Τι κάναμε σήμερα με το 2cv/DS/CX ή κάποιο άλλο ιστορικό μας Citroen?

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Poli cheroume...pragmatika.
Ελπίζω Κώστα τα νεότερα μέλη του φόρουμ να διαβάσουν την ιστορία στο νήμα "Citroen CX 20 TRE του Νίκου", εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, για να δουν πως εσύ βρήκες και έλεγξες αυτό το υπέροχο αυτοκίνητο πριν από 4 χρόνια στην Αυστρία και το αγόρασες για εμένα!

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Καλλιθέα (Αττικής)-Ρίο (De Patras)
Χθες έκτακτα, αφού πέρασε το lock down και εδώ, φόρτωμα το C5 (την Κοπέλα) με τα απαραίτητα (δοχείο λαδιού, ειδική λεκάνη συλλογής λαδιού, εργαλεία, τρίποδα, πανιά παλιά κτλ) και βουρ για Λεμεσό, για να περιποιηθώ ένα C4 Grand Picasso 1.6 Hdi συγγενικού φίλου για το πρώτο mini service αφότου το απέκτησε φέτος τον Φεβρουάριο μεταχειρισμένο και του το ανέλαβα εγώ. Το C5 φορτωμένο αρκετά σαν όγκο και βάρος στο χώρο αποσκευών + μια αλλαξιά καθαρά ρούχα για after :D ώστε να είμαστε ξανά άνθρωποι όταν μπούμε πάλισ το C5, φουλ κλιματισμό auto στους 22οC και cruise control σχεδόν σταθερό στα 119-120 km/h με έβαλε ασπροπσόσωπο με μια μεικτή κατανάλωση λίγο πριν τα 6l/100km για αυτά τα περίπου 130-140 km πήγαινε έλα. Διανυκτέρευση στην Λεμεσό σε ξαδέρφη μου, και σήμερα το πρωί βουρ επιστροφή πίσω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με χθες (έχει ζέστη αυτό το ΣΚ εδώ). Άδειασμα του χώρου αποσκευών για να ξεκουραστεί σε στεγασμένο χώρο προστατευμένη από τον πολύ ήλιο, και αλλαγή οχήματος με την Κυρία που περίμενε υπομονετικά στο τέρμα κάτω 2 μέρες. Βουρ για Στρόβολο, εντός της επαρχίας Λευκωσίας για βοήθεια σε μετακόμιση φίλου εδώ, μετακίνησε μερικά ευαίσθητα πράγματα με τρομακτική αξιοπρέπεια και ασφάλεια στο νέο σπιτικό του φιλικού ζευγαριού. Όλη μέρα με συντρόφευε μέχρι πριν λίγο, όπου μου έδειξε ότι θέλει άυριο φαί, γιατί πεινάει. Άρα είδωμεν και αύριο τι θα μας ζητήσει στο ταμείο...

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.945
Πόντοι
827
Χθες έκτακτα, αφού πέρασε το lock down και εδώ, φόρτωμα το C5 (την Κοπέλα) με τα απαραίτητα (δοχείο λαδιού, ειδική λεκάνη συλλογής λαδιού, εργαλεία, τρίποδα, πανιά παλιά κτλ) και βουρ για Λεμεσό, για να περιποιηθώ ένα C4 Grand Picasso 1.6 Hdi συγγενικού φίλου για το πρώτο mini service αφότου το απέκτησε φέτος τον Φεβρουάριο μεταχειρισμένο και του το ανέλαβα εγώ. Το C5 φορτωμένο αρκετά σαν όγκο και βάρος στο χώρο αποσκευών + μια αλλαξιά καθαρά ρούχα για after :D ώστε να είμαστε ξανά άνθρωποι όταν μπούμε πάλισ το C5, φουλ κλιματισμό auto στους 22οC και cruise control σχεδόν σταθερό στα 119-120 km/h με έβαλε ασπροπσόσωπο με μια μεικτή κατανάλωση λίγο πριν τα 6l/100km για αυτά τα περίπου 130-140 km πήγαινε έλα. Διανυκτέρευση στην Λεμεσό σε ξαδέρφη μου, και σήμερα το πρωί βουρ επιστροφή πίσω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με χθες (έχει ζέστη αυτό το ΣΚ εδώ). Άδειασμα του χώρου αποσκευών για να ξεκουραστεί σε στεγασμένο χώρο προστατευμένη από τον πολύ ήλιο, και αλλαγή οχήματος με την Κυρία που περίμενε υπομονετικά στο τέρμα κάτω 2 μέρες. Βουρ για Στρόβολο, εντός της επαρχίας Λευκωσίας για βοήθεια σε μετακόμιση φίλου εδώ, μετακίνησε μερικά ευαίσθητα πράγματα με τρομακτική αξιοπρέπεια και ασφάλεια στο νέο σπιτικό του φιλικού ζευγαριού. Όλη μέρα με συντρόφευε μέχρι πριν λίγο, όπου μου έδειξε ότι θέλει άυριο φαί, γιατί πεινάει. Άρα είδωμεν και αύριο τι θα μας ζητήσει στο ταμείο...
worthless topic

Reaction score
18.269
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
C5 ti modelo?

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Mk1,5 (προ x7 δηλαδή) 1.6 hdi με φίλτρο μικροσωματίδιων fap ,αν έχω καταλάβει καλά.

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Ενα καλό καθάρισμα το εσωτερικο της μεγαλης, ντρέπεσαι να κατσεις. Τα πατάκια ακόμα στα μανταλάκια είναι :p

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Ημέρα Δευτέρα, με την Κυρία στην δουλειά, με το σχόλασμα πήγε για τάισμα. 62 ευρώ 95 οκτανίων φαγοπότι. Τα ξηλωμένα πλαστικά είναι έτσι εδώ και μήνες, που λόγω χρόνου και κυρίως κούρασης δεν προλαβαίνω να την ολοκληρώσω. Στην δεύτερη φωτό, η οπτική μέσα από το C5 επιστρέφοντας στο σπίτι, την ημέρα της πανσελίνου και έκλειψης της.

Χθες επίσης δουλειά με την Κυρία και το απόγευμα βόλτα με την κοπέλα (C5) στην Λάρνακα για μπύρα με φίλους. Το πρωί βουρ από Λάρνακα για την δουλειά στην Λευκωσία, γιατί θα μας απολύσουν... :chair:

C5 ti modelo?
Το γράφω και στην υπογραφή μου από κάτω. Και δεν είναι mk1.5. Στο Σύστημα την γράφει καθαρά C5 II 1.6 Hdi 110 FAP Exclussive.

21318
21316

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Σήμερα η μέρα είχε επίσκεψη πρωινή στην Λεμεσό, για τοποθέτηση μεμβρανών στην κοπέλα. Τοποθετήθηκαν μεμβράνες της LLUMAR 65% σκίασης από την μέση και πίσω, στα 5 (μαζί με τα πίσω φινιστρίνια) και 15% στα 2 παράθυρα των εμπρός πορτών. Στο παρμπρίζ έχει ήδη από το εργοστάσιο αθερμικο κρύσταλλο.
Αφού τοποθετήθηκαν, βουρ για λιμάνι Λεμεσού για καφέ, έπειτα στο χωρίον της Βαβατσινιάς για φαγητό ποιότητος. Αφού καλοκατσαμε σε ίσκιο, σειρά είχε το χωριό των Λευκάρων, απ όπου έχουμε και καταγωγή από την μητέρα, περπάτημα στα σοκάκια και βουρ για Λάρνακα σε σπίτι φίλου. Ακόμα δεν επέστρεψα σπίτι.
Απόλαυση να βλέπεις το δείκτη καυσίμου να πέφτει αλλά η αυτονομία να ανεβαίνει.
21326

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Χθες η ημέρα ξεκίνησε με την Κυρία για δουλειά. Μετά η Κοπέλα, ήθελε φαί, έτσι μας ζήτησε 62 ευρώ Diesel Eko Avio, έχοντας κάνει κάτι κοντά στα 900km με 59 λίτρα σε μεικτή χρήση. Σήμερα πήγε για μπανάκι εξωτερικό, ενώ εσωτερικά έπεσε γερό καθάρισμα από εμένα τον ίδιο, στα πλαστικά των θυρών του, των καθισμάτων του εμπρός και πίσω και ειδικά στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα, όπου όπως πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα των τελευταίων 20+ ετών, έχουν μια περίεργη επίστρωση βινυλίου, για υποτίθεται πιο smooth αίσθηση επαφής, κάνοντας τα όμως με το πέρας του καιρού και ειδικά της ζέστης, να κολλάνε, και να κολλούν επίσης πάνω τους διάφορα χνούδια, δαχτυλικά αποτυπώματα κτλ... Έτσι αγοράστηκε προ ημερών ένα κιτ καθαρισμού εσωτερικού της Auto Glym αντίστοιχο του κιτ καθαρισμού των δερμάτων της της ίδιας εταιρίας) και με αρκετό τρίψιμο και υπομονή, βγήκε το μεγαλύτερο μέρος των περίεργων κακής αισθητικής και καθαριότητας πλαστικών του, αφήνοντας μια ωραία αίσθηση φρεσκάδας. Δεν μπορώ να πω ότι έφυγε απ όλα τα σημεία, αλλά έχει μπορώ να πω τεράαααααααααστια διαφορά που εμένα με ικανοποιεί πάρα πολύ. Ειδικά αν σκεφτώ πόσα μου ζητούσαν για ολικό καθαρισμό εσωτερικού και πλαστικών......
Δεν θα ανεβάσω φωτό του πριν, εκτός αν το θέλετε, πάντως είναι πολύ καλύτερο στο μάτι τουλάχιστον. Σε αίσθηση κολλότητας θα το δω όταν στεγνώσει καλά το συντηρητικό των πλαστικών.

21390213912139221393

Μια βόλτα συντηρητική μετά το χθεσινό γέμισμα, χωρίς την χρήση κλιματισμού, είχε αυτό το αποτέλεσμα: 21394

Και τώρα περιμένει καθαρή, απέναντι από την Κυρία, την αυριανή ημέρα, όπου θα κινηθεί προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας το μεσημέρι, για να παραλάβει δυο γυναικείες υπάρξεις σχεδόν συνομήλικης ηλικίας που θα μείνουν μερικές μέρες στην Κυπριακή Δημοκρατία.

21395

maxtsif

Member
Reaction score
4.719
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
, στα πλαστικά των θυρών του, των καθισμάτων του εμπρός και πίσω και ειδικά στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα, όπου όπως πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα των τελευταίων 20+ ετών, έχουν μια περίεργη επίστρωση βινυλίου, για υποτίθεται πιο smooth αίσθηση επαφής, κάνοντας τα όμως με το πέρας του καιρού και ειδικά της ζέστης, να κολλάνε, και να κολλούν επίσης πάνω τους διάφορα χνούδια, δαχτυλικά αποτυπώματα κτλ...
Ειχα το ιδιο πρόβλημα στα πλαστικά του Σενίκ, η επίστρωση τους σαν να "ελιωνε" και γινόταν αηδία, αλλά βρήκα τη λύση. Τα έτριψα με υγρά φρένων και έγιναν πιο καλά από καινούρια.

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Ειχα το ιδιο πρόβλημα στα πλαστικά του Σενίκ, η επίστρωση τους σαν να "ελιωνε" και γινόταν αηδία, αλλά βρήκα τη λύση. Τα έτριψα με υγρά φρένων και έγιναν πιο καλά από καινούρια.
Όταν λες υγρό φρένων; Δηλαδή πώς το εφάρμοσες; Δεν μύριζε μετά;
Αφαίρεσες την επίστρωση;

Last edited:

maxtsif

Member
Reaction score
4.719
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όταν λες υγρό φρένων; Δηλαδή πώς το εφάρμοσες; Δεν μύριζε μετά;
Αφαίρεσες την επίστρωση;
Για να με βολέυει, τα πλαστικά που ήθελα να καθαρίσω τα είχα βγάλει. Εβρεξα ενα μαλακό πανί με λιγο υγρά φρένων και τα έτριψα. Ολη η επίστρωση (που ήταν χάλια) έφυγε. Το χρώμα των πλαστικών όμως δεν αλοιώθηκε καθόλου, το Σενίκ εχει και μαύρα και ασημένια πλαστικά, όλα γίνανε καλά και δε μυριζε μετά. Αυτό έγινε πριν 5-6 χρόνια και είναι ακόμα μια χαρά.
Φυσικά πρώτα το δοκιμάσα σε ενα σημείο που δεν φαίνεται πολύ για να δω το αποτέλεσμα, αλλά τελικά πετυχε πολύ, μέχρι και τη κεντρική κονσόλα καθάρισα.

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Το θέμα είναι ότι το C5 το κάτω μισό του ταμπλό είναι έτσι. Δεν ξέρω αν μπορεί να εφαρμοστεί με τον τρόπο αυτό.

Top Bottom