Citroen BX πληροφορίες

nonos

Member
Reaction score
24.661
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Σ ολη τη Πατρα μία εχω δει..ασημι σκουρο κι αυτη στη παλια μου γειτονια ειναι..:lol: υπαρχει και μια τζιτζι λαδι 1.9 gti abs που κυκλοφορει επισης.. Η Πατρα οταν πρωτοηρθα στο τελος του 2007 ειχε πραγματικα αρκετες bx ειχα εντυπωσιαστει.. εφυγε το 80% με την αποσυρση του 2009...:mad::(

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
και αλλη μια χρηστο ηταν πριν κατι χρονια στο συνεργειο του καραπιπερη χτυπημενη οχι λιγο και απλα ηταν εκει για ξηλωμα.....

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
να πω οτι στο μηχανοστασιο η αλλαγη απο πλαγιαστο κινητηρα με την καινουργια γενια κινητηρων απο το 1989 ειχε θεμα ηθελε μια βαση που εμπαινε στον δεξι θολο εκει ηταν η μαγκια του μαστορα για αυτο και οι πολλες μετατροπες εγιναν σε μοντελα με τον ορθιο κινητηρα
οι εκδοσεις απο το 1987 και μετα λενε οτι ειχαν και προδιαγραφες για αμολυβδη βενζινα.......

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.221
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Αμαξάρα πραγματική χαίρομαι που το αγκαλιάσαμε το θέμα. Πραγματικά αξίζει... Σας ευχαριστώ και για τις μοναδικές πληροφορίες :clap:

H κούκλα με το σχετικό logo που θαύμαζα από πολύ μικρός :)
Αυτό ήταν το μοναδικό χρώμα που την έχω δει.. Δεν ξέρω καν αν έβγαινε και σε άλλο!

image.jpg

image.jpg

nonos

Member
Reaction score
24.661
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Εχω γραψει παραπανω για τα χρωματα!:up:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.221
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Εχω γραψει παραπανω για τα χρωματα!:up:
Ουκ γαρ έρχεται μόνο το γήρας :p
Και το διάβασα πριν ποστάρω αλλά ενθουσιάστηκα με το logo της Milessime (σαν γυναικείο Γαλλικό όνομα είναι, πολύ ερωτεύσιμο):love:

nonos

Member
Reaction score
24.661
Πόντοι
1.487
Περιοχή
και αλλη μια χρηστο ηταν πριν κατι χρονια στο συνεργειο του καραπιπερη χτυπημενη οχι λιγο και απλα ηταν εκει για ξηλωμα.....
Σε millesime αναφερεσαι? Δε τη προλαβα τη συγκεκριμενη εγω..:O

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.340
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Πανεμορφη τν θυμαμαι και εγω... η συγκεκριμενη εβγαινε σε 1.6!!!

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
Σε millesime αναφερεσαι? Δε τη προλαβα τη συγκεκριμενη εγω..:O
ναι χρηστο μιλεζιμ ηταν απλα τοτε ηταν στα τελευταια κανιββαλισματα
CITROEN BX Leader
Παρουσιαστηκε το 85 αφορουσε ειδικη εκδοση στο επιπεδο εξοπλισμου και στο χρωμα.
Σε ολη την ευρωπη ειχε κινητηρες 1.4 (85,86,87)-1.6 (μονο 86) και αγνωστα για εδω 1,9 και 1.8 diesel
To χρωμα ηταν ασημι μεταλικο με πλαινα αυτοκολητα με το χαρακτηριστικο leader στις μπροστινες πορτες και μετα το 85 υπηρχε και μπλε ,ενω το 86 υπηρχε και break με το 1.6 μοτερ
Στον εξοπλισμο συναντουσες καθισματα με καρω επενδυση, με δυο εξωτερικους καθρεφτες και λαστιχα 165/70/14
Η παραγωγη ειχε για το 1985 2500 αυτοκινητα 5000 για το 86 και 5000για το 1987 και ενδεικτικα η τιμη της στην γαλλια ηταν 69000 φραγκα.
Φυσικα στην ελλαδα ηρθαν αυτοκινητα αλλα τα περισοτερα φορουσαν τον κινητηρα 1.1 .

ναι μωρε μου διεφυγε και το leader πραγματι ηρθαν λιγα κομματια με κινητηρα 1100 κυβικα και ισως 1400 δεν ξερω εαν η σειρα 2 κυκλοφορησε σε αλλα κυβικα απλα θα πω οτι ειχε στον εξοπλισμο καθαριστηρα πισω οταν τα απλα δεν ειχαν και δεν ξερω εαν ειχε αλλας μικρολεπτομερειες σε συγκριση με τα απλα 1100 η 1400 που ερχονταν στην ελλαδα

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
καταρχας ρε παιδια σβηστε το ενα απο τοα 2 ποστ τα παραπανω εκ παραδρομης πατησα 2 φορες την υποβολη

και συνεχιζω ....
το 1990-1991 που παρουσιαστικαν τα πρωτα καταλαυτικα ΒΧ στο λογοτυπο εγραφαν ΒΧ 14TGE Η BX 16TGE και μαλλον πρεπει να ηταν τα πρωτα λογοτυπα που ισως να ειχαν ξεμεινει....μετα απο το 1992 και μετα το λογοτυπο αλλαξε σε BX 14icat &BX 16icat προφανως για μαρκετιστικους λογους
παρομοια εκδοση leader ειχε βγει και στο βιζα δεν ξερω για αλλα μοντελα..
Αυτα για τα ΒΧ για την ωρα.....εαν θυμηθω κατι αλλο θα το γραψω....

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
να πω και το εξης ονομασια στα αυτοκινητα εκεινης της εποχης δεν ηταν τυχαια CX κατηγορια μεγαλη BX πιο χαμηλη καtηγορια AXη μικρη κατηγορια σε αυτοκινητα πολης και στην συνεχεια ηρθε το ZX να καλυψει το μεγαλο κενο που υπηρχε μεταξυ του ΑΧ και ΒΧ αλλα λογο γραμματος δεν μπορουσαν να το βαλουν ενδιαμεσα
Οκυκλος ολων των κατηγοριων σε Χ έκλεισε με την παρουσιαση του XANTIA & αργοτερα με το XSARA ουσιαστικα κατι αντιστοιχο εχουμε και σημερα με την κατηγορια C βλεπε C1,C2,C3,C4.C5,C6.....ΑΦΟΥ προνοησαν και εδωσαν ονομασια τετοια σε αυτοκινητο μεσαιας κατηγοριας ετσι ωστε να καλυψουν τα κενα με αρχη το C5

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
ειχε δμοσιευεσει καποιο παλικαρι στο αδερφο φορουμ greekcitroenclub μια ιστορια αντεγραμενη απο το BMW foroum που λεει¨
τυπος με BMW πηγαινα προς κορινθο απο τριπολη καπουμε 190-200 και πισω μου ερχονταν πατημενο ενα ασπρο αυτοκινητο μαρκας σιτροεν να αυτο που ανεβοκατεβαινει και μου αναβει τα φωτα να περασει και με περναει ανετα παταω να τον πιασω και οπως πηγαινε στην ευθεια σχεδον πηγαινε στις στροφες οπου στο τελος χαθηκε....καλα ο τυπος πρεπει να ηπιε οχι τσαγακι αλλα και χαμομηλι ......κανα ΒΧ θα ηταν σιγορα με κανα μοτερ απο ΖΧ2.0 πειραγμενο......το διαβασα και γελασα πολυ μα παρα πολυ....

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
το ξαναγραφω και ας γινομαι γραφικος...ειναι το 1600αρι που ακομα και σημερα κερναει αναλογα τηη εποχη παγωμενο η κρυο τσαι απο τα πιο
φουλ εξοπλισμενα αυτοκινητα εποχης....να πω οτι το ΒΧ σειρα 2 ειχε πολυ μα πολυ ακριβειας δεικτη βενζινας.....
Υπηρχαν 2 εταιριες που εφτιαχαν καντραν h veglia & jaeger τα πρωτα ηταν jaeger και οι διαφορες τονιζονταν οτι στη veglia ηταν αφαιρουμενο το ρολοι η οι αλλες πλακετες και να βαλεις αντιστοιχα οργανα επισης αλλαζε κα ο φωτισμος στα φλας στοπ κλπ κλπ σηματα και μια λεπτομερια ο δεικτης δευτερολεπτων ηταν ασπρος μη φωτιζομενος στα πρωυα μοντελα παντα για σειρα 2 αναφερομαι και μετα εγινε φωτιζομενος πορτοκαλι

visa chrono

Member
Reaction score
28.775
Πόντοι
1.607
Πολυ ωραιο αν και απο κοντα ειναι ακομα ποιο ΩΡΑΙΟ!!(Γεια σου γιαννη τωρα καταλαβα ποιος ειναι ο joGly αν και μερικες φορες περναγε απο το μυαλο :helllo:)

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.340
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Μανωλη τα διαβασα με πολυ ευχαριστηση καλυτερα κ απο ταινία

Top Bottom