2CV Restoration by DL

Tankerman

Member
Reaction score
473
Πόντοι
417
Μεχρι και την τελευταια βιδα την εχω περασει βουρτσα....!!!!!

Restoration almost 99% as Original....!!!!

Την λυπαμαι να την βαλω πανω.......:whistle:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.143
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Χαχα.. Σε καταλαβαίνω απόλυτα, το σκεφτόμουν και εγώ όταν έφτιαξα το 2cv αλλά και την DS. Μια ζωή την έχουμε και περνάει γρήγορα όποτε κοίτα να το τελειώσεις και το χαρείς :citroen:

Tankerman

Member
Reaction score
473
Πόντοι
417
Εχεις δικιο.....:up:

Ασε που το ζηταει και η οικογενεια...!!!!

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.083
Πόντοι
697
....καλά, δεν πιστεύω αυτό που βλέπουν τα γερασμενα και κουρασμενα μάτια μου !

Αλλά μετά, τι έγινε ?

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.083
Πόντοι
697
....ξαναγύρισα, το ξαναείδα, ο @Tankerman , προφανώς είναι μηχανικός, με σχέση στην ναυτιλία, το συμπεραίνω από τα υλικά, τις επαφές, τα όργανα ( ωρολογιακός γράφτης ), και έκανε ολοκληρωτική επισκευή.

Ξεκίνησε Οκτ 2015 και τα τελευταία ποστς Νοε 2019.

Μετά τι έγινε ? Πάντως, το κόστος πρέπει να πήγε ψηλά !

Tankerman

Member
Reaction score
473
Πόντοι
417
Καλησπέρα και πάλι σε όλην την παρέα.....

Η ιστορία με το δικό μου 2CV και την ανακατασκευή έφτασε πολύ κοντά σε σημείο να σταματήσει τελείως μετα απο μια κακή εμπειρία που είχα απο εναν κακο φαναρντζή που είχα πάει το αμάξι μου.

Να με συγχωρήσουν οι φαναρτζήδες που τοιχόν υπάρχουν στο φόρουμ αλλά τύποι σαν αυτόν που πήγα το 2cv μου να κάνω την φαναρτζοδουλιά και το βάψιμο απλά τους ντροπιάζουν!!!!

Η αρχική μου επιλογή ήταν να είναι κάπου κοντά για να μπορώ να το λύσω και να το αφησω για την λαμαρινοδουλειά και το βάψιμο και μετά να το συναρμολογήσω παλι.

Ξεκίνησα δυνατά και έγδυσα το αμάξι γρήγορα, έφερα απο το εξωτερικό τα ανταλλακτικά για την φαρναντζοδουλειά και περίμενα ...περίμενα.....

Παράλληλα εγω έκανα συντήρηση στα ανταλλακτικά που είχα βγάλει......οπως θα έχετε δεί σε παλαιώτερα ποστ μου....

Για να μην τα πολυλογώ τσακώθηκα άσχημα με τον τύπο αυτόν μετά απο την τόση κοροιδία και ψέμα που είχα φάει για την πρόοδο των εργασιών....

Με αποκορύφωση οταν είδα τις κακοτεχνίες που έκανε για να παραδώσει μέρος της δουλειάς .....την οποία και θα σας δείξω......

Τελικά το πήρα το αμάξι σε κομμάτια και βρήκα έναν ΜΑΣΤΟΡΑ στον ασπρόπυργο ο οποίος με το μεράκι του και την μαστοριά του με βοήθησε να συνεχίσω και να μην το παρατήσω τελείως.

Οπως έχω αναφέρει ειμαι μηχανικός και μπορώ να καταλάβω καποια πραγματα.....

Και εννοείτε οτι μου χάλασε και αρκετά ανταλλακτικά φανοποιίας τα οποία αγόρσα ξανά.

Ευτηχώς ο καινούργιος φαναρτζής μου έσωσε κάποια απο τα παλιά όπως το καπό, τις πόρτες ......κτλ...

Λοιπον.......

Το 2CV μου παρατημένο για χρόνια σε αυτήν την κατάσταση....
33709

33710

Το αποκορύφωμα ήταν οταν έιδα αυτές τις κολλήσεις.........

33708

33711

Τελικά το φόρτωσα και έφυγε για τον επόμενο μάστορα.....

33712

Ξεκινήσαμε απο την αρχή......

33713
33714
33715
33716
33717
33718
33719
33720
33721
33722

visa chrono

Member
Reaction score
27.131
Πόντοι
1.607
Thnx για τις φωτο ,ενδιαφερων ποστ και σου ευχομαι
Καλη συνεχεια

Ο Μητσ κατ εμε ειναι ενδιαφερων καλος ανθρωπος και πολυ καλος μαστωρας

Συνηθως απο τα λαθη μας μαθαινουμε και καταληγουμε στο οτι θα πληρωσεις θα παρεις ..
Και παλι σε ευχαριστω ..για τις φωτο ..

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
19.432
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Χαίρομαι που μετά από τόσο καιρό , βλέπω νέα σου, νόμιζα ότι είχες σταματήσει το project, κ το ειχες πουλησει το αυτοκίνητο, πραγματικά καμία φορά οι μάστορες διαφέρουν την μέρα με την νύχτα...

Tankerman

Member
Reaction score
473
Πόντοι
417
Thnx για τις φωτο ,ενδιαφερων ποστ και σου ευχομαι
Καλη συνεχεια

Ο Μητσ κατ εμε ειναι ενδιαφερων καλος ανθρωπος και πολυ καλος μαστωρας

Συνηθως απο τα λαθη μας μαθαινουμε και καταληγουμε στο οτι θα πληρωσεις θα παρεις ..
Και παλι σε ευχαριστω ..για τις φωτο ..
Φανταζομαι οτι μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο, τον Δημήτρη στον Ασπρόπυργο, και θα συμφωνήσω οτι ειναι άνθρωπος και επαγγελματίας.
Και είμαι άτυχος που δεν τον έιχα δεί στην αρχή πριν ξεκινήσω το project.

Tankerman

Member
Reaction score
473
Πόντοι
417
Χαίρομαι που μετά από τόσο καιρό , βλέπω νέα σου, νόμιζα ότι είχες σταματήσει το project, κ το ειχες πουλησει το αυτοκίνητο, πραγματικά καμία φορά οι μάστορες διαφέρουν την μέρα με την νύχτα...
Και εγώ χαίρομαι γιατί βλέπω μέσα απὀ το φορουμ πόσα ωραία project έχουν γίνει το δι΄στημα που πέρασε!!!

maxtsif

Member
Reaction score
4.024
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά! Ένα τέλειο 2CV ετοιμάζεται να βγεί στους δρόμους!
Αν βρήκες καλό λαμαρινά (και ταυτόχρονα καλό άνθρωπο) παίξε ένα τζόκερ. Στη δικιά μου ανακατασκευή, τα έκανα μόνος μου, ξέροντας οτι δε θα γίνουν καλά γιατι δε βρήκα κανέναν. Το σχόλιό μου πριν 1 χρόνο για το θέμα αυτό:

........Εδώ οι λαμάρινάδες ούτε να ακούσουν για 2CV, άσε που νομίζουν οτι είναι πυρηνικοί φυσικοί (και θέλουν να πληρωθούν αναλόγως)....... Το 2CV είναι ωραίο και με γρατζουνιές και με λακούβες. .........Το βάψιμο όμως εκτος από ομορφιά είναι και αντισκωριακή προστασία, εκεί έδωσα μεγάλη βαρύτητα, στο να το προστατέψω από τη φθορά του χρόνου, στο κάτω-κάτω, αν δεν γίνανε καλά πχ,τα φτερά, τα κάνω και αργότερα.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.083
Πόντοι
697
...έχεις βάλει τόσες ώρες και τόση τέχνη, που απορώ πως ανέχθηκες τον σκιτζή ..........λαμαρινά, δεν τον αποκαλώ φανοποιώ, μια και η λέξη περιέχει το ποιώ, που αυτός έκανε το αντίθετο. Χάλασε.

Δεν ξέρω πως χειριστήκατε τις τρύπες από τις κολλήσεις, θέλουν καθάρισμα, γέμισμα, έστω και με "χλαπάτσα" από λαμαρινάκι, για να έχουν και την σχετική αντοχή.

Εκτός από τα πατώματα μπροστά, ουσιαστικά δεν είχες σκουριές. Ενας φιλότιμος, θα το μάζευε καλά.

Εγώ το δικό μου, μόλις είδα ότι η ηλεκτροσυγκόλληση τρύπαγε τα δοκίμια, ( δεν την ακούμπησα στο αυτοκίνητο ) σταμάτησα, και περιμένω φίλο με argon να μου κάνει τα βασικά σημεία, πατώματα και εγώ. Ειναι το πονεμένο σημείο, επειδή μαζεύει νερά. Υπάρχει πατέντα να μην μαζεύει.

Χαίρομαι που ξανα-ξεκίνησες, σε λίγο καιρό, πρέπει να ξανα-ξεκινήσω και εγώ. Αλλά εσύ, είσαι έτη φωτός μπροστά.

Καλό μας κουράγιο.

Top Bottom