Τι κάναμε σήμερα με το 2cv/DS/CX ή κάποιο άλλο ιστορικό μας Citroen?

nonos

Member
Reaction score
24.398
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Χθες μικρομετακινήσεις σε χρειαζούμενα μέρη με την Κυρία. Το Megane προς το παρών ακίνητο. Αν δεν το ξεκουνήσω εγώ, θα σκουριάσει αν περιμένει τον father....
Ααααα, τελικά ανακαλύψαμε προχθές στον έλεγχο του AC μετά από 1,5 μήνα λειτουργίας, 3 σημεία πολύ πολύ μικρά, στο ψυγείο μπροστά, μικρο-ψωριάσματα από όπου βγήκε λίγος "δείκτης". Άρα; Ψάξιμο για ψυγείο AC-συμπυκνωτή. Ψάξιμο, ψάξιμο, ψάξιμο, τελικά βρήκα χθες Hella-Behr στα 100 ευρώ καινούριο. Όχι κινεζιά no-name, όχι απλά "ευρωπαϊκό" (είμαι και περίεργος πανάθεμά με....).
Σήμερα απλά το πήγα και μου το πέρασαν. Αφαίρεση φρέον, αφαίρεση ψυγείου, τοποθέτηση καινούριου, δημιουργία κενού*2 φορές, νέο λάδι, φρέον, δουλεύει καλά. Το ντεπόζιτο είναι πλέον κάτω των 3/4 και αρκετά πάνω του 1/2. Προς το παρών όλα καλά. Για τις επόμενες μέρες και ώρες βλέπουμε....
Φιλαρακι το τιτλο στο θεμα τον εχεις διαβασει ποτε?!

nonos

Member
Reaction score
24.398
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Δεν εχεις γνωρισει billaras... δε μπαινει σε καλουπι η αφεντια του...! :lol::tease::superman:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.585
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
H Κυρία είχε την τιμητική της εχθές..........................View attachment 5092 View attachment 5093 View attachment 5094 View attachment 5095 View attachment 5096
Το τελειοτερο γαμηλιο αυτοκινητο! Αχ, και εγώ ονειρευόμουν ακριβώς μία DS στον δικό μου γάμο πριν από 12 χρόνια, αλλά συμβιβαστηκα με μια Jaguar X-Type (ένα λίγο πολυτελές Ford Mondeo δηλαδή...)

Reaction score
18.265
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
.ασχετο, το έχω το παράπονο καο για την CX. οι πινακίδες φίλπα δεν είναι πάρα πολύ μικρές κι αισθητικά δεν μου ταιριάζουν...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.585
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
.ασχετο, το έχω το παράπονο καο για την CX. οι πινακίδες φίλπα δεν είναι πάρα πολύ μικρές κι αισθητικά δεν μου ταιριάζουν...
Ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι και εγώ! Πάω, έτσι κι αλλιώς, για πινακίδες ΕΛΠΑ...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.585
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Το ίδιο μέγεθος έχουν πάντως .......
Έχουν όμως οι πινακίδες ΕΛΠΑ 2 γράμματα και τους 4 αριθμούς. Δεν ξέρω, μάλλον επειδή έχουμε συνηθίσει τις κανονικές πινακίδες που έχουν επίσης γράμματα και αριθμούς, γι' αυτό προτιμώ και εγώ αισθητικά τις ΕΛΠΑ...

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.189
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Εχθές είχαμε βολτίτσα με το 2cvαλλά και με την DS.. Μετά έβγαλα να δω τα δώρα που πήρα στην “μικρή” το τελευταίο 6άμηνο και είπα να σας τα φωτογραφίσω έτσι για να γουστάρετε!!

Τα φανάρια που είναι γνήσια αλλά ανακατασκευασμένα:

To ταμπλό που το βρήκα NOS :up:

Το κοινό τους πρόβλημα είναι ότι καίγεται η ζελατίνα μπροστά από τα φώτα πορείας αλλά και τα μεγάλα..
Εδώ το φωτίζω με τον φακό του κινητού

Επίσης χαλάει και το σαγρέ του ταμπλό.. Εδώ είναι τέλειο.. Τα εσωτερικά νίκελ θέλουν απλά καθάρισμα..

Χερούλια καινούργιαcigara

Το ειδικό σπρέι που θα βαφτεί το κάτω μέρος του ταμπλό για να γίνει σαγρέ όπως ήταν από την μαμά του.. Το δικό μου είναι βαμμένο με σπρέι..:whatever

Μια με όλα μαζί..

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Καλλιθέα (Αττικής)-Ρίο (De Patras)
Εγώ έχω σκίσει την Κυρία στα χιλιόμετρα.
Όλο τρέχω για τουτού από εδώ και εκεί. Μια με τον @Flaminio Bertoni το Σάββατο για το ΒΧ του και το πεζώ του. Ο @Pierre Boulanger ξαφνικά, τσουπ "Ρε παλιόπαιδα γιατί κάνετε φασαρία; Όλο βρουμ βρουμ και εγώ κοιμόμουν....". Κάποια στιγμή ήρθε πεταχτά και ο @ami8_gs_ds_bx πηγαίνοντας για το σπίτι του και μας είπε ένα γεια.
Την Κυριακή μέχρι Βουντζά και πίσω. Μαζί με @nikos_xm , ασχολήθηκα με 5 αυτοκίνητα.
Φυσικά το ένα από αυτά ήταν η Γριά. Καλώδια, μιζάρισμα, μπα δεν ήθελε να πάρει. Κοιτώ, ο δείκτης καυσίμου στο μηδέν. Όταν το είχα μετακινήσει με τον @JoGly ήταν στο 1/4. Εξατμίστηκε.....
Παίρνω την Κυρία γεμάτη εργαλεία, βουρ για βενζινάδικο. 10 ευρώ σε μπιτόνια, και πίσω στην Γριά. Τα αδειάζουμε, μιζάρισμα 5 δευτερόλεπτα, φουλ τσοκ και τσουπ πήρε κατευθείαν! Συμπλήρωμα λίγο το παραφλού του, κόντυμα 1 πόντο και το σωληνάκι παροχής στην τρόμπα βενζίνης γιατί ψέκαζε λίγο και όλα κομπλέ.
Στο τελείωμα των άλλων αυτοκινήτων, γερό εξωτερικό πλύσιμο με σφουγγάρι, ξέπλυμα και μετά βόλτα με τον @nikos_xm για να στεγνώσει. Επιστροφή πίσω, παρκάρισμα, τέρμα κάτω στο ύψος και κουκούλα δανεισμένη από την Κυρία. Περιμένει επίσκεψη ξανά πολύ σύντομα ίσως και μέσα στην εβδομάδα.

Top Bottom