Η Ιστορία... Citroen CX 2000 Super

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Επίσης κοίταξα στα γρήγορα αν υπάρχει τίποτε που δεν είχα δει μέσα στο ντουλαπάκι και πήρα χαρτζιλίκι 51 Δραχμές. Δύο 20αρικα, ένα του 1990 και ένα του 1992, ένα 10άρικο του 1976, δύο τάλιρα, ένα του 1980 και ένα του 1982 και τέλος, το παλαιότερο, ένα μονόδραχμο του 1966 που έχει από τη μία πλευρά το Βασιλικό Θυρεό και από την άλλη τον Βασιλιά Κωνσταντίνο.
Βρήκα και ένα γούρι που για ευνόητους λόγους το άφησα στο αυτοκίνητο.

Last edited:

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Κάνοντας μια δουλειά στη CX, χρειάστηκε να βγάλω ένα μπουζοκαλώδιο. Παρατήρησα πως έχει αυτό το κόκκινο καπάκι και το καλώδιο πιάνει σε μιά βέργα που είναι πάνω στο μπουζί. Δηλαδή για να αλλάξεις μπουζί πρέπει να βγάλεις τη βέργα και μετά να έχεις μια τεράστια προέκταση για το μπουζόκλειδο;;;

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Μα καλά, δε μπορούσαν να βάλουν κάτι σε λογική θέση στο μηχανοστάσιο αυτού του αυτοκινήτου;;;

minas

Member
Reaction score
3.089
Πόντοι
747
Μα καλά, δε μπορούσαν να βάλουν κάτι σε λογική θέση στο μηχανοστάσιο αυτού του αυτοκινήτου;;;
Αρχιζω να καταλαβαινω γιατι το θεμα του subaru μετρα κιολας 14 σελιδες,ενω το αντιστοιχο της cx μετρα μονο 9..:devil:

Περαν της πλακας ομως,ειναι αναμενομενο οτι ενα τοσο πρωτοποριακο αυτοκινητο,θα εχει και τις ιδιαιτεροτητες του..δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα..

Nikephoros

Member
Reaction score
15.584
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Αρχιζω να καταλαβαινω γιατι το θεμα του subaru μετρα κιολας 14 σελιδες,ενω το αντιστοιχο της cx μετρα μονο 9..:devil:

Περαν της πλακας ομως,ειναι αναμενομενο οτι ενα τοσο πρωτοποριακο αυτοκινητο,θα εχει και τις ιδιαιτεροτητες του..δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα..
Η μαγεία των Σιτροέν είναι σε μεγάλο βαθμό η ιδιαιτερότητά τους, είτε αυτή που την καθιστούσε πρωτοποριακή σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, ή εκείνη που δημιουργούσε πραγματικό πονοκέφαλο στους μηχανικούς... Αλλά εάν απλώς έχεις αγάπη και γνωρίζεις το αυτοκίνητο, σταματάνε όλα να σου φαίνονται πολύπλοκα και δύσκολα...

Εγω απλώς έχω την τύχη να έχω μίας 2ης γενιάς CX με κινητήρα Douvrin, όπου η συμβίωσή μαζί της αναμφίβολα είναι πολύ πιο εύκολη.:classic::citrolove::citroen:

Reaction score
18.265
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Εγω απλώς έχω την τύχη να έχω μίας 2ης γενιάς CX με κινητήρα Douvrin, όπου η συμβίωσή μαζί της αναμφίβολα είναι πολύ πιο εύκολη.:classic::citrolove::citroen:
Noμίζω Νίκο η διαφορά είναι στον κινητήρα, όχι στην β' σειρά, η οποία μηχανικά είναι πανομοιότυπη με την α'
οι δίλιτρες '79-91 και οι 2.2 '85-91 νομίζω είναι οι 'φιλικές' CX στους μηχανικούς και οι βελτιωμένες ως προς το θέμα συντήρηση...

Στην δικιά μου ακόμα και η ράβδος για το κάρτερ, είναι θαμμένη στην ...πίσω πλευρά του κινητήρα για παράδειγμα...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.584
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Noμίζω Νίκο η διαφορά είναι στον κινητήρα, όχι στην β' σειρά, η οποία μηχανικά είναι πανομοιότυπη με την α'
οι δίλιτρες '79-91 και οι 2.2 '85-91 νομίζω είναι οι 'φιλικές' CX στους μηχανικούς και οι βελτιωμένες ως προς το θέμα συντήρηση...

Στην δικιά μου ακόμα και η ράβδος για το κάρτερ, είναι θαμμένη στην ...πίσω πλευρά του κινητήρα για παράδειγμα...
Αναμφίβολα! Ακριβώς έτσι όπως τα λες. Απλώς ο λίγο πιο συμβατικός χαρακτήρας της 2ης σειράς, π.χ. με τα παραδοσιακά κυκλικά όργανα, ή άλλου είδους μικρολεπτομερειες, σα να την έκαναν λίγο πιο "εύπεπτη", πιο προσιτή στο μέσο οδηγό, κατά τη γνώμη μου. Ο douvrin από το '79 ήδη προσέφερε αναμφίβολα μεγαλύτερη ευκολία, π.χ. με το να μη χρειάζεται να κατεβεί για αλλαγή συμπλεκτη.

Reaction score
18.265
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
με τα παραδοσιακά κυκλικά όργανα, ή άλλου είδους μικρολεπτομερειες, σα να την έκαναν λίγο πιο "εύπεπτη", πιο προσιτή στο μέσο οδηγό, κατά τη γνώμη μου.
τα κυκλικά όργανα, ναι...
η θέση του ράδιο όμως όχι, στην σειρά 2 είναι πιο εκκεντρική!!
(και το πιο παράξενο της σειράς 2 οι δορυφόροι... Η σιτροέν δεν κατήργησε ούτε τους άφησε όπως είναι, αλλά ... αντέστρεψε την σειρά των χειριστηρίων σε σχέση με την σειρά 1!)

Πάντως, δεν θεωρώ καμιά παλιά σιτροέν 'δύσπεπτη στον μέσο οδηγό...
Νομίζω είναι υπερβολή και 'τεχνητό μειονέκτημα΄ που καλλιεργησαν οι δημοσιογράφοι.
Αν εξαιρέσεις τη θέση του ραδιοφώνου, όλα τα υπόλοιπα στις Σιτροέν τα θεωρώ πιο εργονομικά σπό ότι στα άλλα αυτοκίνητα...
Τα συμβατικά είναι τα δύσπεπτα!

όταν η τογιότα έβαλε το ταχύμετρο εκεί που το έβαλε στα πρώτα γιάρις, όταν η μερσεντες έβαλε τα φλας στους καθρέπτες όλοι έγραψαν 'ουάου τι δοβερή ιδέα'...

όταν γαλλική αυυτοκινητοβιομηχανία, εισάγει κάτι διαφορετικό, όλοι μιλάνε για 'ιδιοτροπίες και γαλλικές παραξενιές'...

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.921
Πόντοι
827
όταν η τογιότα έβαλε το ταχύμετρο εκεί που το έβαλε στα πρώτα γιάρις, όταν η μερσεντες έβαλε τα φλας στους καθρέπτες όλοι έγραψαν 'ουάου τι δοβερή ιδέα'...

όταν γαλλική αυυτοκινητοβιομηχανία, εισάγει κάτι διαφορετικό, όλοι μιλάνε για 'ιδιοτροπίες και γαλλικές παραξενιές'...
Πες τα φίλτατε. Συμφωνώ απόλυτα. :up:

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Σήμερα επισκέφθηκα την κυρία...
Ελεγξα στάθμη λαδιών μηχανής, LHM (καταπράσινο), ψυκτικό και καθάρισα λίγο και την ασφαλειοθήκη που ήταν μέσα στη σκόνη.

Last edited:

KostasX

Member
Reaction score
5.231
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Σήμερα επισκέφθηκα την κύρια...
Ελεγξα στάθμη λαδιών μηχανής, LHM (καταπράσινο), ψυκτικό και καθάρισα λίγο και την ασφαλειοθήκη που ήταν μέσα στη σκόνη.
Το LHM Τάσο αν δεν κυκλοφορεί στο δίκτυο πάντα πράσινο θα είναι εφωσον είναι αεροστεγος κλειστό το δοχείο του.Την βάζεις καθόλου μπρος την κύρια;

minas

Member
Reaction score
3.089
Πόντοι
747
Εχει γραψει οτι το αυτοκινητο πηρε μπρος τελευταια φορα το 2011..
Παντως ενα πραγμα που δεν ειδα να εχει αναφερθει πουθενα,και το εχω απορια,ειναι το αν χρειαζεται να γινει κατι το ιδιαιτερο στην αναρτηση,μετα απο τοσα χρονια ακινησιας.Και πιο συγκεκριμενα,σε ποια σκαλα θα πρεπει να ειναι η αναρτηση,καθ οση διαρκεια γινονται προσπαθειες να παρει μπροστα το αυτοκινητο.Φανταζομαι πως το παρατεταμενο μιζαρισμα πχ θα εκανε το αυτοκινητο να ανεβοκατεβαινει,με αγνωστα σε εμενα αποτελεσματα,οποτε υποθετω το ιδανικο θα ηταν να ειναι στη χαμηλοτερη..η μηπως οχι;

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Το LHM Τάσο αν δεν κυκλοφορεί στο δίκτυο πάντα πράσινο θα είναι εφωσον είναι αεροστεγος κλειστό το δοχείο του.Την βάζεις καθόλου μπρος την κύρια;
Εγώ να τη βάλω αλλά με μπαταρία του 2002 δύσκολο...

Εχει γραψει οτι το αυτοκινητο πηρε μπρος τελευταια φορα το 2011..
Παντως ενα πραγμα που δεν ειδα να εχει αναφερθει πουθενα,και το εχω απορια,ειναι το αν χρειαζεται να γινει κατι το ιδιαιτερο στην αναρτηση,μετα απο τοσα χρονια ακινησιας.Και πιο συγκεκριμενα,σε ποια σκαλα θα πρεπει να ειναι η αναρτηση,καθ οση διαρκεια γινονται προσπαθειες να παρει μπροστα το αυτοκινητο.Φανταζομαι πως το παρατεταμενο μιζαρισμα πχ θα εκανε το αυτοκινητο να ανεβοκατεβαινει,με αγνωστα σε εμενα αποτελεσματα,οποτε υποθετω το ιδανικο θα ηταν να ειναι στη χαμηλοτερη..η μηπως οχι;
Απο τη στιγμή που το αυτοκίνητο είναι στην κάτω σκάλα και να πάρει μπρος παραμένει στην κάτω σκάλα. Οταν είναι στη σκάλα πορείας, κανονικά δεν πέφτει αμέσως μόλις κλεισεις τη μηχανή. Ενα καλοδιατηρημένο συστημα παραμένει στη θέση πορείας και για μήνες. Και αν είναι στη θέση αυτή όταν γίνονται προσπάθειες για να πάρει μπρος δε θα σηκωθεί με τη μια μόλις μιζάρεις. Θα πρέπει να πάρει μπρος πρώτα, να ανέβει η πίεση στο σύστημα και μετα από δυό λεπτά θα σηκωθεί.

KostasX

Member
Reaction score
5.231
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Εγώ να τη βάλω αλλά με μπαταρία του 2002 δύσκολο...

Απο τη στιγμή που το αυτοκίνητο είναι στην κάτω σκάλα και να πάρει μπρος παραμένει στην κάτω σκάλα. Οταν είναι στη σκάλα πορείας, κανονικά δεν πέφτει αμέσως μόλις κλεισεις τη μηχανή. Ενα καλοδιατηρημένο συστημα παραμένει στη θέση πορείας και για μήνες. Και αν είναι στη θέση αυτή όταν γίνονται προσπάθειες για να πάρει μπρος δε θα σηκωθεί με τη μια μόλις μιζάρεις. Θα πρέπει να πάρει μπρος πρώτα, να ανέβει η πίεση στο σύστημα και μετα από δυό λεπτά θα σηκωθεί.
Εντελώς φιλικά θα σε συμβούλευα να βρεις μια Μπαταρία φίλε Τάσο για να τη βάλεις μπροστά.Θα ξεραθουνε τα τσιμουχακια των βαλβιδων και μετά θα καις λαδακι.Γενικα όπως σίγουρα θα ξέρεις η ακινησία είναι ο Νο1 εχθρός για τα μηχανικα εξαρτηματα.
:kind::kind:

Top Bottom