Άλλα κλασσικά!

Reaction score
18.271
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
prosopika, to vrisko para poli 'vari' kai ogkodes sxedio.

Den mou arese pote. antitheta tin W126 tin theoro poli omorfi.

mou aresoun ta aftokinita pou krivoun ton ogko tous.

Lepta kai svelta. Mia CX kai mia jaguar XJ (série 1,2,3) einai mannequins!! i W140 einai san tin kardashian

GiwrgosTer

Member
Reaction score
582
Πόντοι
367
Περιοχή
Χανιά, Κρήτη
Εντελώς συμπτωματικα, δίπλα ακριβώς στο διαμέρισμα που μένω στις διακοπές μου, αυτήν τη στιγμή:

Με Αυστριακές πινακίδες.
Σαν να του χει προσθεσει εξτρα chrome κομματια ή μου φαινεται;

nonos

Member
Reaction score
24.592
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Η βασική ατυχία της w140 ,που μου αρέσει, είναι ότι είχε απέναντι της την 7, e32 :love:

Reaction score
18.271
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse

GiwrgosTer

Member
Reaction score
582
Πόντοι
367
Περιοχή
Χανιά, Κρήτη
Η βασική ατυχία της w140 ,που μου αρέσει, είναι ότι είχε απέναντι της την 7, e32 :love:
Ωραια και αυτη, στις bmw προσωπικα δεν μαρεσει τοσο εμφανισιακα η ομοιτητα της 7αρας με την 5αρα ειδικα της e32 για παραδειγμα με την e34, σε συγκριση με την μερσεντες οπου σε w126 και w124 η διαφορα ειναι καθαρη

dap

Member
Reaction score
1.564
Πόντοι
407
Άμα γράφετε για τις Μερσεντές, να με παίζετε και μένα, για να έχω μετά το θάρρος να σας ρωτάω για τις Σιτροέν….
Μaxtsif εγώ που είχα και Πεζό 405 και Σιτροέν Xsara και τώρα έχω Μερσεντές, φαντάζομαι μπορώ να γράψω…..
Λοιπόν στα φόρα της Μερσεντές του εξωτερικού η 126 και η 140 «κονταροχτυπιούνται» για το ποια ήταν η πιο καλοκατασκευασμένη S class. Προσοχή στον όρο καλοκατασκευασμένη και όχι καλύτερη (οι Άγγλοι χρησιμοποιούν τον όρο over engineered που προσωπικά δεν μου αρέσει). Ο κανόνας είναι ότι η επόμενη γενιά είναι καλύτερο αυτοκίνητο από την προηγούμενη (εξέλιξη τεχνολογίας, ιπποδυνάμεις, συστήματα ασφαλείας). Άλλο όμως καλύτερο αυτοκίνητο και άλλο πιο καλοκατασκευασμένο-ανθεκτικό στο χρόνο (ποιότητα υλικών, αντοχή περιφερειακών συστημάτων, προέλευση ανταλλακτικών). Για πολλούς η facelift 140 είναι η καλύτερη, για άλλους είναι η 126, ανεξαρτήτως φάσης. Είμαι με τους δεύτερους, η 126 είναι πιο classy στα μάτια μου, η άλλη είναι σαν κινούμενο χρηματοκιβώτιο. Εντάξει διπλά τζάμια (φαίνεται και στις φωτο), εντάξει πολύ βάρος, αλλά καθόλου χάρη. Αυτό με την Καρντάσιαν και το μανεκέν νομίζω ήταν πετυχημένο. Εννοείται βέβαια ότι στα αντίστοιχα τόπικ για την E- class η 124 επικρατεί με σταλινικά ποσοστά και μετά δεν έρχεται κάποια από τις νεώτερες αλλά η 123.
Νονέ (εύχομαι να αγόρασες αυτό που μου έλεγες) επειδή είμαι λίγο μεγαλύτερος, επίτρεψέ μου να πω πως στις δεκαετίες του 70 και 80 η BMW απλώς προσπαθούσε να φτάσει την Μερσεντές, δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο, ειδικά στις μεγάλες σειρές. Αυτό που την βοήθησε ήταν η απίστευτη εμπορική επιτυχία της σειράς 3, που ανάγκασε την Μερσεντές να κατέβει κατηγορία και να βγάλει την 190. Κάπου στα μέσα του 90 πρέπει να την έφτασε. Στα χρόνια αυτά οι μεγάλες Μερσεντές ήταν τα αυτοκίνητα των εχόντων. Υπήρχαν βέβαια οι εξαιρέσεις του Ρενιέ, του Χόνεκερ, των Γάλλων Προέδρων λόγω καταγωγής, αλλά ήταν εξαιρέσεις.
Υ.Γ. : Πως είναι δυνατόν να μου αρέσουν ταυτόχρονα το γωνιώδες-σφηνοειδές σχήμα της ΧΜ και το ρευστό-καμπυλωτό σχήμα του 607; Αρχίζω να αμφιβάλλω για την κρίση μου....

nonos

Member
Reaction score
24.592
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Σχετικά με το ΥΓ απλά είσαι ανοιχτομυαλος και αυτό είναι ότι καλύτερο.
Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνούμε. Το σχόλιο για την e32 ήταν αποκλειστικά σχεδιαστικά αλλά και γενικότερα μου ταιριάζει περισσότερο. Κατά τύχη περπατούσα σήμερα το βράδυ δίπλα σε μια e38.. άλλο κόλλημα από εκεί.. γενικά οι e32-e34-e38-e39 είναι μακράν για εμένα οι ομορφότερες bmw.. και η e36 ακόμα ήταν όμορφο αυτοκίνητο στα περισσότερα αμαξώματα της.. Αυτό που συζηταγαμε δεν προχώρησε αφού τελικά ήταν τρακαρισμένο και επισκευασμένο το αυτοκίνητο.

nonos

Member
Reaction score
24.592
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Η ζάντα από e39 είναι αστεία σε αυτά το σχέδιο αλλά το όχημα καταπληκτικό :love:

Last edited:

dap

Member
Reaction score
1.564
Πόντοι
407
Κοίταξε είμαστε εντελώς οφ-τοπικ, αλλά θα το γράψω και αυτό. Δεν είμαι λάτρης των βλάχων της Βαυαρίας :D, αλλά πολύ καλός μου φίλος είναι αυτό που λέμε άρρωστος με την προπέλα (δεν φαντάζεσαι τι κομμάτια έχει.....). Από την καθημερινή τριβή μαζί του, μου έχει σχηματιστεί η εντύπωση ότι ένα 39άρι facelift φορτωμένο από τα τελευταία και κατά προτίμηση πρώτο χέρι από παππού, είναι αυτοκίνητο που θα σε πάει για πάντα, αν μπορείς φυσικά να υπομένεις τα τέλη του Ελληνικού Δημοσίου. Και πάλι συγγνώμη για το οφ-τοπικ

Nikephoros

Member
Reaction score
15.632
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Η συγκεκριμένη BMW, όπως βλέπετε, είναι μία Highline τελευταίων ετών παραγωγής των Ε24 (ή τελευταίου, του 1989 δηλαδή?), όπως φαίνεται από τους βαμμένους στο χρώμα του αυτοκινήτου προφυλακτήρες (Αμερικανικών προδιαγραφών στη συγκεκριμένη) και τον αερόσακο στο τιμόνι. Πρόκειται φυσικά για μία 635 CSI.

Όσον αφορά την παραπάνω συζήτηση σχετικά με τις BMW και τις Mercedes, θα ήθελα να πω το εξής: Πάντοτε μου άρεσαν η W126 και ιδίως η C126 (η οποία αποτελούσε και προσωπικό αυτοκίνητο τη δεκαετία του '80 του Ayrton Senna, του Nigel MAnsell και του Keke Rosberg, ανάμεσα σε άλλους). Αυτές οι Mercedes είχαν μία απίστευτη αύρα ("ambience", όπως λένε οι Αγγλοσάξονες) που τη θυμάμαι ως επιβάτης στην W108 του θείου μου, ή περιστασιακά σε κανένα W124 ταξί (και τολμώ να πω και W201). Οι W140, από ό,τι διαβάζω, ανεβαίνουν πολύ στην εκτίμηση του κόσμου του κλασσικού αυτοκινήτου, ιδίως οι κουπέ (ακόμα και η πιο αναιμική CL420, αλλά ιδίως η CL500 και βέβαια, ή πολύ δυνατή και με απίστευτα μεταξένια λειτουργία 12κύλινδρη 600).

Όμως, από μικρό παιδί που διαβάζω για αυτοκίνητα, ένα από τα γεγονότα που δε θα ξεχάσω είναι το σοκ που πάθαμε μόλις πρωτοείδαμε την BMW E32 to 1986 και την BMW E34 το 1988. Ιδίως τον πίνακα οργάνων, δεν είχαμε ξαναδεί τόσο υπέροχο οδηγοκεντρικό ταμπλώ.

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει η μία περισσότερο από την άλλη. Μου αρέσουν και οι δύο για διαφορετικούς λόγους και εύχομαι πραγματικά να τις δω κάποτε από κοντά και να σχηματίσω καλύτερη άποψη.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.632
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Ωραια και αυτη, στις bmw προσωπικα δεν μαρεσει τοσο εμφανισιακα η ομοιτητα της 7αρας με την 5αρα ειδικα της e32 για παραδειγμα με την e34, σε συγκριση με την μερσεντες οπου σε w126 και w124 η διαφορα ειναι καθαρη
Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι μία πολύ σωστή παρατήρηση και ένα σύμπτωμα των συγχρόνων αυτοκινήτων που ξεκίνησε από τους Γερμανούς και εξαπλώθηκε παντού, να χρησιμοποιούν δηλαδή οι κατασκκευαστές κοινά στυλιστικά στοιχεία σε όλη την γκάμα των μοντέλων τους.

Αλλά τι λέω, εδώ έχουμε φτάσει να μπερδεύουμε μοντέλα από διαφορετικές εταιρείες!

Reaction score
18.271
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Άμα γράφετε για τις Μερσεντές, να με παίζετε και μένα, για να έχω μετά το θάρρος να σας ρωτάω για τις Σιτροέν….
Μaxtsif εγώ που είχα και Πεζό 405 και Σιτροέν Xsara και τώρα έχω Μερσεντές, φαντάζομαι μπορώ να γράψω…..
Λοιπόν στα φόρα της Μερσεντές του εξωτερικού η 126 και η 140 «κονταροχτυπιούνται» για το ποια ήταν η πιο καλοκατασκευασμένη S class. Προσοχή στον όρο καλοκατασκευασμένη και όχι καλύτερη (οι Άγγλοι χρησιμοποιούν τον όρο over engineered που προσωπικά δεν μου αρέσει). Ο κανόνας είναι ότι η επόμενη γενιά είναι καλύτερο αυτοκίνητο από την προηγούμενη (εξέλιξη τεχνολογίας, ιπποδυνάμεις, συστήματα ασφαλείας). Άλλο όμως καλύτερο αυτοκίνητο και άλλο πιο καλοκατασκευασμένο-ανθεκτικό στο χρόνο (ποιότητα υλικών, αντοχή περιφερειακών συστημάτων, προέλευση ανταλλακτικών). Για πολλούς η facelift 140 είναι η καλύτερη, για άλλους είναι η 126, ανεξαρτήτως φάσης. Είμαι με τους δεύτερους, η 126 είναι πιο classy στα μάτια μου, η άλλη είναι σαν κινούμενο χρηματοκιβώτιο. Εντάξει διπλά τζάμια (φαίνεται και στις φωτο), εντάξει πολύ βάρος, αλλά καθόλου χάρη. Αυτό με την Καρντάσιαν και το μανεκέν νομίζω ήταν πετυχημένο. Εννοείται βέβαια ότι στα αντίστοιχα τόπικ για την E- class η 124 επικρατεί με σταλινικά ποσοστά και μετά δεν έρχεται κάποια από τις νεώτερες αλλά η 123.
Νονέ (εύχομαι να αγόρασες αυτό που μου έλεγες) επειδή είμαι λίγο μεγαλύτερος, επίτρεψέ μου να πω πως στις δεκαετίες του 70 και 80 η BMW απλώς προσπαθούσε να φτάσει την Μερσεντές, δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο, ειδικά στις μεγάλες σειρές. Αυτό που την βοήθησε ήταν η απίστευτη εμπορική επιτυχία της σειράς 3, που ανάγκασε την Μερσεντές να κατέβει κατηγορία και να βγάλει την 190. Κάπου στα μέσα του 90 πρέπει να την έφτασε. Στα χρόνια αυτά οι μεγάλες Μερσεντές ήταν τα αυτοκίνητα των εχόντων. Υπήρχαν βέβαια οι εξαιρέσεις του Ρενιέ, του Χόνεκερ, των Γάλλων Προέδρων λόγω καταγωγής, αλλά ήταν εξαιρέσεις.
Υ.Γ. : Πως είναι δυνατόν να μου αρέσουν ταυτόχρονα το γωνιώδες-σφηνοειδές σχήμα της ΧΜ και το ρευστό-καμπυλωτό σχήμα του 607; Αρχίζω να αμφιβάλλω για την κρίση μου....

Καθαρά τα αισθητικά, προτιμώ τις w116 και w126.
Μάλιστα στην πρώτη βρίσκω πιο αρμονική την κοντή έκδοση και στην δεύτερη την μακριά.

Την w140 θα την έσωνε μια χαμηλότερη καμπίνα.

Το 607 δεν μου άρεσει. Θεωρώ υπερβολικά μεγάλο το porte-à-faux πίσω. Χαλάει την αρμονία.
Ίσως γιατί κράτησε το ίδιο μετάξονιοε το πανέμορφο 605 και μεγάλωσε το μήκος 18 εκατοστά.

Η βασιλική οικογένεια την Σαουδική Αραβίας μετακινιοταν επίσης με Σιτροέν την δεκαετία του 80.

Merc 190 αγαπημένη.

dap

Member
Reaction score
1.564
Πόντοι
407
Καθαρά τα αισθητικά, προτιμώ τις w116 και w126.
Μάλιστα στην πρώτη βρίσκω πιο αρμονική την κοντή έκδοση και στην δεύτερη την μακριά.

Την w140 θα την έσωνε μια χαμηλότερη καμπίνα.

Το 607 δεν μου άρεσει. Θεωρώ υπερβολικά μεγάλο το porte-à-faux πίσω. Χαλάει την αρμονία.
Ίσως γιατί κράτησε το ίδιο μετάξονιοε το πανέμορφο 605 και μεγάλωσε το μήκος 18 εκατοστά.

Η βασιλική οικογένεια την Σαουδική Αραβίας μετακινιοταν επίσης με Σιτροέν την δεκαετία του 80.

Merc 190 αγαπημένη.
Την 140 κανένας δεν την πήρε για την ομορφιά της. Αυτή η στεισον 123 αν έχει κανέναν τριακοσάρη ντίζελ είναι για να γυρίσει τον κόσμο ακόμη και τώρα. Αλλά σταματώ εδώ με τις Μερκ γιατί είμαστε σε φόρουμ Σιτροέν.

Καλό είναι το 605 αλλά τέρμα συντηρητικό. Στα μάτια μου το 607 είναι πιο όμορφο. Είναι όπως ακριβώς με το 405 και το 406. Καλό ήταν το 405, αλλά το άλλο είχε μια γλύκα στην εμφάνιση. Βέβαια το C6 είναι ακόμα πιο ωραίο. Σε προφίλ θέση το C6 είναι το πιο κοντινό στην DS, η ΧΜ στην SM και η CX μια κατηγορία μόνη της. Αυτά είναι όμως εντελώς υποκειμενικά, όπως έχω ξαναγράψει, ο καθένας βλέπει με τα δικά του μάτια.

Θα βρεθείτε καμιά φορά σε σύναξη όλοι μαζί, να σας γνωρίσω από κοντά;

Reaction score
18.271
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
27680

27681

27682

Όσο αναφορά το προφίλ, νομίζω πως η c6 είναι σαφώς πιο κοντά στην CX από ότι στην ds

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.947
Πόντοι
827
Θα βρεθείτε καμιά φορά σε σύναξη όλοι μαζί, να σας γνωρίσω από κοντά;
Στην κλασική πλέον συνάντηση ιστορικών Citroen, που γίνεται στο τέλος Νοεμβρίου, στο Ζάππειο. Εκεί θα μας γνωρίσεις όλους όσους μένουνε στην Αθήνα. Δες στο παρακάτω link τα σχετικά theads
Να βρεθούμε αλλιώς είναι δύσκολο. Βλέπεις ο καθένας έχει τις υποχρεώσεις του και είναι δύσκολος ο συντονισμός

Top Bottom