Το όνειρο...

Stargazer

Member
Reaction score
2.310
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Τον ιδιοκτήτη δεν βλέπω και ανησυχώ

nonos

Member
Reaction score
24.391
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Πως να γραψει τωρα τοσο ξυλο που εριξε Το ονειρο.. :superman:ή μηπως δεν ηταν ονειρο?! :X

Stargazer

Member
Reaction score
2.310
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Είπα να βάψω ένα παξιμάδι , καλό βγήκε;

GeoKy

Pony Admirer
Member
Reaction score
90
Πόντοι
282
Περιοχή
B Eλλάδα
Ωραία η ανάλυση της κάμερας, δίνει την ψευδαίσθηση νερών ξύλου.

Stargazer

Member
Reaction score
2.310
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Και ένα άλλο , ασημί με πράσινο μαζί. Και βερνίκι στο τέλος.

GeoKy

Pony Admirer
Member
Reaction score
90
Πόντοι
282
Περιοχή
B Eλλάδα

Stargazer

Member
Reaction score
2.310
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Αυτά τα δύο παξιμάδια τα κουβαλάω μαζί μου για ώρα ανάγκης , δεν θα τα έχω επάνω.

Stargazer

Member
Reaction score
2.310
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Λοιπόν , μου εμφανίστηκε εδώ και λίγο καιρό το εξής περίεργο.
Σε τυχαίες στιγμές όταν περιμένω στο Φανάρι μόλις ξεκινήσω βγάζει πολύ γκρι καπνό που βρωμάει. Δεν το κάνει συνέχεια ούτε συνεχόμενα , δεν το κάνει σε πορεία . Μερικές φορές το κάνει όταν βάζω μπρος το πρωί.
Γκρι καπνός είναι άκαυστη βενζίνη σωστά;
Επίσης στο ρελαντί κάνει αφλογισίες κάθε 16-20 καύσεις.
Το reniflard που το έχω ανακατασκευάσει κάνει υποπίεση στον σωλήνα στο ρελαντί και στις στροφές πάνω από ρελαντί πετάει λάδια στο φιλτροκούτι.
Προχθές άλλαξα λάδια και μπουζι, το μπουζί στον κύλινδρο συνοδηγού ήταν άψογο από χρώμα ,

το μπουζί στην πλευρά οδηγού είχε ασπρόμαυρη (ΠΑΟΚ) κρούστα.

Ο κινητήρας έχει δύναμη , υπάρχουν μαρτυρίες από κατοίκους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης που τους προσπέρασα.
Και μια εγκυκλοπαιδική γνώση , θα δείτε στις φωτό τα κοκοράκια από την μια κεφαλη έχουν αποχρωματισμό στις άκρες. Έτσι ήταν όταν τα έβγαλα από τον άλλο κινητήρα. Είναι από υπερθέρμανση;

Last edited:

Stargazer

Member
Reaction score
2.310
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Άλλο καπέλο , στον ένα δίσκο εσωτερικά είχε έναν δακτύλιο από λάδι. Αυτό σημαίνει ότι θέλουν ανακατασκευή οι δαγκάνες;

zorbas2

Créative technologie
Member
Reaction score
54
Πόντοι
332
Περιοχή
Stoupa
Website
www.sourmelina.com
Εγώ μπορώ να φανταστώ μόνο κάτι με τα ελατήρια η τις βαλβίδες αφού είναι μόνο σε μία πλευρά...
Συμπίεση θα μέτραγα.

maxtsif

Member
Reaction score
4.703
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Στο δισκόφρενο λάδι έχω και εγώ, είναι βαλβολίνη από τσιμούχα του σασμάν που χάνει, μόλις βρώ ευκαιρία θα το φτιάξω. Μήπως έχεις το ίδιο και θέμα και συ? Το μπουζί δειχνει καμένο λάδι, μάλλον ελατήρια θέλει.

Stargazer

Member
Reaction score
2.310
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Σαν ιδιοκτήτης renault ξέρω ότι όταν χάνουν τα ελατήρια βγαίνει καπνός συνέχεια από μεσαίες και πάνω στροφές και η μυρωδιά είναι τελείως διαφορετική βέβαια μάλλον μια μέτρηση θα μας δειξει. Μπορεί να είναι από οδηγούς βαλβίδων μιας και άλλαξα πρόσφατα την κεφαλή;

Taskos

Member
Reaction score
3.768
Πόντοι
777
Τράμπαρε τα καλώδια των μπουζί και δες.

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.155
Πόντοι
817
Λοιπόν , μου εμφανίστηκε εδώ και λίγο καιρό το εξής περίεργο.
Σε τυχαίες στιγμές όταν περιμένω στο Φανάρι μόλις ξεκινήσω βγάζει πολύ γκρι καπνό που βρωμάει. Δεν το κάνει συνέχεια ούτε συνεχόμενα , δεν το κάνει σε πορεία . Μερικές φορές το κάνει όταν βάζω μπρος το πρωί.
Γκρι καπνός είναι άκαυστη βενζίνη σωστά;
Επίσης στο ρελαντί κάνει αφλογισίες κάθε 16-20 καύσεις.
Το reniflard που το έχω ανακατασκευάσει κάνει υποπίεση στον σωλήνα στο ρελαντί και στις στροφές πάνω από ρελαντί πετάει λάδια στο φιλτροκούτι.
Προχθές άλλαξα λάδια και μπουζι, το μπουζί στον κύλινδρο συνοδηγού ήταν άψογο από χρώμα ,

το μπουζί στην πλευρά οδηγού είχε ασπρόμαυρη (ΠΑΟΚ) κρούστα.
Εδώ, βλέπουμε ΜΗ σωστή καύση. Το χρώμα έπρεπε να είναι ώχρα - σταχτί. Σε όλο το προβαλλόμενο μέσα στον κύλινδρο. Μπορεί η φωτό να μην είναι καλή.

Το μαύρο, είναι άκαυστα κατάλοιπα βενζίνης, τα μπουζί είναι ίδια ? Δεν δείχνει λαδίλες. Ειναι θερμά ή ψυχρά μπουζί ?

Ο καπνός, αν είναι σε εκκίνηση, σημαίνει ελατήρια εμβόλου, στην μικρή πίεση κυλίνδρου εισρέουν, μετά τα καίει και καθαρίζει. Αλλά θα ήταν και λίιιιγο μπλέ, και θα μύριζε λαδίλα σαν δίχρονο. Αν είναι συνεχής, είναι ΚΑΙ οδηγοί βαλβίδων.

Μυρίζει βενζίνη στην εξάτμιση ?

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.155
Πόντοι
817
Και μια εγκυκλοπαιδική γνώση , θα δείτε στις φωτό τα κοκοράκια από την μια κεφαλη έχουν αποχρωματισμό στις άκρες. Έτσι ήταν όταν τα έβγαλα από τον άλλο κινητήρα. Είναι από υπερθέρμανση;
Αυτά τα ίχνη είναι από την θερμική επεξεργασία των άκρων ( βαφή το λένε οι απλοί ) για σκλήρυνση. Φυσιολογικό.

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.155
Πόντοι
817
Άλλο καπέλο , στον ένα δίσκο εσωτερικά είχε έναν δακτύλιο από λάδι. Αυτό σημαίνει ότι θέλουν ανακατασκευή οι δαγκάνες;

Αυτό ΨΑΞΤΟ ΑΜΕΣΑ. Μπορεί να μείνεις χωρίς φρένα ( και χειρόφρενο ) . Στην στάση, πχ το βράδυ, θα υγράνει την κάτω επιφάνεια και .............. :dash:

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.155
Πόντοι
817
Σαν ιδιοκτήτης renault ξέρω ότι όταν χάνουν τα ελατήρια βγαίνει καπνός συνέχεια από μεσαίες και πάνω στροφές και η μυρωδιά είναι τελείως διαφορετική βέβαια μάλλον μια μέτρηση θα μας δειξει. Μπορεί να είναι από οδηγούς βαλβίδων μιας και άλλαξα πρόσφατα την κεφαλή;
Οταν χάνουν τα ελατήρια ( εμβόλου ), δεν σκουπίζεται καλά ο κύλινδρος, και μένει λάδι στις επιφάνειες που καίγεται. Επίσης, θερμαίνει και το καρτερ, και έχεις ατμους που μπορεί να καταλήξουν ( και να συμπυκνωθούν ) στο φιλτροκούτι.

Αυτήν την διάγνωση θα την κάνεις βασικά με μέτρηση συμπίεσης.

Αν είναι ελατήρια εμβόλου, θεωρητικά χάνεις ισχύ, αλλά πρακτικά μπορεί να μην το καταλαβαίνεις επειδή το λάδι στεγανοποιεί κατα κάποιον τρόπο. Αλλά, θα το δείς στην συμπίεση.

Κάποιοι κινητήρες, είναι φτιαγμένοι να αφήνουν το λάδι στα τοιχώματα, για λίπανση και στεγανότητα, μέχρι να πάρουν τα έμβολα την θερμοκρασία που πρέπει. Ειναι κινητήρες με "κωνικά" έμβολα, και ξέρεις ότι θα σου κάψουν λάδι στις υψηλές στροφές.

Ιστορία. Ενας φίλος, απέκτησε ένα αυτοκίνητο με "αγωνιστικές" προδιαγραφές. Αφού καναμε κάποιο ροντάρισμα, ειπαμε να πάμε μέχρι Θεσ/νίκη για πλάκα, τελικιασμένοι. ( Νεανικές μπούρδες !!! ) Στην είσοδο των τότε Τεμπών, από Αθήνα για πάνω, είχε έναν Μαμιδάκη. Μιλάμε για 1983. Λίγο πριν, άναψε η λάμπα του λαδιού, ελέγχουμε, και ..........τίποτα. !!!

Βάλαμε Μαμιδάκης Oil, :( και κουτσα κούτσα, πάμε Θεσ/νίκη, πάμε στο εξουσιοδοτημένο να δούμε τι έπαθε και έφυγε το λάδι και ..............γελάγανε. :D

- Μα εχετε τον 6 - κύλινδρο ΧΨΖ, που πάνω από 4000 στροφές, ΡΟΥΦΑΕΙ το λάδι ! :blink:

Εμείς, δεν είχαμε πέσει κάτω από 6-6500. :dance:Ετσι το μάθαμε και εμείς, και μετά στον γυρισμό, είχαμε λάδι και συμπληρώναμε τα ......καμμένα κάθε τόσο. Ειναι ο λόγος που κάποια καθαρόαιμα, έχουν ξηρό κάρτερ - δεξαμενη λαδιού πίσω, και συνεχή τροφοδοσία.

Top Bottom