Το μονο που ξερω εγω ειναι οτι οι κιτρινες λαμπες ψωτηζουν λιγοτερο απο τις ασπρες... για τα τετραγωνα vs στρογγυλά περιμενε να απαντησει καποιος πιό σχετικος απο μενα...Περα απο το αισθητικό κομμάτι, που είναι κατι υποκειμενικο, ισχύει ότι υπάρχει διαφορα στην αποδοση, ότι δηλαδη τα στρογγυλα φαναρια φωτίζουν λιγότερο; Ισχυει το ιδιο για τις κιτρινες λάμπες;
Από τη μαμά του το δικό μου είχε τετράγωνα. Είναι το μόνο που άλλαξα σχεδόν αμέσως όταν το πήρα. Πρόσφατα μετά από κάποιες νεανικές καγκουριές στα 25 χρόνια που το έχω το αποκατέστησα πλήρως. Το μόνο που δεν άλλαξα είναι τα στρογγυλά φανάριαΠερα απο το αισθητικό κομμάτι, που είναι κατι υποκειμενικο, ισχύει ότι υπάρχει διαφορα στην αποδοση, ότι δηλαδη τα στρογγυλα φαναρια φωτίζουν λιγότερο; Ισχυει το ιδιο για τις κιτρινες λάμπες;

Παραλληλόγραμμα φανάρια...
Λυχνίες ιωδίνης...
60/55W ...
ρελέ παράκαμψης του διακόπτη φώτων...
καθαρές συνδέσεις+γειώσεις...
Ή
View attachment 7679

Παραλληλόγραμμα φανάρια...
Λυχνίες ιωδίνης...
60/55W ...
ρελέ παράκαμψης του διακόπτη φώτων...
καθαρές συνδέσεις+γειώσεις...
Ή
View attachment 7679

Αυτο για τα φωτα της XM πρωτη φορα τ ακουω. Υποθετω μιλας για πρωτης σειρας (?)Νομίζω είναι π'αρα πολύ σύνθετο το θέμα. Από τον σχεδιασμό των κατόπτρων, μέχρι τα υλικά που χρησιμοποιούνται.
Θυμάστε το θέμα με τα πολύ σύνθετα φανάρια της ΧΜ, που η Σιτροεν υπερηφανευόταν για αυτά, και τελικά στην μεσαία σκάλα ήταν επικίνδυνα αναποτελεσματικα;
στις πρωτες πρωτης σειράς!! Μετά το διόρθωσαν...Αυτο για τα φωτα της XM πρωτη φορα τ ακουω. Υποθετω μιλας για πρωτης σειρας (?)
Απο τα καλυτερα φωτα συμβατικου τυπου (οχι xenon - led) ΓΕΝΙΚΩΣ,οσο παραξενο κι αν ακουστει, τα χω συναντησει στα zx δευτερης γενιας (διπλου κατοπτρου)! Καλυτερα απο xantia.

to be...or not to be

Θα συμφωνήσω άλλοι να τα ακούνεΤην ολη προσωπικοτητα για εμενα του 2cv δε τη κανουν τα φωτα ως σχημα αλλα ο φανοστατης! Ο κοντος ειναι ολα τα λεφτα!