Τι ραδιόφωνο έχουμε στα αυτοκίνητα μας;

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Ama balo apo ola ta amaksia pou echo...tha pesi o server...:cold:
Βάλε εσύ και αμα πεσει τον σηκωνουμε μαζί. :D

Στην DS δεν έχω κάποιο.. Αν βρω σε προσιτή τιμή αυτό που έβγαινε τότε θα το πάρω.. Παίζει στα 250-300 ευρώ τα οποία είναι πολλά για ραδιόφωνο μόνο.

Αυτό είναι:
View attachment 9364

Στο 2cv έχω ένα Sony 20αετιας
Μμμμ, όντως... Η Citroen αυτό έβαζε από το εργοστάσιο, αλλά έχω την εντύπωση οτι υπήρχε και κάποιο άλλο που έβγαινε από την Radioën...

Last edited by a moderator:

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Το εργοστασιακό ραδιόφωνο του Subaru. Μάρκας National, σήμερα γνωστή και ως Panasonic...

Μακάρι να λειτουργεί και αυτό και το επίσης εργοστασιακό ηχείο. Τα κουμπιά λειτουργούν και ρυθμίζονται ακόμη πάντως...

minas

Member
Reaction score
3.046
Πόντοι
747
Μολις ανακαλυψα το θεμα,και κατα τυχην διαβασα αυτο:

ενα παλικαρι καλη του ωρα απο το 4tforum μου χαρισε ενα εξαιρετικο alpine που φοραει και τωρα απο μια 190E 2.0 που πηγαινε αποσυρση. Κι αυτο ομως κλεινει απροειδοποιητα καμια φορα και ειναι θεμα καλωδιων. Εχω τα torx μαζι, λυνω τη προσοψη, τα κουναω και ολα κομπλε:lol:
Επειδη ο κοσμος ειναι μικρος...υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα,να ειμαι εγω αυτος που ειχε εγκαταστησει το ραδιο στην 190Ε..θυμαμαι δε,οτι ειχα κανει κατι αλχημειες στη συνδεσμολογια..

Ον τοπικ,το δικο μου φοραει ενα alpine 7132e...συμφωνα δε,με ατομο που υποτιθεται γνωριζει,ειναι το δευτερο μοντελο ραδιοκασετοφωνου,που εβγαλε η alpine.

nonos

Member
Reaction score
23.893
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Νομιζω το παλικαρι ηταν προγραμματιστης, ευγενεστατος και εξαιρετικος χαρακτηρας οσο τον γνωρισε ο πατερας μου απο κοντα γιατι εγω κωλυομουν να παρεβρεθω. Ειχαν συναντηθει στον ηλεκτρικο του Πειραια αν θυμαμαι καλα και ο πατερας μου σπανια κανει λαθος για ανθρωπο. Παει καμια 4ετια απο τοτε. Θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι το 190E ηταν χαρτι με λιγα χιλιομετρα στο οδομετρο απ οτι μου χε πει διαδικτυακα και προσπαθουσα να τον πεισω να μη την δωσει, αλλα τα κυβικα... αυτα τα κυβικα... Εχω μια αμυδρη εντυπωση οτι λεγοταν Παναγιωτης-Πανος,αλλα δε παιρνω ορκο,πανε χρονια.
Αλλο ενα απ τα καλα μελη, που η φθινουσα πορεια του 4tforum εδιωξε με τον τροπο της ,οπως και εμενα.

minas

Member
Reaction score
3.046
Πόντοι
747
A,δηλαδη νωριζες προσωπικα τον ιδιοκτητη..οπως το εγραψες,νομισα οτι στο εδωσε γνωστος που δουλευε σε ανακυκλωτηριο..
Η Mercedes που λεω εγω ανηκε σε οικογενειακη μας φιλη,και ειχε μολις 7οοοο χλμ..δοθηκε αποσυρση το 2009,για να αγοραστει ενα aygo(!).
Ηταν δε,σε τοσο καλη κατασταση,που ημασταν σιγουροι εγω και ο πατερας μου,οτι δεν προκειται να αποσυρθει κανονικα,και οτι ολο και καποιος θα βρισκοταν να την ''μαιμουδεψει'' και να την κυκλοφορησει παλι..
Τελος το :offtopic:

nonos

Member
Reaction score
23.893
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Ξερω παντως ανακυκλωση, η οποια μαλιστα εκλεισε αιφνιδιως προσφατα, η οποια εστελνε αυτοκινητα Αιγυπτο ολοκληρα προς κυκλοφορια. Μου το χε πει υπαλληλος.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
A,δηλαδη νωριζες προσωπικα τον ιδιοκτητη..οπως το εγραψες,νομισα οτι στο εδωσε γνωστος που δουλευε σε ανακυκλωτηριο..
Η Mercedes που λεω εγω ανηκε σε οικογενειακη μας φιλη,και ειχε μολις 7οοοο χλμ..δοθηκε αποσυρση το 2009,για να αγοραστει ενα aygo(!).
Ηταν δε,σε τοσο καλη κατασταση,που ημασταν σιγουροι εγω και ο πατερας μου,οτι δεν προκειται να αποσυρθει κανονικα,και οτι ολο και καποιος θα βρισκοταν να την ''μαιμουδεψει'' και να την κυκλοφορησει παλι..
Τελος το :offtopic:
Που φτάσαμε, να δίνεται W201, 2λιτρη κιόλας, σε τόσο καλή κατάσταση για παλιοσίδερα για αγορά ενός Aygo...

Reaction score
18.233
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Που φτάσαμε, να δίνεται W201, 2λιτρη κιόλας, σε τόσο καλή κατάσταση για παλιοσίδερα για αγορά ενός Aygo...
δεν είναι καιροί για πολυτέλειες δυστυχώς...

minas

Member
Reaction score
3.046
Πόντοι
747
Δυστυχως ετσι γινεται παντα,οταν ενα αυτοκινητο αλλαζει χερια..
H συγκεκριμενη Mercedeς ανηκε σε ηλικιωμενο,και ηταν το ''καλο'' του αμαξι..ως καθημερινο χρησιμοποιουσε ενα Mazda 1200 sedan του 1969(με ταχυτητες στο τιμονι και μονοκομματο καθισμα εμπρος:love:)
Οταν λοιπον αυτος επαψε να οδηγει,χαρισε το Μazda σε εναν αλβανο εργατη,και τη Mercedes στη γνωστη μας-συγγενη του..Αυτη την κυκλοφορησε λιγο,ειδε οτι εκαιγε πολυ,τα τελη αρχισαν να αυξανονται,τα παιδια δεν μπορουσαν να οδηγησουν τοσο μεγαλο αμαξι..ηρθε και η αποσυρση,που λιγο πολυ εδινε τοτε για το αμαξι οσο ενας μαντρας..ε,δεν ηθελε και πολυ.

Για να μεινουμε και λιγο στο θεμα,η εν λογω Mercedes φορουσε αρχικα ενα αθλιο,απομιμηση Yamaha(!),ραδιοκασετοφωνο,που δεν επιανε ουτε ενα σταθμο..Επειδη ομως θεωρησαμε σκανδαλο για ενα τετοιο αμαξι να φοραει τετοιο ραδιο,βρηκαμε μεσω γνωστου και τοποθετησαμε το Alpine που προανεφερα.

Stargazer

Member
Reaction score
2.210
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Φωτό από εγκαταστάσεις δεν βλέπω , όποιος θέλει ειδικά από 2cv να βάλει να παίρνω ιδέες

minas

Member
Reaction score
3.046
Πόντοι
747
Mια και αναθερμανθηκε το θεμα..
Δεν ειναι απο δικο μου αμαξι,ωστοσο δεν ειναι κατι που το συναντας καθε μερα στο δρομο σου(κυριολεκτικα ομως)

Radiomobile 20x.Απο τα πρωτα ραδιοφωνα αυτοκινητου με τρανζιστορ.Υποθετω ειναι και εργοστασιακης τοποθετησης.

zach8

Member
Reaction score
402
Πόντοι
307
Το δικό μου ηχοσύστημα είναι εργοστασιακό και απείραχτο....

άψογα μπάσσα, εξαιρετική ευαισθησία στις αυξομειώσεις της έντασης....
ροκάρει όσο δε παίρνει....:cool:

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.041
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
μοναδα 1 din clarion PU2294B σε συνδυασμο με συσκευη yatour που συνδεετε στην πισω φισσα για σιντιερα...και ελεγχος απο τα πληκτρα του τιμονιου...βαζεις μια καρτα μνημης 2γβ και εχεις απεριοριστη μουσικη σε 10 φακελους με 99 τραγουδια ο φακελος
Xantia 2 180016v 2000

Attachments

Last edited:

unclenontas

Member
Reaction score
180
Πόντοι
387
Εργοστασιακή Clarion στην xantia, εργοστασιακή Blaupunkt στην πεθερό xantia. Εγώ κάνω δουλειά με nedis αντάπτορα κασέτα σε jack για να παίζει η μουσική απ το Spotify!

Top Bottom