2CV Restoration by DL

Taskos

Member
Reaction score
3.462
Πόντοι
777
"Υπάρχει πατέντα να μην μαζεύει (Νερό).¨" :hypno:
Δεν πιστεύω να εννοείς τις τρύπες?

Και Tankerman τελικά πως χειριστήκατε τις τρύπες από τις κολλήσεις ?

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.468
Πόντοι
747
Ναι, ακριβώς ! :cry:

Αλλά με τεχνική. Χρησιμοποιείς μαστούς από αυτοκίνητα με ηλιοροφή, ( θα βάλω φωτό κάποια στιγμή ) , που είναι στα κανάλια αποχέτευσης της οροφής, δίπλα στα φτερά, που έχουν σχήμα ανάποδο NASA, δηλαδή κάνει υποπίεση στην κίνηση, και τραβάει ότι νερό έχει. Οπότε, ναι μεν κάνεις τρύπες, αλλά συγκεκριμένων διαστάσεων, και σε συγκεκριμένο σημείο.

Βασικά, το νερό φεύγει λόγω βαρύτητας, αλλά, και ότι έχει μέσα, στραγγίζει. Φυσικά, αν μπείς σε στάθμη νερού μέχρι εκεί, θα πάρει λίγο νεράκι, εκτός και αν είναι ποιοτικά και έχουν ανεπίστροφο, αλλά, αποχετεύει όλα τα νερά που μπορεί να μπούν από οροφή - παράθυρα σε κάποια βροχή, κλπ.

Φυσικά, αν έχεις χαλιά, ποτίζουν, αλλά με τα λάστιχα, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Κάποια αυτοκίνητα έχουν τέτοιο μαστό, λιιιιιγο διαφορετικό, και στο "πηγάδι" της ρεζέρβας, αλλά αυτός είναι τεράστιος. :emetos:

Η θέση είναι εκτός σασί, στις άκρες προς την πόρτα, που είναι λαμαρινίτσα.

Το αυτό κάνεις ( αν θέλεις ), και στο κάτω μέρος του σασί, με μεγάλο τρυπάνι, για να αερίζει. Θέλει όμως τεχνική, για να μην κρατάει σκόνη --> λάσπη, που είναι ότι χειρότερο. Δεν αδυνατίζει η αντοχή, μια και οι φορτίσεις είναι στα άνω-κάτω νεύρα. ή "νευρώσεις" με κοψίματα, σε προεπιλεγμένα σημεία. Αλλη πατέντα. :dance:

Πατέντα δικιά μου, δεν ξέρω αν έχει σκεφτεί άλλος την τσαχπινιά. :clap:

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.468
Πόντοι
747
Νάτο.

Η αποχέτευση είναι υπό κλίση, με την κλίση προς τα πίσω.

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
19.824
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Δε θα έκανα τρύπες στα πατώματα....
Για 2 λόγους...

1)Εάν το 2cv έχει καλά πατώματα ποιος ο λόγος να τα τρυπησω? Θα συντηρηθεί για αλλά τόσα...

2) εάν είναι ήδη κατεστραμμενα θα έχουν ήδη γίνει και οι τρύπες..

Για μένα το καλύτερο έπειτα από πλύσιμο η βροχή είναι να βγάζουμε τα λαστιχένια πατακια κ να το στεγνώνουμε στραγγιζουμε...διότι ακριβώς κάτω από τα λαστιχένια πατακια "αιχμαλωτηζεται" το νερό...

Προσωπική κ φιλική άποψη πάντα...

Sorry για το :offtopic:

Last edited:

Taskos

Member
Reaction score
3.462
Πόντοι
777
Δεν περίμενα ποτέ να φτάσουμε σε λύσεις επιπέδου NASA για να λύσουμε το ζήτημα της σκουριάς στο 2CV μας.:dizzy:
Από την άλλη ίσως αυτό ακριβώς να χρειάζεται. hmmm
Και κάτι πιο προσιτό, από κλιματιστικά:
33745
33746

-Για τα λαστιχένια πατάκια είμαι κάθετα αντίθετος.:kill:
33744

Tankerman

Member
Reaction score
474
Πόντοι
417
...έχεις βάλει τόσες ώρες και τόση τέχνη, που απορώ πως ανέχθηκες τον σκιτζή ..........λαμαρινά, δεν τον αποκαλώ φανοποιώ, μια και η λέξη περιέχει το ποιώ, που αυτός έκανε το αντίθετο. Χάλασε.

Δεν ξέρω πως χειριστήκατε τις τρύπες από τις κολλήσεις, θέλουν καθάρισμα, γέμισμα, έστω και με "χλαπάτσα" από λαμαρινάκι, για να έχουν και την σχετική αντοχή.

Εκτός από τα πατώματα μπροστά, ουσιαστικά δεν είχες σκουριές. Ενας φιλότιμος, θα το μάζευε καλά.

Εγώ το δικό μου, μόλις είδα ότι η ηλεκτροσυγκόλληση τρύπαγε τα δοκίμια, ( δεν την ακούμπησα στο αυτοκίνητο ) σταμάτησα, και περιμένω φίλο με argon να μου κάνει τα βασικά σημεία, πατώματα και εγώ. Ειναι το πονεμένο σημείο, επειδή μαζεύει νερά. Υπάρχει πατέντα να μην μαζεύει.

Χαίρομαι που ξανα-ξεκίνησες, σε λίγο καιρό, πρέπει να ξανα-ξεκινήσω και εγώ. Αλλά εσύ, είσαι έτη φωτός μπροστά.

Καλό μας κουράγιο.
Εννοειτε πως δεν τις αφησα τις τρυπες και αυτα τα τσαμπια απο κολλησεις......
Το μπροστινο κομματι του παρμπριζ κοπηκε και μπηκε παλι καινουργιο!!!!!

Tankerman

Member
Reaction score
474
Πόντοι
417
Καταπληκτικά πράγματα. Τα λαστιχάκια καινούργια? Αν ναι από που?
Καλημέρα,

Ναι είναι καινούργια και τα πήρα απο Ελλάδα απο ενα κατάστημα στην Ιερά οδό, το Ciperen parts.

To Link ειναι το παρακάτω.

makakite

Member
Reaction score
320
Πόντοι
317
Περιοχή
Piraeus
Πολύ ωραίο!!! :thumbs:
Συγχαρητήρια για την επιμονή σου και την επιμονή σου! :bow: :bow:
Με το καλό να το ευχαριστηθείς (πολύ περισσότερο από όσο το περιμένεις)!! :clap:

Top Bottom