα κοκκινα μισα μαυρα οπως τα καταλυτικα
για μεχρι το 1986 κορυφαιο ηταν το 1600 TRS που ειχε σχεδον τα παντα καλυπτε ακομα και τα σημερινα αυτοκινητα εβγαζε 90 ιππους με 2πλο καρμπυρατερ πηγαινε γαμιοντας αλλα κατεβαζε βρυση την βενζινα το αντιστοιχο 1400 ειχε τον λιτο εξοπλισμο και εβγαζε 72 αλογα
Οσα Ατουτ με πλαγιαστο κινητηρα γινονταν 1400 δυσκολα γινονταν αντιλιπτο μιας και ο κινητηρας ηταν πανομοιοτυπος σε θορυβο και εμφανιση και τα μοτερ κατεληγαν κυριως σε βιζα μετατροπης η αλλα μοντελα πεζω σιτροεν που φορουσαν τον πλαγιαστο πχ 205
Η εκδοση digit δεν πρεπει να ηρθε ποτε στην αλλαδα διοτι ηταν στα 1900 κυβικα οπως πεισης ουτε η 4Χ4 αντιθετα πουληθηκαν πολλες ΒΧσπορ με κινητηρα 1300 κυβικα το ΒΧ ηταν το αυτοκινητο σταθμος και φημολογειτε οτι εσωσε την σιτροεν απο την χρεοκοπια
αργοτερα με την σειρα 2 αλλαξαν τα πραγματα εγινε πιο πλουσιο σε εξοπλισμο μιας και ειχε εντελως πληρες καντραν που ακομα και σημερα ξεπερναει και τα σημερινα οχηματα η εκδοση 1900GTI 16V με τους 160 ιππους κερναγε τσαι πολλα αυτοκινητα και εξακολουθει να τα κερναει και σημερα λογω βαρους ποτ φτανει περιπου στα 900 κιλα. Υπηρχε και η εκδοση 16suppapes με το πολυ ωραιο body kit
Εμφανιστηκε για φορολογικους λογους με 1600 κιβυκα και εξοπλισμο απο τα 1900 με τον κινητα της πεζω στα 116 αλογα αν θυμαμε
ειχαν εισαχθει αν δεν κανω λαθος συνολικα 600 κομματια απο αυτο το μοντελο σημερα εχουν απομεινει πολυ λιγα και τα πιο πολλα ειναι απο μετατροπη που ηταν τι αλλο σε μερικα κοψιμο ταμπελακι και ενα ολικο βαψιμο και τα πιο πλλλα απο αυτα ηταν βγαλε απο το ενα και βαλε στο αλλο φυσικα αδηλωτα αφου με το 10χιλιαρο περναγες αερα χωρςι καν να πας εκει
Το καταλυτικο ΒΧ εβγαζε 75 αλογα πουλησε σαν ζεστο ψωμι λογω αποσυσρσης αλλα και ηταν αρκετα αξιοπιστο αμαξι ειχε για ελαστικα σωληνακια λημ μονο 2 ενα παροχης και ενα χταποδι με 7-8 σωληνακια εφτιαχνες αυτο και τερμα οι διαρροες
Βγηκαν και με εκδοση ηλιοροφης αλλ και εκδοσγ στεισον η οπιοα παραγονταν μεχρι το 1994 παροτι ηταν στην ιδια πραγωγη με το ξανθια
εδωσε την θεση του στο ξανθια και το πατωμα του στο 405
σαν αμαξι δεν ειχε καλη ηχομονωση και οι πορτες εκλειναν σαν να χτυπαγες ντενεκε το πισω καπω ηταν πολυεστερικο ενω απο το 1989 εγινε και το εμπρος καπω πολυεστερικο ειχε πολυ δυνατα φωτα φρενα χωρους απολυτα τεραγωνισμενο πορτ παγκαζ
η εκδοση gti ειχε πολυ καλα καθισματα με πολλαπλες ρυθμισεις μεσης ακομα και υψους για τα γονατα
τα ελαστικα στις πρωτες εκδοσεις ηταν 145/14 και μετα αντικατασταθηκαν με τοα 165/70/14 και το gti φοραγε 185/60/14
αν θυμηθω κατι αλλο θα γραψω............που σιγουρα θα θυμηθω

nonos

Member
Reaction score
24.669
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Η πιο ομορφη "ταπεινη" bx πρεπει να ηταν η 1600αρα και τελευταιας εκδοσης millesime αποκλειστικα ασημι σκουρο, σαμπανιζε-χρυσαφι και μπλε σκουρο. Εχω παει βολτα με μια μπλε περιξ της Νεας Αρτακης και της Χαλκιδας. Περιποιημενη εκδοση!

Μια μοναδικη φορα εχω δει bx sport στην Ελλαδα..επισης εβγαινε σε συγκεκριμενα χρωματα και ειναι πολυ σπανια με παραγωγη 2500 αυτοκινητα. Ειναι η παρακατω. Ηταν σε μετρια κατασταση και βρηκα τοτε τον ιδιοκτητη με σκοπο να τη δωσει σ ενα φιλαρακι μου κατοχο bx πρωτης σειρας του ΄85 η οποια σε 1,5 χρονο θα βγαλει ΦΙΛΠΑ! Δυστυχως δεν επικοινωνησε μαζι μας και 1 χρονο μετα μεσα στο 2010 to αμαξι εξαφανιστηκε.

Κορυφαια βολτα εχω παει και με bx vts ! μετατροπη φυσικα η οποια ομως σκοτωνε ..:kill::superman:

Ακομα μια ραδιο αρβυλα που την εχω ακουσει απο κοσμο ειναι πως σ ενα κοντεινερ στις αποθηκες του ΟΔΔΥ βρισκοταν ή και βρισκεται ακομα μια bx 4TC που ειχε ερθει απο την Ιταλια!

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
και συνεχιζω......
η ΒΧ ειναι η τελευταια σιτροεν παραγωγης με το μονομπρατσο τιμονι ξεκινησε με λεπτο μπρατσο σαν αντιγραφη απο gsa λογω ταμπλο και επεκταθηκε με πιο φαρδυ μπρατσο στην σειρα 2 μεχρι και στα καταλυτικα εξαιρεση h gti που ειχε 3ακτινο τιμονι
Βεβαια για τις χωρες με σωστα μετρα και οχι μλκιες κυκλοφορησαν και πετρελαιοκινητηρες 1700 1900 1900 τουρμπο και ναθυμησω οτι τα κυβικα στην βενζινα ηταν 1905 οποτε ουτε τελη ουτε τιποτα
η μιλεζιμ που αναφερει ο χρηστος ηταν ας πουμε επετειακο τελευταιο μοντελο στα 1600 με 90 αλογα σαν αυτο που φοραει το ξανθια μου
με σαλονι απο το gti φυσικα ηλεκτρικες ευκολιες νομιζω a/C και ημιπληρης πινακας οργανων σε σχεση με το gti
ανα καιρους εχει ανεβει και στο mobile.de αγγελεια για 4κινητη η οποια μεσα σε 3 μερες ειχε εξαφανιστει
σαν αμαξι ειχε ενα προτοποριακο συστημα πλυσης του παρμπριζ με ενσωματομενο σωληνα πιτσιλιστηρι που ηταν επανω στο μακτρο οποτε οσο παταγες νερο δουλευε ταυτοχρονα ο καθαριστηρας και πεταγε νερο..... τα φινιστρινια που ειναι στις πλαινες πισω κολωνες ειναι αξεσουαρ
και εμπαιναν μονο στις εκδοσεις απο 1600 κυβικα πλαστικο τζαμι αλλα βολικο....
οι διαφορες στην σειρα 1 μετην σειρα 2 ειναι τα φλασακια εμπρος που εγιναν απο πορτοκαλι ασπρα και πιο μεγαλα στο ταμπλο ενετλως καινουργιο και καποια πλαστικα που προστεθηκαν στις εμπρος πορτες μεταγενεστερα τα πισω φαναρια που εγινα 2χρωμα
στα πρωτα 1400αρια σειρα 1 πολλα ειχαν αεροτομη μαυρη απο σκληρο αφρολεξ και φιμε τζαμια κυκλοφορει μια εδω στην πρεβεζα την εχει ενας παπους και την εχει φαει το γκαραζ...ευκαιρια για ιστορικο αν το διαβασει αυτο η κυρα μου θα με στειλει αδιαβαστο....
αλλαγη επισης ειχαν το τιμονι που δεν ταιραζει σειρα 1 με 2 οπως και τα πλαστικα καπακια στους τροχους
οι εκδοσεις βενζινας που κυκλοφορησαν
1400Ε 1400RE ιδιος κινητηρας απλα κατι παραπανω σε ξοπλισμο το ΡΕ π.χ αναδιπλουμενο πιισω καθισμα και πισω καθαριστηρα
1600 RS 1600 TRS ΙΔΙΟς κινητηρας απλα αλλες ςκδοσεις εξοπλισμου
συνεχιζετε.........

visa chrono

Member
Reaction score
28.779
Πόντοι
1.607
Να πω για την Ιστορια πως millesime αφορουσε ονομασια που ειχε να κανει με την εξωτερικη και εσωτερικη εμφανιση των αυτοκινητων και φυσικα υπηρχαν εκδοσεις 1.9 και Diesel
H BX ειναι το πρωτο γαλλικο αμαξι που φορεσε 16 βαλβιδο μοτερ και το ABS βασικος εξοπλισμος
Η Bx sport forage 1.9 μοτερ με carb και η bx 16v με Bx soupapes ειναι το ιδιο απλως ερχομενη πρως το τελος της παραγωγης της το body kit αγριευε.
Μανωλη με ολο τον σεβασμο στην προσπαθεια και το κειμενο που εγραψες :helllo:

Δημητρης

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.222
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
να πω λιγα πραγματα καθοτι ο πατερας μου ειχε την ατουτ με κινηηρα 1124 με τα 58 αλογα με το πλαγιαστο κινητηρα της πεζω τοτε
Το λανσαρισμα της 2 γεννιας εγινε τελη1986 αρχες 1987 ο φορολογικος τοτε καλος νομος αναγκασε την σιτροεν να τοποθετησει τον 1100 μοτερ απο το πεζο 104 για φορολογικους λογους να πω οτι τα ατουτ ερχονταν κατακαποιο τροπο οχι πληρως συναρμολογημενα για να εχουν λιγοτερους φορους και γινονταν πληρη συναρμολογηση στην ελλαδα το ατουτ του πατερα μου ηρθε τοτε σηδιροδρομικος.
Η αξια τον φεβρουαριο του 1987 σε δρχ ηταν 2.330.000 καντε αναλογια με τα μισθολογια τοτε και την αξια και δειτε την αγοραστηκη δυναμη
δεν ειχε στροφομετρο ειχε ρολοι δεν ειχε δεικτη θερμοκρασιας αλλα λαμπακια ειχε ραδιοκασσετιφωνο audiovox οχι κλειδαριες και ηλεκτρικα παραθυρα καλα δεν γινετε λογος για A/c ουτε και για πισω καθαριστηρα
το 1989 παρουσιαστηκε με τον ορθιο κινητηρα που τοποθετονταν στο ΑΧ και 1 χρονο αργοτερα βγηκε η καταλυτικη εκδοση στα 1400 με τιμη καπου στα 2.200.00δρχ ενω η αντιστοιχη μη καταλυτικη ειχε κοντα στα 2.900.οοο να πω οτι απο το 1989 πλεον εβαλαν ηλεκτρικα παραθυρα εμπρος στον στανταρ εξοπλισμο στα 1100 κλειδαριες και πισω καθαριστηρα και τα φαναρια εγινα μισα κοκκινα μισα μαυρα οπως τα καταλυτικα
για μεχρι το 1986 κορυφαιο ηταν το 1600 TRS που ειχε σχεδον τα παντα καλυπτε ακομα και τα σημερινα αυτοκινητα εβγαζε 90 ιππους με 2πλο καρμπυρατερ πηγαινε γαμιοντας αλλα κατεβαζε βρυση την βενζινα το αντιστοιχο 1400 ειχε τον λιτο εξοπλισμο και εβγαζε 72 αλογα
Οσα Ατουτ με πλαγιαστο κινητηρα γινονταν 1400 δυσκολα γινονταν αντιλιπτο μιας και ο κινητηρας ηταν πανομοιοτυπος σε θορυβο και εμφανιση και τα μοτερ κατεληγαν κυριως σε βιζα μετατροπης η αλλα μοντελα πεζω σιτροεν που φορουσαν τον πλαγιαστο πχ 205
Η εκδοση digit δεν πρεπει να ηρθε ποτε στην αλλαδα διοτι ηταν στα 1900 κυβικα οπως πεισης ουτε η 4Χ4 αντιθετα πουληθηκαν πολλες ΒΧσπορ με κινητηρα 1300 κυβικα το ΒΧ ηταν το αυτοκινητο σταθμος και φημολογειτε οτι εσωσε την σιτροεν απο την χρεοκοπια
αργοτερα με την σειρα 2 αλλαξαν τα πραγματα εγινε πιο πλουσιο σε εξοπλισμο μιας και ειχε εντελως πληρες καντραν που ακομα και σημερα ξεπερναει και τα σημερινα οχηματα η εκδοση 1900GTI 16V με τους 160 ιππους κερναγε τσαι πολλα αυτοκινητα και εξακολουθει να τα κερναει και σημερα λογω βαρους ποτ φτανει περιπου στα 900 κιλα. Υπηρχε και η εκδοση 16suppapes με το πολυ ωραιο body kit
Εμφανιστηκε για φορολογικους λογους με 1600 κιβυκα και εξοπλισμο απο τα 1900 με τον κινητα της πεζω στα 116 αλογα αν θυμαμε
ειχαν εισαχθει αν δεν κανω λαθος συνολικα 600 κομματια απο αυτο το μοντελο σημερα εχουν απομεινει πολυ λιγα και τα πιο πολλα ειναι απο μετατροπη που ηταν τι αλλο σε μερικα κοψιμο ταμπελακι και ενα ολικο βαψιμο και τα πιο πλλλα απο αυτα ηταν βγαλε απο το ενα και βαλε στο αλλο φυσικα αδηλωτα αφου με το 10χιλιαρο περναγες αερα χωρςι καν να πας εκει
Το καταλυτικο ΒΧ εβγαζε 75 αλογα πουλησε σαν ζεστο ψωμι λογω αποσυσρσης αλλα και ηταν αρκετα αξιοπιστο αμαξι ειχε για ελαστικα σωληνακια λημ μονο 2 ενα παροχης και ενα χταποδι με 7-8 σωληνακια εφτιαχνες αυτο και τερμα οι διαρροες
Βγηκαν και με εκδοση ηλιοροφης αλλ και εκδοσγ στεισον η οπιοα παραγονταν μεχρι το 1994 παροτι ηταν στην ιδια πραγωγη με το ξανθια
εδωσε την θεση του στο ξανθια και το πατωμα του στο 405
σαν αμαξι δεν ειχε καλη ηχομονωση και οι πορτες εκλειναν σαν να χτυπαγες ντενεκε το πισω καπω ηταν πολυεστερικο ενω απο το 1989 εγινε και το εμπρος καπω πολυεστερικο ειχε πολυ δυνατα φωτα φρενα χωρους απολυτα τεραγωνισμενο πορτ παγκαζ
η εκδοση gti ειχε πολυ καλα καθισματα με πολλαπλες ρυθμισεις μεσης ακομα και υψους για τα γονατα
τα ελαστικα στις πρωτες εκδοσεις ηταν 145/14 και μετα αντικατασταθηκαν με τοα 165/70/14 και το gti φοραγε 185/60/14
αν θυμηθω κατι αλλο θα γραψω............που σιγουρα θα θυμηθω
Μανόλη υπέρ πολύτιμες πληροφορίες μας έδωσες σε ευχαριστούμε πολύ :citrolove:

Η πιο ομορφη "ταπεινη" bx πρεπει να ηταν η 1600αρα και τελευταιας εκδοσης millesime αποκλειστικα ασημι σκουρο, σαμπανιζε-χρυσαφι και μπλε σκουρο. Εχω παει βολτα με μια μπλε περιξ της Νεας Αρτακης και της Χαλκιδας.
Αχ αυτή η millesime με το καλλιγραφικό logo... Την θυμάμαι ακόμα.. Και αυτή μου άρεσε πολύ είχαμε μια κοντά στη παλιά μου γειτονιά.. :love:

Top Bottom