PEUGEOT 305 GR 1979

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα

Nikephoros

Member
Reaction score
15.387
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Νικηφορε αν αλλαξεις την πιεση στις σφαιρες την μεγαλώσεις γινετε πιο μαλακο το αμαξι αλλα ο τροχος δεν χανει προσφυση.....σταθερη αποσταση από το εδαφος σημαινει λιγοτερο καυσιμο δεν επηρεάζετε η αεροδυναμικη δεν επηρεάζετε το εμπρος συστημα από μεταβολη βαρους, τρως τα ελαστικα ομοιομορφα,
εχεις το ιδιο κεντρο βαρους με όλα τα βαρη.....δεν μπορω όμως στο μυαλο μπυ να πω ότι το πεζω είναι το ιδιο μαλακο με ένα υδρο....
Ακριβώς! Να μην ξεχνάμε και τα χαρακτηριστικά αντιβύθισης... Όπως επίσης δεν ξεχνώ και την ομοιόμορφη φθορά των ελαστικών στη C5 του πατέρα μου... Και δε χρειαζόταν ευθυγράμμιση μετά από 100.000χλμ, διότι το πλαίσιο παρέμενε ανεπηρέαστο!

Nikephoros

Member
Reaction score
15.387
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
και οι ανωμαλίες δεν αποροφόνται μόνο από την ανάρτηση. συμβάλλουν και τα ελαστικά και τα καθισματα. Η πρεστίζ που έχω έχει εξαιρετικά μαλακά καθίσματα που βυθίζεσαι σε αυτά. Δεν ξέρω αν είναι τα καλλίτερα, και το καλοκαίρι υποφέρεις κυριολεκτικά, αλλά κάνουν και την ανμάρτηση να δείχνει πιο άνετη από τα πιο φλατ καθίσματα μιας c6 και τα 45αρια προφίλ των ελαστικών της
Θυμάμαι ότι η εμπειρία μου με την DS που αναφέρω πιο πάνω με την απίστευτη άνεση οφειλόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό στα πολύ μαλακά καθίσματα-πολυθρόνες. Καθόμουνα στο πίσω κάθισμα και πεταγόμουνα από τη μία άκρη στην άλλη, δεν μπορούσα να στηριχθώ πουθενά! Από εκείνη την εμπειρία λίγο αντιπάθησα τις DS, τώρα τελευταία αρχίζω λίγο να τις εκτιμώ... Διαφωνώ, όμως, αγαπητέ CX ότι σε μικρές ανωμαλίες υποφέρει η υδροπνευματική. Έχω περάσει κάτι πλακόστρωτα με τη C5 του πατέρα μου (που υποτίθεται ότι είναι και πιο σκληρή), χωρίς να καταλάβω τίποτα! Καβάλησα μια φορά ένα πεζοδρόμιο για να παρκάρω για λίγο και έβλεπα από τους καθρέφτες μου να απομακρύνομαι από το πεζοδρόμιο κατά το ξεπαρκάρισμα και δεν πίστευα στα μάτια μου, διότι δεν ένοιωσα καθόλου πότε κατέβηκα από το πεζοδρόμιο!

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Νικηφορε αν αλλαξεις την πιεση στις σφαιρες την μεγαλώσεις γινετε πιο μαλακο το αμαξι αλλα ο τροχος δεν χανει προσφυση.....σταθερη αποσταση από το εδαφος σημαινει λιγοτερο καυσιμο δεν επηρεάζετε η αεροδυναμικη δεν επηρεάζετε το εμπρος συστημα από μεταβολη βαρους, τρως τα ελαστικα ομοιομορφα,
εχεις το ιδιο κεντρο βαρους με όλα τα βαρη.....δεν μπορω όμως στο μυαλο μπυ να πω ότι το πεζω είναι το ιδιο μαλακο με ένα υδρο....
Παιδιά είσαστε λίγο εκτός θέματος! Το θέμα που ανέβασα δεν έχει να κάνει με την ανάρτηση του αυτοκινήτου ούτε με τους χώρους ούτε με ότι άλλο!!! Έχει να κάνει με το πως ένας ιδιοκτήτης μπορεί να διατήρει οποιδήποτε αυτοκίνητο μετα απο 37 χρόνια σε αυτή τη κατάσταση ........................

Marios

Moderator
Reaction score
1.347
Πόντοι
517
Περιοχή
Αθήνα - Αίγινα
Πραγματικά απίστευτη η κατάστασή του, καλορίζικο:bow:

Ε και μην κάνεις το λάθος να το πας μόνιμα σε νησί, κρίμα θα είναι!

Nikephoros

Member
Reaction score
15.387
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Παιδιά είσαστε λίγο εκτός θέματος! Το θέμα που ανέβασα δεν έχει να κάνει με την ανάρτηση του αυτοκινήτου ούτε με τους χώρους ούτε με ότι άλλο!!! Έχει να κάνει με το πως ένας ιδιοκτήτης μπορεί να διατήρει οποιδήποτε αυτοκίνητο μετα απο 37 χρόνια σε αυτή τη κατάσταση ........................
Έχεις δίκιο, παρασυρθήκαμε!

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
...bebeos parasirthikate...enas kollitos mou iche ena oloidio tetio 305 GR, ke masi kaname apires boltes stin attiki...ekapse o filos kana dio tris fores tin flantza...ke o pateras tou epese metopika se mia 3ara BMW, ala panta tin ftiachnane ke panta pigene i fukariara...
Ala ta Peugeot ke idika ta 305 den itane katholou avantgarde...itane, opos lei ke to onoma, peza amaksia.
Anartisi malaki, ontos, ala apolitos kamia schesi me opiodipote hydro!
Ke afto pou lei o agapitos CX, se chamiles tachitites ine skliri i hydro, ine klassiko copy paste ton germanikon auto-periodikon epochis, pou thabane panta tis Citroen, epidi dichnane tin edge technology stous Sauerkrauts...
Ohhhh, parasirthika ke ego tora...
Pantos megia to omorfo Oldtimer, ke na to chereste.

Sorry, elpiso na min prosbala i stenachorisa kapion...ala ime hard core Citroenakias...
P.S. Ke ne...pigenete to se kana nisaki...

Last edited:
Reaction score
18.218
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
...bebeos parasirthikate...enas kollitos mou iche ena oloidio tetio 305 GR, ke masi kaname apires boltes stin attiki...ekapse o filos kana dio tris fores tin flantza...ke o pateras tou epese metopika se mia 3ara BMW, ala panta tin ftiachnane ke panta pigene i fukariara...
Ala ta Peugeot ke idika ta 305 den itane katholou avantgarde...itane, opos lei ke to onoma, peza amaksia.
Ke afto pou lei o agapitos CX, se chamiles tachitites ine skliri i hydro, ine klassiko copy paste ton germanikon auto-periodikon epochis, pou thabane panta tis Citroen, epidi dichnane tin edge technology stous Sauerkrauts...

Sorry, elpiso na min prosbala i stenachorisa kapion...ala ime hard core Citroenakias...
θα διαφωνήσω. σε 'κοφτές' ανωμαλίες, δεν είναι στα φόρτε τους τα υδροπνευματικά. νομίζω είναι γεγονός...

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com
θα διαφωνήσω. σε 'κοφτές' ανωμαλίες, δεν είναι στα φόρτε τους τα υδροπνευματικά. νομίζω είναι γεγονός...
...tha se piso...idika i bissinada tha sou apodiksi to antitheto...eek2:citrolove:

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France

Eγώ είμαι hard core αυτοκινητάκιας και θέλω να γυρίσω πίσω 35 με 40 χρόνια ,τότε που τα αυτοκίνητα αυτά ήταν η καθημερινότητα των
ανθρώπων, τότε που τα ήθελαν ετοιμοπόλεμα να τους μεταφέρουν παντού , στην εργασία στην εκδρομή, στο σχολείο, στο γιατρό..............
Θεωρώ λοιπόν οτι ο ιδιοκτήτης ενός Πεζού ήταν απο αυτους που σκεφτόταν το προγραμμα της ήμερας, και όχι αν θα φτάσει στο προορισμό του ή όχι.
Μην αρνήστε την πραγματικότητα!!! Τα CITROEN χάλαγαν και χαλανε και θα χαλανε...........Το ότι λατρεύουμε τα CITROEN δεν θα πρέπει να μας κάνει να φοράμε παρωπίδες και οτοασπίδες!!! :happy:

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
...tha se piso...idika i bissinada tha sou apodiksi to antitheto...eek2:citrolove:
Την ανάρτηση της GS-GSA δεν την έχει με τίποτα η BX ούτε στα χαρτιά ούτε στο δρόμο. Η GS-GSA είναι πολύ πιο αποτελεσματική
σε όλα τα επείπεδα!!

Nikephoros

Member
Reaction score
15.387
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Eγώ είμαι hard core αυτοκινητάκιας και θέλω να γυρίσω πίσω 35 με 40 χρόνια ,τότε που τα αυτοκίνητα αυτά ήταν η καθημερινότητα των
ανθρώπων, τότε που τα ήθελαν ετοιμοπόλεμα να τους μεταφέρουν παντού , στην εργασία στην εκδρομή, στο σχολείο, στο γιατρό..............
Θεωρώ λοιπόν οτι ο ιδιοκτήτης ενός Πεζού ήταν απο αυτους που σκεφτόταν το προγραμμα της ήμερας, και όχι αν θα φτάσει στο προορισμό του ή όχι.
Μην αρνήστε την πραγματικότητα!!! Τα CITROEN χάλαγαν και χαλανε και θα χαλανε...........Το ότι λατρεύουμε τα CITROEN δεν θα πρέπει να μας κάνει να φοράμε παρωπίδες και οτοασπίδες!!! :happy:
Όχι βέβαια! Συμφωνώ απόλυτα, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι δεν έχουμε παρωπίδες! Αυτός που έχει την ιδιαίτερη κουλτούρα να εκτιμήσει τις Citroen, ταυτόχρονα μπορεί να εκτιμήσει οτιδήποτε κλασσικό, όμορφο και νοσταλγικό! (όπως φαίνεται και από το thread με τα ιστορικά και άλλα αυτοκίνητα).

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com
Την ανάρτηση της GS-GSA δεν την έχει με τίποτα η BX ούτε στα χαρτιά ούτε στο δρόμο. Η GS-GSA είναι πολύ πιο αποτελεσματική
σε όλα τα επείπεδα!!
Sinfoni...ala edo oi sauerkrauts legane pos ta Hydroelastika echune provlima se chamiles tachitites ke se koftes anomalies...ke otan to legane ipirchan mono DS, CX, GS ke SM...ego leo pos akoma ke to BX me tin kloubia Hdropneumatike den echi afto to provlima...idika to GS ke akoma idikotera to CX ichane tin pio kali ke meletimeni Hydro ever, me mesa michanika enoite...epita mbikane ta ilektronika me tin XM...ali istoria afti.

Last edited:

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
σε όλα τα επείπεδα!!
με διπλα ψαλιδια εμπρος η τζεση δεν μασαγε οντως....θα διαφωνησω ότι μονο τα σιτροεν χαλανε όλα χαλανε....απλα υπηρχε μια ιδαιτεροτηα στην αναρτηση που την αποδεχεσε μια και αυτά που σου δινει η υδρο εχουν και ένα κοστος το οποιο προσωπικα για μενα οσο και σφιχτα οικονομικα που εχω θα την προτιμησω....
τωρα στο θεμα των πεζο οι γαλλοι από παλια έφτιαχναν αυτοκίνητα για απλη καθημερινη χρηση αι όχι για αγωνες ταχύτητας και εφε....
το θεμα ιστορικο αυτοκινητο δεν εχει να κανει με καποιο κολλημα στο μυαλο ότι μονο τα σιτροεν είναι κλασσικα και ομορφα,,,,,και αλλα αυτοκίνητα εποχης είναι ομορφα...

Reaction score
18.218
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
η υδροπνευματική νομίζω είναι πολύ φτηνή στην συντήρησή της...

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com
Edo tha diafoniso entona...
Ta Peugeot DEN ine aksiopista avtokinita!
Apo to 77 pou odigoume Citroen den ichame, me mia mono ekseresi (sta 244.000 km espase to avtomato kibotio ZF tis XM mou), kanena apolitos provlima me Citroen!
Sto fleet mas kinounte arketa sinchrona ke palea Citroen, apo AZ tou 1957 eos Cactus tou 2014.
Ipirchane ke dio Peugeot, ena 307 SW pou me aganaktise...an anafero ti chalase den tha telioso oute avrio...ke ena 306 Cabrio pou ke avto iche arketa problimata ke provlimatakia...
An logariasoume ke tin protogoni technologia, sinkritika me afti ton Citroen...!!!
Episis choume ke mia Jaguar S Type pou echi kalo onoma ke ine simpathitiki...but...asta!!!
Ke ena Fiat 500 tou 2008, kathe toso kati spai ke chalai, lambakia anaboune (ke svinoune ama ta agnoisis...) toulachiston ta antalaktika ine ftina!
Epita gia to scholio sou pos o Peugeutakias iche sto nou tou na ftasi ston proorismo tou ke o Citroenakias etreme an to amaksi tou ton pai os to periptero stin gonia...
Ego panta eftana! Ke choris na echo anchos, ektos an pigena kapou me to 307...pou me afise poles fores ke mia tha skotonomastan oikogeniakos!
Afta.
Bebea den leo pos echo dikio, ala afti tin pragmatikotita esisa!

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com
η υδροπνευματική νομίζω είναι πολύ φτηνή στην συντήρησή της...
...an den tin amelisis ine ontos ftini...fantasou mono alagi amortiser se sinbatiko amaksi ke alagi sheras se Hydro...

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
θα διαφωνησω ότι η υδρο είναι φτηνη...το αντιθετο μαλιστα...
συμβατικο αυτοκινητο κοστος αμορτισέρ σε κατασταση εργοστασιακου :300ευρα περιπου.... αλλα 50 ευρα τα τοπ μαουντ παμε στα 350....και αλλα 50 ευρα ο μαστορας και 30 ευρω ευθυγραμμιση συνολο: 430....αυτά περιπου κάθε 80.000-90.000 με φυσιολογικη χρηση χωρις φορτώματα και παντιλικια
και τελος αντε και το κοστος των ελατηριων κάθε 3 φορες αλλαγη αμορτισέρ...αν και είναι υπερβολή

υδροπνευματικη:(ας παμε στο ξανθια)10ετια τοπ μαουντ κοστος λιανικης 300 ευρα τα 2 και 50 ευρω εργασια αρα στη 5ετια ερχεσε αμεσως στα 175 ευρω...
σφαιρες υδροπνευματικης η καλυτερη τιμη στις 6 σφαιρες σε IFHS που εχω βρει είναι περιπου 30 ευρω η σφαιρα αρα παμε στα 180 ευρω οι σφαιρες συν 5 λιτρα λημ αλλα 40 ευρω και 30 ευρω εργασια παμε στα 250 ευρω ανα 2 χρονια και 25.000 χλμτρα το χρονο

αλλαγη επιστροφων συνολικα στην 10ετια περιπου στα 280 ευρω.....
οποτε αναλυτικα εχουμε

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠ MOUNT ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΕΜ 6 ΧΛΜΤΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 50.000
ανα 10 ετη: 300 ευρω ανα 10 ετη: 280 ευρω ανα 2 ετη :180 ευρω και διανυθεντα χλμτρα 50.000
ανα 5 ετη : 150 ευρω αναλογικα ανα 5 ετη : 140 ευρω αναλογικα ανα ετος :90 ευρω
ανα 2,5 ετη: 75 ευρω αναλογικα ανα 2,5 ετη: 70 ευρω αναλογικα

οποτε συνολικα εχουμε σαν κοστος ανα 2 χρονια
αντικατασταση σφαιρων : 180 ευρα
επιστροφεσ αναρτησης: 70 ευρα
αλλαγη τοπ μαουντ ; 75 ευρα
εργασια 50 ευρα (και λιγα εβαλα)
υγρα 5 L LHM 40 ευρα
επισκευή αντλιας ηψηλης
συσσορευτη τρομπας φρενου 20 ευρω

συνολο 435 ευρω ανα 2.5 ετη....οπουε ανα ετος καπου στα 200 ευρω χοντρικα
να σημειωσω ότι η αντλια υψηλης συσσωρευτη και τρομπα φρενου εδώ μιλαμε για ανακατσκευη και όχι αντικατασταση με καινουργια....
τα υγρα αλλαγη κάθε 2 χρονια η 60.000 όπως οριζει το εργοστασιο και τα υγρα lhm θα αλλαχθουν με προγραμματισμενη εργασια όπως σε αντικατσταση τοπ μαουντ και σφαιρες μαζι στα υπολοιπα όπως πχ στις επιστροφες θα τις αλλαξεις μια και καλη αλλα το κοστος δεν θα το μετακυλισω στο ετος που τις αλλαξα αλλα αναλογικα ανα ετος χρησης..
οποτε τα 200 ευρω μονο για την αναρτηση είναι πολλα λ7 σε συγκριση με τα συμβατικα.....
τα πλεονεκτιματα δε που σου δινει προσωπικα αντισταθμιζει το κοστος...κατά την προσωπικη μου αποψη.....
οποτε τελικα εχουμε
υδρο ανα ετος καπου στα 200 ευρω στα 25.000 χλμτρα
συμβατικη αναρτηση καπου στα 130 ευρω για 25.000 χλμτρα

Top Bottom