Θα συμφωνήσω με τον Μανώλη. Ελπίζω να μην με παρεξηγήσει ο Ιωάννης (
@JoGly) γι αυτό που θα πω... Έχω κάνει βόλτα και με το ΒΧ του και με το Super 5 που έχουν κίτρινες λάμπες το βράδυ. Πραγματικά, για εμένα δεν βλέπεις τίποτα το βράδυ, ούτε και που σε βλέπουν, αν ο δρόμος έχει έστω και λίγο φωτισμό. Ουσιαστικά φωτίζουν τα φώτα του δρόμου και βλέπεις... Όταν μπήκα την μια φορά στο Xantia (που έχει απλές Η1) και την άλλη στο Megane που έχει και αυτό Η4 (Osram NightBreaker) όπως το ΒΧ και S5, νόμιζα ότι τύλωνα όλους του άλλους... Ούτε με την μακριά σκάλα σε φωτιζόμενο δρόμο βλέπεις, παρα μόνο τυφλώνεις τους άλλου οδηγούς. Ίσως η άποψή μου φανεί λίγο υπερβολική, αλλά εγώ ακριβώς αυτή την αίσθηση αποκόμισα χωρίς υπερβολή.
Έχω τύχει πέρσι σε απίστευτη ομίχλη και βροχο-χιονοθύελλα βράδυ στον παλιό δρόμο του Διονύσου από Παλιά Πεντέλη, και πραγματικά δεν έβλεπα τίποτα με τα κανονικά άσπρα φώτα, τα μακριά απλά εμφάνιζαν έναν άσπρο τοίχο που θα έπεφτα πάνω του. Μόνο με άσπρα φώτα ομίχλης και το πολύ πολύ την κανονική σκάλα, έβλεπα με το ζόρι τις γραμμές του δρόμου ή και λίγο τα ανακλαστικά στα κάγκελα του δρόμου....
Σημασία δεν έχει μόνο το χρώμα. Σημασία έχει η κατεύθυνση της φωτεινής δέσμης. Και η ένταση. Γι αυτό χαμηλής ποιότητας Η4 λάμπες με κίτρινο φουρό, είναι χειρότερες από το να πηγαίνεις σαν κάγκουρας
@nonos με ψείρες και φώτα ομίχλης που φωτίζουν στο μισό μέτρο....

Καλές άσπρες λάμπες σε φανάρι είναι Must όχι για το image αλλά γιατί έτσι πρέπει. Φώτα ομίχλης λέγονται έτσι γιατί αυτή είναι η δουλειά τους + είναι Must για στροφιλίκια σε βουνό. Διευρύνουν πολύ την ορατότητα στα πλαϊνά και βλέπεις τα πάντα. (Το λέει και ο ΚΟΚ...)