Τι κάναμε σήμερα με το 2cv/DS/CX ή κάποιο άλλο ιστορικό μας Citroen?

Reaction score
18.265
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Μην φωνάξετε, δεν έχω φωτό σημερινες.

είχε τέλειο καιρό σήμερα και πήγα μια βόλτα την CX, σε μικρούς επαρχιακούς δρόμους εδώ γύρω. απίστευτη αίσθηση να την οδηγάς. Δεν δείχνει καθόλου το μέγεθός της. Μόνο που με τις ζέστες τα καθίσματα έχουν αρχίσει να γίνονται αντιπαθητικά ζεστά...

άντε να 'χω και την ΒΧ σύντομα...

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.189
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Sinechia sto pardalo 2CV...
Se mia fasi icha apogoitefti...poli sapila bgike...telika omos...
Opos tha echete paratirisi...ena ornithio se mia proin "anakenisi" iche ksilosi ta stop ton piso brachionion...opote ta epsaksa...ta brika...ke ta ebala pali stin thesi tous. Den itane katholou evkolo omos, epidi se afto to simio, ke genikos sto piso meros tou 2cv iche pesi poli mbaloma.

Brika ke ena online spray shop...me ftina ke kala chromata.
Opote paringila 3 Spray á 400ml me ton kodiko EAA...jaune rialto.
View attachment 4804 View attachment 4805 View attachment 4806 View attachment 4807 View attachment 4808 View attachment 4809 View attachment 4810 View attachment 4811
Πω ρε φίλε... Χαράς στο κουράγιο σου...

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.189
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Μην φωνάξετε, δεν έχω φωτό σημερινες.

είχε τέλειο καιρό σήμερα και πήγα μια βόλτα την CX, σε μικρούς επαρχιακούς δρόμους εδώ γύρω. απίστευτη αίσθηση να την οδηγάς. Δεν δείχνει καθόλου το μέγεθός της. Μόνο που με τις ζέστες τα καθίσματα έχουν αρχίσει να γίνονται αντιπαθητικά ζεστά...

άντε να 'χω και την ΒΧ σύντομα...
Φωτος και άσε αυτά που ξέρεις...

Reaction score
18.265
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Φωτος και άσε αυτά που ξέρεις...
δεν έχω καν κάτι που μπορεί να βγάλει φωτογραφίες εδώ πάνω. Μέχρι και το κινητό μου είναι αρχαίο. οπότε με φωτογραφίες σας έχω προμηθεύσει μόνο όταν είχα παρέα...

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Καλλιθέα (Αττικής)-Ρίο (De Patras)
Την Παρασκευή έπλυνα το Megane. Έλαμψε και πάλι.

Όλο το ΣΚ μου έκανε παρέα η Κυρία. Την Κυριακή το βράδυ έπλυνα και αυτήν σε 24ωρο πλυντήριο. Πολύ άνεση. Κλασικά. Ησυχία και τάξη. Βέβαια, επειδή είναι Κυρία και Γαλλίδα, είχε τα δικά της. Αχνοανάβει που και που το λαμπάκι της μπαταρίας μόνο στο ρελαντί, αλλά δεν ανάβει παραπάνω όταν ανάβεις φώτα. Το αντίθετο. Μέτρησα την τάση με το πολύμετρο μου, και δείχνει 15,7-16 Volt, άρα αχνοανάβει λόγω υπερφόρτισης. Δεν το κάνει πάντα. Αλλά μάλλον τα έπαιξε ο αλλαγμένος αυτόματος. Επίσης χτυπά συχνά σχετικά και ο συσσωρευτής. Άρα θέλει γέμισμα (έχει πέσει και η στάθμη των LHM λίγο).
Σήμερα η Κυρία ελέγχθηκε στο AC. Δουλεύει θεσπέσια. Δεν είχε ίχνη διαρροών. Σε μια εβδομάδα θα το ξαναελέγξω. Και βλέπουμε.

nonos

Member
Reaction score
24.406
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Αυτος ο αυτοματος στο xantia σου ειναι σα το γεφυρι της Αρτας, ημαρτον!

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Ναι, γιατί μάλλον, επειδή πέρσι τον Φεβρουάριο όταν επισκεύασα το δυναμό, δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτος ανορθωτής, και το έκλεισα όπως όπως με πλύσιμο, ρουλεμάν και αυτόματο. Όταν το καλοκαίρι ήρθε, το φθινόπωρο τον άλλαξα και όλα ήταν ΟΚ. Το διάστημα όμως που δούλεψε ο καινούριος αυτόματος με τον παλιό ανορθωτή ήταν καίριας σημασίας για την ζωή του, γιατί τώρα δεν μπορεί να φιλτράρει και κάνει υπερπαραγωγή τάσης. Δεν έφταιξα εγώ για αυτό, επειδή δεν ήταν ετοιμοπαράδοτος...

Σήμερα διαδρομές με 107 sensodrive. Το βράδυ κατρακύλησα ξανά στα χάδια της Κυρίας.....με ηρεμία, άνεση, ησυχία κτλ κτλ....

nonos

Member
Reaction score
24.406
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Ποσο μ αρεσει οταν δινεις και την εξηγηση :yahoo:

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.051
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
Την Παρασκευή έπλυνα το Megane. Έλαμψε και πάλι.

Όλο το ΣΚ μου έκανε παρέα η Κυρία. Την Κυριακή το βράδυ έπλυνα και αυτήν σε 24ωρο πλυντήριο. Πολύ άνεση. Κλασικά. Ησυχία και τάξη. Βέβαια, επειδή είναι Κυρία και Γαλλίδα, είχε τα δικά της. Αχνοανάβει που και που το λαμπάκι της μπαταρίας μόνο στο ρελαντί, αλλά δεν ανάβει παραπάνω όταν ανάβεις φώτα. Το αντίθετο. Μέτρησα την τάση με το πολύμετρο μου, και δείχνει 15,7-16 Volt, άρα αχνοανάβει λόγω υπερφόρτισης. Δεν το κάνει πάντα. Αλλά μάλλον τα έπαιξε ο αλλαγμένος αυτόματος. Επίσης χτυπά συχνά σχετικά και ο συσσωρευτής. Άρα θέλει γέμισμα (έχει πέσει και η στάθμη των LHM λίγο).
Σήμερα η Κυρία ελέγχθηκε στο AC. Δουλεύει θεσπέσια. Δεν είχε ίχνη διαρροών. Σε μια εβδομάδα θα το ξαναελέγξω. Και βλέπουμε.
μια και που ειπες για δοαρροες παρατηρησα μοα διαρροη λημ στην γεφυρα ακριβως εκει που είναι η κρεναργιερα οποτε πρεπει να αλλαξω 2 επιστροφες λαστιχένιες που ειχα βαλει διοτι λογω καπιταλ κοντρολ δεν μπηκα αυτά που ηθελα τα σωληνάκια.....οποτε αλλαζω αυτά και στην αναμονη να δω τι γινετε διοτι αν δεν είναι από εκει η διαρροη μαλλον είναι από κρεμαργιερα διοτι εχω χασει καπου στο μισο κιλο μεσα σε διαστημα 4 μηνων...

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Για παρατήρησέ το. Ίσως είναι το πινιόν γρανάζι της κρεμαγιέρας. Κλασικό θέμα κοντά η πάνω από τις 200000 χλμ...

Reaction score
18.265
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
η αντλία νερού αλλάχτηκε (αφου τα εφτυσε τελείως), το ίδιο και το φλοτέρ και το σιλανσέρ. παρόλα αυτα συνέχισε να χάνει από αλλού και όπως αποδείχτηκε έχει ξεραθεί ένας κορμός της μηχανής, με αποτέλεσμα να βγει όλος ο παπας, το καρμπ έτσι ωστε να αλλαχθεί. πολύ δουλειά!!συντομα ανεβάζω και φωτός!!

Last edited:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.189
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
η αντλία νερού αλλάχτηκε (αφου τα εφτυσε τελείως), το ίδιο και το φλοτέρ και το σιλανσέρ. παρόλα αυτα συνέχισε να χάνει από αλλού και όπως αποδείχτηκε έχει ξεραθεί ένας κορμός της μηχανής, με αποτέλεσμα να βγει όλος ο παπας, το καρμπ έτσι ωστε να αλλαχθεί. πολύ δουλειά!!συντομα ανεβάζω και φωτός!!
Βάλε τις φωτογραφίες στο θέμα που έχεις ήδη ανοίξει για να παρακολουθούμε όλοι την εξέλιξη των επισκευών σου :)

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Σήμερα ο πατέρας μετακίνησε το μικρό για διάφορες δικές του δουλειές.

Εμένα η Κυρία με συντρόφευε το ΣΚ. Από χθες το πρωί στις 7:30 μέχρι σήμερα στις 9:30 το βράδυ που την πάρκαρα, έκανε μαζί μου 400χλμ, από Καλλιθέα-Τζιτζιφιές για καύσιμα και πλύσιμο-Χαλάνδρι-Λιόσια-Βριλήσσια-Ναύπλιο και επιστροφή.
Με ή και χωρίς κλιματισμό μια χαρά τα πήγε. Δεν κώλωσε πουθενά. Παντού με άνεση, ησυχία και ασφάλεια. Έκανε και 2 ανεβάσματα μέχρι τα 180 στο καλό κομμάτι, μόνο και μόνο να τα φτάσει (όχι πορεία ώρα με τόσα.....) δεν είπε ποτέ δεν τα φτάνω, και μετά στα φυσιολογικά της 80-100-120-140 σε όλου του είδους τους δρόμους εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Από κατανάλωση περίπου 40 ευρώ για τα χιλιόμετρα αυτά. Μια χαρά πιστεύω. Ελέγχθηκε και χθες επί ευκαιρίας και η πίεση του συσσωρευτή. Περίπου 50bar από τα 63. Όσο ήταν και πέρσι. Δεν την γέμισα. Ακόμα...

Last edited:

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Ααααααααααααααααααααααααααααααα. Ναι. Ξέχασα να πω πως είδα και το ΒΧ 14Ε του @GiAnniS ....!!!!!!! Και όχι μόνο....

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.189
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Εγώ πήγα την λαμπάδα και το δώρο στον βαφτισιμιό μου.. Πήγαμε με το 2cv... Όταν έφτασα σπίτι συνηδειτοποίησα ότι ξέχασα το τσαντάκι μου.. Πήρα τον βάτραχο το πήρα και επέστρεψα :p

visa chrono

Member
Reaction score
28.717
Πόντοι
1.607
Εγώ πήγα την λαμπάδα και το δώρο στον βαφτισιμιό μου.. Πήγαμε με το 2cv... Όταν έφτασα σπίτι συνηδειτοποίησα ότι ξέχασα το τσαντάκι μου.. Πήρα τον βάτραχο το πήρα και επέστρεψα :p
Οι προνομιούχοι εν έτη 2016.....:clap::clap:

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Χθες μετακινήσεις πάλι αλλά Γαλλικά, μια με το Megane, μια με Super 5, κάτι ανησυχίες είχε και ο @nonos ..... ΟΚ πολύ ωραία περάσαμε. Αλλά ήμασταν 4 χωρίς τον @Flaminio Bertoni .....

Top Bottom