Καφενείον "Το δικύλινδρο" (Bar)

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Δεν έχουν καρβουνάκια Γιώργο έχουν για αυτό τα λέμε brushless, έχουν κάτι μηχανήματα του διαβόλου που λέγονται οδηγοί μεταβλητής συχνότητας ή VFD ή Inverter ανάλογα ποιον ρωτάς . Φέρνουν πονοκέφαλο και κλάματα.
Για χιούμορ το είπα. Απλως για να σατιρίσω την κατάσταση. :lol:

Οποιος είναι αρκετά μεγάλος, και έμενε Αθήνα, και χρησιμοποιούσε τα τρόλλεϋ ( Κατασκευές της FIAT ) , στις διαδρομές Πατήσια - Αμπελόκηποι με ενδιάμεση διαδρομή στο REX ( Πανεπιστημίου ), όπου έληγε το εισητηριο των 1,90 Δρχ ( ....εξ ου και η έκφραση "Τέρμα τα δίφραγκα" :rolleyes:), και αντίστοιχη Κολιάτσου - Παγκράτι, ίσως θυμαται τον ήχο των ηλεκτροκινητήρων στην εκκίνηση.

Ετσι κάνουν και τα ηλεκτροκίνητα. Παναϊαν μου ! :dash:

Τα VDF ( μεταβλητές μονάδες συχνότητας ) είναι μια συσκευή ( σε διάφορες παραλλαγές - τάσης / συχνότητας ) που ελέγχει πόσο γρήγορα λειτουργεί και με τι φορτίο θα δουλέψει ένας ηλεκτρικός κινητήρας. Λειτουργεί αλλάζοντας την ποσότητα ισχύος που αποστέλλεται στον κινητήρα. Ταυτόχρονα, είναι και Inverters, ( κάνουν ανορθώσεις του AC με διατάξεις ανόρθωσης ( διόδους ) οπότε και οι δύο ονομασίες είναι σωστές. Φυσικά, δεν είναι απλά τα πράγματα.

Ρόλο φυσικά, ρόλο παιζει και ο τύπος του κινητήρα, ( ....και η εφαρμογή ). Και στα αυτοκίνητα, που την μια είναι κινητήρας, και μετά, γίνεται γεννήτρια για την ανάκτηση / εξοικονομηση / επαναφόρτιση, τα συστήματα ελέγχου είναι και προηγμένα αλλά και πολύ περίπλοκα. Και απαιτούν στιγμιαίες αλλαγές κατάστασης. ( Να δώ ποιός θα τα επισκευάζει !!! )

Επισυνάπτω ένα βιντεάκι που βρήκα, ( το πιο απλό από τα διάφορα που κυκλοφορούν ), που δίνει μια γενική εικονα για όσους ενδιαφέρονται ! :dizzy:

( Εσύ φταίς που με έκανες να το αναρτήσω :D )

Βίντεο Bing

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Δεν έχουν καρβουνάκια Γιώργο έχουν για αυτό τα λέμε brushless, έχουν κάτι μηχανήματα του διαβόλου που λέγονται οδηγοί μεταβλητής συχνότητας ή VFD ή Inverter ανάλογα ποιον ρωτάς . Φέρνουν πονοκέφαλο και κλάματα.
Στις παλαιότερες εποχές, η ρύθμιση της ταχύτητας, γινόταν μεσω ενός ροοστάτη. !!!! Αλλά, η εφαρμογή αυτή, είχε το μειονέκτημα ότι σαν αντίσταση, κατανάλωνε ενέργεια. Επίσης, οι εκκινήσεις ηλεκτρικων κινητήρων, ανάλογα με τον τύπο, απαιτούσαν διατάξεις εκκίνησης "αστέρα - τριγώνου". Και φυσικά, οι πιο μικροί κινητήρες, χωρίς τέτοιες διατάξεις, είχαν σταθερές ταχύτητες, ανάλογα με την τάση / συχνότητα που τους τροφοδοτούσε.

Ισως, να έχετε δεί σε τράμ ή άλλες εφαρμογές σε παλαιότερες ταινίες, το χειριστήριο του οδηγού, που ρύθμιζε την ταχύτητα με την "μανιβέλα".

Εγώ τα πρόλαβα στην αρχή της μηχανολογικής μου ζωής, αρχές '70, σε εγκαταστάσεις του 50-60, με πίνακες χειρισμου απο βακελίτη, και επαφές από χαλκό ή ορείχαλκο, που έσερνες το χειριστήριο για τις μεταβολές ταχύτητας - φορτίου. Μάλλον είμαι και εγώ.............αντίκα ! :lol:

Επισυνάπτω φωτό, από ένα τέτοιο τύπο, μικρού μεγέθους.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Αυτά μου αρέσουν, βαρέθηκα τα μπλιμπλικια
Αυτά, επισκευάζονταν κιόλας. :thumbs:
Από ένα σημείο και δώθε, με τα καταλυτικά, που μπήκανε ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου ECU κλπ. μια και απαιτούσαν ακριβή έλεγχο καύσης, άμα πάθεις κάτι και στο διαγνώσει το διαγνωστικό που συνδέουν ( το μπριζώνουν κατα την έκφραση ), υποχρεούσαι σε αλλαγή όλόκληρης της μονάδας "ελέγχου", μια και είναι κλειστά κουτιά και δεν επισκευάζονται.

Βάλε πλέον ότι όλες αυτές οι "διατάξεις", καλούνται να διαχειριστούν στιγμιαίες αλλαγές, που ακόμα και εξιδικευμένοι χρήστες ( οδηγοί ) ΔΕΝ μπορούν να ανταποκριθούν, "κουμπώνουν" και με αυτόματα κιβώτια που είναι ευκολία μεν, αλλά, αν παρουσιάσουν δυσλειτουργία,................... :dash:

Ο παθιασμένος ερασιτέχνης πλέον, δεν είναι σε θέση να κανει κάτι σχετικό με επισκευές πρώτου επιπέδου, και υποχρεωτικά, ΟΛΕΣ οι συντηρήσεις θα γίνονται στα συνεργεία των αντιπροσώπων ( ....βλέπε ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ λογαριασμούς :dizzy:), μια και ο μέσος συνοικιακός μάστορας / επισκευαστής αδυνατεί οικονομικά να αποκτησει τον απαιτούμενο εξοπλισμό / ενημέρωση εξέλιξης τεχνολογίας, και ή το κλείνει ή πάει υπάλληλος.

Η επισκευή πέραν του πρώτου πεδίου, οδηγεί στο κεντρικό σημείο επισκευών, με την ιστορική σημείωση BLR ( Beyond Local Repair ), "Μη δυνατή η επιτόπια επισκευή", που οι τότε μεταπολεμικοι μάστορες το λέγανε Μπι Ελ Αρ, με την παραφραση, "κτύπησε μπιέλα" :lol:

Stargazer

Member
Reaction score
2.200
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Για πείτε μου που να πω τον πόνο μου ;
Το παπί το έχουν για αλλαγή φτερού 3 εβδομάδες μπαίνουμε στην τέταρτη.
Πήρα τηλέφωνο μέσα στην εβδομάδα και μου είπαν ότι δυσκολεύτηκαν να βρουν φτερό. Όλα αυτά αφού είχα κλείσει ραντεβού έναν μήνα πριν και ήξεραν ότι το φτερό πρέπει να αντικατασταθεί. Τι να κάνω ρε παιδιά;

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Για πείτε μου που να πω τον πόνο μου ;
Το παπί το έχουν για αλλαγή φτερού 3 εβδομάδες μπαίνουμε στην τέταρτη.
Πήρα τηλέφωνο μέσα στην εβδομάδα και μου είπαν ότι δυσκολεύτηκαν να βρουν φτερό. Όλα αυτά αφού είχα κλείσει ραντεβού έναν μήνα πριν και ήξεραν ότι το φτερό πρέπει να αντικατασταθεί. Τι να κάνω ρε παιδιά;
Αν σου πω τι να κάνεις, θα μας πιάσει η Αστυνομία. :lol:

Αυτοί, που νομίζεις ότι θα "προμηθευτούν" το φτερό ? Από τον κεντρικο αντιπρόσωπο ? Μεταχειρισμένο θα βρούνε υποθέτω από μάντρα.

Εσύ, που τα σάχνεις όλα, πως και πήγες αλλού για ένα φτερό ?

Σημ. Λϊγο πιο πάνω απο την περιοχή που μένω, ( ο @nonos ξερει ), πριν κάποια χρόνια κατέληγαν οι σκελετοί των όλων των κλεμμένων της περιοχής, γυμνοί, που τα υπόλοιπα είχαν γίνει ανταλλακτικά. Πηγαίναμε περπάτημα / ποδήλατο στο βουνο, και κάθε ΣΚ, είχαν νέα εσοδεία, μια και τα προηγούμενα τα μάζευαν κάποιοι. :(

Stargazer

Member
Reaction score
2.200
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Το πήγα γιατί ο υπαίτιος της σύγκρουσης μου έκανε δήλωση. Η ασφαλιστική του έχει συνεργείο και το πήγα εκεί για να τελειώνουμε.
Ξέρω ότι με δουλεύουν , φτερά υπάρχουν καινούργια στους γνωστούς εισαγωγείς έτοιμα για βαφή δύο μέρες το πολύ δουλειά.

minas

Member
Reaction score
3.038
Πόντοι
747
Εκεινο που ξερω απο παρομοια περιπτωση,ειναι οτι σε τετοιας ηλικιας αυτοκινητα η ασφαλιστικη δεν δικαιολογει καινουρια ανταλλακτικα.Πρεπει υποχρεωτικα να βαλεις μεταχειρισμενο,ακομα και αν ειναι ακριβοτερο απο το καινουριο.Φυσικα το περιστατικο που λεω εγινε πριν 30+χρονια,οποτε ισως να εχουν αλλαξει πολλα απο τοτε.
Παντως στην περιπτωση σου,πιο πολυ θα με απασχολουσε το αποτελεσμα παρα η αναμονη.Η ασυνεπεια στην παραδοση καπως τρωγεται,εφοσον μιλαμε για αμαξι που δεν ειναι καθημερινης χρησης.Δυστυχως ομως,η ασυνεπεια πολλες φορες ειναι συνολικη,σε ολους τους τομεις.Γενικα,δεν νομιζω να εμπιστευομουν τετοιας ταξεως/ηλικιας αμαξι σε οποιοδηποτε φανοποιο,αλλα και τι να κανεις..

Stargazer

Member
Reaction score
2.200
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Μιλάμε για 100% υπαιτιότητα αφού το αυτοκίνητο μου ήταν παρκαρισμένο και κολλημένο στο πεζοδρόμιο άρα αν πήγαινα σε κάποιον έξω θα χρέωνε 140€ το φτερό (ναι τόσο κάνει καινούργιο) και άλλα τόσα για βάψιμο και επιδιορθώσεις στο κουβούκλιο. Αυτοί πληρώνουν με τον μήνα τον μάστορα οπότε μιλάμε για 150€ , πόσα που δίνουν οι ασφαλιστικές για γρατσουνιές σε προφυλακτήρες. Δεν πιέζω γιατί φοβάμαι ότι θα βάψουν πάνω από σκουριές με λαδομπογιά.

Last edited:

nonos

Member
Reaction score
23.870
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Να σου θυμισω (ειχα γραψει σεντονι...) ποσο εκανε ο δικος μου να ετοιμασει τη πορτα που βρηκα και πηγα εγω για τη zx περυσι, ενω μαλιστα ειχα ξαναδωσει εργασια στον συγκεκριμενο?:lol:
Τα ξαναλεμε το Νοεμβριο... :lol::chair:

Σε καταλαβαινω, υπομονη.. :)

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Μιλάμε για 100% υπαιτιότητα αφού το αυτοκίνητο μου ήταν παρκαρισμένο και κολλημένο στο πεζοδρόμιο άρα αν πήγαινα σε κάποιον έξω θα χρέωνε 140€ το φτερό (ναι τόσο κάνει καινούργιο) και άλλα τόσα για βάψιμο και επιδιορθώσεις στο κουβούκλιο. Αυτοί πληρώνουν με τον μήνα τον μάστορα οπότε μιλάμε για 150€ , πόσα που δίνουν οι ασφαλιστικές για γρατσουνιές σε προφυλακτήρες. Δεν πιέζω γιατί φοβάμαι ότι θα βάψουν πάνω από σκουριές με λαδομπογιά.
Δεν κστάλαβα. Μιλάμε για το 2CV, ή μηχανάκι ?

Αν λέμε για αμάξι, άκυρη η αναφορά μου.

Stargazer

Member
Reaction score
2.200
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Προσπαθώ να βγάλω κλειδί για τις τάπες βενζίνης που έχω χωρίς κλειδιά , μπορεί κάποιος να μου στείλει φωτό από αυτό το κλειδί;

Taskos

Member
Reaction score
3.682
Πόντοι
777
Φωτό η τάπα?

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Προσπαθώ να βγάλω κλειδί για τις τάπες βενζίνης που έχω χωρίς κλειδιά , μπορεί κάποιος να μου στείλει φωτό από αυτό το κλειδί;
Πιστεύεις ότι ΟΛΕΣ οι τάπες έχουν το ΑΥΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ?

Εγώ έχω ένα κλειδί, από τάπα after market. Θα την βγάλω αύριο, να δείς και τον κωδικό του κλειδιού αν φαίνεται.

Stargazer

Member
Reaction score
2.200
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Δύο τάπες που ξεκλειδωσα ήταν ολόιδιες άρα είχαν το ίδιο. Μου ζήτησε ο κλειδαράς αν έχω φωτό θα τον βοηθούσε όχι είναι το τέλος του κόσμου

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Δύο τάπες που ξεκλειδωσα ήταν ολόιδιες άρα είχαν το ίδιο. Μου ζήτησε ο κλειδαράς αν έχω φωτό θα τον βοηθούσε όχι είναι το τέλος του κόσμου
Φίλε, ελπίζω να βοηθήσει.

Την δικιά μου, την έσπασαν οι ( να μην πω... :kill: ) που έκαναν ανακαίνιση στο δίπλα σπίτι, για να κλέψουν την βενζίνη για τα μηχανάκια τους.

Αν ειναι κλειδωμένη πάνω στην σωλήνα, αν την ζορίσεις βγάινει, οπότε την έχεις στο χέρι για αφαλο, κλπ.

Αυτό είναι το κλειδί, εξυσα ΛΙΓΟ και για τον κωδικό.

upload image and get link

Stargazer

Member
Reaction score
2.200
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
J153 λογικά;

Γιατί την έσπασαν και έχασαν χρόνο;
Είναι πολύ πιο γρήγορο να την ξεκλειδώσεις