Το όνειρο...

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Τώρα δεν μπορώ να δω , νομίζω BP5 έγραφαν και τα καινούργια γράφουν N5 και μοιάζουν πιο vintage να το πω , χλμ στο βιβλίο έγραφε ότι έκανε μπουζί πλατίνες πριν από 15000χλμ. Καλώδια και τέτοια δεν άλλαξα ούτε πλατίνες άνοιξα αλλά θα τα κάνω στην επόμενη αν βγει η φτερωτή ποτέ. Όργανο για συμπίεση δεν έχω αλλά θα πάρω.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
....φίλε μου καλέ θα βρεις στα μανουαλια, ότι στον συγκεκριμένο κινητήρα δίνεται σπινθηρας και στην φάση ανάφλεξης, αλλά και στην εξαγωγή.

Επίσης, έχουν αντίθετη πολικότητα, και το ένα φθείρεται στην άνοδο, και το άλλο στην κάθοδο.

Είναι ο λόγος που μερικοί, στα 7500 χιλιόμετρα, αλλάζουν τα μπουζί, τα πάνε στον άλλο κύλινδρο.

Τα μπουζοκαλωδια, πρέπει να είναι μικρής αντίστασης, και να εφαρμόζουν σωστά.

Αν έχανες καυσαέρια, η περιοχή της βόλτας, θα είχε σημάδια, πιστεύω θα το έβλεπες. Απλώς, μάλλον το ένα δεν έδινε καλό και ισχυρό σπινθηρα-διαρροή.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Είχε απο το χείλος εκεί που κολλάνε το ηλεκτρόδιο δλδ μέχρι επάνω , και στις βόλτες και στην πορσελάνη

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Μουλαρωσε πάλι ...

Το Σάββατο εκεί που πήγαινα έσβησε και δεν έπαιρνε.
Το πήγα στην άκρη σε βολικό σχετικά μέρος και είδα ότι στο φίλτρο δεν έρχεται βενζίνη.
Παρόλο που είχα κάνει γύρο στα 140 χλμ υποτίθεται από φουλ τεποζιτο είπα να πάω να βρω βενζινάδικο.
Περπάτησα δύο χλμ πάνε δυο έλα μεσα στην ζεστή την μεσημεριανή και του έβαλα 5 λιτρα.
Έφερε βενζίνη στο φίλτρο αλλά τίποτα , που και που εσκαγε αλλά μέχρι εκεί .
Έβγαλα μπουζί μήπως το μπουκωσα , δοκίμασα να δω αν φέρνουν σπινθήρα αλλά δεν μπορούσα να δω κάτι.(ήταν και μεσημέρι).
Με πήγε λοιπόν οδική βοήθεια στο σπιτι.
Άνοιξα καρμπιρατέρ και είδα ότι μέσα στα μπουκάλια είχε κάτι μαύρα σωματίδια. Τα έβγαλα όλα το έκλεισα αλλά πάλι τα ιδια.
Ξανά άνοιξα , έβγαλα ζιγκλερακια (βελόνα ρελαντί δεν πείραξα) Ψεκασα με καθαριστικό όπως και βαλβίδα πλήρωσης του καρμπιρατέρ και πάλι τιποτα.
Σήμερα άλλαξα φίλτρο βενζίνης και σωληνάκια βενζίνης από αντλία και πανω.
Μετα πρόσεξα ότι σπινθήρας δεν έρχεται, άλλαξα πολλαπλασιαστή με έναν άλλο μεταχειρο που έχω και πήρε μπρος ΑΛΛΑ δουλεύει μόνο στο ρελαντί , αν πατήσω γκάζι κάνει νερά αν και μπορώ να το φτάσω σε ψηλότερες στροφές παίζοντας με το γκάζι λίγο. Ο ήχος του είναι ψωφιος και παρατήρησα ότι ο κινητήρας ζεστάθηκε αμέσως.
Ακούω ιδέες γιατί μου έβαλε τα γυαλιά.
ΥΓ Δοκίμασα επίσης με μπουκάλι κρεμασμένο για να δω μήπως φταίει η αντλία αλλά κάνει τα ίδια

minas

Member
Reaction score
3.037
Πόντοι
747
Koιταξε τις επαφες των πλατινων σε τι κατασταση ειναι.Και,αν τις δεις να ειναι πολυ ψωριασμενες η γενικα να μην εχουν πολυ υλικο επανω τους,αλλαξε τες ΜΑΖΙ με το συμπυκνωτακι.Αν εχεις μεταχειρισμενες λειτουργικες βαλτες πανω να δεις αν αλλαζει κατι.
Μου ειχε τυχει παρομοια περιπτωση,λογω χαλασμενου πυκνωτη,να φθαρουν αμεσως οι επαφες των πλατινων.Το αμαξι επαιρνε κανονικα μπροστα και κραταγε ρελαντι,αλλα μετα τις 1200 στροφες μπερδευε..και εγω,θεωρωντας οτι αν ειχα καμμενες πλατινες απλα δεν θα δουλευε,ειχα κοιταξει ολα τα υπολοιπα,εχοντας κανει εντω μεταξυ και 20 χλμ τσατρα πατρα...:vava:Καποια στιγμη ειχα αναλαμπη και κοιταξα τις πλατινες,και αφου τις αντικατεστησα,δουλεψε για λιγο,αλλα μετα αρχισε τα ιδια...αλλαξα λοιπον και το συμπυκνωτακι και κομπλε..
Επισης,μιας και λες οτι εχει σωματιδια το καρμπυρατερ μεσα,κοιταξε μηπως αυτα εχουν βουλωσει το ακροφυσιο της αντλιας επιταχυνσης(και γι αυτο παιζοντας με το γκαζι ανεβαζει στροφες).Με σβηστη μηχανη,τραβα μερικες γκαζιες κοιτωντας μεσα στο λαιμο του καρμπυρατερ.Θα πρεπει να δεις να ψεκαζει βενζινη,και ομαλα,οχι με πιτσιλισματα.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Τα συμπτώματα δείχνουν κατά σειρά.

Α. Κακή τροφοδοσία ( .....ή καύσιμο)
Β. Έλλειψη ισχυρού σπινθήρες.

Ξεκινάς από τα εύκολα, καυσιμο παροχη-ποιοτητα, μετα σπινθηρα, και μετά πας στα πιο δύσκολα.

Δεν ανοιγοκλεινουμε το καρμπυρατερ . Θα χαλάσεις τις επιφάνειες επαφης-φλαντζες, και θα παίρνει αέρα.

Το να δεις ένα μπουζί, αν ειναι λαδωμένο, υγρό, κλπ, ειναι πάντα χρήσιμο, αλλά και εκεί οι βόλτες ειναι αλουμινενιες και θέλει προσοχή.

Το να ζεσταίνεται ο κινητήρας σημαίνει ότι κάνει καύση, αλλά χωρίς στροφές, δεν ψύχεται.

* Πριν πολλαααααααα χρόνια, έπαθα τα ίδια, και αφού έλυσα όλο το αυτοκίνητο, ανακαλύψαμε ότι η βενζίνη ήταν.........αφλεκτη.

Οποτε, βήμα βήμα, με ψυχραιμια, μην κάνεις εργασίες άδικα.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Η αντλία επιτάχυνσης δουλεύει μια χαρά.
Είπα να κατεβάσω ντεπόζιτο μπας και φτιάξω και τον δείκτη για να δω μήπως κάτι βούλωσε αν έμεινε από βενζίνη και τράβηξε σκουπιδακια αλλά όπως είπα έρχεται καύσιμο κανονικά.
Αν το κατεβάσω θα το αδειάσω και θα βάλω φρέσκια βενζίνη αλλά δεν πολύ πιστεύω ότι είναι εκεί το πρόβλημα. Πλατίνες πυκνωτή έχω καινούργια αλλά δεν κατάφερα ποτέ να βγαλω την φτερωτή για να τα περάσω.

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Δημήτρη εάν δεν δεις τις πλατίνες δεν κάνεις τίποτα.
15000χλμ για πλατίνες είναι overdue!!
όπως επίσης πρέπει να αλλαχθούν τα μπουζοκαλωδια, πολλαπλασιαστής καί νά βεβαιωθείς ότι όλες οι επαφές πού σχετίζονται με το κύκλωμα ανάφλεξης δεν είναι οξυδωμενες.Το φίλτρο καυσίμου μπαίνει στην ανναροφηση τής αντλίας καί όχι στην κατάθλιψη. Εφωσον λες ότι φέρνει βενζίνη η αντλία τότε το πρόβλημα τείνει να είναι ηλεκτρολογικό καί συγκεκριμένα στον συμπυκνωτή των πλατινων.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Όντως ο δεύτερος πολλαπλασιαστής δεν δούλευε και ήταν λόγο οξείδωσης αλλά το κατάλαβα γρήγορα.
Εδώ έχω δύο λάθη δλδ , το φίλτρο είναι μετά την αντλία και πρέπει να δω πλατίνες.

Μήπως λέω μήπως πριν βγάλω φτερωτή πρέπει να λασκαρω τον ιμάντα;

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Όντως ο δεύτερος πολλαπλασιαστής δεν δούλευε και ήταν λόγο οξείδωσης αλλά το κατάλαβα γρήγορα.
Εδώ έχω δύο λάθη δλδ , το φίλτρο είναι μετά την αντλία και πρέπει να δω πλατίνες.

Μήπως λέω μήπως πριν βγάλω φτερωτή πρέπει να λασκαρω τον ιμάντα;
Εννοείται ότι πρέπει να λασκαρει ο ιμάντας , ασκεί πίεση στον κώνο!

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
....η μη δυνατότητα εξαγωγής της φτερωτός, ειναι τραγική.
Θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις.

Έστω και αν υποχρεωθεις να πάρεις καινούργια, πάει βαση+φτερωτη.

Κάποιος καλός μάστορας, με μικρή φωτιά, πρέπει να σου ζεστάνει την βάση, και με ένα εξολκεα, να προσπαθήσεις ξανά και ξανά. Ή κτυπηματακια δεξιά αριστερά. Αλλά προσοχή, κάθε τέτοια εφαρμογή, πληγώνει τις τσιπούρες.

Και οξείδωση να έχει, και γραμμές να έχει, αν ζεσταθεί κανονικά, θα λύσει.

Αλλά θέλει τεχνίτη γάτο.

Και εννοείται, απομακρύνεις τα καλυματα και τις γραμμές καυσίμου.

Taskos

Member
Reaction score
3.682
Πόντοι
777
...η μη δυνατότητα εξαγωγής της φτερωτός, ειναι τραγική. :thumbs:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
....η μη δυνατότητα εξαγωγής της φτερωτός, ειναι τραγική.
Θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις.

Έστω και αν υποχρεωθεις να πάρεις καινούργια, πάει βαση+φτερωτη.

Κάποιος καλός μάστορας, με μικρή φωτιά, πρέπει να σου ζεστάνει την βάση, και με ένα εξολκεα, να προσπαθήσεις ξανά και ξανά. Ή κτυπηματακια δεξιά αριστερά. Αλλά προσοχή, κάθε τέτοια εφαρμογή, πληγώνει τις τσιπούρες.

Και οξείδωση να έχει, και γραμμές να έχει, αν ζεσταθεί κανονικά, θα λύσει.

Αλλά θέλει τεχνίτη γάτο.

Και εννοείται, απομακρύνεις τα καλυματα και τις γραμμές καυσίμου.
Τις τσιμουχες, όχι τις τσιπούρες. Αυτό το autocorrect , σε τρελαίνει.

Ο άξονας, κάνει ένα κωνικο, και εκεί εφαρμόζει το αντίστοιχο κωνικο της βάσης της φτερωτης.

Αν βγάλεις τα καπακια επικάλυψης για να έχεις χώρο, μπορεί να πιάσεις ίσως και τις βίδες που συγκρατούν την πλαστική φτερωτη πάνω στον δίσκο που φέρει το κωνικο. Έτσι, δεν θα χαλάσεις το πλαστικό.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Λοιπόν...
Έβγαλα φωτό πως ήταν όταν το άνοιξα αλλά δεν την αποθήκευσε.
Εδώ μετά από ένα μπουκάλι σπρέι

μου άρεσε η επαγγελματική δουλειά

Πολύ λάδι μιλάμε

έτοιμες πλατίνες και πυκνωτής

δυστυχώς όμως χρειάζεται φλάντζα το καπάκι

από που παίρνουμε σχετικά γρήγορα;

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Λοιπόν...
Έβγαλα φωτό πως ήταν όταν το άνοιξα αλλά δεν την αποθήκευσε.
Εδώ μετά από ένα μπουκάλι σπρέι

μου άρεσε η επαγγελματική δουλειά

Πολύ λάδι μιλάμε

έτοιμες πλατίνες και πυκνωτής

δυστυχώς όμως χρειάζεται φλάντζα το καπάκι

από που παίρνουμε σχετικά γρήγορα;
Κόβεις από μια σαμπρέλα ποδηλάτου η βάζεις φλαντζοκολα

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Ωραίος, σου φαίνεται σαν να έχει διαρροή κάπου; Εκεί που είναι τα βαρίδια

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Να προσθέσω ότι μέτρησα το διάκενο από περιέργεια και ήταν .20 , αν δεν κάνω λάθος δεν πρέπει να είναι .40 ;

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
....βγάλτε όλα, καθάρισε καλά, βγάλε τα μπουζί για να γυρίζει ευκολα, και ρίξε μιζιες. Θα δεις αν δακρύσει η τσιμουχα.

Βγαλε και φωτο τον άξονα που πάταγε η φτερωτή, να δούμε την κατάσταση του. Μήπως θέλει λίγο τρίψιμο.

Μπες στο νήμα μου, 2cv 1981, να δεις την εργασία πάνω στα αντίβαρα και την βάση τους. Δες τα ελατήρια τους.

Δεν γράφω αλλά, περιμένω τις φωτο

Taskos

Member
Reaction score
3.682
Πόντοι
777
το ότι το ρωτάς μου φαίνεται και αυτό τραγικό...
όπως και η μάτιση του καλωδίου γείωσης...
και η φαγωμένη κάμα...
και η χαλαρή βάση μηχανής...
και η διαρροή λαδιού από την τσιμούχα... :protest:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
....βγάλτε όλα, καθάρισε καλά, βγάλε τα μπουζί για να γυρίζει ευκολα, και ρίξε μιζιες. Θα δεις αν δακρύσει η τσιμουχα.

Βγαλε και φωτο τον άξονα που πάταγε η φτερωτή, να δούμε την κατάσταση του. Μήπως θέλει λίγο τρίψιμο.

Μπες στο νήμα μου, 2cv 1981, να δεις την εργασία πάνω στα αντίβαρα και την βάση τους. Δες τα ελατήρια τους.

Δεν γράφω αλλά, περιμένω τις φωτο
Νήμα επαναφορά 2cv 1981, σελίδα 11, θα δεις τιν να κάνεις.

Δεν ξέρω να κάνω link.

Top Bottom