Το πιο ομορφο και επιβλητικο αμαξι που εχω δει ... W140
Σαν να του χει προσθεσει εξτρα chrome κομματια ή μου φαινεται;Εντελώς συμπτωματικα, δίπλα ακριβώς στο διαμέρισμα που μένω στις διακοπές μου, αυτήν τη στιγμή:
Με Αυστριακές πινακίδες.

Μέχρι τώρα στην κατοχή μου είχα 8 αυτόκινητα. 6 Σιτροέν και 2 πεζό. Δεν έχω μέτρο σύγκρισης!
Ωραια και αυτη, στις bmw προσωπικα δεν μαρεσει τοσο εμφανισιακα η ομοιτητα της 7αρας με την 5αρα ειδικα της e32 για παραδειγμα με την e34, σε συγκριση με την μερσεντες οπου σε w126 και w124 η διαφορα ειναι καθαρηΗ βασική ατυχία της w140 ,που μου αρέσει, είναι ότι είχε απέναντι της την 7, e32![]()

, αλλά πολύ καλός μου φίλος είναι αυτό που λέμε άρρωστος με την προπέλα (δεν φαντάζεσαι τι κομμάτια έχει.....). Από την καθημερινή τριβή μαζί του, μου έχει σχηματιστεί η εντύπωση ότι ένα 39άρι facelift φορτωμένο από τα τελευταία και κατά προτίμηση πρώτο χέρι από παππού, είναι αυτοκίνητο που θα σε πάει για πάντα, αν μπορείς φυσικά να υπομένεις τα τέλη του Ελληνικού Δημοσίου. Και πάλι συγγνώμη για το οφ-τοπικΑυτό κατά τη γνώμη μου είναι μία πολύ σωστή παρατήρηση και ένα σύμπτωμα των συγχρόνων αυτοκινήτων που ξεκίνησε από τους Γερμανούς και εξαπλώθηκε παντού, να χρησιμοποιούν δηλαδή οι κατασκκευαστές κοινά στυλιστικά στοιχεία σε όλη την γκάμα των μοντέλων τους.Ωραια και αυτη, στις bmw προσωπικα δεν μαρεσει τοσο εμφανισιακα η ομοιτητα της 7αρας με την 5αρα ειδικα της e32 για παραδειγμα με την e34, σε συγκριση με την μερσεντες οπου σε w126 και w124 η διαφορα ειναι καθαρη
Άμα γράφετε για τις Μερσεντές, να με παίζετε και μένα, για να έχω μετά το θάρρος να σας ρωτάω για τις Σιτροέν….
Μaxtsif εγώ που είχα και Πεζό 405 και Σιτροέν Xsara και τώρα έχω Μερσεντές, φαντάζομαι μπορώ να γράψω…..
Λοιπόν στα φόρα της Μερσεντές του εξωτερικού η 126 και η 140 «κονταροχτυπιούνται» για το ποια ήταν η πιο καλοκατασκευασμένη S class. Προσοχή στον όρο καλοκατασκευασμένη και όχι καλύτερη (οι Άγγλοι χρησιμοποιούν τον όρο over engineered που προσωπικά δεν μου αρέσει). Ο κανόνας είναι ότι η επόμενη γενιά είναι καλύτερο αυτοκίνητο από την προηγούμενη (εξέλιξη τεχνολογίας, ιπποδυνάμεις, συστήματα ασφαλείας). Άλλο όμως καλύτερο αυτοκίνητο και άλλο πιο καλοκατασκευασμένο-ανθεκτικό στο χρόνο (ποιότητα υλικών, αντοχή περιφερειακών συστημάτων, προέλευση ανταλλακτικών). Για πολλούς η facelift 140 είναι η καλύτερη, για άλλους είναι η 126, ανεξαρτήτως φάσης. Είμαι με τους δεύτερους, η 126 είναι πιο classy στα μάτια μου, η άλλη είναι σαν κινούμενο χρηματοκιβώτιο. Εντάξει διπλά τζάμια (φαίνεται και στις φωτο), εντάξει πολύ βάρος, αλλά καθόλου χάρη. Αυτό με την Καρντάσιαν και το μανεκέν νομίζω ήταν πετυχημένο. Εννοείται βέβαια ότι στα αντίστοιχα τόπικ για την E- class η 124 επικρατεί με σταλινικά ποσοστά και μετά δεν έρχεται κάποια από τις νεώτερες αλλά η 123.
Νονέ (εύχομαι να αγόρασες αυτό που μου έλεγες) επειδή είμαι λίγο μεγαλύτερος, επίτρεψέ μου να πω πως στις δεκαετίες του 70 και 80 η BMW απλώς προσπαθούσε να φτάσει την Μερσεντές, δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο, ειδικά στις μεγάλες σειρές. Αυτό που την βοήθησε ήταν η απίστευτη εμπορική επιτυχία της σειράς 3, που ανάγκασε την Μερσεντές να κατέβει κατηγορία και να βγάλει την 190. Κάπου στα μέσα του 90 πρέπει να την έφτασε. Στα χρόνια αυτά οι μεγάλες Μερσεντές ήταν τα αυτοκίνητα των εχόντων. Υπήρχαν βέβαια οι εξαιρέσεις του Ρενιέ, του Χόνεκερ, των Γάλλων Προέδρων λόγω καταγωγής, αλλά ήταν εξαιρέσεις.
Υ.Γ. : Πως είναι δυνατόν να μου αρέσουν ταυτόχρονα το γωνιώδες-σφηνοειδές σχήμα της ΧΜ και το ρευστό-καμπυλωτό σχήμα του 607; Αρχίζω να αμφιβάλλω για την κρίση μου....
Την 140 κανένας δεν την πήρε για την ομορφιά της. Αυτή η στεισον 123 αν έχει κανέναν τριακοσάρη ντίζελ είναι για να γυρίσει τον κόσμο ακόμη και τώρα. Αλλά σταματώ εδώ με τις Μερκ γιατί είμαστε σε φόρουμ Σιτροέν.Καθαρά τα αισθητικά, προτιμώ τις w116 και w126.
Μάλιστα στην πρώτη βρίσκω πιο αρμονική την κοντή έκδοση και στην δεύτερη την μακριά.
Την w140 θα την έσωνε μια χαμηλότερη καμπίνα.
Το 607 δεν μου άρεσει. Θεωρώ υπερβολικά μεγάλο το porte-à-faux πίσω. Χαλάει την αρμονία.
Ίσως γιατί κράτησε το ίδιο μετάξονιοε το πανέμορφο 605 και μεγάλωσε το μήκος 18 εκατοστά.
Η βασιλική οικογένεια την Σαουδική Αραβίας μετακινιοταν επίσης με Σιτροέν την δεκαετία του 80.
Merc 190 αγαπημένη.
Στην κλασική πλέον συνάντηση ιστορικών Citroen, που γίνεται στο τέλος Νοεμβρίου, στο Ζάππειο. Εκεί θα μας γνωρίσεις όλους όσους μένουνε στην Αθήνα. Δες στο παρακάτω link τα σχετικά theadsΘα βρεθείτε καμιά φορά σε σύναξη όλοι μαζί, να σας γνωρίσω από κοντά;
my2cv.gr