Το όνειρο...

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Έτοιμοι (σχεδόν) με ότι είχα πρόχειρο στο σπίτι , σαν την ανεξαρτησία δεν έχει :citrohang:

Κόλλησα και βίδες πίσω ώστε να τους αφαιρώ όποτε θέλω διότι θα τους περάσω με 2000 νερού και αλυφή όταν σφίξει η βαφή.
Επίσης θέλω να ξαναβαψω την μάσκα γιατί δεν μου βγηκε.

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Έτοιμοι (σχεδόν) με ότι είχα πρόχειρο στο σπίτι , σαν την ανεξαρτησία δεν έχει :citrohang:

Κόλλησα και βίδες πίσω ώστε να τους αφαιρώ όποτε θέλω διότι θα τους περάσω με 2000 νερού και αλυφή όταν σφίξει η βαφή.
Επίσης θέλω να ξαναβαψω την μάσκα γιατί δεν μου βγηκε.

Πως τι κόλλησες τις βίδες?

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Πως τι κόλλησες τις βίδες?
Τις πέρασα στην μάσκα και έβαλα στα κεφαλάκια από μια σταγόνα εποξικη ρητίνη, μετά έβαλα τους λοχίες από πάνω και έκανα ευθυγράμμιση με το ματι. Υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσει κάποιο από την ζέστη του κινητήρα τις πρώτες μέρες.
Θυμάμαι τις πρώτες μέρες του αερομοντελισμού μου ένας κύριος μου είπε ότι θα μάθω πολλά πράγματα από το χόμπι που θα έχουν εφαρμογή στην καθημερινή ζωή μου. Και αυτό κάτι τέτοιο ειναι.

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Μεγάλη δασκάλα το χόμπι
Για αυτό το ανέφερα. Κατ αρχήν δημιουργία, εξάσκηση μυαλού, χρησης εργαλείων/υλικών, και προσπάθειας ατομικής/ομαδικης.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά

Άνοιξα και επισκεύασα ρολόι veglia μάλλον από DS ΑΛΛΑ λείπει αυτό το μαραφετι που ρυθμίζει την ώρα , βρήκα μέσα ένα μαύρο γρανάζι (φαίνεται στην φώτο) που γυρνάει τους δείκτες και ένα ελατήριο.
Θα ήθελα να μάθω από κάποιον που έχει DS πως λειτουργεί δηλαδή, το πατάμε και γυρνάμε ή το γυρνάμε όπως είναι για να αλλάξουμε την ώρα;

Μήπως να το συνδέσω αύριο στις 6;

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Αδερφέ, διαφοροποιειται από το αν είναι ηλεκτρικό, ή quartz που γράφει.

Το ηλεκτρικό, έχει κινητηρακι και δουλεύει συνέχεια.
Το quartz, έχει βηματικο κινητήρα, δίνει παλμούς.

Έχει έναν κρυσταλο που πάλλεται και δίνει τα δευτερόλεπτα.

Αν δώσεις ρεύμα, θα ακούσεις τακ-τακ τα δεύτερα. Και δες πως δίνει την κίνηση μετά στα λεπτά/ώρες.

Πρόσεξε το, είναι λεπτός μηχανισμός, και εύκολα χαλάει.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Έχει και κρύσταλλο και κινητήρα που τον οδηγεί ένα ολοκληρωμένο προφανώς για να μην τρέχει ανάλογα με την τάση. Το ρολόι δουλεύει άψογα και αθόρυβα αλλά λείπει το αξονακι που ρυθμίζει την ώρα

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Το αμαξάκι μου μέσα στον Αύγουστο έκανε κοντά στα 1000 χλμ όμορφα και ωραια.
Όπου πήγε έγινε αξιοθέατο με πολλές φωτό συζητήσεις γνωριμίες ευχάριστα πράγματα.

Σήμερα έβγαλα φτερά πρώτη φορά στην ζωή μου για να αλλάξω την βάση του σασμάν , το σασμάν ακουμπούσε στο σασί ισως όχι συνέχεια χωρίς να φαίνεται αφού όλα είναι μαύρα.
Μου πήρε μια ώρα γιατί δεν το έχω ξανακάνει και ήθελα να είμαι προσεκτικός.
Επίσης άνοιξα καπάκια βαλβίδων και μέτρησα τα διάκενα. Όλα 20mm σαν να το ρύθμισε κάποιος πρόσφατα. Υπάρχει περίπτωση το ένα καπάκι να ακουμπούσε κάπου που δεν πρέπει.
Άλλαξα και λάδια το άφησα να στραγγίζει και πήγα για φαγητό ωραία καθαρά σκούπισα τέλεια
Έβαψα και κάτι επιφανειακές σκουριές στο ένα ράμφος.
Έκανα μια γύρα στην γειτονιά και είναι πολύ πιο ήσυχο στην καμπίνα όλα καλά.
Ελπίζω αύριο να περάσω κεραία ραδιοφώνου για παμπριζ και λίγη μόνωση στην πεταλιερα γιατί ζεσταίνονται τα πόδια μου. Καμιά πατέντα να πηγαίνει αέρας εκεί έχουμε;

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Όπου πήγε έγινε αξιοθέατο με πολλές φωτό συζητήσεις γνωριμίες ευχάριστα πράγματα.

Σήμερα έβγαλα φτερά πρώτη φορά στην ζωή μου για να αλλάξω την βάση του σασμάν , το σασμάν ακουμπούσε στο σασί ισως όχι συνέχεια χωρίς να φαίνεται αφού όλα είναι μαύρα.
Επίσης άνοιξα καπάκια βαλβίδων και μέτρησα τα διάκενα. Όλα 20mm σαν να το ρύθμισε κάποιος πρόσφατα. Υπάρχει περίπτωση το ένα καπάκι να ακουμπούσε κάπου που δεν πρέπει.
Άλλαξα και λάδια το άφησα να στραγγίζει και πήγα για φαγητό ωραία καθαρά σκούπισα τέλεια
Ελπίζω αύριο να περάσω κεραία ραδιοφώνου για παμπριζ και λίγη μόνωση στην πεταλιερα γιατί ζεσταίνονται τα πόδια μου. Καμιά πατέντα να πηγαίνει αέρας εκεί έχουμε;
Πολλές δουλειές. Μπράβο.

Όταν αδειάζουν τα λάδια, το κερνάς με 200-300 επιπλέον, για να ξεπλενεται και λίγο το καρτερ.

Μόνωση, από την πλευρά της μηχανής, αυτήν με το αλουμινένιο σαν έπικαλυψη για να αντανακλά. Προσοχή, δοκίμασε το υλικό με αναπτήρα, να είναι αφλεκτο. ή από μέσα με σπογκωδες, αλλά θα πίνει νερό.

maxtsif

Member
Reaction score
4.605
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη

Ωραίες δουλειές. μπραβο. Για τη βάση του σασμάν σου ειχα πει να τη κοιτάξεις, οταν έκανες το θέμα <Τρεμουλο στην εκκίνηση>.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Ωραίες δουλειές. μπραβο. Για τη βάση του σασμάν σου ειχα πει να τη κοιτάξεις, οταν έκανες το θέμα <Τρεμουλο στην εκκίνηση>.
Για αυτό είπα να την αλλάξω αλλά που να ήξερα ότι είναι τοσο χαλια

minas

Member
Reaction score
3.037
Πόντοι
747
Από Lancia Scorpion είναι Χριστέ και Παναγιά
Ο μηχανισμος παντως,απο οσο θυμαμαι,ειναι ιδιος και σε fiat 127.Ειχα ανοιξει και εγω καποτε για να επισκευασω.
Το αξονακι που λειπει,πρεπει να πατηθει και να περιστραφει,για να αλλαξει η ωρα,(τουλαχιστον στην περιπτωση μου).Εχει και ενα ελατηριακι γι αυτη τη δουλεια,που εδω προφανως εχει φυγει μαζι με τον αξονα..Φυσικα,τα πατηματα εχουν ως αποτελεσμα να ραγιζει το μαυρο γραναζακι,να ξεκολλα ο αξονας απο αυτο,και τελικα να χανεται μαζι με το ελατηριο.Νομιζω πως μπορεις να το επισκευασεις και με ιδιοκατασκευη.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Ο μηχανισμος παντως,απο οσο θυμαμαι,ειναι ιδιος και σε fiat 127.Ειχα ανοιξει και εγω καποτε για να επισκευασω.
Το αξονακι που λειπει,πρεπει να πατηθει και να περιστραφει,για να αλλαξει η ωρα,(τουλαχιστον στην περιπτωση μου).Εχει και ενα ελατηριακι γι αυτη τη δουλεια,που εδω προφανως εχει φυγει μαζι με τον αξονα..Φυσικα,τα πατηματα εχουν ως αποτελεσμα να ραγιζει το μαυρο γραναζακι,να ξεκολλα ο αξονας απο αυτο,και τελικα να χανεται μαζι με το ελατηριο.Νομιζω πως μπορεις να το επισκευασεις και με ιδιοκατασκευη.
Το ελατήριο το βρήκα μέσα , είπα να κόψω ένα αξονακι π.χ. απο συνδετήρα και να το κολλήσω με κυανοακρυλλικη κόλα στο γρανάζι

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
...αφεντικό, αν η επαφή-ρύθμιση γίνεται στην νέα θέση μετά την πίεση, καντο, αν είναι σε συνεχή επαφή ( ...που δεν είναι), μην το κανεις, θα περιστρεφεται ο συνδετήρας.

Σκέψου κάποιο καλύτερο υλικό, σαν πχ συμπαγές καλαμάκι, τόσα υπάρχουν γύρω μας, που θα μπορείς μετά και να το βάψεις.
Πχ, αυτά που ανακατεύουμε τα κοκτέιλ. Έχουν και στρογγυλή κεφαλή.

Πάντως σε καμαρώνουμε. Τόσες εξειδικευμενες εργασίες. Ευγε

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Μπορώ να γίνω μεγάλος μπούφος τελικά , μου το λεει ο πατέρας μου ότι δεν κοιτάω τα απλά και κοιτάω τα πολύπλοκα.
Λοιπόν... Τους τελευταίους μήνες μην πω όλη την χρονιά, είχα παρατηρήσει ότι το αυτοκίνητο δεν τραβάει τόσο καλά στα χαμηλά. Επίσης είχε ανέβει η κατανάλωση στα ταξίδια κοντά στα 6,5l/100.
Ε πήγαινε το μυαλό μου είτε στο καρμπιρατέρ που δεν έχω κάνει service ακόμα ή ότι μπορεί να ήρθε η ώρα για ανακατασκευή του κινητήρα αν και έχω πολύ μικρή κατανάλωση λαδιου.
Πριν λίγες μέρες που κλείσαμε χρόνο μαζί με το αμαξάκι μου είπα να βγάλω τα μπουζί και από τα δύο αυτοκίνητα μου να μετρήσω διάκενα και να δω κατάσταση μίγματος.
Έβγαλα το ένα από πλευρά συνοδηγού είχε φυσιολογικό χρωμα αν και φαινόταν ότι έχει πολλές ώρες χρησης.
Το διάκενο ήταν 0.7 και το κατέβασα στα 0.6.
Βγάζω και το άλλο (οδηγού) και βλέπω την μόνωση κάτασπρη με πέτρα (σαν τα δόντια) και όλο το άλλο μαύρο από καρβουνιά από το χείλος μέχρι τα πάσα και την πορσελάνη...
Ξεκάθαρα το μπουζί έχανε συμπίεση αν και δεν μου φάνηκε ότι ξεβιδωσε εύκολα.
Πρόσεξα ότι η ροδελιτσα ήταν λίγο αρπαγμενη και δεν κινούταν ελεύθερα.
Τα άλλαξα λοιπόν και τα δύο και πήγα μια βόλτα καμιά 10χλμ.
Μιλάμε άλλος κινητήρας, δεν ήταν ποτέ ετσι. Στα φανάρια ξεκινούσα με 2η και δεν κόπιασε καθόλου.
Οπότε μην είσαστε σαν εμένα κοιτάτε και τα εύκολα

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
απέκτησα κάτι φαρμακωμένα ψηφιακά μανουάλια μαστορικής 2cv ένα χάινες και ένα κενεθ όποιος θέλει να μου πει. Το μήνυμα θα αυτοκαταστραφεί

Taskos

Member
Reaction score
3.682
Πόντοι
777
Τι μπουζί και τι χιλιόμετρα? Συμπίεση? Μπουζοκαλώδια?

Top Bottom