UPDATE 2: λάθος συμπέρασμα, δεν ήταν το φίλτρο, τσάμπα το κακολογήσαμε.
Κρίμα και ήταν και ωραία πατέντα. Σήμερα που πήγα για πρωινή εκκίνηση, εμφανίστηκε πάλι το ίδιο φαινόμενο:
Ενώ ξεκίνησε με το πρώτο, μετά από κάνα μισό λεπτό άρχισαν να πέφτουν οι στροφές, και δεν αυξάνοντας τραβώντας το τσοκ.
Ούτε πατώντας το γκάζι. Κι άμα τ'αφηνες έσβηνε.
Μόνο αν "μπάτσιζες" το γκάζι, για να ψεκάσει λίγο επιπλέον καύσιμο κρατούσε τις στροφές.
Αύριο θα κάνω πρωινή εκκίνηση με την ηλ. αντλία να δουλεύει, για να σιγουρέψω πως υπάρχει ροή καυσίμου στο καρμπυλατέρ
και να σιγουρέψω αν είναι θέμα καρμπυλατέρ και θέλει καθάρισμα, ή αν είναι θέμα αντλίας.
Αν πατήσω βαθιά το γκάζι ώστε να ανοίξει και το δεύτερο στάδιο, ανεβάζει στροφές, οπότε ίσως κάτι να συμβαίνει με το κύκλωμα ρελαντί, κάτι να πήγε και το εμποδίζει, ή κάτι άλλο.
Θα το ανοίξω κι εκείνο να το ερευνήσουμε, καθώς πριν μερικές μέρες που άνοιξα το καπάκι, η λεκάνη είχε μέσα ακαθαρσίες
και έπεσε καθάρισμα. Υπάρχει περίπτωση να πήγε κάτι ΚΑΙ στο σωληνάκι του ρελαντί, και να μας κάνει θέμα.
Είναι χαρακτηριστικό πως άπαξ και αρχίσει το φαινόμενο, και πατήσω να ανεβάσω στροφές, κάπου στις 2000 αρχίζει και παρουσιάζει κάτι που μοιάζει με misfire, σαν να μην κάνει ανάφλεξη κάποιος κύλινδρος, αλλά είναι στο καύσιμο.
Αν καταφέρω να το κρατήσω ζωντανό και περάσουν κανα δυο λεπτά και ζεσταθεί τ'αμάξι, κάθε φαινόμενο εξαφανίζεται.
Σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ghost.....
Α ρε κι έφαγα σταναχώρια με την ωραία πατέντα μου με το καινούριο φίλτρο....

Δε πειράζει όμως, ξαναγίνεται.
Τα σωληνάκια τεφλόν τα βρήκα ΚΑΙ στο ίντερνετ, από αυτόν εδώ τον κινεζάκο
Material: PTFE (white). Length: 1m, 2m or 5m. Temperature range: White - 190 ℃ ~ 260 ℃. We have a responsibility to solve the problem. White color.
www.ebay.com
και εγχωρίως βεβαίως υπάρχουν, στην δική μου περίπτωση από εδώ:
Airblock Hellas A.E. E-shop- Το e-shop airblock.gr αποτελεί το ηλεκτρονικό κατάστημα της φυσικής εταιρίας Airblock Hellas A.E. που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Κύριο αντικείμενο της αποτελεί η εμπορία εξοπλισμού πεπιεσμένου αέρα και ότι απαιτεί μια εγκατάσταση πεπιεσμένου αέρα από την παραγωγή, την...
www.airblock.gr
υπάρχουν όμως και μυριάδες άλλοι έμποροι με βιομηχανικά, που μπορούμε να βρούμε,
ΚΑΙ σε μετρικές διαστάσεις, ΚΑΙ σε αγγλοσαξονικές.
Για το κιτ που αναφέρει ο φίλος δεν έχω ιδέα, αλλά δεν αμφισβητώ καθώς είναι απολύτως βέβαιο πως σίγουρα θα υπάρχει κάτι.
Απλά εγώ επειδή είχα άλλες εφαρμογές που νταλαβερίστηκα πιο πριν με το συγκεκριμένο μαγαζί και ήξερα πως έχει τέτοια υλικά, γι'αυτό όταν πήγα να κάνω το βήμα και να επέμβω στο κύκλωμα της βενζίνης, είπα να βάλω τα σωληνάκια από αυτά που ήξερα, φυσικά από αυτό το μαγαζί. Χωρίς να του κάνω και διαφήμιση ότι είναι καλύτερος από άλλα μαγαζιά, έτσι?
Απλά εκεί έτυχε να πέσω, και είχε αυτό που έψαχνα. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι και σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν βρίσκεσαι θα βρεις.
Το ωραίο με το τεφλόν είναι πως παίρνει τις ανωμαλίες και στεγανοποιεί κατ'ευθείαν πάνω στο μέταλλο η πλαστικό.
Στην παραπάνω ανάρτηση θα δεις πως έχω συνδέσει το τεφλονένιο σωληνάκι κατ' ευθείαν πάνω στο μεταλλικό ακροφύσιο της αντλίας από τη μια, και στο πλαστικό ακροφύσιο του φιλτράκι απ'την άλλη. Και στεγανοποιεί. Φυσικά το σφίγγω για επιπλέον σιγουριά, όπως θα έκανα και με λαστιχένιο σωληνάκι, αλλά και πάλι.....αν ήταν π.χ. νάυλον σωληνάκι, δεν είμαι σίγουρος πως θα στεγανοποιούσε χωρίς λαστιχάκι.
Το τεφλόν στεγανοποιεί. Έχω βάλει ΚΑΙ στα LHM ΚΑΙ στα καύσμα, χωρίς θέμα.
Και φυσικά αντέχει σε θερμοκρασίες μέχρι 250° και ζέστη στο μηχανοστάσιο, ή και κρύο και βροχές και ότι θες.
Όπου μπορώ το περνώ κι ένα θερμοσυστελόμενο από πάνω για έξτρα προστασία, και ξεχνάς την υπόθεση.
Όσον αφορά τη διαδρομή, τουλάχιστο στο GS που την έχω μπροστά μου, το σωληνάκι βενζίνης κάτω από το πάτωμα, που είναι και μακρύ, είναι μεταλλικό. Φ6. Από το ρεζερβουάρ μέχρι το εν λόγο σωληνάκι, εργοστασιακά υπήρχε λαστιχένιο σωληνάκι,
και από το εν λόγο σωληνάκι προς την αντλία στη μηχανή, εργοστασιακά υπήρχε πάλι λαστιχένιο σωληνάκι, και από την αντλία μέχρι το καρμπυλατέρ, εργοστασιακά πάλι είχαν λαστιχένιο σωληνάκι.
Εγώ αυτή τη στιγμή έχω κάνει το εξής:
- Από το ρεζερβουάρ, μέχρι το φιλτράκι και την ηλ. αντλία υπάρχει τεφλόν,
- από την ηλ. αντλία μέχρι το μεταλλικό σωληνάκι κάτω από το σασί υπάρχει λαστιχένιο σωληνάκι καυσίμου,
- από το μεταλλικό σωληνάκι μέχρι την μηχανική αντλία στον κινητήρα υπάρχει χαλκοσωλήνας Φ8 (εξ.),
με τη σύνδεση που φαίνεται στη φωτογραφία, ένα μικρό κομμάτι λαστιχένιο σωλήνα δηλ. στην αντλία, για να υπάρχει ελαστικότητα, και ένα κομμάτι τεφλόν με ρακόρ βιδωτά, για εύκολη αποσύνδεση
- από την αντλία στον κινητήρα μέχρι το καρμπυλατέρ υπάρχει ανοξείδωτο σωληνάκι Φ6 με εσωτερική διάμετρο Φ5,
και μόνο δυο κομμάτια λαστιχένιο σωληνάκι Φ6 για την σύνδεσή της στα δυο ακροφύσια: καρμπυλατέρ-αντλία
το φίλτρο που έχουν άλλα GS μεταξύ αντλίας και καρμπυλατέρ έχει φύγει, υπάρχει μόνο ένα φίλτρο πίσω στο ρεζερβουάρ.
Και .... όχι... το θέμα που παρουσιάστηκε τώρα δεν είναι από την έλειψη φίλτρου μεταξύ αντλίας και καρμπυλατέρ, γιατί πριν να τοποθετηθεί το καινούριο φίλτρο, όλα λειτουργούσαν ρολόι.....και χωρίς το δεύτερο φιλτράκι.
Κάτι πρέπει να παίχθηκε με το νέο φίλτρο. .... θα διερευνήσωμεν!
Ότι άλλη απορία υπάρχει και γνωρίζω, μετά χαράς.