2CV - Club 1981 - Επαναφορά από μακρα ακινησία

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...συνεχίζουμε

Επόμενο βήμα, τα φρένα.

Ταμπούρα μπροστά, οπότε, σε ένα τακωμένο αυτοκίνητο, που περιστρέφεται το ταμπούρο, τι κάνεις ?

Λύση. Σηκωνουμε το χειρόφρενο, το οποίο, παρά την ακινησία, εξακολουθεί να εργάζεται, μια και είχα φροντίσει στην μακρα ακινησία να το εχω λυμλενο.
Αλλά, έλυσε το ένα. Το άλλο, ακόμα ολίσθαινε. Τι κάνει ο ........μόρτης για να το λύσει ? ( Η απάντηση στο επόμενο )

Οπότε, να τα μας.

Αλλά, απογοήτευση. Δεν έχουν ψωμί τα φρένα. Ειχαν αλλαχθεί στα 107.480. Τον Μάρτιο του 1989 ! ! ! :fool: Πλέον, με 122.000, ήντανε ώρα τους. Ηλπιζα να μην ήταν. Αλλά τελικά, με τις διαδρομες μου και τον τρόπο οδήγησής μου, περίπου 15.000 χιλιόμετρα κρατάνε. :lost:

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
....βάλε και τα προετοιμαζόμενα για βαφή. Αναμένεται και ο ανακλαστήρας της θέρμανσης στα πόδια και η βάση των καθαριστήρων.

Μετά, τρίψιμο, primer και μετά, βαφή :dance:

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
....και ξεκινησε και έλεγχος των ηλεκτρικών εξαρτημάτων, με πρώτο και βασικό, το βαρελάκι της ανάφλεξης - μίζας. Που ήταν κολλημένο και με το τιμονι κλειδωμένο. Εκεί ήταν .........το project. :heat: Το κατάφερα. Το ξεκλείδωσα και ..................γλύτωσα .

Πλέον, καθαρό και λειτουργικό, θα γρασσαριστεί στην κίνηση ( κοχλιωτή ), και θα είναι έτοιμο για την ...........εκκίνηση :baby:

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
....και φυσικά, για να μην έχω "ρουτίνα", ξεβίδωνε - γρασσάριζε - έλεγχε, και μια έξτρα κατάσταση.

Οξω τα απομεινάρια της κουκούλας, και διερεύνηση της αρμολόγησης βάσης και παραθύρου.

Θα καταφέρω να βρώ υλικό ( ............σαν τα προσφερόμενα από τους "κουκουλάδες" ), και να στήσω μια κουκουλίτσα με τα χεράκια μου ? Ειδωμεν

elevate vs lumosity vs peak

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Αυριο said:
Ατυχώς για αύριο, έδωσαν βροχέςκαι καταιγίδες. Πρόβατα γίδες και κρι-κρι σημαίνει καθυστερήσεις.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Τζάμπα έχασα ώρες, λιακάδες έχει προς το παρόν.

Λοιπόν, ο τολμών νικά.

Ξεκίνησα τις πρώτες επαφές μου, με παληούς συνεργάτες διαφημιστικών κατασκευών, για ανεύρεση υλικού για τέντα / κουκούλα.

Ολα θα εξαρτηθούν από την απελευθέρωση του παραθύρου από τον σκελετό του, είναι κάτι σαν παρ-μπρίζ, με υγρό σαπουνάκι, και .........υπομονή, ίσως το απελευθερώσω. Και βλέπουμε. Οπως αλλάζεις παράθυρα, σαπουνάκι, κορδονάκι, κλπ. Και με προσοχή, μην μου σπάσει. Αλλιώς, .........................250-300 Ε.

Η όλη προσέγγιση στηρίζεται στην υπόθεση ότι το όχημα θα χρησιμοποιείται ( κυρίως ) καλοκαίρι, και τις άλλες εποχές θα μένει σκεπασμένο. Το λάθος που έκανα λόγω κατάστασης, και είχε μείνει ξέσκεπο, ΔΕΝ θα επαναληφθεί.

Από την άλλη, μια και στο τωρινό ξεκίνημα δεν στοχεύω να έχω το καλύτερο δείγμα σε μια κατάσταση βιτρίνας, ισως να μπορέσω να περάσω την σαιζόν με ένα υποκατάστατο, και μετά, ........βλέπουμε.

Δεν το έχω ξανακάνει, δεν ξέρω αν τα καταφέρω, δεν....., δεν ....., αλλά, το σκέφτομαι πολύυυυυυυυυυ.

Ειδωμεν. Εχει κανείς εμπειρία ?

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
....καθόσαστε ? Καθίστε. :heat:

Μία σκέψη πάντα ήταν, τα καθίσματα να είναι "φιλικα προς τον χρήστη ", και ο χρήστης ( ....εις το μέλλον ελπίζουμε :wise:) ειδικεύεται στα θαλάσσια μπάνια - ψαροντούφεκο κλπ.

Σήμερα, επιστρέφοντας από κάποια εργασία, να μπροστά μου ένας ...........καρεκλάς. Αραχτός στην πλατεία με πραμάτεια και εργαζόμενος σε δείγματα.

-Μάστορα, θα μείνεις εδώ μισή ώρα να σου φέρω κάτι ?

Και πάω και φέρνω έναν σκελετό.

Επιλογές υλικού

Το φαντάζεστε ? Υλικό, που αντέχει και το βρεγμενο μαγιώ, χωρίς πρόβλημα. Κάποτε, είχαν κάποια αμαξίδια τέτοια υλικά.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Σχεδια. Ομοιόμορφα αλλά διαφορετικά.

Καλοκαίρι,, παραλία, μαγιώ, και ........ελευθερία. Τι καλύτερο ? :dance:

Ακούω απόψεις και κριτικές, ύβρεις / συγχαρητήρια , κλπ. :whistle:

zach8

Member
Reaction score
402
Πόντοι
307
μμμμ......δε ξέρω....να δείχνει έτσι το κάθισμα?
Σε πολύωρη χρήση θα σου κάνει γραμμές στον μπισινό....
μπας κι είναι καλύτερα κάτι με σφουγκαράκι? Ή ίσως αυτό το σχέδιο από κάτω, και από πάνω σφουγκαράκι, και από πάνω κάλυμμα.
?????

(ωραίος ο καρεκλάς πάντως, μερακληδικη δουλειά.....)

Demetris

Member
Reaction score
1.121
Πόντοι
437
Σαν ιδέα έχει ξαναγίνει στο Mini beach car με ψάθα. Έβγαινε έτσι ακριβώς όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Το καλύτερο θα ήταν να είχες διπλούς σκελετούς, ένα σετ να το ντύσεις με ψάθα, για το καλοκαίρι, και ένα κανονικό, για τον υπόλοιπο χρόνο.

26758

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Σαν ιδέα έχει ξαναγίνει στο Mini beach car με ψάθα. Έβγαινε έτσι ακριβώς όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Το καλύτερο θα ήταν να είχες διπλούς σκελετούς, ένα σετ να το ντύσεις με ψάθα, για το καλοκαίρι, και ένα κανονικό, για τον υπόλοιπο χρόνο.

View attachment 26758

Ακριβώς ! Και κάποια άλλα, της FIAT ( ? ), που είχαν σε ξενοδοχεία, Golf Clubs, κλπ.

Και με δαύτα, βάζεις και μαξιλάρι για τα ...............μαλακά.

Και ένα κάλλυμα, από πάνω. Για τον χειμώνα.

Απλώς, αν ξεκινήσεις με δαύτα για 4-5 ωρα ταξίδια, με μέσο όρο τα 65 χιλ/ω αυτό σημαίνει 300-350 χιλιόμετρα από την βάση εκάστου, φτάνεις και ........μουδιασμένος.

Αλλά, δεν προβλέπεται χρήση GT. Μάλλον το αντίθετο.

Top Bottom