PEUGEOT 305 GR 1979

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
...an den tin amelisis ine ontos ftini...fantasou mono alagi amortiser se sinbatiko amaksi ke alagi sheras se Hydro...
κωστα μην συγκρινεις σφαιρα με αμορτισέρ εγω συγκρινω ολο το συνολο.....

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Orea analisi mas ekano o manolis...
Pantos me ta Hdroelastika pou icha den mou bgeni o logariasmos...
Ta BX kathe 80.000 peripou alagi spheres embros kathe 140.000 piso. LHM kathe 60.000km ke katharisma filtro LHM. Kostos LHM analogos pou tha to paris apo 20 mechri 3,60€/l.
Sphera sisoreftou den icha idietero provlima, mono i XM ithela sta 68.000 meta mechri ta 310.000 den ksanaalachtike. To chtapodi tis XM estase LHM sta 200.000 peripou, monos mou alaksa 4 lastichakia ke to kostso itane 10€.
Top maunt den alaksa pote mou se kanena apo ta amaksia mou. Se mia enos filou alaksa ke den itane idietera diskoli doulia. Tote i timi tous itane sta 80€/komati.

http://www.citrobella.com/federbeinhalter.htm
Poli po kalo to C5 I pou icha, monadiko kostos itane alagi LDS sta 200.000 km, mechri simera kiklofori me tis protes spheres...330.000km parakalo!
To devtero C5 II pou odigo tora echi ftasi ta 110.000 km kostos gia Hydro os stigmis 0€!
Manoli ksechases ke to kostos ton elastiko pou trogonte pio grigora se avtokinita me sinbatiki anartisi!
Oso gia ta sinbatika mou aftokinata, ta 2cv theloune pou ke pou kana amortiser pou baso monos mou kostos 35€/komati.
Ah ne ke se ena Visa alaksame ta legamena top mount pou lete...poli doulia ke epikindini, an sou ksefigi kana elatirio apo to michanima pou ta sinpiesi echis megalo provlima... Kostos den thimame pia ala itane schetika chamilo...
http://www.citrobella.com/visarestor.htm
Filakia...

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
ta ξανθια που είναι 6σφαιρα οι πισω σφαιρες πεφτουν πιο γρηγορα λογω πιεσης που ασκείτε στο πισω συστημα 2 σετ σφαιρες αλλαξα και τα 2 αντεξαν περιπου στα 55.000 το σετ το ένα σετ ηταν γνησιες σφαιρες και μετα το άλλο ηταν IFHS....το κοστος αναλυει τιμες ελλαδας που το λημ εχει 8 ευρω το λιτρο και όχι 3,6 που εχει στην αυστρια...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.387
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Orea analisi mas ekano o manolis...
Pantos me ta Hdroelastika pou icha den mou bgeni o logariasmos...
Ta BX kathe 80.000 peripou alagi spheres embros kathe 140.000 piso. LHM kathe 60.000km ke katharisma filtro LHM. Kostos LHM analogos pou tha to paris apo 20 mechri 3,60€/l.
Sphera sisoreftou den icha idietero provlima, mono i XM ithela sta 68.000 meta mechri ta 310.000 den ksanaalachtike. To chtapodi tis XM estase LHM sta 200.000 peripou, monos mou alaksa 4 lastichakia ke to kostso itane 10€.
Top maunt den alaksa pote mou se kanena apo ta amaksia mou. Se mia enos filou alaksa ke den itane idietera diskoli doulia. Tote i timi tous itane sta 80€/komati.

http://www.citrobella.com/federbeinhalter.htm
Poli po kalo to C5 I pou icha, monadiko kostos itane alagi LDS sta 200.000 km, mechri simera kiklofori me tis protes spheres...330.000km parakalo!
To devtero C5 II pou odigo tora echi ftasi ta 110.000 km kostos gia Hydro os stigmis 0€!
Manoli ksechases ke to kostos ton elastiko pou trogonte pio grigora se avtokinita me sinbatiki anartisi!
Oso gia ta sinbatika mou aftokinata, ta 2cv theloune pou ke pou kana amortiser pou baso monos mou kostos 35€/komati.
Ah ne ke se ena Visa alaksame ta legamena top mount pou lete...poli doulia ke epikindini, an sou ksefigi kana elatirio apo to michanima pou ta sinpiesi echis megalo provlima... Kostos den thimame pia ala itane schetika chamilo...
http://www.citrobella.com/visarestor.htm
Filakia...
Και εμάς η C5 1ης γενιάς σε 11 χρόνια και 120000 χλμ, τίποτε απολύτως! Όχι μόνο ούτε η υδροπνευματική (που έλεγε 5 χρόνια ή 200000χλμ), αλλά ούτε λαμπάκι δεν έκαψε! Τι σύμπτωση, για άλλη μια φορά, αγαπητέ Citrobella! Και σε αυτό που θα σου πω τώρα ταιριάξαμε... Το προηγούμενο οικογενειακό αυτοκίνητο, το οποίο είχαμε την ίδια χρονική περίοδο ακριβώς με τη C5 του πατέρα μου, ήταν ένα Peugeot 307 της γυναίκας μου. Όπως και με το δικό σου 307, έτσι και εμείς, μετά τα 100000χλμ δε θυμάμαι και εγώ πόσες φορές με είχε αφήσει, για ανοησίες!

Reaction score
18.218
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
εν τάξει, οι προσωπικές εμπειρίες είναι και θέμα τύχης. Δεν είναι ασφαλές δείγμα για συμπεράσματα. Εγώ από Σιτροέν είχα θέματα. Στο ΑΧ δυναμό μόλις στους δυο πρώτους μήνες ζωής.
Και στο C2 στα 85000 φλάντζα, ενώ ήταν άψογα συντηρημένο σ όλα τα τακτικά σέρβις. εξ' άλλου με τα πεζό, πάρα πολλά μηχανικά μέρη είναι κοινά...

Αλλά για την υδροπνευματική, ειδικά στην προ ιντρακτίβ εποχή, νομίζω η πολυπλοκότητά της έχει πάρει μυθικές διαστάσεις, και καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Νομίζω είναι ένα πολύ απλό και πανέξυπνο σύστημα

Reaction score
18.218
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
και το c2 έκαιγε τις λάμπες του συνέχεια τα πρώτα χρόνια. Τώρα έχει σταματήσει...

gerovas

Member
Reaction score
473
Πόντοι
417
και το c2 έκαιγε τις λάμπες του συνέχεια τα πρώτα χρόνια. Τώρα έχει σταματήσει...
το c2 δεν είναι cirtoen για να μην πω οτι δεν είναι καν αυτοκίνητο
είχα ενα 406 εντάξει εμένα μου βγηκε κάλό αλλα μέχρι εκεί δεν είναι και έρωτας

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
εν τάξει, οι προσωπικές εμπειρίες είναι και θέμα τύχης. Δεν είναι ασφαλές δείγμα για συμπεράσματα. Εγώ από Σιτροέν είχα θέματα. Στο ΑΧ δυναμό μόλις στους δυο πρώτους μήνες ζωής.
Και στο C2 στα 85000 φλάντζα, ενώ ήταν άψογα συντηρημένο σ όλα τα τακτικά σέρβις. εξ' άλλου με τα πεζό, πάρα πολλά μηχανικά μέρη είναι κοινά...

Αλλά για την υδροπνευματική, ειδικά στην προ ιντρακτίβ εποχή, νομίζω η πολυπλοκότητά της έχει πάρει μυθικές διαστάσεις, και καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Νομίζω είναι ένα πολύ απλό και πανέξυπνο σύστημα
einai οντως η αναρτηση η απλη είναι παιχνιδακι..

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Xaxax...tha chortase...ne more ta kenourgia dimiourgimata tis PSA ine poli alike telika...ala na spasi kati proerchete apo Peugeot...xaxaxaxa...

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Edo tha diafoniso entona...
Ta Peugeot DEN ine aksiopista avtokinita!
Apo to 77 pou odigoume Citroen den ichame, me mia mono ekseresi (sta 244.000 km espase to avtomato kibotio ZF tis XM mou), kanena apolitos provlima me Citroen!
Sto fleet mas kinounte arketa sinchrona ke palea Citroen, apo AZ tou 1957 eos Cactus tou 2014.
Ipirchane ke dio Peugeot, ena 307 SW pou me aganaktise...an anafero ti chalase den tha telioso oute avrio...ke ena 306 Cabrio pou ke avto iche arketa problimata ke provlimatakia...
An logariasoume ke tin protogoni technologia, sinkritika me afti ton Citroen...!!!
Episis choume ke mia Jaguar S Type pou echi kalo onoma ke ine simpathitiki...but...asta!!!
Ke ena Fiat 500 tou 2008, kathe toso kati spai ke chalai, lambakia anaboune (ke svinoune ama ta agnoisis...) toulachiston ta antalaktika ine ftina!
Epita gia to scholio sou pos o Peugeutakias iche sto nou tou na ftasi ston proorismo tou ke o Citroenakias etreme an to amaksi tou ton pai os to periptero stin gonia...
Ego panta eftana! Ke choris na echo anchos, ektos an pigena kapou me to 307...pou me afise poles fores ke mia tha skotonomastan oikogeniakos!
Afta.
Bebea den leo pos echo dikio, ala afti tin pragmatikotita esisa!
Peugeot 404 , 504 , 505 , 305 Αφρική!! Σας λέει κάτι???Αυτά τα αυτοκίνητα μέχρι και σήμερα κυκλοφορούν εκεί!!! Όσο για τα σημερινά Peugeot , Citroen ,κτλ δεν ασχολούμε .

visa chrono

Member
Reaction score
28.522
Πόντοι
1.607
Αγαπητε Γιαννη πολυ Ωραιο ...δεν εχω λογια...
Καλες διαδρομες να εχετε..οπως εσεις..τις εχετε στο μυαλο σας αγαπητε φιλε..

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Αν ο Γιάννης δεν έχει αντίρρηση θα διαχωρίσω τα ποστ που σχετίζονται με την συντήρηση της υδροελαστικής μιας και από μόνο του είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα. Αν δεν τον ενοχλεί το αφήνω εδώ :)

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Αν ο Γιάννης δεν έχει αντίρρηση θα διαχωρίσω τα ποστ που σχετίζονται με την συντήρηση της υδροελαστικής μιας και από μόνο του είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα. Αν δεν τον ενοχλεί το αφήνω εδώ :)
Ότι θέλετε Απόστολε teasing

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.847
Πόντοι
827
Απορώ πως και δεν το έχεις κάνει ακόμα. Η κουβέντα έχει μεγαλο ενδιαφέρον για την υδρο και επιπλέον είναι άδικο για το "Πίχο" (όπως τα λένε στην Αφρική), το οποίο πραγματικά είναι ξεχωριστή περίπτωση.

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.847
Πόντοι
827
Peugeot 404 , 504 , 505 , 305 Αφρική!! Σας λέει κάτι???Αυτά τα αυτοκίνητα μέχρι και σήμερα κυκλοφορούν εκεί!!! Όσο για τα σημερινά Peugeot , Citroen ,κτλ δεν ασχολούμε .
Αυτό GiAnniS είναι μεγάλη και απόλυτη αλήθεια. Και για μένα κριτήριο αντοχής και αξιοπιστίας είναι ο,τι επιβιώνει στην Αφρική και για τη Peugeot το γεγονός ότι τρία τέσσερα μοντέλα της είναι στην αφρικάνικη λίστα είναι μεγάλο βραβείο αξιοπιστίας. Τώρα γιατί τα μεταγενέστερα μοντέλα της είναι τόσο αναξιόπιστα... Είναι σαν οικονομικά προϊόντα (μετοχές, ομολογίες κα) η αποδόσεις του περελθόντος δεν εξασφαλίζουν τις αντισοιχες του μέλλοντος

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Θα μου πει κάποιος τι είναι αυτή η κάρτα του peugeot?
IMG_20151209_182155.jpg

nonos

Member
Reaction score
23.808
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Γιαννη ειναι κουκλι και ωραιο χρωμα! Αλλο ενα στη συλλογη! Καλοταξιδο!

visa chrono

Member
Reaction score
28.522
Πόντοι
1.607
Θα μου πει κάποιος τι είναι αυτή η κάρτα του peugeot?View attachment 4012
Νομιζω ειναι η καρτα προετοιμασιας του αυτοκινητου απο το εργοστασιο στην χωρα πωλησης...
Με καθε επιφυλαξη..αγαπητε γιαννη..

Φωναζετε..για τους γρυφους μου....
Αλλα βλεπω....οτι σε ολους αρεσουν...:lol::lol:

Top Bottom