- Reaction score
- 25.189
- Πόντοι
- 1.667
- Περιοχή
- Paris in the sixties
Ωραιότατες δουλίτσες 

Ευχαριστώ! Θέλει όμως καθάρισμα και τρίψιμο η μοκέτα...Oreotato...!
Μα καλά, δε μπορούσαν να βάλουν κάτι σε λογική θέση στο μηχανοστάσιο αυτού του αυτοκινήτου;;;Ναι.

Αρχιζω να καταλαβαινω γιατι το θεμα του subaru μετρα κιολας 14 σελιδες,ενω το αντιστοιχο της cx μετρα μονο 9..Μα καλά, δε μπορούσαν να βάλουν κάτι σε λογική θέση στο μηχανοστάσιο αυτού του αυτοκινήτου;;;

Η μαγεία των Σιτροέν είναι σε μεγάλο βαθμό η ιδιαιτερότητά τους, είτε αυτή που την καθιστούσε πρωτοποριακή σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, ή εκείνη που δημιουργούσε πραγματικό πονοκέφαλο στους μηχανικούς... Αλλά εάν απλώς έχεις αγάπη και γνωρίζεις το αυτοκίνητο, σταματάνε όλα να σου φαίνονται πολύπλοκα και δύσκολα...Αρχιζω να καταλαβαινω γιατι το θεμα του subaru μετρα κιολας 14 σελιδες,ενω το αντιστοιχο της cx μετρα μονο 9..
Περαν της πλακας ομως,ειναι αναμενομενο οτι ενα τοσο πρωτοποριακο αυτοκινητο,θα εχει και τις ιδιαιτεροτητες του..δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα..

Noμίζω Νίκο η διαφορά είναι στον κινητήρα, όχι στην β' σειρά, η οποία μηχανικά είναι πανομοιότυπη με την α'Εγω απλώς έχω την τύχη να έχω μίας 2ης γενιάς CX με κινητήρα Douvrin, όπου η συμβίωσή μαζί της αναμφίβολα είναι πολύ πιο εύκολη.![]()
Αναμφίβολα! Ακριβώς έτσι όπως τα λες. Απλώς ο λίγο πιο συμβατικός χαρακτήρας της 2ης σειράς, π.χ. με τα παραδοσιακά κυκλικά όργανα, ή άλλου είδους μικρολεπτομερειες, σα να την έκαναν λίγο πιο "εύπεπτη", πιο προσιτή στο μέσο οδηγό, κατά τη γνώμη μου. Ο douvrin από το '79 ήδη προσέφερε αναμφίβολα μεγαλύτερη ευκολία, π.χ. με το να μη χρειάζεται να κατεβεί για αλλαγή συμπλεκτη.Noμίζω Νίκο η διαφορά είναι στον κινητήρα, όχι στην β' σειρά, η οποία μηχανικά είναι πανομοιότυπη με την α'
οι δίλιτρες '79-91 και οι 2.2 '85-91 νομίζω είναι οι 'φιλικές' CX στους μηχανικούς και οι βελτιωμένες ως προς το θέμα συντήρηση...
Στην δικιά μου ακόμα και η ράβδος για το κάρτερ, είναι θαμμένη στην ...πίσω πλευρά του κινητήρα για παράδειγμα...
τα κυκλικά όργανα, ναι...με τα παραδοσιακά κυκλικά όργανα, ή άλλου είδους μικρολεπτομερειες, σα να την έκαναν λίγο πιο "εύπεπτη", πιο προσιτή στο μέσο οδηγό, κατά τη γνώμη μου.
Πες τα φίλτατε. Συμφωνώ απόλυτα.όταν η τογιότα έβαλε το ταχύμετρο εκεί που το έβαλε στα πρώτα γιάρις, όταν η μερσεντες έβαλε τα φλας στους καθρέπτες όλοι έγραψαν 'ουάου τι δοβερή ιδέα'...
όταν γαλλική αυυτοκινητοβιομηχανία, εισάγει κάτι διαφορετικό, όλοι μιλάνε για 'ιδιοτροπίες και γαλλικές παραξενιές'...
Το LHM Τάσο αν δεν κυκλοφορεί στο δίκτυο πάντα πράσινο θα είναι εφωσον είναι αεροστεγος κλειστό το δοχείο του.Την βάζεις καθόλου μπρος την κύρια;Σήμερα επισκέφθηκα την κύρια...
Ελεγξα στάθμη λαδιών μηχανής, LHM (καταπράσινο), ψυκτικό και καθάρισα λίγο και την ασφαλειοθήκη που ήταν μέσα στη σκόνη.
Εγώ να τη βάλω αλλά με μπαταρία του 2002 δύσκολο...Το LHM Τάσο αν δεν κυκλοφορεί στο δίκτυο πάντα πράσινο θα είναι εφωσον είναι αεροστεγος κλειστό το δοχείο του.Την βάζεις καθόλου μπρος την κύρια;
Απο τη στιγμή που το αυτοκίνητο είναι στην κάτω σκάλα και να πάρει μπρος παραμένει στην κάτω σκάλα. Οταν είναι στη σκάλα πορείας, κανονικά δεν πέφτει αμέσως μόλις κλεισεις τη μηχανή. Ενα καλοδιατηρημένο συστημα παραμένει στη θέση πορείας και για μήνες. Και αν είναι στη θέση αυτή όταν γίνονται προσπάθειες για να πάρει μπρος δε θα σηκωθεί με τη μια μόλις μιζάρεις. Θα πρέπει να πάρει μπρος πρώτα, να ανέβει η πίεση στο σύστημα και μετα από δυό λεπτά θα σηκωθεί.Εχει γραψει οτι το αυτοκινητο πηρε μπρος τελευταια φορα το 2011..
Παντως ενα πραγμα που δεν ειδα να εχει αναφερθει πουθενα,και το εχω απορια,ειναι το αν χρειαζεται να γινει κατι το ιδιαιτερο στην αναρτηση,μετα απο τοσα χρονια ακινησιας.Και πιο συγκεκριμενα,σε ποια σκαλα θα πρεπει να ειναι η αναρτηση,καθ οση διαρκεια γινονται προσπαθειες να παρει μπροστα το αυτοκινητο.Φανταζομαι πως το παρατεταμενο μιζαρισμα πχ θα εκανε το αυτοκινητο να ανεβοκατεβαινει,με αγνωστα σε εμενα αποτελεσματα,οποτε υποθετω το ιδανικο θα ηταν να ειναι στη χαμηλοτερη..η μηπως οχι;
Εντελώς φιλικά θα σε συμβούλευα να βρεις μια Μπαταρία φίλε Τάσο για να τη βάλεις μπροστά.Θα ξεραθουνε τα τσιμουχακια των βαλβιδων και μετά θα καις λαδακι.Γενικα όπως σίγουρα θα ξέρεις η ακινησία είναι ο Νο1 εχθρός για τα μηχανικα εξαρτηματα.Εγώ να τη βάλω αλλά με μπαταρία του 2002 δύσκολο...
Απο τη στιγμή που το αυτοκίνητο είναι στην κάτω σκάλα και να πάρει μπρος παραμένει στην κάτω σκάλα. Οταν είναι στη σκάλα πορείας, κανονικά δεν πέφτει αμέσως μόλις κλεισεις τη μηχανή. Ενα καλοδιατηρημένο συστημα παραμένει στη θέση πορείας και για μήνες. Και αν είναι στη θέση αυτή όταν γίνονται προσπάθειες για να πάρει μπρος δε θα σηκωθεί με τη μια μόλις μιζάρεις. Θα πρέπει να πάρει μπρος πρώτα, να ανέβει η πίεση στο σύστημα και μετα από δυό λεπτά θα σηκωθεί.