Το όνειρο...

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
...μήπως η κίνηση αυτή προέρχεται από το pinion ?

Δες αν είναι σταθερό μέσα στην κρεμαγιερα.

Αν είναι από εκεί το πρόβλημα, πχ ε ει φάει το ρουλεμάν, κινδυνεύεις να μείνεις χωρίς τιμόνι.

Οπότε, πας για ολικό λύσιμο.

Εύχομαι να μην είναι από εκεί.

Last edited:

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
...μήπως η κίνηση αυτή προέρχεται από το pinion ?

Δες αν είναι σταθερό μέσα στην κρεμαγιερα.

Αν είναι από εκεί το πρόβλημα, πχ ε ει φάει το ρουλεμάν, κινδυνεύεις να μείνεις χωρίς τιμόνι.

Οπότε, πας για ολικό λύσιμο.

Εύχομαι να μην είναι από εκεί.
Δεν είναι από εκεί , η κολόνα και το pinion δεν έχουν σφιχτή εφαρμογή σαν να έχει φάει τα καρέ. Άρα όπως καταλαβαίνω θέλει κολώνα.
Αν κάποιος έχει ας μου πει

Taskos

Member
Reaction score
3.682
Πόντοι
777
Δεν διορθώθηκε μόνο με σύσφιξη 19Νm ?
Φωτό-βίντεο?

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
...το πινιόν, έχει αυλάκωση που περνάει η βίδα που σφίγγει τον σφιγκτήρα πάνω στην κολώνα που έχει πολύσφηνο..

Πως είναι δυνατόν να "έφαγε" το καρέ ? ( πολύσφηνο )

Θα έπρεπε να γυρίζει τρελά για χρόοοοοοοονια.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Δεν διορθώθηκε μόνο με σύσφιξη 19Νm ?
Φωτό-βίντεο?
Δεν το πείραξα ακόμα , ελπίζω μετά την δουλειά να το πιάσω. Δεν έχω και δυναμοκλειδο οπότε είπα να το σφίξω λίγο και να δω αν διορθωθεί.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά

Έσφιξα λίγο την βίδα (μιλάμε για 2 μοίρες και αν) Και το κενό εξαφανίστηκε.
Όμως καλού κακού θα πάρω άλλο κλιπ και βίδα.

visa chrono

Member
Reaction score
28.522
Πόντοι
1.607
Το σασι σας στο κομματι που ακουμπα η κρεμαγιερα πως ειναι ?
Καντε ενα τσεκ

Με το σφιξιμο δεν λυθηκε το προβλημα προφανως μαζευτηκε το κενο απο κατι που το δημιουργει .
Καντε τσεκ και στην κρεμαγιερα σας .
Καλη συνεχεια

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Το σασι σας στο κομματι που ακουμπα η κρεμαγιερα πως ειναι ?
Καντε ενα τσεκ

Με το σφιξιμο δεν λυθηκε το προβλημα προφανως μαζευτηκε το κενο απο κατι που το δημιουργει .
Καντε τσεκ και στην κρεμαγιερα σας .
Καλη συνεχεια
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές
Όσο έχω το αυτοκίνητο έχει αυτό το κενό. Δεν αυξάνεται από όσο μπορώ να καταλάβω.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Σκέφτομαι πολύ να κανω (να δώσω στον μηχανουργό να την κάνει) την πατέντα με τον σταυρό.
Έχει κανένας σας φωτό και συμβουλές;

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές
Όσο έχω το αυτοκίνητο έχει αυτό το κενό. Δεν αυξάνεται από όσο μπορώ να καταλάβω.
Η κρεμαγιερα, πατάει στο σασί σταθερά. Και το κουβουκλιο, επίσης. Οπότε, η απόσταση μεταξύ τους, ΠΡΕΠΕΙ να είναι δεδομένη και ΣΤΑΘΕΡΗ. Δεν είναι δυνατόν να μεταβάλλεται. Και η κολώνα, στηρίζεται στο υποπλαισιο του ταμπλό και στο πινιον. Οτιδήποτε άλλο, ειναι ανησυχητικό. Δες την ευθυγράμμιση κολώνας- πινιον.

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Σκέφτομαι πολύ να κανω (να δώσω στον μηχανουργό να την κάνει) την πατέντα με τον σταυρό.
Έχει κανένας σας φωτό και συμβουλές;
Έχω εγώ αλλά είμαι Τουρκία αυτή τη στιγμή. Εάν περιμένεις 12 μέρες μπορώ να σε κατατοπίσω

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Η κρεμαγιερα, πατάει στο σασί σταθερά. Και το κουβουκλιο, επίσης. Οπότε, η απόσταση μεταξύ τους, ΠΡΕΠΕΙ να είναι δεδομένη και ΣΤΑΘΕΡΗ. Δεν είναι δυνατόν να μεταβάλλεται. Και η κολώνα, στηρίζεται στο υποπλαισιο του ταμπλό και στο πινιον. Οτιδήποτε άλλο, ειναι ανησυχητικό. Δες την ευθυγράμμιση κολώνας- πινιον.
Κενό εννοώ τον τζόγο και το μπρος πίσω. Μόλις έσφιξα εξαφανίστηκαν και τα δύο. Θα πάρω άλλο σετ και θα βάλω και κόλλα. Αν το ξανακάνει και τότε κάτι τρέχει.
Έχω εγώ αλλά είμαι Τουρκία αυτή τη στιγμή. Εάν περιμένεις 12 μέρες μπορώ να σε κατατοπίσω
Ευχαριστώ Κώστα, εννοείται δεν θα το κάνω και αύριο.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Λοιποοοοον
Μετα από 5000χλμ άλλαξα βαλβολινη σήμερα , μέτρησα ποσότητα που βγήκε και ήταν σωστή.
Όταν έτρεχε από το σασμάν φαινόταν διαυγείς αλλά μέσα στα μπουκαλάκια τα μισολιτρα που την έβαλα είναι κατάμαυρη. Από ρινίσματα λίγα πράγματα κυρίως στην ταπα.
Να ανησυχήσω;

Επίσης διάβασα https://www.2cvsrus.com/restoration/tech_prob/reparaturen/getriebe/getriebe_e.htm
και μπήκα σε σκέψεις για τον πρωτεύοντα άξονα του σασμάν σχετικά με τα ρουλεμάν.
Όταν πατάω τον συμπλέκτη σαν να ακούω ρουλεμάν αλλά πίστεψα ότι είναι του συμπλέκτη.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Ως προς το πρώτο σκέλος, η βαλβολίνη, δεν έχει λόγο να είναι λιγότερη, εκτός και εάν υπάρχουν διαρροές.

Από την άλλη, και το χρώμα δεν πρέπει να αλλάζει, μια και δεν έρχεται σε επαφή με υπόλοιπα καύσης - καυσαέρια - καύσιμα.

Το σκούρο χρώμα, σημαίνει ρύπανση του κιβωτίου, οπότε μια νέα αλλαγή, για να "ξεπλυθεί" θα ήταν μια κάποια λύση.

Πέρνα την από γάζα, για να δείς αν είναι παραπάνω παχύρευστη και εάν έχει "χοντράδες". Αν ναι, θέλεις ξέπλυμα και αλλαγή, αλλιως θα αντιμετωπίζεις υπερβολικές φθορές χωρίς λόγο.

Για το δεύτερο σκέλος, .........άλλη στιγμή, τώρα βλέπω Αγγλία - Σλοβακία :lol:

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Φωτό από το διχαλο και το εσωτερικό της καμπάνας. Όσο χωρούσε το κινητό...
Τώρα θα μου πείτε γιατί δεν σήκωσες λίγο τον κινητήρα με γρύλο; ε; Έλα ντε;

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Μέση και ψηλά δεν μου φαίνεται να έχει λάδια.
Σημείωση, όταν ανακατασκευάστηκε ο λαιμός-αναπνευστήρας καθάρισα με σπρέι από κάτω τον κινητήρα και τώρα ήταν στεγνός τελείως. Ούτε ίχνος λαδιού.
Είδα στο βιβλίο σέρβις η μάλλον δεν είδα πουθενά να λέει για αλλαγή συμπλέκτη από τις 90000χλμ τουλάχιστον που το είχε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μέχρι τα 180000χλμ που έχει τώρα

Από πού θα μπορούσε να μπαίνει βρώμα στο σασμάν;

Last edited:

visa chrono

Member
Reaction score
28.522
Πόντοι
1.607
Προφανως και δημιουργουνται τριβες και εχετε ποσοστο απο ρινισματα ..και μαλλον πρεπει να πατιναρει και ο δισκος με την μουργα που βλεπω ..
Καλη συνεχεια ..:citroen:

Top Bottom