Τι κάναμε σήμερα με το 2cv/DS/CX ή κάποιο άλλο ιστορικό μας Citroen?

nonos

Member
Reaction score
24.527
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Η αλήθεια είναι ότι κάπως έτσι καταλήγουν να πετιουνται αυτοκίνητα στο εξωτερικο. Από τέτοιες βλάβες.
Έβλεπα ένα βίντεο από το car throttle όπου αγόρασαν μια mercedes s w220 προς 1000 λίρες και το κοστολογιο του συνεργείου για να έρθει στα ίσα της ήταν ακόμα 10000!

Reaction score
18.269
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Η αλήθεια είναι ότι κάπως έτσι καταλήγουν να πετιουνται αυτοκίνητα στο εξωτερικο. Από τέτοιες βλάβες.
Έβλεπα ένα βίντεο από το car throttle όπου αγόρασαν μια mercedes s w220 προς 1000 λίρες και το κοστολογιο του συνεργείου για να έρθει στα ίσα της ήταν ακόμα 10000!

Kai o logos pou stin Gallia einai pleon 4i stis poliseis h DACIA.

Me 6100 pairneis Logan kainourion sto xeri kai apo 11000 arxizoun ta SUV

Vevaia oi vasikes ekdoseis den exoun oyte ilektrika parathira, alla ena ligotero pragma na xalasei.

Kai nomizo einai arketa timia aytokinita, vasizontai sta proigoumenis genias Renault.
Kata mia ennoia einai ta 4L tis epoxis mas

https://www.dacia.fr/gamme-vehicules/duster-suv.html

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.946
Πόντοι
827
Kai o logos pou stin Gallia einai pleon 4i stis poliseis h DACIA.

Me 6100 pairneis Logan kainourion sto xeri kai apo 11000 arxizoun ta SUV

Vevaia oi vasikes ekdoseis den exoun oyte ilektrika parathira, alla ena ligotero pragma na xalasei.

Kai nomizo einai arketa timia aytokinita, vasizontai sta proigoumenis genias Renault.
Kata mia ennoia einai ta 4L tis epoxis mas

https://www.dacia.fr/gamme-vehicules/duster-suv.html
Και όχι μόνον στη Γαλλία. Πέρσι στο κάμπινγκ που ήμουν, έπηξε το μάτι μου στο Dacia από Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.
Πράγματι πιστεύω ότι είναι η καλύτερη εταιρεία στον δείκτη value for money.

Reaction score
18.269
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Και όχι μόνον στη Γαλλία. Πέρσι στο κάμπινγκ που ήμουν, έπηξε το μάτι μου στο Dacia από Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.
kai ousiastiks sen autokinita den isteroun, as poume spo ta antisoixa Renault.

Apla einai gimnomena apo othones, gps, ilektronikous climatismous, LED fota kai sxediastika trik.

Kai otan ena kainourio mikromesaio typou 308, megane ksekina pleeon apo 25000+ (stin Gallia ayto metafrazetai se 17-18 mines apodoxon mias daskalas),
einai logiko

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
@GiAnniS πουλήσατε την prestige ? Είδα στο internet έναν που έλεγε ότι μόλις την αγόρασε

minas

Member
Reaction score
3.102
Πόντοι
747
Ας μην παμε μακρια,και ας κοιταξουμε εδω μεσα στο φορουμ.
Παρακολουθωντας τις εργασιες που εχουν γινει στο 2cv του KostasX,εμεινα αναυδος με το ποσα πραγματα επρεπε να γινουν ωστε να ειναι σωστο ενα αμαξι,το οποιο εκ πρωτης οψεως φαινοταν οτι δεν ηθελε τιποτα.
Φανταστειτε τωρα αυτο το αμαξι να το ειχε καποιος ως καθημερινο,και να μην ηταν σε θεση να κανει ο ιδιος εργασιες,αλλα να επρεπε να εξαρταται πληρως απο το συνεργειο,με οποια οικονομικη επιβαρυνση συνεπαγεται αυτο...Καποια στιγμη θα το βλεπαμε σε ανακυκλωτηριο,και στοιχηματιζω οτι θα διαρρηγνυαμε τα ιματια μας με ποστ του τυπου''ποιος πεταξε αυτο το αστερι''...που να ξεραμε..
Και μιλαμε για ενα 2cv,που ειναι αρκετα απλο στη συντηρηση και επισκευη..

Reaction score
18.269
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
To 2cv kai genika ta aytokinita pro 1990, exoun poli xamilo kostos sintirisis .

To BX exo kanei 39000 km se enamisi xrono.

Elaxista aparaitita pragmata xriastike. Ladia, pou einai ftina, filtro ladiou, solinoseis tou idraylikou kiklomatos, ena katharismo sto carburateur.

Mono BX teleftaias genias me injection na itan kai na xalouse to débimètre, tha itan arketa simantiko kostos...

Sta neotera aytokinita to kostos ektokseyetai.

Ta palaia, eixan poli sixna mikrovlaves, pou omos epidiorthonontan eykola, kai to aytokinito sinexize na 'pigainei' akoma kai me poli liga

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
To 2cv kai genika ta aytokinita pro 1990, exoun poli xamilo kostos sintirisis .

To BX exo kanei 39000 km se enamisi xrono.

Elaxista aparaitita pragmata xriastike. Ladia, pou einai ftina, filtro ladiou, solinoseis tou idraylikou kiklomatos, ena katharismo sto carburateur.

Mono BX teleftaias genias me injection na itan kai na xalouse to débimètre, tha itan arketa simantiko kostos...

Sta neotera aytokinita to kostos ektokseyetai.

Ta palaia, eixan poli sixna mikrovlaves, pou omos epidiorthonontan eykola, kai to aytokinito sinexize na 'pigainei' akoma kai me poli liga
Το βλέπω και εγώ με τη CX. Οι ελάχιστες μικροβλάβες (λόγω ακινησίας) δεν την ακινητοποίησαν ποτέ και το κόστος των ανταλλακτικών αστείο σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του Picasso, ή του Octavia.

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Καλλιθέα (Αττικής)-Ρίο (De Patras)
Ρε συ μουργο ...:X
Και ελεγα ..αυτο ειναι καλο παιδι....:sorry:

ciao Billy :citroen:
Μήτσο, μήπως οδηγείς ένα λευκό S60 τις καθημερινές;
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια πάντως.
Δεν σας έχω ξεχάσει καθόλου, μην πω το αντίθετο.
Έχουν αλλάξει διάφορα πράγματα, από την καθημερινότητα, την ζωή και τα τετράτροχα και σε εμένα και πιστεύω σε πολλούς από εμάς, μιας που έχω αρκετό καιρό να μπω μέσα ή να έχω κάποια συναναστροφή όπως είχαμε παλιά από κοντά.

visa chrono

Member
Reaction score
28.756
Πόντοι
1.607
Μήτσο, μήπως οδηγείς ένα λευκό S60 τις καθημερινές;
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια πάντως.
Δεν σας έχω ξεχάσει καθόλου, μην πω το αντίθετο.
Έχουν αλλάξει διάφορα πράγματα, από την καθημερινότητα, την ζωή και τα τετράτροχα και σε εμένα και πιστεύω σε πολλούς από εμάς, μιας που έχω αρκετό καιρό να μπω μέσα ή να έχω κάποια συναναστροφή όπως είχαμε παλιά από κοντά.
Μεχρι και πριν λιγο καιρο ναι ειχα ενα s60 Τ5..λευκο για καποιο διαστημα ...
Τωρα εχω ενα λευκο ταξι....

Οταν κανεις ονειρα προσπαθεις κατι καποια στιγμη θα σου επιστρεψει...

Ευχαριστο ειναι που σε ακουσαμε...

Ciao Billy

...& Keep going ...........

Reaction score
18.269
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
'Mais il est vrai que la passion en automobile l'emporte souvent sur la raison, sinon tout le monde roulerait DACIA... '

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Καλλιθέα (Αττικής)-Ρίο (De Patras)
Τι κάναμε με το youngtimer μας σήμερα; Βασικά με την Κυρία δηλαδή, μας πήγε δουλειά, τελειώνοντας με υπερωρία, φουσκώσαμε τα ελαστικά του (το ένα πίσω αριστερά πλέον χάνει) ρίξαμε και ένα γρήγορο νερό με το επαγγελματικό πιεστικό εκεί, και επιστροφή στο σπίτι.
Με την Κοπέλα, βγήκαμε χθες, ήρεμη διαδρομή, για να μην μας ανεβάσει την τεράστια κατανάλωση που έχει, μας την πιτσίλησε και ο καιρός με σκόνη και ψιχάλες, αλλά την γεμίσαμε και φαί 62 ευρώ. Προς το παρόν κοιμάται στην πυλωτή απέναντι από την Κυρία.

nonos

Member
Reaction score
24.527
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Απλα ξενοπ*δαει.. :heat::lol:πάλι καλά που δεν έμπλεξε και τίποτα Καρυάτιδες στη κουβέντα, ξέρεις εσύ...:lol:

visa chrono

Member
Reaction score
28.756
Πόντοι
1.607
Απλα ξενοπ*δαει.. :heat::lol:πάλι καλά που δεν έμπλεξε και τίποτα Καρυάτιδες στη κουβέντα, ξέρεις εσύ...:lol:...
Πολυ καιρο ειχα να γραψω με γρυφους... και με αυτα που διαβαζω,...καταλαβα πως μου εχουν λειψει...... :baby::yahoo:....

Αγαπω τους φιλου μου ...και καθε ημερα βαζω 10 ευρω στην ακρη......... Λετε να βρεθουν γρηγορα και να με λυπηθουν...?

Ο καιρος θα δειξη /.....................priestrubikfaint

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Ντίζελ είναι? :P
Η΄, όπως μου είπε χαρακτηριστικά ο Κος Βασίλης ο Χορέβας όταν μέτρησε τους ρύπους του, "ούτε καταλυτικό να ήταν!". Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Στην 1η και 2η φωτογραφία ο μετρητής δείχνει 118834 χλμ και η 3η 119043, με τον δείκτη της βενζίνης να φαίνεται πολύ καθαρά πόσο έχει μετακινηθεί! (Και δεν πέφτει απότομα από ένα σημείο και μετά). Και όντως είχα διανύσει τόσα χλμ και να πω ότι η ακρίβεια του κοντέρ είναι απίστευτη, όπως μου έδειχναν την ταχύτητά μου κάτι ραντάρ πριν από κάτι τούνελ.

Last edited:
Top Bottom